Dodane: 17-02-2009 15:43
Kiedyś oglądałem na NGC program o tybetańskich mnichach, ich sztukach walki itp. Oni naprawdę w coś takiego wierzą. Reporter NGC chyba też w to uwierzyli i zaczął bardziej się dowiadywać, odnajdywać różne materiały i zaczęli badać wszystko za pomocą komputera (albo o to nawet w programie chodziło). Pokazywali ciekawe rzeczy, takie jak porównanie siły ciosu mnicha (piącha) a zawodowego boksera, i o dziwo mnich miał znacznie większą siłę, a tłumaczył to połączeniem się z energią jakąś tam i skumulowaniem jej w ręku po czym uwolnieniu (jak by KI atak). Pokazywali też samozapłon mnicha, co prawda są znane na świecie też przypadki innych samozapłonów, ale mnich ten wiedział że się spali, wiedział jak i wg. Był pokazany nawet materiał filmowy. Wyszedł na ulicę zaczął medytować i nagle buch... Zginął bez wyjawienia tej tajemnicy (był to amatorski materiał jaki odnaleźli w jakimś archiwum, nie spłonął na potrzeby programu). W stanach istnieje też szkoła bólu, uczy cie jak nie czuć go. Pokazywali ludzi których walnięto decha w krocze i nic, nawet nie mrugnęli... To też wyjaśniali siłą wewnętrzną itp. Na świecie jest wiele nie wyjaśnionych spraw.
Osobiście nie wierze w takie kule, ale energia KI jak najbardziej istnieje, udowodnili to w tamtym programie.
--------------------
"Jedno jest Wszystkim, a Wszystko jest Jednym "
Free your mind and touch the sky, believe you can fly!
Żyjąc na krawędzi, czujesz, że żyjesz...

Dodane: 17-02-2009 16:01
Ja myślę, że to to taki sam mit jak było z dragon ball AF wymyślony przez fanatyków serialu... To tylko bzdura

Dodane: 17-02-2009 16:17
na pewno bzdura a co innego , już naprawdę nie mają czego wymyślać ,
--------------------
[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]

Dodane: 18-02-2009 19:10 -
a ja własnie zgodze sie z # SirVegetto bo sam widziałem ten program "szkoła bólu" czy jakos tak

i tam centralnie w samych majtkach sie kopali po kroczu i nie tylko tam i to tak jak kolega napisał deskami i innymi rzeczami równiez xD i najciekawsze jest to ze potem nic nie mieli uszkodzonego (chodzi mi o krocze xD) dzieci i te sprawy wszystko elegancko
No to na to nie ma innego wyjasnienia (chyba) xD
--------------------
MoJe ŻyCiE
mOjA fRaJdA ;D
"
Szacunek dla wszystkich ludzi, dzięki którym świat się nie nudzi.
"

Dodane: 19-02-2009 01:46
Poszukaj na forum, zapodałem temat z filmikiem jak kolesie przebijali sobie brodę i krwi prawie nic, a rana się goiła na oczach. Wbijali sobie w głowę noże, wygląda to dość odrzucając, ale film ma przesłanie wystarczy się go doszukać

tytuł filmu i tematu "Prawda czy Fikcja? Nadprzyrodzona moc." a potem temat "Zniewolenie umysłu - hipnoza i nie tylko." i będziecie wiedzieć na jakiej zasadzie działają takie sztuczki

Dodane: 19-02-2009 09:27
Najbardziej żałosne jest to, że ludzie na prawdę w to wierzą i tracą na to długie godziny. Frajerów znajdzie się wszędzie, dobrze, że nie biorą za to pieniędzy...

Dodane: 19-02-2009 12:00
Napojasz napisał/a:
Najbardziej żałosne jest to, że ludzie na prawdę w to wierzą i tracą na to długie godziny. Frajerów znajdzie się wszędzie, dobrze, że nie biorą za to pieniędzy...
Są tacy co biorą

Ten koleś co uczy kung fu i używania chi bierze ładne pieniądze za to żeby ludziom pokazać jak strzela niewidzialną energią w ludzi i ich przewraca.. Dość spektakularnie to wygląda, jak dotyka jednym palcem ludzi a oni tracą przytomność. I znalazł się ktoś kto poddał się testowi na jakiej zasadzie to działa. Dwóch fizyków pojechało do mistrza karate na pokaz, nagle nie zadziałało na nich nic, kompletnie, nawet nie potrafił ich powalić bijąc ich. Naukowcy stwierdzili jasno, że ludzie którzy tam przychodzą wiedzą po co przychodzą i muszą w to wierzyć, autosugestia załatwia resztę. A mistrz używania energii chi powiedział że oboje naukowców musiało mieć skrzyżowane kciuki przez co zakłócili przepływ energii i nic im się nie dało zrobić. Najśmieszniejsze jest to że na filmie oboje naukowców miało wyprostowane ręce xD Jest to bzdura jakich mało a ludzie takie rzeczy łykają bo brak im wiedzy (wykształcenia).

Dodane: 19-02-2009 12:07
Może po prostu z nudów chwytają się takich rzeczy nie mają co robić z swoim wolnym czasem to próbują wszystkiego po trochu , niektórzy ludzie mają słabą wole i dają się namówić nabrać na wszelkie tego typu bajery .
--------------------
[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]

Dodane: 20-02-2009 12:14
Też tak sądze.Nawet czasami chciałem zrobić jakieś sztuczki i nic.Lecz może i coś w tym być.Gdyby mi się coś z takich rzeczy udało to bym nawet spróbował zrobić kamehameha.

Dodane: 20-02-2009 13:01
Temat fajny ale moim zdaniem to jest nierealne.
--------------------

Dodane: 20-02-2009 13:24
Niby nie realne. Ale ja latać potrafię!!

Co prawda nie ma w tym nic skomplikowanego, wystarczą 2 rzeczy, spadochron i samolot.

Potrafię też chwile się unosić nad ziemią, gdy batuta jest pode mną...
--------------------
"Jedno jest Wszystkim, a Wszystko jest Jednym "
Free your mind and touch the sky, believe you can fly!
Żyjąc na krawędzi, czujesz, że żyjesz...

Dodane: 20-02-2009 20:25
alczyk27 napisał/a:
Też tak sądze.Nawet czasami chciałem zrobić jakieś sztuczki i nic.Lecz może i coś w tym być.Gdyby mi się coś z takich rzeczy udało to bym nawet spróbował zrobić kamehameha.
Jeśli interesuje Cię to, to mogę Cię nauczyć, opanowałem tą technikę, potrafię także teleportować się, oczywiście tak jak Goku, bardzo przydatne przy chodzeniu do szkoły... xDDDD Nierealna bajka, ktoś miał zbyt bujną fantazję i takie są właśnie efekty niewyżytych dzieci xDD

Dodane: 21-02-2009 19:39
Na początku źle przeczytałem nazwę tematu i myślałem, że jest "Psi bal". Myślę sobie: "bal psów, tym ludziom już całkiem w dekiel je*ie" xDDD Ja tu dużo nie napiszę. Myślę, że jakieś takie kule energii są nie do wykonania. Jeśli bym zobaczył to bym uwierzył, a tak to nie

Dodane: 22-02-2009 15:41
Ja umiem robić wszystkie wymienione wyżej rzeczy
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
a nawet kapkę więcej. Tylko, jak sie już pobawię trochę, to sie budzę i nie mam nawet czasu popróbować w realu, bo trzeba iść do szkoły

A wieczorem już nic nie pamiętam z tego, co robiłem wcześniej, więc nie dziwne, że nic mi nie wychodzi

Dodane: 24-02-2009 19:03
A ja potrafie zrobic nawet burning attack... A tak serio to nei wierze w to. Głupota i tyle...

Dodane: 25-02-2009 10:39
Bardzo ciekawy temat ale z pewnością nie realny. Nie wierzę w takie rzeczy, i szczerze mówiąc uważam to za idiotyzm, po drugie źródło tego tekstu nie jest wiarygodne ale to jest najmniejszy problem. Prawdopodobnie stworzył to jakiś fan, który kompletnie stracił głowę oglądając DB xDD Pozdrawiam
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 06-04-2009 20:31 -
Temat jest intrygujacy, to fakt ale.. jakby to bylo mozliwe to chyba juz wczesniej ludzie by sie tym zajmowali (chociazby fizycy). Jest to jedyna strona w ktorej spotkalem sie z opisem stworzenia kuli energetycznej. Pozatym jest to dosyc prosty opis tej techniki. Byloby to piekne jesli bylo by prawdziwe, poki co jak dla mnie bajka
Wyobrazcie sobie wojny z uzyciem tego... kto potrzebowalby broniXD
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.