Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:06
OnLine: 39, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Co by było, gdybyś znalazł Notatnik Śmierci?
Dodane: 01-06-2011 04:24
Bociak napisał/a:
Pomyślcie że taki notatnik miałby zły wpływ. Moglibyśmy się zmienić w naprawdę bezwzględnych zabójców. No bo pomyślcie taki notes, taka moc, ona z pewnością może uzależnić.

ciekawe. pod wpływem impulsu wywołanego typową sytuacją "ktoś nadepnął mi na odcisk" skorzystałbym z notatnika. teraz już wiem dlaczego nie mam super mocy-większość z moich znajomych nie dożyłaby 13stych urodzin.

--------------------
Dodane: 04-06-2011 18:33
#vees - user - 0%
Nieważne co piszecie ale to proste i logiczne że wydarzyły by się 3 rzeczy a mianowicie takie:

1.Zabijali byście tych złcyh jak w DN i by was na 200% złapano;

2.Zrobili byście z siebie kozaczków i straszylibyście nim wszystkich a jak już byście zabili jakąś osobe to złapali by ciebie albo by było "nie, nieee - co ja zrobiłem/am ?!?!?";

3.Używalibyście z rozwagą zabijając swych najgorszych wrogów i trzymając takowy notatnik w tajemnicy

Tak więc, taki jest fakt - mi sie wydaje że zrobił bym to co podałem w 3 punkcie ale niewykluczone że dostawałbym świra i zabijałbym nawet jeśli ktoś by mnie dla jaja wyzwał :)

I mam prośbe irytujecie mnie nazywająć Light'a Yagami "Rait" - rait to taki spray na owady -,-'

PS: nieczytałem mangi oglądałem anime, czy ktoś kto czytał mange mógłby mi powiedzieć co sie stało po śmierci Light'a ? Bo chyba był tom czy też rozdział co było po jego śmierci a najbardziej zastanawia mnie cos o Misie Amane bo to moja ulubiona postać ;p

Dodane: 03-07-2011 20:17
vees napisał/a:
1.Zabijali byście tych złcyh jak w DN i by was na 200% złapano;

Hmmm troche się z tym nie zgadzam nie jestem myśli, że na tym świecie ktokolwiek by poderzewał kogoś kto siedzi w pokoju i pisze w notatniku, że właśnie ta osoba zabija bezkarie kogo chce i jak chce. Szczegulnie, że mieszkamy w Polsce...

A tak w ogóle to pewnie to odbiło by mi i chciał bym zaprowadzić pokój na świecie poprzez zwalczanie zła, a potem stać się Panem świata jak główny bohater ;)

--------------------
Moje rysunki ;)
http://npolska.ne...ost_234793
Dodane: 05-09-2011 19:19
#IKaori - user - 10%
Nie wiem, czy dałabym radę, ale myślę, że zaczęłabym go używać a już napewno dla wykończenia polityków i pedofiów.

Dodane: 25-02-2012 22:56
#Byczusia - user - 80%
Ja? Gdybym znalazła taki notesik to bym go zniszczyła by nikt nie mógł go użyć.Nie jestem osobą, która by odebrała komukolwiek życie(chyba że w tzw. obronie koniecznej).

Dodane: 07-03-2012 11:58
#Ahalian - user - 80%
Ja również jak #Byczusia chyba bym go zniszczył, ale najpierw musiałbym się dowiedzieć jak. Czasami mnie niektóre osoby, ale nie tak abym chciał im odebrać życie. Nie zrobiłbym to ich znajomym, rodzinie. Tojest nierealne, więc raczej nie myslę nad takimi rzeczami, za dużo na głowie. :)

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online