Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:07
OnLine: 40, statystyki
index > Media > Serial
Temat: House M.D
Dodane: 07-07-2009 21:54 - Edytowane przez Cheon dnia 07-07-2009 21:55
#Cheon - user - 90%
Prze - świetny serial :) Uwielbiam House'a i jego powiedzenia;D
W dodatku bardzo ciekawe przypadki się mu trafiają - po prostu
Doktorek wymiata!

Dodane: 07-07-2009 21:59
#olek_mi - user - max%
Czasami jak leci na TVP2 to włącze na ten serial i muszę powiedziec, że dla ludzi o mocnych nerwach xD Nie zawsze każdy pacjent przeżyje i wtedy [placze]
No może trochę przesadziłem :p

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 07-07-2009 22:02
Może ktoś znalazł sezon 4 lub 5 z lektorem

Ale super serial.

--------------------
Dragon Ball Kai to jest to
Dodane: 11-07-2009 22:58
House jest super ja juz kosnczylem ogladac 5 serie i czekam na 6 szkoda ze ma byc dopiero we wrzesniu

Dodane: 11-03-2010 23:04
#Tomson - user - 90%
Obejrzałem raz ze dwa odcinki. Hugh Laurie dobrze gra swoją postać. Jego teksty są czasem powalające. Jednak serial zmyślną fabułą nie grzeszy. Każdy odcinek jest taki sam:
1. Przychodzi pacjent z nietypowymi objawami.
2. Nikt nie wie co mu jest.
3. Prawie cały odcinek przegadany.
4. House nagle dostaje olśnienia i cała zagadka rozwiązana.
Ten humor to jedyne co ratuje ten serial, a tak na marginesie serial o podobnej tematyce pt. "Hoży Doktorzy" bije Housa na głowę :d

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 12-03-2010 17:16
#Arti1915 - user - 90%
Skąd można wziąć nowe odcinki szóstego sezonu? Bo na stronie http://housemd.in... nie dodają już noweych odcinków i stare zostały usunięte.

--------------------

Dodane: 20-03-2010 19:02
#Darknes - user - max%
Widziałem ze 2 odcinki i jakoś mi się nie spodobało, nie oglądam nawet nie mam czasu żeby usiąść spokojnie przed TV chociaż gdy coś mi się spodoba to zawsze czas znajduję xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 20-03-2010 19:26 - Edytowane przez BeyoO dnia 20-03-2010 19:26
#BeyoO - user - 20%
Mi tam bardzo przypadł do gustu. Obecnie skończyłem oglądać 3 sezon i bardzo mi się podoba. Odcinki pobieram z chomikuj lub exsite albo oglądam online :)

--------------------

Dodane: 03-05-2010 02:37
#kubapn - user - 0%
Ja oglądam i polecam oglądanie każdemu, który chciałby oglądać genialny serial. hehe :d pozdrawiam wszystkich oglądających ;P

Dodane: 03-05-2010 07:10
#kalwi666 - user - 10%
Świetny serial polecam go każdemu. Bardzo dobre i zaskakujące przypadki medyczne oraz sporo można się pośmiać :)

Dodane: 03-05-2010 08:56
#TX - user - 20%
Moja historia z Housem zaczęła się tak.

Jeden z braci powiedział mi, że oglądał świetny serial, a na AXN mają lecieć przez weekend jego pierwsze 2 sezony przez całą dobę. Uznałem, że czemu nie obejrzeć 1, albo 2 odcinków na sprawdzenie, ale gdy usiadłem przed telewizorem straciłem cały weekend. Od razu stał on się moim ulubionym serialem (świetne aktorstwo, genialna główna postać, ciekawe przypadki, no i jeszcze to napięcie w każdym odcinku - po prostu miodzio).

Od tamtej pory oglądałem regularnie 3 i 4 sezon na TVP2. Niestety serial leciał tak rzadko, że w końcu nie wytrzymałem i zacząłem ściągać wszystkie odcinki DVDrip, albo VODrip z lektorem. Aktualnie posiadam wydane wszystkie 5 sezonów na 10 płytkach, a co tydzień we wtorki oglądam z napisami 6 sezon (wrzucany w neta z amerykańskiej TV). Jutro kolejny, już 19 odcinek.

Mam konto na FilmWeb i tak mam ocenione wszystkie odcinki serialu z osobna. Uważam, że 1 sezon był świetny, a 2 i 3 kolejno jeszcze lepsze. Czwarty po trzecim jest u mnie na drugim miejscu, piąty był już trochę gorszy (choć miał genialne ostatnie 4 odcinki), a póki co sezon szósty nie zachwyca. Ale serial i tak ma u mnie maksymalną ocenę 10/10 i jest dla mnie numerem jeden (głównie do tego przyczynia się Hugh Laurie i sarkastyczne poczucie humoru).

Wielu narzeka, że serial jest zbyt schematyczny, ale gdyby oglądali wszystkie odcinki, to by wiedzieli, że tak nie jest. W dodatku serial Columbo też był schematyczny, a nikt tego mu nie wypominał. Sądzę, że to wszystko dla tego, że został on uznany w większości krajów za numer 1 wśród seriali, a wielu się to nie podoba. Poza tym schematyczność to nic złego. ;)

--------------------
Dodane: 03-05-2010 10:16
#Arti1915 - user - 90%
Ja oglądam tak jak wyżej TH szósty sezon z napisami. Odcinki pobieram z tej strony http://www.exsite...-xvid.html , odcinki są szybko dodawane, tylko, że ez napisów, na które zwykle trzeba czekać do wieczora, albo następnego dnia rana. Ogólnie serial jest świetny i bardzo go polecam. Ocena według mnie to 10/10.

--------------------

Dodane: 17-05-2010 14:42
Choć jestem wielkim fanem house'a to czasem zaczynają mnie denerwować, te próby odczytania kogoś, np. house mówi do wilson'a: albo (blebleble), albo (blebleble), ale to by oznaczało (blebleble), więc na pewno wiedziałeś (blebleble)... ;D

Dodane: 29-06-2010 14:27
#Cheon - user - 90%
Właście kręcą 7 sezon. Ponoć miało go już wcale nie być, ponieważ ''House'' zażądał kosmicznej sumy, ale co tam :p ceni się chłop :p

--------------------

Dodane: 29-06-2010 14:31
#Arti1915 - user - 90%
Moim zdaniem na szóstym sezonie Hous powinien się skończyc. Co za dużo to niezdrowo. Żeby się jakaś nowa Moda na Sukces z Housa nie zrobiła.

--------------------

Dodane: 29-06-2010 21:55
#kordos - user - max%
Serial bardzo mi się spodobał, głównie dzięki głównemu bohaterowi i jego cyniczno-złośliwo-lekomańsko-luzacko-egoistyczno-irytującycm podejściem do świata i ludzi xD
Nie zraża mnie nawet to, ze używają tam wielu słów, których nigdy wcześniej nie słyszałem i których znaczenia nie znam xDD
Jednakże nie widziałem zbyt wielu odcinków tego serialu - teraz obiecałem sobie oglądać, kiedy będzie na TVN-ie, jednak już ominąłem pierwszy odcinek, bo trafiło mi się lepsze zajęcie, niż spędzanie czasu przed telewizorem.

Dodane: 29-06-2010 22:01
#razor09 - user - 80%
Noe rozumie tego szalu z tym Housem .
Tak jak z Moda na...
Lostaem
Kryminalnymi zagadkami itd.
Taki oto kolejny amerykański tasiemiec co kase ciagnie.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 29-06-2010 22:06
#Cheon - user - 90%
Ja polecam stronę: http://iitv.info/...
Na niej można wszystkie odcinki online z lektorem i nie tylko :)

--------------------

Dodane: 29-06-2010 22:11
#razor09 - user - 80%
razor09 napisał/a:
Nie rozumie tego szalu z tym Housem .
Tak jak z Moda na...
Lostaem

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 29-06-2010 22:30 - Edytowane przez kordos dnia 29-06-2010 22:31
#kordos - user - max%
razor09 napisał/a:
Nie rozumie tego szalu z tym Housem .
Tak jak z Moda na...
Lostaem

Serial, jaki by nie był, to produkcja komercyjna, jednak ile jej będzie, jak ta komercja zostanie podana i co z nią twórcy zrobią jest już osobną kwestią. Wg mnie twórczy Housa się dobrze spisali min. tworząc ciekawy obraz lekarza, który jest... taki, jak napisałem w poprzednim poście. :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online