Dodane: 24-02-2009 17:51
Wiecie marycha to nie jest takim narkotykiem samym w sobie, ale robi z mózgu sieczkę, i często zaczyna się od tego, a kończy się na amfie i heroinie. Chociaż słyszałem że maryśka jest dobra na stawy i od niej nie dostaje się raka płuc he he
--------------------

Dodane: 24-02-2009 18:58
Wiesz,tak jak ten mądry Pan napisał, uzależnić się można od tabletek na ból głowy, to wszystko zależy od ludzkiej osobowości. Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale muszą umieć z tego korzystać, a z tym mamy problem. Jeżeli te dopalacze rzeczywiście nie mają skutków ubocznych, to pozostaje aspekt etyczny.

Dodane: 25-02-2009 10:59
Po mimo, że wiadomości w ogóle nie oglądam wiem, że jest o tym głośno xD Sam osobiście uważam, że powinno to być wycofane ze sklepów, przecież to ma takie samo wręcz działanie jak narkotyki i po mimo upewnień, że to nie uzależnia jest pewien, że w tych czasach wszystko co dobre uzależnia a przy czym tracimy kupę kasy. Już sobie wyobrażam, jak wszyscy stoją kolejkami po to aby złapać fazę, i to jest najgorsze. Pozdro
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 25-02-2009 18:24
przecież to ma takie samo wręcz działanie jak narkotyki i po mimo upewnień
No właściwie jest to zrobione zupełnie z innych składników, naturalnych. Mają też o wiele słabsze działanie. Ale to prawda, że jeśli zostaną dopuszczone do sprzedaży, to przed każdym weekendem będą ogromne kolejki ; ). Z etycznego punktu widzenia jest to dość wątpliwe.

Dodane: 26-12-2009 00:33
To żałosne, ludzie są tacy skrępowani normami społecznymi i bez pomysłu, że muszą sie wspomagać, aby mieć dobrą zabawę. Ja nie muszę sie upić albo naćpać, aby zrobić coś szalonego albo sie powygłupiać, a jednocześnie tak na prawdę wszystko mam pod kontrolą, w przeciwieństwie do tych ćpunów.
--------------------

Dodane: 26-12-2009 00:38
Nigdy nie próbowałem i nie bede próbował. Wcale mnie do tego nie ciągnie. Nie wiem z czego sa zrobione czy uzależniajace ale od łykania tabletek czy innych rzeczy mam uraz

nie odpowiada mi to po prostu.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 26-12-2009 04:14
malpex napisał/a:Nigdy nie próbowałem i nie bede próbował. Wcale mnie do tego nie ciągnie. Nie wiem z czego sa zrobione czy uzależniajace ale od łykania tabletek czy innych rzeczy mam uraz

nie odpowiada mi to po prostu.
Z tego co jednego razu prowadziłeś rozmowę na SB z maciasem wynika co innego

Dodane: 26-12-2009 10:43
Ostatnio nawet w mieście u mnie otworzyli ten sklep z dopalaczami he he. Te używki przymulają człowieka, nie wiem co fajnego jest z tym że ma się jakąś jazdę i zawiech się dostaje

są lepsze formy rozrywki
--------------------

Dodane: 26-12-2009 11:55
Nie używam i nie będę używał tego typu środków, dają chwilę przyjemności w zamian za cierpienie i niewymuszone skutki uboczne do końca życia. Lepiej jest się dwa razy zastanowić zanim się coś głupiego zrobi

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 29-12-2009 00:37
A po co to ?! strata kasy, można się świetnie bawić bez zbędnych trucizn no i w dodatku jakieś skutki uboczne, uzależnienie, no i tak jak pisałem niepotrzebna strata kasy same minusy żadnych plusów chyba, że plusem jest dla kogoś tracenie świadomości i nie pamiętanie ostatniego wieczoru xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-12-2009 19:30
Ludzie by się zabawić, wymyślają coraz to nowsze udziwnienia.... Bez tego można się bawić bez problemu, a nie sztucznie... Poza tym wolę pamiętać jakąś dobrą imprezę.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-01-2010 22:52
U mnie w mieście nie ma takiego sklepu, ale wiem, że jakby był, to byłby oblegany niestety. Ja żadnych dopalaczy nie biorę, chyba że coś jest dopalaczem, a ja nie jestem tego świadomy.

Ogólnie to tylko strata kasy, ale większość traktuje to jako nowe doświadczenie, czy tam spróbowanie czegoś innego.
--------------------

Dodane: 12-03-2010 17:37
Właściwie dopiero kiedy zauważyłem ten sklep u siebie w mieści, ilość ludzi jaka odwiedza ten sklep, ilość wręcz gówniarzy którzy tam uczęszczają, jestem w MEGA szoku. Wcześniej nie czytałem tego tematu całego, ale na chwilę obecną jestem zwyczajnie przerażony tym w jaki sposób ludzie próbują zarobić.
U mnie w mieście sklep zamykano już dwa razy, pierwszy właściciel tego sklepu do tych dopalaczy dodawał amfetaminy, co zostało wykryte przez służby celne. Najtaniej na internecie można aż za 15zł kupić sobie jakieś tabsy, a u nich w sklepie sprzedawali najtaniej za 70 kilka złotych. Jak widać interesik im się kroił nieźle.
Uważam to za coś na prawdę złego, bo przez właśnie takie działania, powstaje coraz większa patologia społeczna. "Po co mam iść do szkoły jak mogę się naćpać i iść na dyskotekę, to jest przecież legalne". I tak mniej więcej wygląda sposób myślenia większości nastolatków którzy mają sieczkę zamiast mózgu. Wszystko jest dla ludzi - owszem, ale nie każdy wie tak na prawdę co jest dobre a co jest złe, swoim nałogiem pociąga często za sobą kolejne osoby. Bo proszę, nie mówcie mi że ćpać się zaczyna z nudów i to samemu. Zawsze jest jakiś frajer, zwyczajna menda i ku**a społeczna, która wciąga w swoje nawyki innych ludzi. Oczywiście jako że sporo nastolatków i ogólnie ludzi, jest słabych psychicznie, nie potrafiących być zwyczajnie sobą, tylko robią to czego oczekuje grupa, licząc na akceptacje. Czy to jest żałosne? Niestety tak, ale rzeczywistość jest taka że jest to na porządku dziennym.
Mam jedynie nadzieje że polski rząd ruszy swoje tłuste przeżarte tyłki i zrobią z tym porządek dodając do listy substancji zakazanych, wszystkie te które nawet są zawarte w lakach psychotropowych, a same leki muszą zostać sprzedawane wyłącznie na recepty, które z kolei będą pilnie strzeżone.

Dodane: 12-03-2010 18:24
Ja tam nie widzę różnicy między tymi dopalaczami a marihuaną. I to syf i to

Ostatnio w mieście u mnie otworzyli taki sklep i widać,że cieszy się sporą popularnością. A kto najczęściej ten sklep odwiedza ? Ludzie w moim wieku . Nawet kilka znajomych twarzy . Dla mnie to paranoja,by w ogóle takie sklepy powstawały. Publiczne centrum uzależnień .. nieźle .

Dodane: 14-03-2010 10:15
Nie jest to żadna alternatywa od narkotyków, bo to jest moim zdaniem to samo. Efekty są podobne, nie wiem może jest to mniej szkodliwe. Dziadostwo z zagranicy. Ludzie dla pieniędzy wymyślają, a młodzi kupują, biorą i się niszczą. Trzeba działać, organy władzy powinny wprowadzić zakaz sprzedaży w Polsce, ale za pewne na to będziemy musieli poczekać, lub nie doczekamy się w ogóle.

Dodane: 14-03-2010 11:05
Doczekać się kiedyś doczekamy, ale szczerze mówiąc poczekać, to jest najbardziej trafne i odpowiednie słowo. Ponieważ dopalacze są już w sprzedaży prawie rok czasu, dokładnie to jakoś od wakacji. I nic się w tej kwestii nie zmieniło..

Dodane: 14-03-2010 21:52
Nie zmieni się, dopóki te dopalacze nie staną się bardziej popularne i dopóki nie zaczną one powodować kłopoty. Dopiero gdy te zagrożenie urośnie to może coś nasi politycy na poradzą, chociaż lepiej by było temu zapobiec.
--------------------

Dodane: 15-03-2010 22:23
by_ikar napisał/a:Z tego co jednego razu prowadziłeś rozmowę na SB z maciasem wynika co innego
Tak pamiętam i to nie bylo o żadnych dopalaczach czy maryśce czy innych tabsach ;p to było o tytoniu a dokładnie chodziło mi o fajke wodną.
a co do dopalaczy to nawet znalazłem jeden sklep takie w oln, ale nie zamierzam tak isć robić zakupów, tak jak mówiłem do tabletek mnie nie ciągnie.
--------------------

Dodane: 15-03-2010 22:38
To nie tylko są tabletki kamil, ale również normalne jakieś zioła, które mają specyficzną mieszkankę łudząco przypominającą ganje. Tak przynajmniej "amatorzy" mówią..

Dodane: 15-03-2010 22:57
Wiesz Ikar nie będe sie kłócił bo zapewne masz racje bo ja sie na tym nie znam;p mnie te dopalacze kojarzą sie głównie z tabletkami. Nie wiem czy sa jakieś inne zioła czy nie ale tak naprawde dla mnie to wszystko to gówno. I tak nie mam zamiaru tego próbować.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.