Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:06
OnLine: 36, statystyki
Dodane: 15-02-2009 17:02
#seaborg - user - 0%
Ostatnio w internecie znalazłem stronkę która mówi o tym, że człowiek może kontrolować otaczającą go energie.

Takim przykładem są Psi Ball'e (kule energii PSI(KI)).
W Dragon Ball'u jest dużo scen gdzie wojownicy kontrolują energie.

Jestem ciekaw czy takie coś da się zrobić w prawdziwym świecie?
A może komuś się to już udało?

Jeśli ktoś chce się dowiedzieć więcej na ten temat to tu ma link do tej strony:
http://psiball.pl...

Pozdrowienia i czekam na wasze opinie =)

Dodane: 15-02-2009 19:42
#pajdek76 - user - 50%
musze przyznac ze to dosc ciekawy temat :) ale watpie zeby to bylo mozliwe.

Dodane: 15-02-2009 19:49
nom co ciekawego :) zawsze mnie takie tematy interesowały no ale tak naprawde to troche watpie w to czy to jest prawda xD no ale nie mi to oceniac bo nie widziałem tego na własne oczy i nic tez nie czułem na własnej skórze xD

--------------------

MoJe ŻyCiE ;) mOjA fRaJdA ;D
"Szacunek dla wszystkich ludzi, dzięki którym świat się nie nudzi. :d "
Dodane: 15-02-2009 19:58
#Krisu - user - 70%
OMG xD Nie wieżę w to, żeby takie coś było wykonalne. Chyba za dużo Dragon Ball'a się naoglądałeś, bo chyba nie myślisz, że przez kontrolowanie energii wystrzelisz pocisk KI, albo zaczniesz latać. Dlatego myślę, że to brednie, ale każdy ma inne zdanie.

Dodane: 15-02-2009 20:30
#Konrad - user - 90%
Krisu jest energia czułem ją w dłoni...albo po prostu zesztywniała..xD

CO do tematu to możliwe może i jest ale nie uwierzę póki nie zobaczę, a raczej nie zobaczę a co za tym idzie nie uwierzę..chociaż człowiek to istota zagadkowa i nie odkryta więc kto wie...ale nazwe to to ma śmieszną psi ball..hehe..

Dodane: 15-02-2009 20:40
Fajnie już poczułem tą energię. Juto biorę się za kulę Gengi! Za miesiąc biorę radar i ruszam na Namek :)
A tak na serio to według mnie to NIE MOŻLIWE. Dragon Ball wymiata, ale bez przesady. Nikt tego nie zrobi, a jeśli Wy w to wierzycie to szacunek dla Was. Ktoś przesadził z oglądaniem DB i z wyobrażaniem sobie, że też tak może.
P.S. jak byłem mały też chciałem poleciec na magicznej chmurce :)

Dodane: 15-02-2009 20:45
#Napojasz - user - 90%
Swego czasu byłem zafascynowany OOBE i Psibalami, dużo na ten temat czytałem i mogę powiedzieć na ten temat jedno. Nie spotkałem nikogo komu by się to udało a wiele osób próbowało, jeżeli ktoś twierdzi, że coś czuje to po prostu koloryzuje, od takiego układu dłoni można jedynie po jakimś czasie poczuć mrowienie w dłoniach ale nie spowodowane tworzeniem się kulki KI tylko faktem, że krew nie przepływa dobrze :p
Pic na wodę dla ubogich i tyle.

Dodane: 15-02-2009 20:48
#enigma - user - max%
Nie bardzo chce mi się wierzyć że komuś się to może udać, no chyba że ktoś w śnie coś takiego widział, to czemu nie.. xDD Osobiście kiedyś pierwszy raz oglądając ten motyw w db bardzo się tym zaciekawiłem, jednak wtedy jeszcze nie miałem internetu, więc nie mogłem o tym więcej poczytać, jednak myślę że to jest po prostu ściema.. ; )

Dodane: 15-02-2009 21:32
#Staroch - user - 40%
jaka sciema ? to ja rozwalilem blyskawica kamehame ziemie tak ze powstaly rozne kontynenty ]:-> :d

--------------------

Dodane: 15-02-2009 23:22
#Blade - user - max%
Trochę mi ten artykuł przypomina teorie spiskowe ale przyznam że ciekawe xDDD kiedy byłem małym szczylkim i naoglądałem się DB to sam próbowałem jakaś kameche stworzyć lecz wiedziałem ze to sa bzdury i człowiek nie może ok tak wytwarzać te psiballe

Oczywiście, możesz tworzyć dwa, trzy, nawet całe łańcuchy, budowle. Ograniczeniem jest jedynie twoja wyobraźnia, pracuj nad nią!

no właśnie to jest wytwór wyobraźni

Dodane: 15-02-2009 23:44 - Edytowane przez Hicks dnia 16-02-2009 00:01
#Hicks - user - 20%
Bardzo interesujący temat , też się nad tym często zastanawiałem no i nie będę ukrywał też próbowałem różne techniki wykonać . No i tak sobie myślałem :
-co ja mogę robić źle ?
-dala czego mi nie to nie wychodzi ?
-a może powinienem głośniej krzyczeć ?
-a może tak jak Genialny żółw będę musiał trenować 50 lat ?
No i próbowałem , ale nic nie wychodziło może kiedyś mi się uda :d
Kiedyś miałem sen że ciężko trenowałem w samotności medytacje i siłę fizyczną no i różne techniki aż w końcu udało mi się jednak ta technika była dość słaba w porównaniu do tych jakie widzieliśmy w Dragon Ball ale się udała i ledwo mogłem ustać na nogach po jej wykonaniu , byłem po niej straszliwie wyczerpany , ale nadal trenowałem i jakoś odczuwałem coraz mniejsze zmęcznie . No i przyszedł czas by pokazać wszystkim niedowiarkom że takie coś istnieje (do tych niedowiarków zaliczali się moi koledzy) zebrało się strasznie dużo osób , no i zaczeło się kumulacja energii trwała chyba ze 3min. (wcześniej trwało to z 15min.) no i wystrzeliłem pocisk KI w jakąś wolną przestrzeń , wszystkim po tym zdarzeniu opadły szczeny i na tym sen się zakończył , budząc się odrazu rozejżałem się gdzie jestem i spróbowałem wykonać tę technike ponownie ale nie udało się :(
P.S. Trochę wierze to co tam napisano
P.S. Co do tej techniki to była technika stosowana przez Yamche (i prze mnie :d ) Sokidan

Dodane: 15-02-2009 23:49
Ja także próbowałem tego co tam napisali xD. Na początku pobrałem energię z ziemi :p , potem ją próbowałem uformować w kulkę :d . Lecz żadna kulka nie powstała, nawet nie odczuwałem ciepła w tym miejscu gdzie się kulka "formowała". Ale poczułem coś bardziej ekscytującego! Tzn. chęć pójścia do toalety xD. Jak widać coś w tym musi być ^^.

Pozdro.

--------------------
Dodane: 16-02-2009 15:12
#Plastus - user - max%
Ściema. ściema,ściema,ściema i jeszcze raz ściema.Jak można wierzyć w takie idiotyzmy,litości...

Dodane: 16-02-2009 15:39
#pajdek76 - user - 50%
wierz watpie zeby ktos w to wierzyl choc wiele osob to pewnie zaciekawilo do takiego stopnia ze probowali to zrobic mimo tego ze wiedzieli ze to sciema

Dodane: 16-02-2009 15:44
#Agrael - user - 70%
To że tego nie widzieliście nie oznacza że tego niema.Nie rozumiem niektórych że mówią że coś jest nierealne tak od razu.Ja osobiście wieżę we wszystko .Wiem jestem naiwny jak Songo

Dodane: 16-02-2009 18:50
#Blade - user - max%
Dragon24 napisał/a:
To że tego nie widzieliście nie oznacza że tego niema.Nie rozumiem niektórych że mówią że coś jest nierealne tak od razu.Ja osobiście wieżę we wszystko .Wiem jestem naiwny jak Songo

To jednak rozwieje twoje marzenia i powiem że to są zwykłe wymysły kilku kolesi co z jabolami przesadzili xD

Dodane: 16-02-2009 18:53
#Karolex - user - 90%
Temat fajny. Ciekawscy mogą popróbować latanie przez okno (na własną odpowiedzialność) chociaż lepiej tu niektórych nie podpuszczać bo nie wiadomo co komu do głowy wpadnie xD

--------------------
Dodane: 16-02-2009 22:24
#by_ikar - systemadmin - max%
Dragon24 napisał/a:

Jak songo? Bardziej jak ktoś mało doświadczony, o nie wiedzący za wiele. Jak wierzysz we wszystko to jednocześnie wierzysz że kobiety są z wenus a mężczyźni z marsa i jednocześnie że bóg stworzyła adama i ewę, oraz że ludzie powstali z małp. To wszystko nie trzyma się kupy nie jest logiczne i jest porąbane. Nie wierz we wszystko bo ktoś ci wciśnie że kupa to czekolada najdroższa na świecie, zapłacisz 50zł i zjesz kupę.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 17-02-2009 10:26
#arii3 - user - 50%
No można było by się w coś takiego pobawić , ale ja musiał bym to zobaczyć nie przeczytać zobaczyć jak ktoś to robi , bo bez tego to mi się wydaje to troszkę głupie i nie możliwie może to kolejny pic ?

--------------------

[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]
Dodane: 17-02-2009 14:53
#by_ikar - systemadmin - max%
arii3 napisał/a:
No można było by się w coś takiego pobawić , ale ja musiał bym to zobaczyć nie przeczytać zobaczyć jak ktoś to robi , bo bez tego to mi się wydaje to troszkę głupie i nie możliwie może to kolejny pic ?

Zdecydowanie kolejny pic. Widziałem tak niesamowite rzeczy jak kolesia który swoją energią chi powalał ludzi nawet ich nie dotykając. Okazało się że tych co w to nie wierzą nie mógł powalić, to się tłumaczył że dla tego że jego przeciwnik skrzyżował palce bo coś tam w ten sposób można unieszkodliwić energię chi, szkoda tylko że nie miał złączonych dłoni więc jak miał skrzyżować kciuki? To jest bzdura, ten świat jest materialny i bardzo wiele rzeczy można wytłumaczyć logicznie. Od porwań przez ufo kończąc na trójkącie bermudzkim, a takie psi ball'e to coś takiego dzieci mogą łykać albo ludzie wierzący dosłownie we wszystko...

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online