Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:05
OnLine: 53, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Anime idealne
Dodane: 04-07-2009 22:01
#Blade - user - max%
Tak jak u poprzednika, każdy je wychwalał to obczaiłem jedne odcinek. Było to pewnego nudnego wieczoru, trochę wnerwiony siedziałem w domu i natchnęło mnie na te anime. Później do 3 nad ranem oglądałem odcinek za odcinkiem, lecz robiło się już jasno to poszedłem w końcu spać :) Zdecydowanie najlepsze anime. Ciekawy pomysł z notatnikiem śmierci, niezwykła burza mózgów między Raito a L, później N. Każdy odcinek trzymał w napięciu. Genialny dramat kryminalny.

--------------------
Dodane: 04-07-2009 22:52
#MattiTeo - user - 80%
Ja tam nie przesadzałbym z tą genialnością. Zachwycałem się tym anime, ale po obejrzeniu większej ilości tytułów zmieniłem o nim zdanie. Pierwsze odcinki są niewątpliwie wciągające, ale potem w każdym odcinku można zauważyć ich sztuczne przedłużanie. Zastanawiając się trochę nad fabułą, zauważymy, że kręci się według schematu: zaskakując nas Light/L przewiduję ruch drugiej strony zanim ona go wykona. Sama bitwa "geniuszów" jest nie logiczna, ja tu widziałem raczej prekognicję niż super hiper inteligentne myślenie. Reasumując, imo oglądanie Death Note sprawia ogromną frajdę, ale seria nie wzbudza w nas jakichś wielkich refleksji, nie doszukujemy się w nim głębi i nie zadaję nam filozoficznych pytań nad ludzkim żywotem. Death Note jest świetne, ale o jakiś ideał czy geniusz się nawet nie ociera.

Jeśli ktoś chce zobaczyć naprawdę poważną serię z pod znaku dramat kryminalny to polecam "Monster'a". Ale to już raczej seria dla wprawionych bądź starszych i inteligentniejszych widzów.

Dodane: 05-07-2009 19:47
#Blade - user - max%
Może masz rację Matti, nie ma ideałów i DN nie jest takie idealne. Prawda, nie ma tam jakiś refleksji nad ludzkim żywotem ale za to można spotkać refleksje nad poczuciem sprawiedliwości czego przykładem jest Light i L, obaj mają różne teorie na ten temat. I ma te anime jakiś niezwykły klimat który przyciąga.

--------------------
Dodane: 07-07-2009 21:44
Hmm, teraz się powypowiadałam, bo obejrzałam w końcu całość. Otóż anime idealne to może za duże określenie, ale na pewno bardzo dobre, jeśli nie jedno z lepszych, jakie poznałam. Bardzo ciekawy temat, skłania do refleksji, jak wspomniał Blade (bo jak oceniać Lighta? Czy cel uświęca środki?), dobre zwroty akcji, taki nietypowy kryminał, bo wiemy od początku, kto zabija, tylko ta walka z czasem... Jak dla mnie jedna z lepszych pozycji, jeśli chodzi o anime, w ciągu ostatnich kilku lat.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 14-07-2009 22:33
#olek_mi - user - max%
Death note może nieidealne anime, ale za to bardzo dobre ;) Na początku strasznie mnie wciągnęło, a potem to tylko, żeby dowiedziec się jaki jest koniec ;)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 14-07-2009 22:54
#Spark - user - 40%
Na początku też uważałem DN za mejstersztyk i best anime ever. Jednak po obejrzeniu takich anime jak GITS, Mushishi czy CG to Death Note stracił w moich oczach. Co nie przeszkadza mu być nadal bardzo dobrym anime/mangą ;) Pozdrawiam

Dodane: 06-08-2009 13:30
#Konrad - user - 90%
Jest to dla mnie specyficzne anime bez klasycznej nawalanki tylko walka umysłów L vs Kira Jeden próbuje wyprzedzić i poznać kolejny ruch drugiego, to anime cały czas wciąga i zaskakuje za co u mnie ma wielkiego plusa...

No i jak wspomniał Blady to anime zastanawia i skłania do refleksji nad własnym poczuciem sprawiedliwości..

Dodane: 16-02-2010 12:40
#Cyrus - user - max%
Idealne anime? Myślę ,że nie ma ideałów :p Zawsze znajdzie się coś lepszego, teraz czy później, ale z pewnością tak nastąpi. Anime jest genialne jak dla mnie. Bitwa na "umysły" dwóch bohaterów oraz ciekawe ich zagrania, wszystko to sprawia, że DN jest zarąbiste :d Do tego dochodzą oryginalne postacie które ciężko znaleźć w innych anime :p Wszystko to prowadzi do bardzo dobrych opinii każdego na temat DN i nie ma się co dziwić. Jednak jak już mówiłem, ideałem nigdy nie będzie ;P

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 16-02-2010 13:58
#Bociak - user - max%
Death Note było początkowo dla mnie anime idealnym. Nie mogłem oderwać się od tej produkcji, byłem nią zafascynowany. Gdybym w tym stanie oglądał DN do końca to bez wątpienia nazwałbym go anime idealnym. Jednak początkowe odcinki były najbardziej wciągające, późniejsze nie przyciągały z taką mocą. Mimo tego mogę nazwać DN anime któremu mało zabrakło do najlepszej oceny, w skali 9+/10.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-03-2010 11:58
#pacin - user - 90%
Odważnie mogę powiedzieć że DN jest idealnym anime. Każdy odcinek oglądałem z zapartym tchem. Posunięcia głównego bohatera były wspaniałe i na prawdę dobrze przemyślane. Cóż mogę więcej powiedzieć? Chociaż bywały momenty w których brakowało tego klimatu z samego początku. Mowa tu o tym gdy Raito pokonał już L. Ale za to ostatni odcinek oglądałem z zaciśniętymi pięściami. Taki emocje mną targały, że musiałem wstać i zasłonić rolety w oknach żeby trochę się uspokoić. No niestety, ale anime nie zakończyło się jednak tak jakbym chciał.xd

--------------------
Dodane: 03-03-2010 14:40
#Pepe - user - max%
Tak Death Note to dobre anime , ale nie idealne . Nie wiem czy w ogóle istnieje coś takiego. To już indywidualnie trzeba rozkminiać. Według mnie trochę środek tej produkcji szwankował,bo nie trzymał w napięciu jak początek czy koniec, a zwłaszcza koniec. Tak więc jak dla mnie to jest to anime bardzo dobre,ale nie idealne :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 09-04-2010 21:48
#Darknes - user - max%
Mnie tam oczarowało xD Tak mi przymgliło oczy, że błędów i niedociągnięć nie zauważyłem xD Nudne schematy typu przewidywanie swoich ruchów na wzajem jak to powiedział Matti dla mnie było również interesujące :p Może ochłonę to inaczej do tego podejdę ale jak dla mnie świeżo po obejrzeniu anime jest naprawdę genialnie zrobione :d Już kumplowi je zdążyłem na siłę wcisnąć i teraz tylko się modlić aby zasmakował i stał się takim maniakiem jak ja xDDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 24-08-2010 12:26
Anime niemal pod każdym względem doskonałe. Kilka postaci z fenomenalnie rozwiniętym zmysłem dedukcji i ich bezpośrednie starcia sprawiły że oderwanie się od tego anime było trudne. Oglądając jeden odcinek chciało się następny, następny i następny...Autorom udało się zrobić coś genialnego godnego polecenia każdemu :> Nie ważne czy opowiemy się po stronie Lighta czy po stronie L lub N.

--------------------

Dodane: 30-08-2010 12:06 - Edytowane przez Heliaze dnia 30-08-2010 12:07
#Heliaze - user - 100%
W Death Note warto zwrócić uwagę na szczegółowość różnych rzeczy,pod względem kreski, a jest ona świetna,Anime wciągało w dalszą fabułę głównie dzięki intrygą,dodatkowo fani z emocjami przyglądali się pojedynkowi L i Lighta,ale zabrakło mi kilku wyjaśnień i to dosyć znaczących.

Dodane: 01-12-2011 16:18
#owerfull - user - max%
Idealne według mnie nie jest, ale to tylko moja opinia.Ale za to bardzo dobre, wręcz fenomenalne anime na spokojne wieczory :p .Końcówka trzymała w napięciu, to było świetne, nie było zbędnego przeciągania...to anime ma w sobie to coś co zachęca do obejrzenia następnego odcinka, człowiek może się zżyć z bohaterami i wybrać sobie faworyta, postacie nie są jakoś bardzo rozbudowane pod względem osobowości, a szkoda..mimo wszystko DN będę dobrze pamiętał.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 01-12-2011 20:45
#Heliaze - user - 100%
Trudno o anime, gdzie praktycznie każdy odcinek trzyma widzów w napięcie, a Death Note ma ich prawie 40. To jest fenomen, owszem było kilka słabszych momentów, ale jako całokształt jest świetnie.

--------------------

Dodane: 01-12-2011 21:17
#olek_mi - user - max%
Z przyjemnością wracam do tego anime. Czy to na płytce sobie puszczam czy to na hyperze czasem obejrzę. Nieważne jaki odcinek bym nie włączył i w jakim był fragmencie to i tak mnie przyciągnie do siebie na tyle mocno, że będę oglądał aż do końca epka xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 20-12-2011 10:17
Death note było dobe, ale może właśnie dlatego, że było takie krótkie ?
Gdy spojrzymy na DB lub naruto to ciężko jest cos wymyślic na 500 odcinków xD
37 odcinków to według mnie za mało by można było określić te anime mianem doskonałego, tym bardziej, że od 25 odcinka w górę poziom anime spada.

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 20-12-2011 12:50
#JCD - user - max%
Dlaczego od razu tasiemce > reszta?
Od kiedy anime jest dobre, bo ma mnóstwo odcinków? Anime się robi dopóki ma się pomysły/trzyma się to kupy.

I 37 epków to nie jest krótka seria. Imo krótka seria to 12 i mniej epków.

--------------------

Dodane: 20-12-2011 13:00
#Moron - user - 0%
Tak, to prawda. Death Note to anime-cud. Chociaż zauważalne jest lekkie zamieszanie fabuły po śmierci L. Jednak dla mnie jest to anime na Pierwszym miejscu razem z DB (Oba anime są świetne i nie ma co ukrywać, są inne więc porównywanie ich jest nie na miejscu. Dlatego jednocześnie pierwsze miejsce) :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online