Dodane: 25-03-2009 13:50
Teraz ludzie wolą zjeść coś szybko na mieście , w byle jakim barze , nie jedzą tego co jest zdrowe faszerują się tłuszczem a po co ? to obrzydliwie wygląda jak ktoś jest gruby i to jeszcze za młodu , jak rodzice pozwalają jeść dzieciom na co tylko mają ochotę , a później umieramy na zawał w wieku 20 lat ? o swoją posturę i o wagę trzeba dbać , ruszać się chodzić na jakie kolwiek spacery wycieczki a nie siedzieć przed tv lub pc i wpierdzielać chipsy popijając ja coca cola ;p
--------------------
[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]

Dodane: 26-03-2009 14:04
Więc tak nie jestem otyły,ale trochę ciałka mam
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
Ćwiczę codziennie pompki,brzuszki i hantelki.Tylko,że nie widzę znacznych rezultatów,a ćwiczę już od 2,5 miesiąca,jedynie bicek mi się powiększył,a brzuch...phi ani rusz.Chciałem zastosować dietę(chleb pełnoziarnisty,szparagi itp),ale mama mi zakazuje,mówi,że to nie zdrowe w moim wieku(16) i,że popadnę w anoreksję
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
Jem ostatnio zamiast diety normalne śniadanie i jeden duży obiad,kolacje nie jem.Brzydzi mnie kiedy widzę taką cygańską rodzinkę,która się obżera na mieście.Nawet ich dziecko w wieku 7 lat około jest już otyłe
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
Jeżeli chcecie sprawdzić czy macie nadwagę to WMC=masa ciała podzielone przez wzrost do kwadratu.Mi wyszła norma
>18,5-niedowaga
18,5-24,9 norma
25-29,9 nadwaga i dalej już są otyłości
Czy jest to problem wagi narodowej nie wiem,ale wiem,że coraz częściej widzi się mężczyzn po 30,którzy już są grubi.Pozdro
--------------------

Dodane: 26-03-2009 17:24
Problem otyłości stał się w ostatnich latach bardzo powszechny. Sprzyja mu przede wszystkim 'siedzący' tryb życia ludzi. Młode społeczeństwo siedzi dużo przed komputerem, a mniej ma zajęć typowo fizycznych. Największą otyłość zauważa się w Stanach Zjednoczonych, gdzie bardzo popularne są bary typu fast food. Sprzedają one jedzenie smaczne, jednak bogate w chemie i puste kalorie pożywienie. U nas, w Polsce, również jest sporo fast foodów, jednak dla wielu z nas korzystanie z nich nie jest codziennością. W USA ludność masowo żywi sie typ paskudnym jedzeniem, stąd ta otyłość. Ta choroba, o ile można to tak nazwać, jest problemem społecznym. Ciężko z nią walczyć, bo nie tak łatwo jest schudnąć. Ja sam mam nadwagę i wiem co to znaczy trochę ważyć. Mimo, iż czynnie uprawiam sporty; jeżdżę na nartach, rowerze, pływam, gram w piłkę i treninuję siłowo, nie tak łatwo jest otrzymać rezultaty.
--------------------

Dodane: 30-03-2009 14:46
Macias napisał/a:
Mimo, iż czynnie uprawiam sporty; jeżdżę na nartach, rowerze, pływam, gram w piłkę i treninuję siłowo, nie tak łatwo jest otrzymać rezultaty.
Ale dobrze, że właśnie to robisz. Zachęcaj nawet innych ;p. A tak na marginesie to nawet jeśli się dużo ja, a ma się tryb życia ciężki (fizycznie) to zazwyczaj nie jest się grubym. Więc wszystko przez te komputery i telewizje.. wracajmy do jaskiń xD

Dodane: 30-03-2009 18:12
Ja uważam że jestem grubawy, a inni uważają że jestem wręcz za chudy... Ważę tak różnie 67/70 przy wzroście 185, więc uważam że jest wszystko ok. Co prawda jestem dość wysportowany, bo żyję w ciągłym ruchu i jak nie mam treningów, to na osiedlu w coś gram, więc jakby nie było często biegam, do tego dochodzi trochę ćwiczeń siłowych i rozciągających, więc jakoś się wyrobiłem xD
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.