Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:07
OnLine: 38, statystyki
index > Hydepark
Temat: Pierwszy dzień wiosny (dzień wagarowicza)
Dodane: 20-03-2009 15:16 - Edytowane przez by_black dnia 02-02-2012 23:41
#Plastus - user - max%
Każdy uczniak wie jaki dziś mamy dzień i z czym jest to związane. Jak w waszych szkołach obchodzony jest ten dzień, normalne lekcje, czy może luźne gry i zabawy, wycieczki, dzień wolny. Może macie jakieś przygody związane z tym dniem, bo wtedy gdy jest dużo młodzieży chcącej uniknąć lekcji zawsze dzieją się ciekawe rzeczy. Tak więc chwalcie sie moi drodzy przeżyciami związanymi z tym dniem.

Dodane: 20-03-2009 15:26
#arii3 - user - 50%
No z tym dniem jest mały problem bo znowu zima nas zaatakowała :( u mnie w szkole nie ma zbytniego luzu , reputacja szkoły , ale jakby była ładna pogoda to by się wagary poszło a tak to lipa , w sumie sam dziś nie byłem w szkole xD

--------------------

[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]
Dodane: 20-03-2009 15:46
#Macias - user - max%
Taaa. Gdyby u nas w szkole poszedł dzisiaj ktoś na wagary, to pewnie wsadzili by go do poprawczaka. Strasznie pilnują wszystkich usprawiedliwień. Dzisiaj przyszliśmy do szkoły i nauczyciele pytali się nas czemu nie uciekliśmy. Aha... a jak byśmy faktycznie uciekli to by nas potem udupili. Sądzę więc, że lepiej już pójść na te parę lekcje do szkoły niż potem mieć przerąbane solidnie. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 20-03-2009 15:58
A mu luzik bo zawody w siatke :)

Dodane: 20-03-2009 16:00
#mardi33 - user - 30%
hmm no u nas dziś był zorganizowany konkurs piosenki Abby ;) tzn w sumie to było też powiązane z dniem języków obcych no ale tak też można to odebrać :d no ale konkurs był świetny no i muszę się pochwalić,że moja klasa wygrała.. :) :p

Dodane: 20-03-2009 16:09
#Ra - user - 70%
Ten dzień jest jakoś dziwnie postrzegany, chodzi tutaj o nauczycieli, którzy starają się zrobić wszystko, aby był on spędzony w szkole. To jest moim zdaniem głupota, tak samo jak głupotą są wszystkie te święta razem wzięte, a jednak są i każdy się do tego stosuje, tylko skąd taka pogarda jeśli chodzi o dzień wagarowicza? Czy uczeń nie może mieć swojego "święta"? Najczęściej organizowane są jakieś zajęcia w szkole, nie trwające jednak zbyt długi okres czasu, ja jednak preferowałem udać się do budy, znaczy się niby udać a nigdy tam nie dojechać lub zostać w domu xD Tutaj liczy się solidarność, bo gdyby cała szkoła poszła w pizdu, to co udupili by wszystkich? No ale są ludzie i taborety, brak solidarności skutkuje tym, że ta mniej liczna grupa uczniów chcących "świętować" po prostu może wymięknąć i dupa z dnia wagarowicza. A w przypadku Maciasa sytuacji to byłoby po prostu fałszywość nauczyciela, że nie jest on wart szacunku ucznia, znam takich nauczycieli. Gościówka od polaka chciała uwalić chłopa co idąc do szkoły palił papierosa...i of kors 1 lekcja trefnego dnia, pytanie i dyńka. Takie coś jest z leksza nie taktowne.

Dodane: 20-03-2009 16:17
#Macias - user - max%
W mojej szkole na dodatek nie było nic zorganizowane na ten Dzień Wiosny. Mieliśmy normalne lekce... żadnych apeli, żadnych zabaw, konkursów, żadnej luźniejszej atmosfery, żadnych skróconych lekcji... normalny dzień szkolny. Hamstwooooo. :( ale było minęło teraz weekendzik :d

--------------------
Dodane: 20-03-2009 16:42 - Edytowane przez siwiutello dnia 20-03-2009 16:42
No Zima znowu, no bo jak by inaczej i nie ma gdzie siedziec.
Lecz Gdy szedlem przez miasto to jakas ziomalka krzyczala do swojej kolezanki chodz na wagary.! A to była Godzina 15 ;]] [oczy]

Dodane: 20-03-2009 16:52
no nie dzis pogoda to raczej wszystkim popsuła plany ;/ ijjeeee :(
a było juz wszystko zaplanowane a tu taki szok o poranku xD no ale poszłem do tej szkoły ale tylko ze wzgledu na pogode :p no i nie było tak zle... ogladalismy jakies filmy ( horrory) :d i dosc to zleciało xD :d :d

--------------------

MoJe ŻyCiE ;) mOjA fRaJdA ;D
"Szacunek dla wszystkich ludzi, dzięki którym świat się nie nudzi. :d "
Dodane: 20-03-2009 16:57
#Napojasz - user - 90%
#Ra
Ten dzień jest jakoś dziwnie postrzegany, chodzi tutaj o nauczycieli, którzy starają się zrobić wszystko, aby był on spędzony w szkole.

Dlatego u nas są skrócone lekcje + jest ich o połowę mniej. W domu kultury organizowane są jakieś występy, wszyscy się świetnie bawią a ja mogłem się wyspać nie idąc dzisiaj do szkoły ;) Wszyscy są zadowoleni i tak powinno być wszędzie.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 20-03-2009 17:01
#Mirror - user - 10%
U nas dzisiaj robili wybory miss i anty-miss(chłopaki przebierali się za dziewczyny) szkoły. Mieliśmy tylko po 3 lekcje.
Ale ludzi dużo pouciekało, na stołówce pustka była, a zwykle nawet miejsca wolnego nie ma.

Dodane: 20-03-2009 17:26
U nas dziś w szkole, z racji tego że uczęszczam do szkoły mundurowej był dzień "kolorowy". Czyli każdy mógł ubrać co chciał... Z racji tego wspaniałego dnia to raczej tłumów w szkole nie było. u mnie w klasie na ~30os. było ~8os. i to na dodatek przyszli tylko Ci którzy mają zaległości i sprawdziany muszą zaliczyć jakieś. Zresztą lekcje miały luźny charakter. Na większości graliśmy w Pan-a albo texas hol-dem. Zresztą nawet nauczyciele niechętnie przychodzili na lekcje. Jeden nawet wg nas nie odwiedził pomimo swojej obecności w szkole. Młodsze klasy wychodziły do kin itp.

Formalnie, to jutro jest ten dzień... :d

--------------------

"Jedno jest Wszystkim, a Wszystko jest Jednym "

Free your mind and touch the sky, believe you can fly!
Żyjąc na krawędzi, czujesz, że żyjesz...
Dodane: 20-03-2009 17:30
#Nika93 - user - 10%
A u mnie nie było wogóle lekcji. Na dzień wiosny nauczyciele zorganizowali program "promujemy zdrową żywność" Każda klasa miała przgotować i zaprezentować poczęstunek. Były quizy i krzyżówki, a nagrodą za poprawne hasło była śmietana, serek ziarnisty albo mała wiązka warzyw i owoców :p

Dodane: 20-03-2009 17:49
Ja wtedy nie byłem na wagarach bo poco sie narażać?? nie rozumiem tego w szkole sie nie dowiedzą ale starzy jak sie wkur*** to kara na kompa :p

Dodane: 20-03-2009 18:18
#BenaS - user - 40%
Umnie w technikum wyskoczyli z jakimś paleniem marzan a później kiełbaski. Oczywiście moja super zgrana klasa to normalnie 0 motywacji do wszystkiego. Przez cały tydzień było tylko idziemy na stary basen pić idziemy idziemy przyszedł piątek nikt nie poszedł. Bądź co bądź zamawiamy pizze przychodzi pora nikt. Hehe to sie z kolegami poszliśmy na miasto i zjedliśmy po Kebabie.

Dodane: 20-03-2009 18:45
Śniegu sypło, w szkole nudy i nie poszłem wagarować ;/ ;/ ;/

Dodane: 20-03-2009 19:01
#Darknes - user - max%
W podstawówce i gimnazjum to były 4 lekcje na długiej przerwie apel na dworze i palenie marzanny i po spaleniu były dalej lekcje ale Ja zawsze w czasie palenia uciekałem z kumplami. A w szkole średniej to w tamtym roku jak wypadło w dniu szkolnym to był jakiś tam krótki apel przedstawienie i dalej lekcje czyli jedna niecała godzina "spalona" Lipaa... i strasznie pilnują jak ktoś uciekł po apelu to uwaga że uciekł z lekcji i obniżone sprawowanie. A w tym roku wypada w sobotę i nic dzisiaj nie było. Normalne lekcje i w dodatku dwie kartkówki [zly]

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 20-03-2009 19:11
#Agrael - user - 70%
assasin13 napisał/a:
Śniegu sypło, w szkole nudy i nie poszłem wagarować ;/ ;/ ;/

No właśnie chyba ''poszedłem''

Do tematu : u nas w szkole były wybory miss i mistera jak to u prawie każdego.Ja oczywiście nie mam w zwyczajów wagarować i dziś też mi się nie zdarzyło.No występy to była taka żenada że dajcie spokój . Nawet nie będę wam mówił , do kitu oprócz jednego występu na końcu gdzie jedna dziewczyna zaśpiewała spoko piosenkę. To mi się nawet podobało.(Oczywiście ona została miss).

--------------------
Dodane: 20-03-2009 19:22
#ogrfunio - user - 50%
ja byłem w szkole z czteroma kumplami wróc przed szkołą pogralismy sobie w ch u ja poszlismy na w f na 5 minut na ktorym i tak nikt nie zwracał na nas uwagi o 10 wróciłem do domu niestety u mnie nie tyle nauczyciele pilnują co rodzice ;/ w domu mi sie siedziec nie chciało stąd moj pobyt przed szkoła zresztą w mojej szkole jest niezły burdel jesli chodzi o obecności w tym mam dobrego wychowawce jeszcze w ten sam dzien usprawediliwa godziny w ktorym mnie nie było :d (oczywiscie jesli to nie jest naduzywane) Nauczyciele nawet nie wychodzili z inicjatywą zeby w jakis sposób zachecać dzisiaj do szkoły , unikneli niepotrzebnej kompromitacji ;) zresztą jestem w ostatniej klasie to mi wolno :d pozdro

Dodane: 20-03-2009 19:24
#Glamb - user - 70%
Dzień wagorowicza jest jutro. U mnie dziś były normalne lekcje, nawet sprawdzian pisałem (ale po 15min skończony, łatwy był :d ) Ja i moja klasa jakoś nigdy w ten dzień nie uciekaliśmy. A nawet gdybyśmy poszli to i tak niema co robić. Denna pogoda i tylko poszlibyśmy do domów swoich, a w szkole nawet można pośmiać ;) A ucieczka kończy się w mojej szkole raczej źle, bo nauczyciele się rzucają. Nie rozumiem tego dawne roczniki robiły co chciały, a i tak nie mieli kłopotów, a mój i te nowsze przeciwnie.

1 Dzień Wiosny = Dzień Wagarowicza? U mnie nie :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online