Dodane: 29-03-2009 14:41
Ja?? oprócz komputera, telewizora, dwóch żarówek w pokoju, lodówki, grzałki elektrycznej na wodę i pompki wodnej do ogrzewania w domu to wszystko było chyba wyłączone xDDD
--------------------

Dodane: 30-03-2009 10:18
Takie akcje jak dla mnie mają wielki sens, bo w końcu o środowisko trzeba dbać. Nawet jeżeli nie przyniesie to wielkiego efektu to w końcu od czegoś trzeba zacząć i jak by do wszystkiego było podejście, że nie ma sensu to nic nie robiłoby się w kierunku ochrony środowiska. Sam osobiście wiedziałem o tym dniu ale oczywiście nawet o tym nie myślałem jak większość z nas. Pozdro
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 30-03-2009 10:52
Według mnie to jedna wielka ściema. Takie jednorazowe wyłączenie świateł nic nie da. Jak już musielibysmy częściej zacząć oszczędzać a nie jeden raz na rok. Wyłączajmy codziennie światła o 20 i ok. Bedzie git. Ale jedna taka akcja raczej w niczym nie pomoże.

Dodane: 30-03-2009 14:35 -
Według mnie to nie ma sensu, tylko symboliczne. Gdyby udało się opanować syntezę termojądrową to mielibyśmy czystą energię i ogromne jej pokłady. Jednak tak jak Plastus powiedział.. pieniądze.. Nie jestem pewien też do końca, ale chyba z wodoru w oceanach można jakoś uzyskać i tylko się wydziela nieszkodliwy hel, ale znowu kasy trzeba..
A czy ja coś zgasiłem? Nawet nie wiedziałem, że to właśnie wtedy było xD.
EDIT: Zrobiłem edita, bo pisałem sobie posta w Wordzie i wkleiło mi się nie to co trzeba xD

Dodane: 30-03-2009 17:50
Co z tego że specjalnie dlatego wyłączymy na chwilę światło, skoro żarówka najwięcej prądu pobiera przy włączeniu... xDD Co z tego że godzinę nie będzie świeciła jak przy ponownym włączeniu to nadrobi xD No chyba żę tak jak napisał Olek, np. od 20 wszystkie światła gasną itp. ale to nie wypali, z doświadczenia wiem, że nieraz światło albo komputer potrafi działać od rana do rana drugiego dnia... xD Więc na to nie liczmy ; >
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.