Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:06
OnLine: 38, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Co by było, gdybyś znalazł Notatnik Śmierci?
Dodane: 26-02-2009 20:32 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2010 13:41
#C@rL - user - 100%
Nie lubię tego rodzajów tematów, gdybań ale człowiek się zmienia xDDD Tak więc pomyślcie sobie, trochę pogłówkujcie i odpowiecie na pytanie zadane w nazwie tematu 'Co by było gdybyś znalazł/a notes śmierci?' ;) Może pytanie nie jest sprecyzowane ale.... dobrze xD Pomyślicie sobie trochę xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 26-02-2009 23:28
#by_black - systemadmin - max%
Prawdopodobnie od razu użył bym go na naszych politykach, to by było pewne nie powstrzymało by mnie nic od tego xD

--------------------
Dodane: 26-02-2009 23:28
#arii3 - user - 50%
Gdybym Ja znalazł taki notes , byłbym szczęśliwy wiedział bym co mnie czeka i innych na co umrę i kto umrze gdzie i kiedy , byłbym już przygotowany na to co się stanie , zmienił bym na pewno swoje życie , ale takiego notesu nie znalazłem :( :) ale przydał by się i to bardzo .

--------------------

[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]
Dodane: 26-02-2009 23:31
#mardi33 - user - 30%
ja bym się zdeka przeraziła...no bo nie wiadomo czy np na pierwsze str nie ma mego imienia:/ chyba bym takie coś wyrzuciła
nie no żart dałabym ogłoszenie i czekała na właściciela :d

Dodane: 26-02-2009 23:35
No ja własnie pare godzin temu obejrzałem 1 odcinek tego zacnego anime, i co najlepsze spodobało mi się.
No ale koniec już tego offtopu xD.
Gdybym znalazł taki notes, to jak główny bohater anime, w pierwszym momencie nie uwierzył bym. Gdyby okazało się, że ten notes naprawdę uśmierca ludzi, prawdopodobnie spalił bym go lub cos w tym stylu, gdyż nie był bym w stanie decydować o czyimś życiu, nawet o życiu jakiegos bandziora. No chyba, że chodziło by o Osame bin Ladena xD.
Co do twojego pomysłu Black, to ja bym chętnie Jarka i Leszka pomęczył ^^.

Pozdro.

--------------------
Dodane: 27-02-2009 02:39
#Bogini - user - 60%
jak ja bym dowiedziała się, kiedy umrę ja, moja rodzina chba bym tego nie wytrzymała psychicznie. na razie o tym nie myślę w ten sposób "kiedy umrę, na co" ja to jeszcze pół biedy, nie chciałabym dowiedzieć się kiedy umrze moja rodizna. Wrr! ale mój brat mógłby mieć chciaż szczękościsk bo żre chrupki z takimi głośnymi odgłosami że mi chę żygać chce. :/ Wrrrr!
ale na pewno zmieniłoby to moje życie. ale chyba był podobny temat..? nie wiem. xD

Dodane: 27-02-2009 10:25
#Plastus - user - max%
Gdybym to ja miał szczęście znaleźć notatnik śmierci, to z pewnością bym go nie wyrzucił, ponieważ nie wiadomo kto mógłby być jego następnym właścicielem i do jakich celów by go użył. Najprawdopodobniej zatrzymałbym go i schował gdzieś głęboko i nigdy z niego nie korzystał. Może w ostatecznych przypadkach wydałbym wyrok, ale myślę, że nie jestem odpowiednią osobą, aby decydować o czyimś życiu.

Dodane: 07-03-2009 11:00
#Macias - user - max%
Gdybym znalazł Death Note, w pierwszej kolejności zabił bym moją nauczycielkę fizyki, a późniejszej kolejności znajomych których nienawidzę, a potem polityków i gwiazdy telewizji które uważam za złe. Najprawdopodobniej PiS by zniknął wówczas na zawsze. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 07-03-2009 11:12
#GokuDev - user - 20%
To samo co by_black politycy na pierwszy odstrzał. Ale co dalej hmm likwidacja podobna do anime, ale jedynie, ci co gwałcą, zabijają, znęcają, a reszta, to nie zasługuje na śmierć XD A no i paru nauczycieli hehe głównie dyrektorka :)

Dodane: 31-03-2009 21:19
#Napojasz - user - 90%
Wydaje mi się, że nigdy bym nie chciał znaleźć tego typu przedmiotu gdyż wiem, że w moich rękach stałby się równie niebezpieczną bronią jak w rękach Raito.
Przede wszystkim wykosiłbym pół grona pedagogicznego w naszej szkole xD

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 31-03-2009 21:25
#BenaS - user - 40%
Ja to jak bym znalazł taką rzecz to na pewno na początku bym się zastanowił co z tym zrobić następnie chciał bym zobaczyć czy działa a później to sam nie wiem co by się działo.

Dodane: 31-03-2009 21:56
#Mattiz - user - 90%
jeszcze tego anieme nie golądnołem jakoś nie moge sie do niego zabrać ale domyślam sie co to jest to DN wiec najpierw bym przeteswotał a potem pewnie opchnął na allegro za niewiarugodnie wielą sume 5zł xDDDD

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!
Dodane: 31-03-2009 22:07
#Darknes - user - max%
Przyznam się od razu że nie oglądałem DN ale mam taki zamiar tylko nie wiem kiedy może w święta? ale miej więcej ta nazwa mówi sama za siebie więc po przeczytaniu wcześniejszych postów mam pewność że to cudo służy do zabijania ale dobra koniec... teraz do tematu.
Użył bym go na tych których nienawidzę i połowie nauczycieli ze szkoły potem politycy poszli by na odstrzał xD A jakby zrobiło się milusio schowałbym go gdzieś głęboko w... xD Ale nie za głęboko żebym mógł go wyjąc jak ktoś mnie wkurzy xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 14-04-2009 14:40
#czapol - user - 10%
ten który zakładał temat mądrze powiedział żeby pomyśleć, wielu mówiło że zabiłoby swoich nauczycieli, inni że znajomych, i to było właśnie gadanie bez zastanowienia, tzn. osoby te tak naprawdę powiedziały kogo nie lubią, a nie kogo by zabiły, bo do takich czynów niebyły by zdolne, polityków to trzeba by było od początku uczyć, choć już w przedszkolu założyliby komisję do spraw obiadków...
ale to inna historia :d tak jak już mówiłem to były wypowiedzi kogo te osoby nie lubią, no chyba że mam do czynienia z seryjnymi mordercami bez żadnych ograniczeń i uczuć...
No, ale czas zacząć pisać na temat, na pewno użyłbym wszelkich możliwych środków by niszczyć taki notes, raz że świat nie dojrzał do czegoś takiego ( zaraz zjawiłby się więcej niż 1 świr żeby pozabijać pół świata ), dwa nie ma dużej ilości osób na świecie które zniosłyby fakt że wiedzą kiedy umrą i kiedy umrze każdy z ich rodziny i bliskich ( parę tysięcy góra ) i ja się do nich nie zaliczam bo są to ludzie o niepojętym opanowaniu bądź bez uczuć i zainteresowania własnym losem, jestem wierzący ale to kwestia obciążenia psychicznego, niezwykle dużego...

--------------------

Dragon Ball jest od pokoleń i pokolenia wychowywał, Naruto jest od teraz, ale pokoleń nie wychowa...
( żeby nie było, lubie Naruto :) )
Dodane: 13-05-2009 19:00
#Rocky - user - 90%
Ja? Pewnie zabiłbym ludzi albo wywalił bym to do śmieci. Kto by wierzył w takie bzdety? xD Jeśliby zadziałało to pewnie zrobiłbym podobnie jak Raito. Mam tylko nadzieję, że nie zrobiłby się ze mnie psychopata jak z Laighta [oczy]

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 13-05-2009 19:07
#Rewinger - user - 90%
Macias napisał/a:
Gdybym znalazł Death Note, w pierwszej kolejności zabił bym moją nauczycielkę fizyki, a późniejszej kolejności znajomych których nienawidzę, a potem polityków i gwiazdy telewizji które uważam za złe. Najprawdopodobniej PiS by zniknął wówczas na zawsze. Pozdrawiam.

Maciek, przerażasz mnie xD

Gdybym ja znalazł Death Note... pewnie podobnie jak Raito nie uwierzyłbym, ale nie wiem, czy nie korciłoby mnie. Plastus, przecież nie trzeba wyrzucać, jak spalisz to nikt już tego nie odzyska.

Dodane: 13-05-2009 19:10 - Edytowane przez Bociak dnia 13-05-2009 19:11
#Bociak - user - max%
A ja pokazał bym swoją mroczną stronę [zly] . Jest wielu ludzi na takiej liście. Z pewnością pozabijał bym tych złych, aleee...

Pomyślcie że taki notatnik miałby zły wpływ. Moglibyśmy się zmienić w naprawdę bezwzględnych zabójców. No bo pomyślcie taki notes, taka moc, ona z pewnością może uzależnić.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-05-2009 21:05
#Tomson - user - 90%
Jakbym znalazł takie cuś to byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi :d Praktycznie robiłbym to na co mam ochotę i taka władza mi odpowiada. Moja ciemna strona mocy wzięła by górę [zly]

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 14-05-2009 06:20
#C@rL - user - 100%
Oooo... przerażacie mnie!!! xDDD

Mimo to postąpił bym podobnie jak kilku z was ;P Kilku ludzi niespodziewanie odeszło by z tego świata xD

PS. Wolałbym go nie znaleźć xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 16-05-2009 17:45
#burus123 - user - 0%
hehe sprzedalabym na allegro za odpowiedznia oczywiscie cene xDD :d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online