Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:06
OnLine: 36, statystyki
index > Hydepark
Temat: Dopalacze
Dodane: 14-10-2010 13:50
#kordos - user - max%
owerfull napisał/a:
Jak ktoś chce się truć to niech się truje.Ale sądzę tak jak kordos zabranianie tego dorosłym jest totalną głupotą.To tak jakby zabronić alkoholu czy papierosów.Rozumiem zabronić dla niepełnoletnich,ale dla dorosłych to już jest przesada :p

Z resztą i niepełnoletni znajdą sobie coś do brania, jak będą chcieli - choćby popularny za czasów kiedy byłem w podstawówce klej, czy z gimnazjum gaz do zapalniczek.

Dodane: 21-10-2010 12:52 - Edytowane przez by_black dnia 21-10-2010 12:54
dopalacze to: gówno, moj kumpel zatrul sie tym czyms i zygal przez 2 tygodnie ja osobiscie widzialem tylko kilka razy to swinstwo i to nawet w opakowaniu nigdy nie widzialem zawartosci i sie z tego ciesze

Edit by_black: Jedno takie wyrażenie wystarczy.

--------------------
,,Człowiek jest trzciną ale trzciną myśląc''

^----pomysl dobrze co to znaczy :)
Dodane: 03-01-2011 18:57
#zadyma - user - 90%
U mnie w mieście było parę sklepów z tym szitem, gdy jeden chłopak zabił drugiego pod wpływem prawdopodobnie dopalaczy to zrobiła się nagonka. Ja myślałem że jak ktoś chce sobie truć życie to niech to robi nie moja sprawa. A potem uświadomiłem sobie, z małą pomocą że jak by kogoś z mojej rodziny zabił człowiek pod wpływem dopalaczy, czy potrącił samochodem to bym obwiniał siebie bo przyłożyłem do tego rękę. A jak by się tego pozbyć to by każdy na tym stracił.

Sklepy z dopalaczami pozamykane wiec się trochę spóźniłem, ale Ciiii.

Dodane: 03-01-2011 19:00
#Henkok - user - 80%
Ja osobiście nie mam zamiaru psuć se zdrowia i tyle xD.Mnie to tam szczerze mówiąc jeb*** co inni z tym robią,ale moimi kumplami to raczej nie będą ;) co najwyżej znajomymi,których widuje w szkole

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 03-01-2011 19:02 - Edytowane przez Bociak dnia 03-01-2011 19:02
#Bociak - user - max%
Ja myślałem że jak ktoś chce sobie truć życie to niech to robi nie moja sprawa.

I w tym tkwi problem. Tego nie można olewać, gdyż ludzie uzależnieni nie tylko sobie robią krzywdę, ale często najbliższym, a nawet przypadkowym osobom.

Dodane: 03-01-2011 21:01
#Darknes - user - max%
W Polsce to wycofali, sklepy zamknęli a u nas dopiero wychowawczyni się obudziła na GDW (Godzina Wychowawcza dla niekumatych :p ) aby zrobić "anonimową" "ankietę" o dopalaczach. Chciała nas skubana sprawdzić a ja to napisałem "Ja to nawet nie wiem co to dokładnie są dopalacze więc nic więcej nie napiszę" i po zabawie.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 03-01-2011 21:03
U mnie w szkole też wychowawca obudził sie po fakcie i zaczął puszczać filmiki o dopalaczach dla mnie to jest gówno zreszta tak jak i papierosy :) . Ktoś chce wcześniej iść na drugi swiat prosze bardzo :)

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 06-01-2011 17:55
#Cyrus - user - max%
To, że sklepy pozamykali to nieznaczy że tego nie ma już :p Wszedzie jeszcze można się na to natknąć... To młodzież powinna zmienić swoją postawę i zrozumiec, że to niebezpieczne zabawki...

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 05-03-2011 10:42
#zadyma - user - 90%
Bociak napisał/a:

I w tym tkwi problem. Tego nie można olewać, gdyż ludzie uzależnieni nie tylko sobie robią krzywdę, ale często najbliższym, a nawet przypadkowym osobom.

Ale to czyja wina że jeden debil z drugim się uzależnili? Moja? Twoja? Czy społeczeństwa, według mnie taki człowiek nie zasługuje na żadną pomoc. No dobra trochę przesadziłem ale nie zasługuje na żadne współczucie czy co.

Dodane: 05-03-2011 10:45
zadyma napisał/a:
Bociak napisał/a:

Ale to czyja wina że jeden debil z drugim się uzależnili? Moja? Twoja? Czy społeczeństwa, według mnie taki człowiek nie zasługuje na żadną pomoc. No dobra trochę przesadziłem ale nie zasługuje na żadne współczucie czy co.

Ja sie kiedyś kłóciłem z nauczycielką że to wina ludzi co kupują a nie co sprzedają nikt im nie kazał tego kupować sami chcięli się truć i za to że tak powiedziałem Pani wezwała moją starszą do szkoły [oczy]

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online