Dodane: 10-02-2009 19:06 -
Postanowiłem napisać temat o anime zatytułowanym "Death Note". Na forum przetaczały się wzmianki o tym anime, jednak te wątki odnosiły się do konkretnych pytań odnośnie DN, a nie do ogółu. W moim temacie będziemy dyskutować o "Death Note".
Pomijając sentyment jaki posiadam do Dragon Balla i bezstronnie patrząc na fakty, muszę przyznać że Death Note to najlepsze anime jakie widziałem w życiu. Dla mnie Death Note to po prostu anime idealne. Wszystko co w nim ujrzałem to prawdziwy majstersztyk. Geniusz autorów.
Wielu z was z pewnością obejrzała już to anime, bo jest bardzo popularne. Dla tych, co go jeszcze nie widzieli, powiem, że opisuje ono losy chłopca Raito Yagamiego, który pewnego dnia znalazł przypadkiem dziwny notes. Niedługo potem się dowiedział, że notes to wielka broń, instrument do zabijania, eliminujący każdą osobę, wpisaną w jego kartki. Po pewnym czasie Raito owładnięty mocą notesu uznaje się za Boga i sam próbuje zmienić świat, siejąc rzeź mordując przestępców. Przeciwko jego postępowaniu zwróciły się rządy państw i międzynarodowa policja. Od tego czasu trwa taktyczna wojna pomiędzy chłopcem, a resztą na czele z L, wspaniałym strategiem i detektywem, próbującym dowiedzieć się kto tak naprawdę kryje się pod postacią anonimowego mordercy.
To anime jest bogate z każdej strony. Posiada genialną fabułę, muzykę, klimat, no po postu wszystko! Zapraszam do dyskusji o "Death Note", mam nadzieję że cześć z Was potwierdzi moje słowa. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 14-02-2009 13:06
Ja już w paru tematach się o tym anime wypowiedziałem więc się już powtarzać nie będę ale specjalnie dla fanów tego anime upnąłem Death Note po Polsku
http://npolska.ne...nloads-119 zapraszam do pobierania
--------------------

Dodane: 14-02-2009 13:14 -
Wiecie, w ogóle że powstał Death Note film. Opisuje dokładnie to samo co działo się w anime tylko przeniesione jest to na film składający się z trzech części po około 2 godziny każda. Film polecam, jak na taką produkcję jest na prawdę dobry. Postacie są bardzo dobrze odwzorowane i wydarzenia trzymają klimat Death Note. Polecam.
Edit: tak właściwie pierwsza cześć filmu jest prawie bezbłędna. Opisuje wydarzenia do pojawienia się Misy z drugim notesem.
Druga cześć filmu, do pewnego momentu też jest poprawna, ale na końcu całkiem świruje, wydarzenia nie zgadzają się z tymi co były w anime, np. w filmie zrobiono że L pokonał Raito......
W trzeciej części jest już kompletnie zmieniona historia. Opisuje jedną ze spraw L, dotyczącą broni biologicznej.
--------------------

Dodane: 14-02-2009 13:18
Jeżeli chodzi o trzy filmy z prawdziwymi aktorami to ja akurat w ogóle nie polecam.. Jeżeli chodzi o film kinowy rysowany jestem absolutnie na tak
--------------------

Dodane: 14-02-2009 13:37
by_black napisał/a:Jeżeli chodzi o trzy filmy z prawdziwymi aktorami to ja akurat w ogóle nie polecam.
Powiem ci że ten film z aktorami mi się nawet podobał. Moim zdaniem dobrze oddaje to co działo się w anime i uważam że jest godny polecenia. Przed jego obejrzeniem byłem sceptycznie nastawiony, ale film z aktorami Death Note jest zrobiony o dziwo dobrze. Tak jak doskonale wiemy że w stosunku do Dragon Balla, film Dragon Ball Evolution, będzie kompletną farsą i niewypałem. To tutaj w przypadku Death Note przedstawia się to o niebo lepiej. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 14-02-2009 14:43
Ja dopiero obejrzałem 4 odcinki, ale jak na razie bardzo mi się podoba i na pewno jeszcze bardziej mnie wciągnie. Animacja i muzyka bardzo mi się podoba, szczególnie drugi openinig.

Dodane: 14-02-2009 15:16
Chyba najlepiej zrobione anime ... wspaniala muzyka, bardzo dobra kreska, wciagajaca akcja.Gdyby skonczono na 25 odcinku gdzie... nie bede spojlerowal

(ci co ogladali to wiedza o co chodzi) i tak bylbym zadowolony. Potem te anime nie ma juz tych"jaj" i klimatu.. Jednak i tak goraco polecam
--------------------

Dodane: 14-02-2009 15:56
Plastus napisał/a: Animacja i muzyka bardzo mi się podoba, szczególnie drugi openinig.
Drugi opening jest uroczy. Chyba jest przeznaczony do dzieci do lat 6, bo nie ma w nim żadnych wulgaryzmów oraz agresji.
Kizami ma trochę racji w tym co mówi. Też nie chcę nic zdradzać, do tego momentu były najfajnie jsze odcinki. Jednak bez tych kolejnych odcinków anime byłoby nieco za krótkie w moim odczuciu.
Do tego co powiecie o samym zakończeniu? Jeszcze w przedostatnim odcinku byłem przekonany, że się to zdecydowanie inaczej zakończy. A tu proszę. Byłem zszokowany.
--------------------

Dodane: 14-02-2009 16:49
Ja nie przywiązuje uwagi tak bardzo do kreski z tej racji że wiele Anim ma fabułę wyśmienitą lecz kreska jest gorsza

...
Znacznie bardziej podoba mi się GTO [Great Teacher Onizuka] lub Chobits A o DB to już nie mówię

, na mej liście ulubionych anim DB to wieczny król
Gdy zacząłem oglądać DN podobał mi się do 5 odcinka, później Raito dostał psychozy i mnie odpychał z każdym odcinkiem coraz bardziej lecz gdy poznałem L dzięki niemu jeszcze oglądałem lecz dalej gdy owa osoba zniknęła już oglądać nie chciało mi się

Niema Anime idealnego

bo każdy lubi co innego i każde anime ma coś co przyciąga i coś co odpycha [np: Psychoza Raito]... Przyznam ze myślenie Raito i L było dla mnie intrygujące (bardziej L bo Raito odbiło xD)... Raito podobał mi się gdy zrzekł się ...(Kto wie, to wie

) ponieważ mógłby być dla mnie dobrym kumplem xD... A pani Missa

(Ma ktoś do niej numer??!!

) Mmmmm polubiłem ją xD.. lecz udaje troszkę taką głupiutką xD

Dodane: 16-02-2009 15:53
Death Note jest świetnym anime... u mnie, w moim własnym rankingu zajmuje miejsce na samym szczycie

Tylko kilka anime mnie tak uzależniło xD Nie mogłem się od tego oderwać... chciałem zobaczyć co będzie dalej, co przyniesie nowy epek... to sprawiło, że całe anime obejrzałem w 2 dni

Fabuła po prostu jest bosssska xD Nic nie można jej zarzucić ^^ Bohaterowie także są świetnie dobrani... najbardziej oczywiście spośród nich lubię L. Po jego śmierci epki nie były już takie piękne ale i tak mi się podobały
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 16-02-2009 18:45
Ja nie obejrzałem wszystkich, skończyłem bodajże na 16 ale anime jest świetne. Zagadki kryminalne i te sprawy to fajny motyw dla filmów jak i anime;p trzymają w napięciu ;p No i nakręcają akcję;d Filmów nie widziałem a nawet nie wiedziałem że powstały ale jeśli ktoś był by łaskaw podać nazwy czy ewentualnie linki to był bym wdzięczny;d

Dodane: 16-02-2009 19:16
Death Note, Death Note 2 The Last Name oraz L Change the World
--------------------

Dodane: 16-02-2009 19:53
Czyli nie zbyt wymyślne te nazwy xDD Znaczy te pierwsze;d Teraz trzeba zabrać sie za ściąganie i skończenie serii;P Dzięki za nazwy;]

Dodane: 16-02-2009 19:56
Jak będziesz pobierał to daruj sobie z torrenty.org lepiej idź na demonoida bo u nas nie ma na to seedów
--------------------

Dodane: 16-02-2009 20:00
OK dzięki, miałem zamiar na peb.pl poszukać ale jeśli tak to poszukam tam;d A te filmy są z lektorem czy nie? Bo widzę że na NP macie odcinki po polsku;p

Dodane: 16-02-2009 20:02
Odcinki są po Polsku z tego względu że były emitowane na AXN Sci-Fi gdzie teraz leci równeiż FMA, jednak w Polsce nie pojawiły się te filmy
--------------------

Dodane: 16-02-2009 20:09
Co za gnoje i weź tu bądź Polakiem xDD Takie filmy jak Władcy Much poszczą w kinie a tego nie;P Nie no dzięki za info ;] Zabieram się za szukanie i zasysanie;p

Dodane: 16-02-2009 20:13
--------------------

Dodane: 21-02-2009 13:10
to ja wam tylko powiem ze dwie kinowki no1 i no2 (last name) beda w tym miesiacu na AXN !!! pewnie z lektorem (taka nasza nadzieja)

Dodane: 21-02-2009 13:26
Kinówek nie miałem okazji jeszcze oglądać, ale z chęcią zobaczę. Ciekawi mnie fabuła, o czym są (ale nie zdradzać mi tu ich^^), tak jak sobie troszkę zmarnowałem oglądanie serialu, bo gdzieś niechcący przeczytałem, jak się kończy =/
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.