Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:05
OnLine: 52, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: Great Teacher Onizuka
Dodane: 01-02-2009 19:44 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2010 13:59
#Kizami - user - 30%
Widze ze nie bylo jeszcze tematu o tej bardzo smiesznej mandze wiec...
Chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o Eikichim Onizuce lat 22 kawaler :p
Czy ktos ogladal te anime ? Co myslicie o tej mandze? Piszcie ;)

Dodane: 15-02-2009 17:27
#Matex - user - 40%
//Sorry jak coś że odświeżam temat :p

GTO to jedno z moich najbardziej ulubionych Anim. Daje mi dużo frajdy i śmiechu, a nieraz pokazuje ze anime jest mądre co bardzo mnie przyciąga do niego :d ... Ekichi to facet nie z tej ziemi xD Jak już mówiłem przyciągają mnie jego perypetie i wydarzenia które dzieją się wokół niego :d ... Polecam to anime każdemu :d

Dodane: 15-02-2009 18:03
#enigma - user - max%
Ja oglądałem urywkami anime, o ile dobrze pamiętam to nawet leciało to na tele5 czy jakoś tak, na tym samym kanale co Kapitan Tsubasa ; ) Anime jakoś mnie nie zaciekawiło, chociaż było sporo humorystycznych akcji. Ogółem ciekawy motyw z nauczycielem można powiedzieć takim trochę luzakiem, bo nie jest to typowy nauczyciel xD Mnie nie zainteresowało to anime za bardzo, może dlatego że nie oglądałem od początku i nie oglądałem długo, ale myślę że jak będę miał więcej czasu to przypomnę sobie te anime ; )

Dodane: 01-05-2009 16:10
#blade81 - user - 80%
Jedno z moich ulubionych.Eikichi ma naprawdę nietypowy sposób podejście do uczniów ale też do innych ludzi.Ciekawie obrazuje problemy młodych ludzi,ale jednak z lekkim przymrużeniem oka.Uwielbiam te sceny gdy Onizuka z obłędem w oku nie rzuca się na ratunek nie zważając przy tym na niebezpieczeństwa(skoki z dachu).Szkoda że takiego wychowawcy nie mam,ale moja też jest nie taka zła tylko trochę starsza(ok35).

Dodane: 01-05-2009 16:19
#qnik22 - user - 10%
Ja tez zawsze lubiłem ogladac GTO. Ogladalem go pere lat temu na hyperze. Jezeli ktos by znal strone z ktorej mozna pobrac odcinki bylbym wdzieczny.

Dodane: 01-05-2009 18:39
#C@rL - user - 100%
Anime świetne, naprawdę wiele razy płakałem podczas jego oglądania (oczywiście ze śmiechu) ^^ Onizuka ma bardzo ciekawy charakter, niespotykany w tej branży (nauczyciela) xDDD Za te wszystkie sceny (a dużo ich jest) i postawę głownego bohatera anime odszymuje ode mnie 5! xD

#qnik22 wystarczy trochę chęci a wszystko da się znaleźć ;)

http://peb.pl/ani...izuka.html

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 01-05-2009 20:17
#qnik22 - user - 10%
Po pierwsze szukałem już chyba wszędzie a po drugie z Rapida nie mogę ściągać.

Dodane: 01-05-2009 20:33
#C@rL - user - 100%
Proszę oto stronki na których znajdziesz linki do GTO (nie z rapida ;) ):

http://www.animea...izuka.html

http://animewhare...izuka.html

pozdrawiam !

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 01-05-2009 20:51
#MattiTeo - user - 80%
Anime GTO jest licencjonowane w Polsce przez Anime Virtual Anime Virtual . Anime możesz kupić w dobrym sklepie bądź ze strony http://manganime....=72_115_82 ;) Jeśli nie obchodzi Cię sytuacja wydawania anime w Polsce to sobie ściągaj...

Anime nie oglądałem, kiedyś rozważałem nad kupnem mangi, która jest wydawana przez Waneko, ale kreska mnie odciągnęła od tego zamiaru.

Dodane: 04-05-2009 15:13
#Seber - user - 0%
Super anime wielkie i obowiązkowe do obejrzenia jeżeli chodzi o ludzkie życie

Dodane: 05-05-2009 22:17
#rav23 - user - 30%
super anime prze zabawne bardzo mi się podoba niedawno zacząłem oglądać ale bd to kontynuował

Dodane: 21-05-2009 23:27
#Ippo - user - 80%
Anime wymiata chciałbym mieć takiego nauczyciela xD.Luzak na maxa potrafi nieźle się wkurzyć na kogoś i wtedy ten ktoś ma prze...;p.Ogólnie bardzo zabawne anime można kilka razy dostać bólu brzucha.Kocham openingi GTO poprostu idealnie pasują do tego anime szczególnie 1 op :d

Dodane: 22-05-2009 07:00
#C@rL - user - 100%
Kocham openingi GTO poprostu idealnie pasują do tego anime szczególnie 1 op :d

Oj tak.. openingi po prostu kładą na łopatki! Jak pierwszy raz zobaczyłem 1 opening GTO to byłem wniebowzięty xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 13-06-2009 10:58
#Butek1 - user - 70%
Pamiętam jak kiedyś oglądałem to anime na hyperze.Dużo wątków humorystycznych xD Najśmieszniejszy moment był chyba wtedy kiedy Onizuka przyszedł do szkoły w stroju słonia albo jak kuł na testy xD Poza humorem lubłem je za ten klimat.Czasami to anime potrafiło być poważne.Pozdor [szeroki]

--------------------
Dodane: 17-06-2009 00:34
#Napojasz - user - 90%
Pamiętam, że leciało kiedyś na HYPERZE, oglądałem kilka odcinków jednak nie podbiło mego serca. Anime jak anime...średniej klasy raczej.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 24-06-2009 06:24
#Boombox - user - 0%
A nie wiecie moze czy będzie kontynuacja anime bo manga dalej powstaje ale obejrzał bym też GTO a nie tylko czytał :d

Dodane: 22-12-2009 18:51 - Edytowane przez Macias dnia 22-12-2009 18:52
#Macias - user - max%
Dziwne, że tutaj jeszcze nie napisałem. Dla mnie GTO, to naprawdę niezłe anime z dobrą fabułą i genialnym humorem. Ekichi Onizuka, jako bohater anime, jest nie do podrobienia. Jego lekkomyślne pomysły, rozwiązania siłowe bez baczenia na konsekwencje, skłonności do pięknych kobiet, ten słynny papierosek w ustach, albo ta medytacja na głowie, no po prostu cudo... Mało która postać w anime byłaby tak wyrazista i pełna wigoru jak tytułowy Great Teacher. Całe anime, oparte niby na powtarzających się w koło wątkach wcale nie przygnębia swoją prostotą, ale coraz bardziej bawi. To rozwalanie Cresty vice dyrektora, to pomysł za który autorzy GTO powinni dostać Oskara! xD Anime GTO na prawdę jest warte polecenia. Oprócz kapitalnego humoru przez który nie raz na prawdę głośno brechtałem, zawiera także wiele mądrości i ciekawie wprowadzonych wniosków na życie. Jak dla mnie GTO to pozycja, której nie powinno się pominąć.

--------------------
Dodane: 07-10-2010 21:50
#Blade69 - user - 50%
nie dawno skanczylem ogladac anime a potem czytac mange.. w anime sporo wycieli i zmienili zakonczenie niemniej uwazam ze obydwa sa bardzo dobrze wykonane. Tak jak przedmowca musze przyznac ze sama postac onizuki jest swietnie wykreowana, a cała opowiesc niesie wiele prawd zyciowych. Tak z filozoficznego punktu widzenia mozna zauwazyc ze autor wychodzi z zalozenia ze czlowiek jest z natury dobry bo praktycznie kazda postac w koncu jakos sie resocjalizuje... szkoda ze w rzeczywistoci tak nie jest.. i niektorzy chocby sie im dawalo nieskonczonosc szans to i tak sie nie zmienia... :(
tak czy inaczej polecam ;)

--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 14-10-2010 15:27
#Pepe - user - max%
Mam w myanimelist zaznaczoną tą pozycję w plan to watch i zamierzam oglądnąć to anime w ferie zimowe, myślę że te +/- 50 odcinków dam radę zaliczyć, kolega z byłej klasy mi ten tytuł polecał i się skuszę :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 19-11-2011 01:28
#Esey - user - 80%
I znów stykam się z anime, o którym wiele słyszałem, widziałem filmiki, awatary... A JESZCZE NIE OBEJRZAŁEM! A mam wielką ochotę, tylko jak zawsze jest tak dużo anime, które chce obejrzeć, ze sam już nie wiem za co się wziąć...

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online