Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:09
OnLine: 33, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Nauczyciel w kiecce..
Dodane: 29-03-2009 15:26
A czy w tej wypowiedzi było coś takiego co można uznać za brak tolerancji z mojej strony? Chyba że jesteś gejem to rozumiem.

Sam sobie przeczysz chłopcze... Nawet jeżeli jestem gejem, to co? Pobijesz mnie kijem BEJSBOLOWYM? Nawrzucasz na ulicy? Czy może preferujesz plucie w twarz? Nie jestem gejem, ale nie przeszkadzają mi oni, ponieważ mam gdzieś co i z kim robią w swoim domowym zaciszu...
Jestem tolerancyjny, ale nie ukrywam też tego że homoseksualizm mi się nie podoba.

Mi też się "nie podoba", ale zauważ, że nie "wymyślono" tego dla Ciebie, czy też dla mnie... Więc jeżeli "nie używasz", to się uspokój i miej w sobie miłość dla bliźniego, w ostateczności wybacz im, panie Chrześcijanin.
A wiesz co to znaczy kultura bycia?? Wszędzie obowiązują pewne normy społeczne i to one właśnie mówią nam jak się mamy zachowywać, ubierać w pewnych miejscach, np. nie pójdziesz w starych dresach do teatru narodowego na ważny spektakl i to samo jest z tym nauczycielem który na zajęcia powinien przychodzić w odpowiednim stroju do pracy. Obowiązują go też takie normy jak uczniów.

Jak już pisałem wcześnie, bodajże w temacie o "puszczaniu się", normy są pojęciami względnymi. Oczywiście nie pójdziesz do opery w dresie, a dlaczego? Ponieważ ludzie wyprani przez ten chory system, nie dopuszczający do swojego mózgu, myśli, że ktoś może przyjść do opery w dresie, patrzyli by na Ciebie z wyższością i obrzydzeniem. To jest chore...

Dodane: 29-03-2009 16:47
#Plastus - user - max%
Dlaczego to robi i co go determinuje? Trzeba by było go o to zapytać, myślę żę to nie są jakieś błahe powody. Tym którzy się temu sprzeciwiają i krytykują go, proponowałbym rozmowę z nim, ale na pewnie byłaby to konwersacja z góry skazana na porażkę, ale to niemożliwe.

Dodane: 29-03-2009 18:03
#Blade - user - max%
Chłopcze?? wcale nie jesteś ode mnie starszy Kuba i zmień ten avek panie Oświecony.

Sam sobie przeczysz chłopcze... Nawet jeżeli jestem gejem, to co? Pobijesz mnie kijem BEJSBOLOWYM? Nawrzucasz na ulicy? Czy może preferujesz plucie w twarz? Nie jestem gejem, ale nie przeszkadzają mi oni, ponieważ mam gdzieś co i z kim robią w swoim domowym zaciszu...

Mam w sobie opisie napisać żebyś w końcu zrozumiał bo mam już któryś raz wrażenie że w ogóle nie czytasz moich postów i głupoty wypisujesz. Pisałem przecież że jestem tolerancyjny, chociaż nie toleruje tego to nie oznacza że zaraz mam ich kijem lać itp. bo taki nie jestem. Jedynie nie mam tolerancji dla takich dzieci neo jak ty którzy nawet nie rozumieją zdania innych. Czytaj bo jesteś oślepiony jakimiś swoimi chorymi teoriami.

Jak już pisałem wcześnie, bodajże w temacie o "puszczaniu się", normy są pojęciami względnymi. Oczywiście nie pójdziesz do opery w dresie, a dlaczego? Ponieważ ludzie wyprani przez ten chory system, nie dopuszczający do swojego mózgu, myśli, że ktoś może przyjść do opery w dresie, patrzyli by na Ciebie z wyższością i obrzydzeniem. To jest chore...

Kultura bycia to coś co odróżnia nas od zwierząt. Tą kulturę tworzyli ludzie przez wieki i ona powinna obowiązywać. Bo gdyby nie to to właśnie zrównamy się do poziomu zwierząt. I czy to ustalił system?? czy ciebie wszystko to jest chyba powiązane z tymi iluminatami. Bo te normy wymyślili ludzie tylko po to by panował jakiś porządek.

To tyle mam do powiedzenia bo nie będę pisał z takim człowiekiem jak ty którego rajcuje robienie z siebie idioty, trolla i wykłócanie się gdzie tylko można.

--------------------
Dodane: 29-03-2009 18:23
#animka - user - 50%
Pamietam że kiedyś w TV widziałam tego faceta. masakra. jak on wyglada. Jak jakiś czubek. A jak już ma zamiar chodzić w damskich ciuchach to niech chociaż sobie kupi jakię ładniejsze te spódnice, bo takie już dawno wyszły z mody. Wspołczuje też troche tym uczniom, których on uczy. Jakby mnie ktoś taki zabrał gdzies np. na wycieczke czy gdzies to bym sie wstydziła i to bardzo. No ale cóż skoro facet tak lubi, to niech tak sobie chodzi. Żyjemy w wolnym kraju i każdemu możne robić co mu sie podoba i chodzic w czym mu sie podoba.

Dodane: 29-03-2009 18:58
Chłopcze?? wcale nie jesteś ode mnie starszy Kuba i zmień ten avek panie Oświecony.

Czytaj bo jesteś oślepiony jakimiś swoimi chorymi teoriami.

No i kto tu jest oślepiony chorymi teoriami?
Poza tym, nie zmienię avka, ponieważ szanuję Billa i tributuję go właśnie moim avatarem.
Pisałem przecież że jestem tolerancyjny, chociaż nie toleruje tego to nie oznacza że zaraz mam ich kijem lać itp. bo taki nie jestem. Jedynie nie mam tolerancji dla takich dzieci neo jak ty którzy nawet nie rozumieją zdania innych.

Kolejne przykłady na to, że sam sobie przeczysz MĘŻCZYZNO (lepiej?).
Jeżeli nie tolerujesz homoseksualistów, dzieci neo (takich jak ja :( ), to znaczy, że z twoją tolerancją jednak coś nie tak... Chodzi mi o to, że nie jesteś osobą tolerancyjną w 100%.
Kultura bycia to coś co odróżnia nas od zwierząt.

Mi się jednak zdaje, że to wysoki iloraz inteligencji i świadomość naszej potęgi odróżnia nas od zwierząt, no ale może Ciebie faktycznie odróżnia tylko kultura bycia.
Tą kulturę tworzyli ludzie przez wieki i ona powinna obowiązywać.

Zabrzmiałeś jak jakiś moherowy beret :p .
To, że przez 1000 lat ktoś buduje wierzę z klocków lego, nie znaczy, że ta wieża będzie "obowiązywała" i, że nie zniszczy jej jakaś nagła rewolucja.
Bo gdyby nie to to właśnie zrównamy się do poziomu zwierząt.

Chyba jednak tylko to Cię trzyma przy człowieczeństwie...
I czy to ustalił system?? czy ciebie wszystko to jest chyba powiązane z tymi iluminatami.

Nie zrozumiałem tego "tłustego" druku.
To tyle mam do powiedzenia bo nie będę pisał z takim człowiekiem jak ty którego rajcuje robienie z siebie idioty, trolla i wykłócanie się gdzie tylko można.

Więc dlaczego odpowiadasz na moje posty, rzucając mi tym samym wyzwanie? Poza tym, nie obrażaj mojej inteligencji, nazywając mnie idiotą. Lepiej sprawdź swoje błędy składniowe.
Na koniec zadam jeszcze pytanie: To jest twoim zdaniem kłótnia?

Dodane: 29-03-2009 19:52
#Blade - user - max%
I czy to ustalił system?? czy ciebie wszystko to jest chyba powiązane z tymi iluminatami.

Tam miało byc napisane "I czy to ustalił system? Czy według ciebie wszystko jest powiązane z tymi iluminatami" Sory za ten błąd, czasem tak się zdarza bo akurat teraz się spieszyłem.

Jeżeli nie tolerujesz homoseksualistów, dzieci neo (takich jak ja :( ), to znaczy, że z twoją tolerancją jednak coś nie tak... Chodzi mi o to, że nie jesteś osobą tolerancyjną w 100%.

mogłem to napisać inaczej że nie akceptuje homoseksualizmu, a tolerancja nie oznacza tego że muszę akceptować homoseksualistów.

Mi się jednak zdaje, że to wysoki iloraz inteligencji i świadomość naszej potęgi odróżnia nas od zwierząt, no ale może Ciebie faktycznie odróżnia tylko kultura bycia.

Inteligencja i świadomość też nas odróżnia od zwierząt, chociaż i one też nie są głupie. Jednak człowiek nie jest zwierzęciem i obowiązują go kultura bycia której nie posiadasz jednak.

Chyba jednak tylko to Cię trzyma przy człowieczeństwie...

Pomyliłeś się i to bardzo. Niestety muszę cię rozczarować ale mam inteligencje, świadomość i rozum którego chyba nie posiadasz.

To, że przez 1000 lat ktoś buduje wierzę z klocków lego, nie znaczy, że ta wieża będzie "obowiązywała" i, że nie zniszczy jej jakaś nagła rewolucja.

Jak moherowy beret? nie masz już innych argumentów bo ten nie trzyma się kupy. Ja jestem człowiekiem szanującym historię i kulturę gdyż jest to wysiłek wielu pokoleń. A rewolucja nic tu nie zmieni. Przykładem są chiny kiedy to wprowadzono komunizm, ten ich władca ( nie pamiętam jak się nazywa, mam to na końcu języka) postanowił że przeprowadził rewolucją kulturalną i zniszczył bezcenne dzieła kultury chińskiej, co okazało się wielkim błędem i przez takie głupie zachowania doprowadził kraj do przepaści.

Więc dlaczego odpowiadasz na moje posty, rzucając mi tym samym wyzwanie? Poza tym, nie obrażaj mojej inteligencji, nazywając mnie idiotą. Lepiej sprawdź swoje błędy składniowe.

Wiesz nie mogę patrzeć na te głupoty które wypisujesz. Wiem co to jest kłótnia a ty po prostu starasz się ją sprowokować, w końcu to twój żywioł. Zresztą nie mam czasu na takie kłótnie z Tobą bo jak wcześniej pisałem to cię rajcuje. I pozdrawiam cię Kuba.

--------------------
Dodane: 29-03-2009 23:22
#by_ikar - systemadmin - max%

Ludzi ktoś z dystansem nie przelicza na procenty, kto ile ma tolerancji, twój dystans który wychodzi ci rzekomo każdym otworem, jest takim samo nie 100% dystansem jak tolerancja bladego. Każdy ma prawo do swojego własnego zdania i teorii, nawet jeżeli będzie zła, jak kogoś nie krzywdzi, myśląc inaczej, czytaj źle krzywdzi sam siebie, jeżeli nawet nie chce tego zrozumieć, pewne umiejętności spostrzegania dają nam coś takiego że zostawiamy takiego człowieka i już mu nie tłumaczymy swoich racji. Jeżeli masz już jakąś teorie, może być w 100% trafna i prawdziwa, nawet genialna, ale jeżeli nie masz nawet 1% umiejętności przekonywania ludzi do swoich racji, to twoja teoria jest dla nich nic nie warta, błędna a ty jesteś nawet intruzem. Musisz to zrozumieć, bo kit to można nawet małpie sprzedać tylko trzeba wiedzieć jak. Wiele razy nie miałem racji w jakiejś kwestii i czasami nawet szukając dziury w całym wychodziłem na prostą a człek się przyznawał i kupował moje racje. Nie że jestem specjalistą w tej dziedzinie, jednak sporo ludzi potrafię przekonać. Radzę i tobie nabyć tych umiejętności, są bardzo przydatne.

Delfin ma większy iloraz inteligencji niż człowiek, mimo to nie jest człowiekiem, a nawet w piramidzie pokarmowej nie jest na równi z nim. Tylko ludzie stworzyli kulturę, nie ważne zła czy dobrą, stworzyli ją tylko ludzie. Więc jest to coś co jednak sprawia że odróżnia nas od zwierząt, nie że bronie bladego, ale nie zgadzam się z tym co napisałeś.

Pewne normy kulturowe nawet są uwzględnione w paragrafach i raczej nie prędko się stanie że znikną. Sikanie w miejscach publicznych, zwierzakowi to nie przeszkadza, częściom ludzi też, jednak jest prawo, norma kulturowa która wymaga pod pretekstem kary że sikać można tylko w wyznaczonych miejscach. Więc i tutaj racji nie masz wcale.

Nie zrozumiałem tego "tłustego" druku.

Błędy popełnia każdy, ortograficzne i składniowe nawet miodek, który sam się do tego przyznał, wypominanie takich błędów innym jak dla mnie jest głupie..

Rzeczy i słowa dla różnych ludzi, różne mają znaczenie, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chcąc przekonać rozmówcę do swoich racji, postaw się na jego miejscu.

Pomyliłeś się i to bardzo. Niestety muszę cię rozczarować ale mam inteligencje, świadomość i rozum którego chyba nie posiadasz.

Czy ubliżanie sobie coś zmienia? Jedynie sprawia że zamiast rozmawiać o inteligencji której tak bardzo oboje bronicie, przeradza się to w jatkę ziomali z dwóch różnych dzielnic, bo ten mieszka na innej i już jest sku****

Koniec wyjaśniania kwestii które nie są związane za bardzo z tematem, czas wrócić do tematu. Wiele do napisania na ten temat nie mam, napisałem już wcześniej, że kolesiowi w kiecce chodzić pozwalacie, a z emo się śmiejecie. Niby biblia jest be, jednak przekazuje pewne wartości, które swoją ogólnikowością są ponad czasowe, jak mi to powtarzano na języku polskim. Pewien cytat który pasuje ładnie do tego tematu: "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień" a wiem, jestem tego pewien że każdy z nas chodź raz się zaśmiał z kogoś że jest tak a nie inaczej ubrany, więc teraz takie pisanie "jak lubi to niech nosi, więcej tolerancji/dystansu" jest jak by hmm wylizywaniem koralików, taką pokazówką, bo tutaj można.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 30-03-2009 11:42
#Korzel - user - 70%
Wiem, że są ludzie którym już całkiem odbija ale mnie osobiście nie przeszkadzałoby, że tak chodzi to on się kompromituje a nie ja a jak mu z tym dobrze to niech sobie chodzi xD Jednak jako wykładowca powinien przynajmniej tam ubierać się jak należy bo mogą znaleźć się tacy, którym to będzie przeszkadzało i może polecieć z roboty, zresztą od razu powinni takiego zwolnić. Pozdro

--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Dodane: 30-03-2009 15:15
#Rewinger - user - 90%
A ja chyba jestem bardziej konserwatywny. Wiadomo nie będę tępił, czy śmiał się takim ludziom w twarz, ale nie podoba mi się taki rodzaj ubioru. Moim zdaniem powinny być różnice między kobietą, a mężczyzną, a tendencja robi się odwrotna. Tak jak ikar wspomniał, wzorują się na jakichś projektantach, zamiast ubierać się tak jak im się podoba. Założę się gdyby kilka dziewczyn z różnych klas przyszło do szkoły w tych samych butach, jak ohydne by nie były to i tak cała reszta zaczęłaby nosić to samo. To tylko kwestia czasu. Dobrze, że ja taki nie jestem xD. Mówią mi, że nie jestem modny, ale moim zdaniem to często oni głupią wyglądają a nie ja.
Co do tego kolesia to myślę, że on też ma jakiś rodzaj skrzywienia.

Dodane: 30-03-2009 16:22
#JCD - user - max%
Wielkie mi halo, zwykły transwestyta. Tylko, że doszedł daleko w drabinie społecznej i jest dosyć znany to ludzie się nim podniecają. Gejów jest prawdopodobnie dużo więcej, skoro już trochę ludziom spowszednieli i jak ktoś dosyć znany okaże się homoseksualistą to nie ma takiego szoku. Żeby mnie zadziwić gościu musiałby używać tamponów :o xD

Co do babskich ubrań noszonych przez mężczyzn to tylko kwestia przyzwyczajenia. Księża noszą kiecki i jakoś nikogo to nie dziwi. Wystarczyłoby, żeby z 10% męskiej populacji nosiło tego typu stroje i nie było by problemu ani zdziwienia.

Dodane: 30-03-2009 16:41
gej jak gej lubi chodzic do lasu i zbierac wielkie grzyby.Nie cierpie gejów lesbijek ale najbardziej pedofilów taką kur*** to bym ubil

tam na pierwszej stronie przeczytalem ze goli nogi, to ciekawe czy tez jest wykastrowany :d hahahahahah ja jak bym takiego zobaczyl to bym niewyrobil

--------------------
Podpis został wyczyszczony z powodu złamania 12pkt regulaminu dotyczącego dopuszczalnej ilości grafiki w podpisie.
Dodane: 01-04-2009 14:53
#x396 - user - 10%
Myślę, że mężczyźni w kieckach to nic innego jak homo. Po co niby ludzie to robią? Może dlatego, bo im świruje, lub sam nie wiem co. To może by ludzie jeszcze robili zamianę płci? :p

--------------------
Dodane: 06-04-2009 17:47
#Ra - user - 70%
Można tutaj napisać "nie szata zdobi człowieka" a tak naprawdę jego wnętrze, mogę sobie nawet tak pisać a i tak powiem, że się tego nie trzymam. W temacie "rozwodowy wzór" fajnie jest coś wyjaśnione, czyli te normy, nie tylko kulturowe ale też normy zachowania się są ogółem norm, które występują u znacznej większości ludzi a mniejszością są naprawdę wybitne ewenementy, które od tych norm odchodzą. Ja nie jestem jakiś wybitny, też postępuję w większości wobec nich, lecz w niektórych się przełamuję, w tych co mi się nie podobają bo urodziłem się z tą "ułomnością" i jestem z tego cholernie dumny, że nie muszę pokazywać się z tej samem strony tak jak ogół ludzi. Jednak jeśli dochodzi do drastycznego przełamania tych norm, wtedy rodzą się pytania, szybko potem możliwości. A więc czy człowiek łamiący te normy, jest tak naprawdę normalny? Czy ktoś, kto ubiera się w sukienki, rajstopy czy też inne na pierwszy rzut oka damskie ciuchy jest normalny? Jakby w Niemczech ludzie dostrzegali zagrożenie płynące z działań i słów Hitlera, wiele ludzi dożyłoby wieku starczego, wiele dzieci, kobiet, mężczyzn by spokojnie egzystowało. A przecież ten przywódca nie robił nic złego, tak samo jak ten nauczyciel, a do czego doprowadził? Żeby później nie okazało się, że dziecko z tego powodu ucierpiało, że ucierpiała na tym cała rodzina, nie namawiam do napiętnowania, lecz obserwacji. Wyciąganie wniosków z doświadczeń nie jest nietolerancją, jest tylko stanem gotowości.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online