Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:05
OnLine: 52, statystyki
index > Technologia > Konsole
Temat: Konsole: Jaką wybrać?
Dodane: 23-04-2011 11:24
#Henkok - user - 80%
Osobiscie polecałbym każdemu ps3.Xbox 360 juz trochę przestarzały,owszem wychodza na niego nowe gry również,ale ich oprawa graficzna jest gorsza od tej w ps3.Jednak gdy środki cienkie to xbox też niezły ;) ,ale pamiętajcie ,że zawsze można trochę przyoszczędzić;]

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 04-05-2011 18:58
#owerfull - user - max%
Również polecam konsolkę Playstation 3, na obecną chwilę ma większe możliwości aniżeli wynalazek Microsoftu, nie jestem żadnym fanbojem xD.Henkok, gdzie Ty masz lepszą grafikę na PS3, na tytułach multiplatformowych jest taka sama grafika :| , owszem w exclusivach to całkiem inna liga, ale w końcu to exclusivy ? , prawa ?, nie ma co porównywać do multi-platformówek ;) .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 04-05-2011 19:05 - Edytowane przez Henkok dnia 04-05-2011 19:07
#Henkok - user - 80%
No nie wiem porównaj sobie red redredemsion czy jakoś tak xD to o dzikim zachodzie,albo army of two.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 04-05-2011 19:17
#Sango - user - 100%
Oczywistą oczywistością jest to że PS3 bije na głowe PSP i Xbox'a360. Po prostu ta konsolka to cud generacji :p i do tego ma wtyke HD (obraz jest boski)... jedyny minus to...cena konsolki jak i gier, ale opłaca się :) .

--------------------

Dodane: 04-05-2011 19:34
#Skalp - user - 40%
No nie wiem porównaj sobie red redredemsion czy jakoś tak xD to o dzikim zachodzie,albo army of two.

Read dead redemption na Xboxie:
http://s2.blomedi...ox-360.jpg
i na PS3:
http://s2.blomedi...05/PS3.jpg
Tutaj więcej porównań:
http://grrr.pl/20...kontra-ps3

Jak dla mnie grafika stoi na podobnym poziomie, ale osobiście - brałbym Xboxa. Sam na konsoli wiele nie gram, ale brat kupił xboxa z kinectem, który na głowę bije PS Move o ile takowy chciałbyś kupić. Osobiście korzystam właśnie tylko z tego typu gierek, czyli interaktywnych - i w tej sferze widzę przewagę X'a.

--------------------

"I'll keep you by my side with my superhuman might..."
Dodane: 04-05-2011 20:19
#owerfull - user - max%
Nie powiedziałbym że Kinect bije na głowę Playstation Move.Moim zdaniem to drugie jest lepsze, większa przejrzystość, duża dokładność kontrolerów, fajne dodatki(pistolety i takie tam różne), obecna kamerka PS3 jest słabsza od tej co Microsoft zrobił do X'a, ale myślę, że to może się zmienić :p .

--------------------

Dodane: 04-05-2011 20:36
Ja taz bardzo polecam PS3. Ta konsola jest świetna, i wg mnie bije na łeb i szyje Xboxa.
Grafika jest świetna i jeżeli podłaczysz przez HD to jeszcze jest jeszcze lepiej.
A xboxy mają tendencje no awarii. Moja starsza siostra kupiła 360-tke dla syna i po 2 tygodniach padł. Nawet naprawić sie nie dało.
Zwrócili kase i tyle.

--------------------
Dodane: 04-05-2011 20:46
#jozio04 - user - 30%
Osobiście posiadam PSP, Nintendo DS i Playstation 2 :p PSP raczej Ci nie polecam, lepsze już moim zdaniem jest NDS. Gry są dużo fajniejsze i ciekawsze, nawet mimo grafiki. Na PSP zagrasz w to samo co na PS2 czy PS3. Z konsoli stacjonarnych moim zdaniem wygrywa Playstation 3, z przenośnych tylko Nintendo ;)

--------------------
Dodane: 04-05-2011 20:55
#Scorch - user - 0%
Ze stacjonarnych polecam ci w 100% PS3, ta konsola jest bezkonkurencyjna, jest znacznie jespsza od Xbox'a po prawie wszystkimi względami, a z przenośnych poczekaj na NGP (tak jakby PSP2) i zobaczysz rezultaty bo NDS to ci nie polecam, ale osobiście na twoim miejscu bym nie napalał się teraz na konsole bo NGP ma wyjsc w listopadzie, to z pół roku i zacznął już gadać o nastepcach PS3 i Xbox'a 360, ja osobiście bym poczekał, bo tak podobny przypadek miałem ze swoim PSP, ale to już twoja sprawa :d

Dodane: 05-05-2011 12:13
Grałem na X-ie, mam ps3 i komputer. Po argumentach za i przeciw lepiej wypada ps3 ale jeśli ma się więcej kasy to komputer jest najlepszy ;p. Ale że temat jest o konsolach to zostaje ps3 ;p

--------------------

========================================================
"Wygrana cieszy ale porażka cie wzmacnia i czyni bardziej doświadczonym"
========================================================
"Nie proś o nic tylko to zdobywaj, w ten sposób osiągniesz swój cel"
Dodane: 24-06-2011 20:12 - Edytowane przez owerfull dnia 24-06-2011 20:13
#owerfull - user - max%
Scorch napisał/a:
Ze stacjonarnych polecam ci w 100% PS3, ta konsola jest bezkonkurencyjna, jest znacznie jespsza od Xbox'a po prawie wszystkimi względami, a z przenośnych poczekaj na NGP (tak jakby PSP2) i zobaczysz rezultaty bo NDS to ci nie polecam, ale osobiście na twoim miejscu bym nie napalał się teraz na konsole bo NGP ma wyjsc w listopadzie, to z pół roku i zacznął już gadać o nastepcach PS3 i Xbox'a 360, ja osobiście bym poczekał, bo tak podobny przypadek miałem ze swoim PSP, ale to już twoja sprawa :d

Lol, gdzie jest lepsza od PS3 ? te konsole są prawie takie same, możliwości graficzne są bardzo porównywalne, jak i inne specyfikacje, jedyne czym w szczególności się różnią to napędy, bo PS3 ma Blu-ray a Xbox niestety już nie.Graficznie jest nawet przewaga dla konsoli Microsoftu, czemu ? bo większość tytułów to tytuły multi-platformowe które zazwyczaj wyglądają trochę lepiej na Xboxa(programiści mają gorzej z pracowaniem na konsoli Sony), lecz exclusivy jak Uncharted 3 czy God of War 3, czy też Killzone 3 to same graficzne smaczki które są konsolowymi wymiataczami.

--------------------

Dodane: 24-06-2011 21:09 - Edytowane przez Sala8 dnia 24-06-2011 21:11
#Sala8 - user - 80%
Jedyne obiektywne i sensowne wypowiedzi zauważyłem owerfull'a. Aż mnie razi coś jak niektórych czytam... np. Sango no, ale nie bede krytykowal moze waszych komentarzy bo wynikną tylko z tego niepotrzebne dyskusje.

Moje zdanie jest takie:

Xbox360 albo Ps3.

Na początku musisz sobie zadać pytnie czy pokładasz duże nadzieje na rozygrywke online? Czy masz sporo kasy? Czy konsole chcesz tylko do grania?

jesli Tak,nie (Niekoniecznie), tak

To wybrałem Xboxa360 i nie żaluje i jego plusy i minusy głownie podam.

1.Płatny net, ale nie znów taki drogi, a za to bezkonkurencyjny. Po Opiniach i nie tylko.. zdecydowanie Xbox Live bije psn. No, jedyny minus, że trzeba placic :)

2. Grafika gorsza??? Ludzie, ludzie brak slow. Multiplatformowe są nawet można powiedziec bardziej dobracowane na xboxa ponieważ sie latwiej koduje i maja wiecej automatycznie na to czasu. Exclusivy owszem wygaldaja ladniej na Ps3, ale jak mamy porownac skoro to exlcusivy. Do innych? Xbox też ma swietne co prawda w tym wariancie przegrywa bo ma ich mniej ale np. Forza albo Gow :)

Xbox 360 ma też bardziej zastosowania familijne, a ps3 np. filmy itp. ;p

PS. Pisalem to na szybko tak, wiec jest jeszcze duzo stron do rozwazenia jesli naprawde nie mozesz sie zdecydowc :p

Dodane: 24-06-2011 22:02
#Arti1915 - user - 90%
Konsola? Tylko ps3. Po pierwsze nie musisz płacić za granie po sieci, przeglądarkę internetową itd.
Po drugie masz blue-reya, możesz oglądać filmy w wysokiej rozdzielczości. Nie ma zabawy z przekładaniem płyt, jak to jest choćby w L.A. Noir na X360. Exclusivy są moim zdaniem dużo lepsze na ps-sie niż na x-ie. Może i dopłacisz trochę kasy do X-a, ale uwierz mi, ze warto. Ja sam mam ps-a, kuzyn kupił sobie X-a i żałuje, że też sobie nie kupił ps-a. Ogólnie rzecz ujmując PlayStation 3 jest źródłem multimedialnym domu, a Xbox nadaje się tylko do grania. Faktem jest, że dla większości osób pada ma wygodniejszego, ale pada idzie sobie kupić innego, niż ten oryginalny, chociaż ja sam nie narzekam na niego. Nawet kupiłem sobie drugiego takiego samego. Szczerze polecam każdemu kupno PS3 i odradzam kupno Xboxa, nawet sam takowego miałem przez miesiąc, pożyczony od kuzyna, przeszedłem parę gier tylko na X-a, m.in. Fable 2 i Alan Wake. Mogę szczerze powiedzieć, ze lepiej grało i gra mi się na PS-ie

--------------------

Dodane: 25-06-2011 00:49
#Davcio8 - user - 0%
A ja tak chciałem napisać do wszystkich niepoinformowanych fanów Xboxa że gry na PS3 są droższe bo są na płytach blue-ray a sama płyta jest dość droga a tak wgl. to sam mam PS3 i menu jest bardzo łatwe i przyjemne a jak idę do centrum handlowego i jest xbox to nigdy nie umie załapać tego menu ... przy okazji nie wiem czy xbox to posiada ale na PS3 np. jest czasowy wyłącznik konsoli (dobre jeśli ktoś sobie na noc puszcza film), zmiana motywów i inne ciekawe opcję. Sony Ericsson Aino działa jako kontroler do PS3 a pady bardzo dobrze trzymają się w dłoni i przyciski (L2) i (R2) działają fajnie przy grach samochodowych, ponieważ działają jak pedały samochodowe ........ a wgl. to lubię ps i mam do niego sentyment i właściwie w domu to wszystko mam z sony xd

Polecam PS3

Dodane: 25-06-2011 00:56
#Pepe - user - max%
Bierzta ludzie PS3.Exclusivy w X360? Jest tam w ogóle coś takiego? xD Jak kolega wyżej ładnie napisał, na xboxie możesz sobie pograć, jak zapłacisz złodziejom z microsoftu to założysz sobie konto na live które zhakować ci mogą inni złodzieje, na ps3 zaś możesz robić co ci się żywnie podoba w zakresie gier, multimediów i internetu. Dodatkowo takie pozycje jak GT5, Killzony, Unchartedy czy GoWy przeważają szalę zwycięstwa na stronę Sony. Prawda jest taka,że x jeszcze długo będzie w cieniu playstation.
Pozdrawiam, no i zakładajcie sobie ludzie konta na psn bo bez tego to jak pić desperadosy na sylwestrze hehe.

--------------------
iSayumi
Dodane: 25-06-2011 19:01
#Sala8 - user - 80%
Pepe napisał/a:
Bierzta ludzie PS3.Exclusivy w X360? Jest tam w ogóle coś takiego? xD Jak kolega wyżej ładnie napisał, na xboxie możesz sobie pograć, jak zapłacisz złodziejom z microsoftu to założysz sobie konto na live które zhakować ci mogą inni złodzieje, na ps3 zaś możesz robić co ci się żywnie podoba w zakresie gier, multimediów i internetu. Dodatkowo takie pozycje jak GT5, Killzony, Unchartedy czy GoWy przeważają szalę zwycięstwa na stronę Sony. Prawda jest taka,że x jeszcze długo będzie w cieniu playstation.
Pozdrawiam, no i zakładajcie sobie ludzie konta na psn bo bez tego to jak pić desperadosy na sylwestrze hehe.

Heh sprawdź choćby sprzedaż itd. To Sony dopiero dorównuje Xboxowi. W dodatku exclusivy ? Co prawda mniej ale np. Gears of War czy Fable? W dodatku ta cała GT5 to jest porównywana do Forzy 3 a teraz bedzie 4 x2 lepsza. Duzo osob tutaj jest za sony jednak też duża ilosc osob praktycznie tego nie argumentuje.

Zresztą np. trudno gdy ma sie ps3 przez rok a pozyczy sie na miesiac xboxa to powiedziec "Xbox jest lepszy" jesli jest sie przyzwyczajonym do ps3?

Dodane: 25-06-2011 19:59
#owerfull - user - max%
Ja podam argument dlaczego jestem za konsolą Sony.Po pierwsze: mam sentyment do konsoli PlayStation 2 i do produktów Sony no i:

2.Jestem przyzwyczajony do pada z PS2, więc pad od X'a jest dla mnie gorszy.
3.Są takie exclusivy jakich nie ma na Xbox 360
4.Dostęp do PlayStation Network jest darmowy, może i gorszy od Xbox live, ale mimo wszystko tańszy i Mi wystarczy.
5.Ceny gier na PS3 jak i na Xboxa są takie same, to jest mit jakich mało.
6.PS3 ma napęd Blu-Ray
7.Może jeszcze nie wiecie, ale po ostatnich aktualizacjach PlayStation 3 obsługuje stereoskopowe 3D w grach jak i filmach :) .

To wszystko zaważyło nad wyborem konsoli w moim przypadku, ale do Xboxa 360 nic nie mam, tak samo dobra konsola jak PlayStation 3.

--------------------

Dodane: 25-06-2011 20:37
#Arti1915 - user - 90%
#Sala8 chcesz arkumentów?
Tak jak owerfull napisał, cena gier jest taka sama na X360 jak i na PS3. Wiem bo sam kupuję gry na PS-a a kuzyn na X-a, płacimy tyle samo.
PS3 ma Blu-raya co jest ogromną zaletą.
Można grać po sieci za darmo na PS-ie.
Sprawa exclusivów to temat przegrany dla Xboxa. Może i ma Gears of War czy Fable, no i Forza, a oprócz tego co? PS3 ma Killzone, Gran Turismo, Demon Soul, White Knight Chronicles, mam wymieniać dalej? A to są jedne z wielu.
Dzięki tym rzeczom ja sam wybrałem PlayStation i nie żaułuję, polecam to każdemu. Tak jak pisałem już wcześniej, kuzyn mój żałuje, że kupił X-a a nie PS-a, właściwie ze względu tylko na exclusivy. Oczywiście, że dla jednego, czyli np. dla mnie lepszym RPG-iem będzie White Night Cronicles a dla innych Fable. Głównie konsole dobiera się podług własnego gustu, i oby każdy tak robi. Niech nie będzie tak, że ktoś kupi PS-a i będzie wściekły na tych, co go namówili, bo nie może pograć w Fable.

--------------------

Dodane: 27-06-2011 21:39 - Edytowane przez Sala8 dnia 27-06-2011 21:45
#Sala8 - user - 80%
Owszem Exclusivy przemawiają na strone PS3, ale przecież nie we wszystkie sie gra tylko te co Cie interesują.

Co do neta jeśli wydanie 140 zł na rok nie jest takim duzym obciazeniem to naprawde to jest zaleta xbox'a jesli chodzi o psn to powoli widac przymiarki do wprowadzenia platnosci. Co predko pewnie nie nastapi, ale kto wie co w przyszlosci. (W dodatku pieniądze jesl to problem to Xbox z drugiej strony tańszy)

Za Xboxem może podam jakies argumenty? Tam kolega owerfull powiedział, że woli pada PS3 bo jest przyzwyczajony, a nieprzyzwyczajony ? uwieżcie ,że pad od Xboxa360 bije te od PS'a i to jest akurat FAKT. Oczywiscie nie kazdemu przyjdzie on do gustu bo kazdy ma inny gust;p i kwestia tez przyzwyczajenia.

Co do 3D jesli sie nie myle to ostatnio czytalem newsa ze xbox też obsluguje już 3D. Jednak 3D czy to tak wazne ? 95 % chyba tego nie uzyw,a to do szczescia niepotrzebne może w przyszlosci, ale wtedy bedzie nowa generacja pewnie konsol :)

Jesli już mowimy o rzeczach, których kolega może potrzebowac czyli jest w tych 5 % . To Kinect jest niesamowicie zintegrowany z Xboxem. Chocby wybieranie glosowe rozmowy itd. Nie bede wnikal glebiej, ale naprawde na maxa kinecta wciskaja w ta kosnole. Jesli np. grasz z mlodszymi bracmi itd. To kinect moze przyniesc duzo zabawy :)

Nie wiem jak PSN, ale w Xboxie jak mieszkasz za granica mozesz spokojnie miec jeszcze TV itd.

EDIT!

Obie konsole są świetne. Moim zdaniem kwestia do czego potrzebujesz i tyle. Jesli chodzi o Blu-Ray to jeszcze nie do konca sa potrzebne pewnie pod koniec żywotności tej generacji beda potrzebne, ale przeciez ten roczek sie dociagnie na DVD. Z reszta MS pracuje nad tym aby wiecej wyłuskać z DVD. Na pewno jakis patent znajdą żeby to było mało odczuwalne :) Z drugiej strony rozkrecana jest sparawa "Gier na żądanie", spokojnie można sobie pobrać gre w nocy na dysk za pieniądze bardzo porównywalne do cen prawdziwych.

Dodane: 27-06-2011 21:54
#Socks - user - 10%
"O taaaaak PS3 to muj buk, jest naileprzy, opslugóje 3D z kturego nie korzystam, ale to jest najnowży trend wienc jest pro i w ogole..."

Jak przeczytałem kilka postów powyżej to się uśmiechnąłem :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online