Dodane: 18-05-2011 07:01
lssjbrolly napisał/a:Sango napisał/a:
Stosunek do osób z okularami ? a co się różni osoba z okularami a bez okularów ?
zawsze to ta sama osoba ale nie taka sama. jesteś w wojsku gubisz okulary a od wzroku zależy życie plutonu. no kogo dowództwo postawi jak myślisz? na osobę która ma dobry wzrok i ma świetne zdolności dowódcze czy na osobę ze słabym wzrokiem również ze świetnymi zdolnościami dowódczymi?
To jest trochę co innego xD bo chodziło mi jednak o takie życie 'normalne' tzn. szkoła czy coś tam jeszcze. Choć w swoim poście napisałeś wiele prawdy
--------------------

Dodane: 18-05-2011 07:13
Ja nie mam nic do okularów ale mam wadę wzroku i chyba będę musiał je nosić a ja w goglach wyglądam głupio, niestety
--------------------
Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.-Geralt z Rivii

Dodane: 28-07-2011 18:38
Ehh, no to nadszedł czas by w końcu wybrać się po gogle. Tu mam pytanie, ile średnio może mnie to wynieść i jaki salon polecacie. Myślałem o VE, blisko dosyć, ale spotkałem się jednak z dużą ilością negatywnych opinii i nie wiem czy poszukać gdzieś dalej czy zaryzykować?
--------------------

Dodane: 28-07-2011 20:56 -
Ja osobiście noszę okulary od 2 klasy podstawówki (teraz jest w 2 średniej) i nie traktuje okularów jako przyczynę wyśmiewania i uznawania mnie czy ogólnie kogoś innego za osobę gorszą. Mam wzrok prawie -7 dlatego, że to jest moja wrodzona wada. Przez okulary nie mogłem grać w klubie piłkarskim. Z jednej strony fajnie jest nosić okulary, ponieważ dodają uroku (zależy komu bo nie każdemu pasują) a z drugiej strony nie bo musisz uważać na nie cały czas, w szczególności na WF-ie. Tylko nie rozumiem dlaczego okularnicy uważani są za osoby słabsze i ciamajdów. Nie wiem i chyba nie zrozumiem, ale jednego jestem pewny: Jestem dumny że noszę okulary!

Dodane: 28-07-2011 21:56
blade81 napisał/a:
Ehh, no to nadszedł czas by w końcu wybrać się po gogle. Tu mam pytanie, ile średnio może mnie to wynieść i jaki salon polecacie. Myślałem o VE, blisko dosyć, ale spotkałem się jednak z dużą ilością negatywnych opinii i nie wiem czy poszukać gdzieś dalej czy zaryzykować?
wizyta u okulisty około 50zł-100zł
szkiełka około 50zł
a oprawki od 40zł w góre zależy jakie sobie wybierzesz ja osobiście mam te najtańsze i nie narzekam może nie wyglądają tak efektownie jak te za 300zł ale mi pasują

Dodane: 11-10-2011 17:16 -
Ja byłem dzisij u pielięgniarki w szkole i usłyszałem... "wyrok".
"Zgłoś się z mamą do okulisty na sprawdzenie".
...
Cóż... ja chciałem tego uniknąć więc pisze tak pesymistycznie.
Być może wywine sie z tego (pielęgniarka powiedziała, że może nie będę musiał nosić
Googli), a jak nie... to bryle. . . . . . . .
To przez tego kompa i przez te (zajefajne) gierki

.
Nie jestem uzależniony, poprostu nie miałem co robić. Uczyć się nienawidze, ganianie za piłką jakoś mnie nie pociąga... Mieszkam na kompletnym zadupiu, gdzie naprawde nie ma co robić... więc grałem w gry i... sie wdupiłem...
Ale cóż moge mieć tylko nadzieje, że okulist(k)a sie zlituje...
Z okularników jakoś sie nigdy nie naśmiewałem. Współczuje im...
Ehh... może w przyszłości naukowcy i inne takie wymyślą coś na to...
...mam nadzieje...
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 11-10-2011 17:29
Ja pitole, nieźle panikujesz, normalnie jak dziewczyna xD.A jaką masz wadę ? plusy czy minusy i ile dokładnie ?, ja mam -2.1 bodajże i mi to nie przeszkadza, w większości przypadków wada znika(jeśli mamy minusy).Czasem to nie jest wina gapienia w monitor czy TV, tylko wada która się ujawnia.Łukasz, to dużą masz wadę

, Ja za to znam osobę która miała -10, to jest dopiero przerąbane, zazwyczaj większe wady niż -5.0 są spowodowane przez pracę na komputerze przy słabym oświetleniu.Więc dam porady: siedźcie na PC mniej, a jak już siedzicie to jasne światło, poszukajcie ćwiczeń na wzrok, zdrowo się odżywiajcie(szczególnie produkty które poprawiają wzrok).
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 13-10-2011 21:20
owerfull napisał/a:
...zazwyczaj większe wady niż -5.0 są spowodowane przez pracę na komputerze przy słabym oświetleniu.Więc dam porady: siedźcie na PC mniej, a jak już siedzicie to jasne światło, poszukajcie ćwiczeń na wzrok, zdrowo się odżywiajcie(szczególnie produkty które poprawiają wzrok).
ower, ja mam wzrok -7, ale nie z mojej winy. Od urodznia mam wadę wzroku. Na początku było ok, ale jak miałem 8 lat to musiałem już je założyć. Nie pomyśl sobie, że sie obraziłem, tylko tak przy okazji zwróciłem uwagi, ale masz rację. Do wszystkich: siedżcie mniej przy kompach, a wieczorem to przy dobrym oświetleniu.

Dodane: 14-10-2011 11:22
Ja jak na razie widzę bardzo dobrze. Byłem kilka razy u okulisty i zawsze było wszystko ok. Co do tych co noszą okulary to tacy sami ludzie jak My.

Dodane: 14-10-2011 16:08
Ja ostatnio znalazłem czas i wybrałem się do okulisty. Okazało sie to czego się spodziewałem, mam lekką wadę i sam teraz dostałem okulary

Koleżanki mowiły mi że dobrze wyglądam więc mi nie przeszkadzają xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 05-11-2011 12:18
Mój wzrok jest dość dobry, myślę, że obędzie się bez okularów. Do samych okularów i osób, które je noszą nic nie mam. Zazwyczaj pogarszaj one wygląd, ale znam parę dziewczyn, którym jest w nich do twarzy i nie odbierają im urody.
--------------------

Dodane: 06-02-2012 15:07
Ja tam mam dobry wzrok i nie potrzebuję okularów. Owszem, kiedyś nosiłam, ale trwało to krótko- tak z 4 miesiące, po czy okazało się, że ich wcale nie potrzebowałam. A jaki mogę mieć stosunek do okularników? Ja tam ludzi po tym nie oceniam. A z resztą czasem okulary mogą dodać sporo uroku.
--------------------

Dodane: 06-02-2012 22:04
Akurat jest moda na 'kujonki', wiec chyba okularnicy się cieszą, że reszta wie jak czasem uciążliwe potrafi być noszenie okularów

Heh. Osobiście sama kiedyś chciałam nosić okulary, ale wady nie bylo i nie ma, a rodzice powiedzieli, że kupowanie 'zerówek' to debilizm i mieli racje

Dodane: 08-02-2012 16:20
Ja wzrok mam dobry i nie muszę nosić okularów,a jeśli chodzi o stosunek do okularników to traktuje ich tak samo jak ludzi którzy okularów nie noszą.Niektórym osobom nawet pasują.

Dodane: 12-02-2012 08:58
Wzrok mam dobry w dzień tylko czasami ok 21-4 coś szwankuję co do 4okich że tak powiem bez obrazy ! nie mam nic nawet mój braciszek młodszy nosi i czasami mi się zdarzy powiedzieć "Ty ślepoku!" lub skośnooki ale to dla żartów człowiek jak człowiek co z tego że ma okulary? jest lepszy niż ja, jak założyłem okulary raz od koleżanki to byłem jak naćpany ... ale to dlatego że tam są jakieś + i - ogólnie jest gitara.
--------------------

Dodane: 01-03-2012 12:19
Ja tam nic nie mam do okularników. W większości przypadków to jest wada wrodzona. Ja tam nie wiem czy sam nie będę musiał nosić bo niby widzę dobrze ale jakieś to rozmazane

Z -1,5 ,2 pewnie mam, a nie wyobrażam sobie siebie w okularach. Dziwnie bym wyglądał....

Dodane: 01-03-2012 14:36
Nie mam żadnego stosunku do okularów

. Niektórych osób nie wyobrażam sobie bez binokli na nosku, już się przyzwyczaiłem. Teraz jest tyle różnych wzorów oprawek, szkieł, że okulary mogą stanowić świetne uzupełnienie stroju, nie trzeba się tego wstydzić ^^. Do okularników również nic nie mam, bo niby co? Sam powinienem nosić, nawet nosiłem parę miesięcy w gimnazjum, teraz mi się nie chce... Denerwuje mnie tylko moda na okulary muchy w dużych czarnych oprawkach - no ile można?
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.