Dodane: 19-02-2009 21:26
Nic w nadmiarze nie jest zdrowe, jednak sól to moja słabość, bardzo lubię słone i ostre dania dlatego nie żałuje jej sobie przy przyprawianiu potraw

Dodane: 19-02-2009 21:40
Ja lubię słone potrawy, nawet bardzo. Ale wcale dużo nie solę. Na pewno ta przyprawa jest niezdrowa. Przykładem może być mój szwagier, który dawał ogromną ilość przypraw i ma powiększoną wątrobę czy coś:/ i na to też chyba miały wpływ przyprawy. A sól to chyba biała śmierć, ale jaka smaczna

Dodane: 20-02-2009 19:39
Właśnie po dzisiejszym obiedzie przypomniałem sobie jaką potrawę ubóstwiam bardzo słoną, są to flaki, po prostu kocham to, wlewam do tego dużo magi żeby było bardziej słone, to jest chyba jedyna potrawa jaką świadomie przesolam xDDDD
--------------------

Dodane: 20-02-2009 20:26
enigma napisał/a:
Właśnie po dzisiejszym obiedzie przypomniałem sobie jaką potrawę ubóstwiam bardzo słoną, są to flaki, po prostu kocham to, wlewam do tego dużo magi żeby było bardziej słone, to jest chyba jedyna potrawa jaką świadomie przesolam xDDDD
Jak ty możesz jadać flaczkową? Przecież to jest paskudne.. Szkoda soli na taki ekhm xD

Dodane: 20-02-2009 20:29 -
by_ikar napisał/a:enigma napisał/a:
Jak ty możesz jadać flaczkową? Przecież to jest paskudne.. Szkoda soli na taki ekhm xD
Dokładnie flaki to najgorszy, śmierdzący syf.. jak mama moja to sobie zrobi to śmierdzi na cały dom.. Najchętniej razem ze ściekami bym to spłukał xD
A sól też środowisko niszczy.. rośliny na przykład.. więc dla nich też śmierć

Dodane: 20-02-2009 20:59
Że Wy nie lubicie flaków to i ja muszę ich nie lubić ? - no proszę Was... xDDDD Ja nie lubię pomidorów a Wy pewnie je lubicie, i też mógłbym je jechać, ale każdy ma inny gust, dla mnie flaki są dobre + magi i jest świetny obiadzik ; >
--------------------

Dodane: 20-02-2009 21:04
Mnie zbiera na wymioty na samą myśl o flakach. A pomidory podobno poprawiają smak spermy

Dodane: 20-02-2009 21:09
Flaki

mniaam Uwielbiam je, a szczególnie jak się je na święta xD czy cuś xD
Ale co do tematu, to nie przesolę xD Używam soli tylko wtedy kiedy jest potrzeba, np. solenie ziemniaków. Nadaje ona smak wielu potrawom. Dlatego sól lubię, ale w mniejszych ilościach.
JCD próbowałeś ?

Dodane: 20-02-2009 21:09
enigma napisał/a:
Że Wy nie lubicie flaków to i ja muszę ich nie lubić ? - no proszę Was... xDDDD Ja nie lubię pomidorów a Wy pewnie je lubicie, i też mógłbym je jechać, ale każdy ma inny gust, dla mnie flaki są dobre + magi i jest świetny obiadzik ; >
Ja ich nie lubię bo kiedyś znalazłem ząb, nabieram na łyżkę i na niej taki wielki ząb, o dziwo ludzki! Automatycznie paw. A tak kiedyś nawet to lubiłem..

Dodane: 20-02-2009 21:16
No właśnie, to nie mów że flaki jako potrawa jest fee tylko to co Ci się przydarzyło ikar było fee xDDD Ja natomiast miałem motyw że paznokieć w jakiejś potrawie znalazłem... także nie jem jej od tamtej pory xDDDD
--------------------

Dodane: 20-02-2009 21:19
Są fee te prześlizgujące się wnętrzności w moich wnętrznościach xD Nawet tej zupki nie lubię bo zazwyczaj zbyt mocno przyprawiona xD Ikar to dzisiaj było bo coś na tlenie o rzyganiu było? xD

Dodane: 20-02-2009 21:19
Krisu napisał/a:Flaki

mniaam Uwielbiam je, a szczególnie jak się je na święta xD czy cuś xD (...)
JCD próbowałeś ?
Z tego co pamiętam 2 razy byłem zmuszony "spróbować", bo nie było nic innego w domu do jedzenia. Za 1 razem dało sie zjeść, za 2 nie dokończyłem (nie dałem rady) i poszedłem głodny spać.

Dodane: 21-02-2009 13:22
Flaczki są naprawdę dobre. Moze wygląd nie jest za ładny, ale liczy się smak xD i podobnie jak Eniś też za pomidorami nie przepadam, chyba że w śmietance, z cebula i octem oraz dobrze posolone

Dodane: 21-02-2009 13:41
Sól nie jest zła, ale jak za dużo sie da do jedzenia to raczej zbytnio nie smakuje. Ja staram, sie mało używać tej przyprawy ;P
A ten Karola kuzyn to co najmniej dziwny.

Dodane: 25-02-2009 11:05
Nie przepadam, za solą, dodają ją tylko do jajecznicy i frytek, i jeszcze w szkole spożywam po kilka preclów z dodatkiem soli xD Jednak sól w dużych ilościach powoduje wzrost ciśnienia dlatego powinniśmy ograniczać sól, jeżeli z nią przesadzamy xD Ale z drugiej strony sól jest też mam potrzebna do innych procesów życiowych Pozdrawiam
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 11-08-2010 15:46
Sól jest bardzo nie zdrowa , wiadomo to od dawna ale ja mam do niej słabość i praktycznie solę wszystko , pomidorki , frytki , kotlety xD a nawet zupy,czasem
Czy wy dużo solicie xD? Czy sól lubicie xD?
Dosyć sporo.Uwielbiam.
--------------------

Dodane: 14-08-2010 16:22
Ja lubię sól nawet bardzo ,ale z soleniem nie przesadzam ;p . Kanapki jem często z solą ,ale ziołową - do kanapek dużo smaczniejsza niż zwykła. Z solą jem frytki, pomidory.
Sól zmniejsza ilość wody w organizmie czy jakoś tak , teraz sporo o tym mówią.
Sól nie będzie nam zagrażać tak jak wszystko inne tylko trzeba jeść z umiarem ;p

Dodane: 21-08-2010 15:48
Ja tam bardzo mało solę i pieprzę XD Solę i pieprzę tylko Rosół,a to i tak w małych ilościach bo po jednym sypnięciu
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 21-08-2010 15:53
Napojasz napisał/a:Nic w nadmiarze nie jest zdrowe, jednak sól to moja słabość, bardzo lubię słone i ostre dania dlatego nie żałuje jej sobie przy przyprawianiu potraw
Tak samo, tyle, że mam tak nie tylko z sola, ale ze wszystkimi przyprawami - po prostu lubię wyraziste smaki.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.