Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:06
OnLine: 53, statystyki
index > Hydepark
Temat: Walentynki
Dodane: 11-02-2009 18:33 - Edytowane przez by_black dnia 01-02-2012 18:55
#ja0lek - user - 80%
Chciałem sie z wami podzielić moją refleksją na temat zbliżającego się dnia Świętego Walentego, po tym jak z chłopakami na SB zeszliśmy na ten dość kontrowersyjny jak dla mnie temat.
U nas po szkole chodziły zawsze tego dnia "aniołki" z anonimowymi listami xD Kiedyś ktoś napisał sam do siebie 20. A po co? By pokazać innym jakie ma powodzenie. Myśle, że to durnota.
Ale teraz ogólnie. Wg mnie walentynki są niepotrzebnym świętem. Czy zakochani muszą czekac cały rok, aż do 14 dnia lutego tylko po to by powiedzieć swojej "drugiej połowie" jak ją kocha? Przecież to można zrobić zawsze. Nie kocha sie przeciez tylko od święta.
Może sie myle. Jesli tak to mnie poprawcie ;P
Jakie jest wasze zdanie na temat tego dnia? Co sądzi o nim Twój chłopak/Twoja dziewczyna? Czy obchodzicie to święto? Z kim? Jak? Wysyłacie jakies walentynki?
Kwiaty? :p

--------------------

Come back? :p
Dodane: 11-02-2009 18:42
#enigma - user - max%
Jest to zupełnie niepotrzebne święto. Jeśli jest takie święto, to powinno się także obchodzić np. `Dzień przyjaciół`. Przecież to jest kompletna głupota, po co komu święto, które ma za zadanie pokazać drugiej połowie że się ją kocha ? - skoro się ją kocha, to okazuje się jej to codziennie, a nie o określonej dacie. Nie obchodziłem tego święta nigdy, dla mnie był to normalny, najnormalniejszy dzień, jak każdy inny... Osobiście wkurza mnie ta cała błazenada, z tymi kartkami, życzeniami bez okazji, czy innymi idiotyzmami, nie uznaję tego za święto i jest to dla mnie zupełnie normalny dzień i nie zamierzam zmieniać podejścia do tego kiczowatego dnia.

Dodane: 11-02-2009 18:43
#Plastus - user - max%
Dla mnie to święto kwiaciarni, cukierników, restauracji itp. Zwykłe durne komercyjne święto, z milionem idiotycznych konkursów i atrakcji (u mnie w mieście będzie jeździł autobus dla zakochanych). Jest banalne i naiwne, to moja opinia.

Dodane: 11-02-2009 18:45
#by_black - systemadmin - max%
Uważam podobnie.. Bo podobnie jak dzień kobiet i mężczyzn nie jest równie traktowany, to ubzdurane święta, których w ogóle nie powinno być, a tym bardziej nie powinny być brane jako "święta"..

--------------------
Dodane: 11-02-2009 18:50
#by_ikar - systemadmin - max%
Święta są chyba tylko po to żeby nie popaść w rutynę i żeby jeden dzień był chodź inny niż reszta. Ja nie bardzo ogólnie jestem za świętami, głównie dla tego że są one po to żeby ludzie wciąż wydawali kasę, kasa na kwiaty, kasa na coś słodkiego, kasa na tamto, kasa na to. Normalnie zwariować idzie. A moja mama nie przyjmuje kwiatów na dzień matki, czy dzień kobiet, jak by ktoś jej dał kwiaty w te dni oddała by. Moja mama twierdzi tak "kobietę się szanuje cały rok a nie od święta" no i jest w tym racji sporo. Ludzie tak już w tą paranoje popadli że weź nie wyślij czegoś dziewczynie swojej to normalnie masakra, raz przez takie coś miałem problemy, nie miałem jak wysłać, jedynie mogłem zadzwonić, ale to było za mało, człowiek się przyzwyczaił i chce walentynki. Tak samo jak się głupio przyjęło że komunia = jakiś prezent lub kasa, albo obie rzeczy na raz. Ja nie wiem gdzie prowadzą tory którymi świat idzie, ale na pewno nie będzie to coś dobrego..

Do samego istnienia tego święta nic nie mam, mam dużo do podejścia ludzi. Ja muszę wysłać dziewczynie, nie wyśle afera, ale zaraz ona mi wysłała? No właśnie...

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 11-02-2009 19:19
#Plastus - user - max%
Cóż jak dla mnie postęp komercjalizacji społeczeństwa jest ogromny, skoro możemy przerobić tak piękne uczucie na czerwone lukrowane lizaki w kształcie serca i specjalny zestaw menu a KFC. Tak jak Ikar napisał, że to jak kochamy drugą osobę pokazujemy, przez cały rok a nie raz na 12 miesięcy.

Dodane: 11-02-2009 19:30
#Rewinger - user - 90%
Widzę, że wszyscy mamy podobny front. Też uważam, że jest to głupie i niepotrzebne święto. Heh.. "kup łańcuszek złoty za jedyne kilkaset PLN".. no cóż napędzona jest przez to tak komercja, że nie wiem. Co tu dużo mówić? A właśnie. Jeszcze szkoły "stroi" się tym kiczem, a później jeszcze to trzeba sprzątać. Miłość okazuje się cały rok..
Jak będę miał dziewczynę, to postaram się jej wyperswadować mój punkt widzenia i nie będziemy sobie kupować nic wtedy. Może jeśli już jakaś wycieczka w góry czy gdzieś xD

Dodane: 11-02-2009 19:31
#madz - user - 60%
Dla mnie jest to zupełnie niepotrzebne święto. Tak nawiasem mówiąc to ktoś mi kiedyś mówił kiedy jest dzień przyjaciół... Ale to nic. W jakimś programie porannym 'dzień dobry tvn' czy coś w tym stylu, była mowa o dniu papieru toaletowego! xD Tak się tylko zastanawiam co można jeszcze wymyślić... Dzień różowych staników? xD
Ale wracając do tematu. Dla mnie każdy dzień z osobą, która jest mi bliska jest wyjątkowa. Nie muszę czekać na durnowate walentynki, by powiedzieć co czuję, napisać coś dla tej osoby, kupić prezent, zrobić coś. 14 luty? Dzień jak każdy inny. Przeraszam. Tego dnia nie da się pójść do kina, czy do knajpy, bo wszystko jest zarezerwowane/nie ma miejsc.

Dodane: 11-02-2009 19:44
Plastuś ty to najchętniej chyba byś wrócił do czasów kiedy ludzie to żyli tylko z naturą w zgodzie bo wszędzie widzisz komerhę ty buntowniku ty ;*

--------------------
Dodane: 11-02-2009 19:49
A w ogóle wszędzie pełno kolejek do wszystkiegoi nie da się nic normalnie załatwić. Tylko tłok i przedzieranie sie przez tłumy zakochanych xD

Kto mnie pokocha?! :d

Dodane: 11-02-2009 19:51
puszek0193 napisał/a:
Kto mnie pokocha?! :d

Nie licz na to :p

--------------------
Dodane: 11-02-2009 19:58
Jak będę miał dziewczynę, to postaram się jej wyperswadować mój punkt widzenia i nie będziemy sobie kupować nic wtedy. Może jeśli już jakaś wycieczka w góry czy gdzieś xD

Nie zdziw się rew jak albo uzna cię za kogoś nienormalnego, albo się obrazi na ciebie. Niby ludzie piszą że głupie święto, ze nie potrzebne, że to, że tamto jednak mimo to brak kartki walentynkowej 14 lutego sprawia że są przygnębieni..

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 11-02-2009 20:00
#Rewinger - user - 90%
by_ikar napisał/a:
Nie zdziw się rew jak albo uzna cię za kogoś nienormalnego, albo się obrazi na ciebie. Niby ludzie piszą że głupie święto, ze nie potrzebne, że to, że tamto jednak mimo to brak kartki walentynkowej 14 lutego sprawia że są przygnębieni..

No, ale jak ja chcę żeby ten związek opierał się także na szacunku wzajemny. A jak wzajemny szacunek to poważna rozmowa i myślę, że wiele można zdziałać. A jakby nic nie wyszło to poszedłbym jej na rękę [szeroki]

Dodane: 11-02-2009 20:05
To prawdopodobnie spotkasz kobietę ułoasdamną xD I ona będzie się ciebie słuchała bo faceta innego by nie dorwała :p Każda kobieta może ci powiedzieć że nie trzeba ale w myślach ma inaczej, nie mówię tu o kobietach starej daty :p

--------------------
Dodane: 11-02-2009 20:06 - Edytowane przez Karolex dnia 11-02-2009 20:09
#Karolex - user - 90%
Wszyscy u góry to napisali to i ja to napiszę. Nie obchodzę tego święta bo po co? Jak się kogoś kocha to całe życie, każdego dnia a nie tylko 14 lutego. Kwiatki można wręczyć zawsze a nie tylko na święto zakochanych. Moim zdaniem nic dobrego z tego nie wynika ale kaska się liczy. Na tym święcie w ten dzień zarabiają najwięcej kwiaciarnie i restauracje. W tych czasach tylko kasa się niestety liczy :|

--------------------
Dodane: 11-02-2009 20:11
#max10001 - user - 40%
Jak dla mnie jest to swieto bezsensowne najgorsze w tym wzystkim jest to ze kazdy tak mowi, a prezenciki to dostawac sie lubi coo ??xD Ja tego swieta nigdy nie obchodze, oczywiscie na imprezy i festyny chodze bo mozna sie niezle pobawic. Naprawde nie wiem co dziewczyny (nie wyszystkie oczywiscie ale wiekszosc) w tym "CHORYM" święcie widzą.

--------------------
SORY ZA ORTOGRAFIE

"Serce białe krew w błękicie górnik wałbrzych ponad życie"
Dodane: 11-02-2009 20:29
#Plastus - user - max%
Naprawde nie wiem co dziewczyny (nie wyszystkie oczywiscie ale wiekszosc) w tym "CHORYM" święcie widzą.

A ja wiem. Masę bombonierek, kwiaty, prezenty i afirmację i wyjścia na miasto. Trzeba postawić sprawę jasno, że to głownie święto dla kobiet.

Dodane: 11-02-2009 20:39
No, a coś ty myślał? :p Czy chłopakowi wręcza się kwiaty, bombonierki, okazuje mu się uwagę i zaprasza do kina no nie zawsze jest odwrotnie nawet jak jest dzień chłopaka, a dziewczyna okaże ci trochę " ;) " to i tak później patrzy czy się jej za to odwdzięczysz :p

--------------------
Dodane: 11-02-2009 20:43
Hmm jak jest święto kobiet nawet można nie wiedzieć że dzisiaj jest 8 marca, idziesz ulicą widzisz mase facetów z kwiatami, dzień chłopaka niczym takim szczególnym się nie odznacza i nawet jak byś nie wiedział że dzisiaj jest dzień chłopaka nie dowiedział byś się tego z zachowania ludzi przeciwnie do dnia kobiet gdzie wyraźnie widać zaangażowanie facetów..

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 11-02-2009 20:44
#enigma - user - max%
by_black napisał/a:
No, a coś ty myślał? :p Czy chłopakowi wręcza się kwiaty, bombonierki, okazuje mu się uwagę i zaprasza do kina no nie zawsze jest odwrotnie nawet jak jest dzień chłopaka, a dziewczyna okaże ci trochę " ;) " to i tak później patrzy czy się jej za to odwdzięczysz :p

W dzień chłopaka to wygląda tak, buziak, życzenia, ale Ty zapraszasz do kina, albo na kolację... xDD Niezła kalkulacja.. :d To jest z jednej strony jasne w tych czasach, ale z drugiej dziwne, że kobiety oczekują różnego rodzaju ulg i większego okazywania uczuć w takie święta.. xD

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online