Dodane: 25-01-2009 16:50 -
' "Jestem w szoku", "twórcy powinni się leczyć" – to tylko dwie spośród naprawdę wielu negatywnych wypowiedzi, opisujących to, co producenci uczynili w przypadku Dragonball: Evolution, hollywoodzkiej ekranizacji popularnej mangi i anime. Wypuszczony w zeszłym roku zwiastun nie pozostawił żadnych wątpliwości co do jakości obrazu. Czy gra powstająca w oparciu o dzieło Jamesa Wonga (m.in. Oszukać przeznaczenie) będzie lepsza?
Dragonball: Evolution ukaże się wyłącznie w wersji na przenośną konsolę PSP. Do premiery dojdzie 19 marca (Japonia) i w kwietniu bieżącego roku (Stany Zjednoczone). Produkcja będzie standardową bijatyką w całości opartą na obrazie kinowym. Znajdziemy w niej zatem nie tylko lokacje znane z ekranu, ale także bohaterów, w których będziemy mogli się wcielić, a wśród nich: Goku, Yamcha, Master Rochi (grany w filmie przez Chow Yun-Fata) czy też Bulma.
Dewelopingiem gry zajmuje się firma Namco Bandai, z którą nieustannie współpracuje wytwórnia 20th Century Fox, odpowiedzialna za produkcję filmu. Ten ostatni wejdzie do amerykańskich kin 8 kwietnia bieżącego roku '
http://www.gry-on...408500.jpg http://www.gry-on...408515.jpg co o tym sadzicie ? mi sie wydaje ze to bedzie sredniak wsrod gier db
bardziej bym wolan shin budokai'a 3 niz to. ;/
--------------------

Dodane: 25-01-2009 17:08
Moim zdaniem- zapewne najgorsza gra DB jaka powstała bo ma z tym anime wspólnego tyle co chó...nic xD Do kitu na podstawie dennego filmu. grafika chyba nie za bardzo im wyszła z tego co widać. Ciesze się że nie mam PSP bo jeszcze by mnie skusiło i bym się zhańbił...xD
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 25-01-2009 17:16
ja szczerze sadze ze i tak ta gra nie mogla byc lepsza i ten film nie dalo by rady poprostu zrobic takiej fryzury jaka mial goku z prawdziwych wlosow

albo piccolo takiego samego

ale tej gry na stowe nie kupie. juz bym wolal kupic play station i tekkena 2 ;p
--------------------

Dodane: 26-01-2009 16:45 -
--------------------

Dodane: 26-01-2009 17:37
Póki co gra wygląda równie fatalnie jak film, w którym widać amerykańską rękę reżysera. Trochę taki pośredniak między Power Rangersami, a Spiderman. W podrzędnym amatorskim cosplayu możemy spotkać bardziej podobne osoby (np.
LINK xD ). Po dwóch screenach mogę powiedzieć, że nie będzie to nic wielkiego, gdybym miał PSP pewnie nie kupiłbym

Pozdrawiam

Dodane: 26-01-2009 17:50
Dla mnie jeżeli film jest kaszaną, to gra będzie jeszcze większą. Może same bijatyki nie będą w tym najgorsze, ale chodzi głównie o to, że to w ogóle nie przypomina DB, te postacie ani trochę nie odzwierciedlają tych z mangi, więc jak może mi się taka gra kojarzyć z moim ulubionym anime?
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 26-01-2009 23:48
Równie denna ta gra co film. Nie powiem że filmu nie obejrzę, ale tylko z ciekawości a gry to już bym nie tknął. Jak dla mnie najlepsza jest kreska Akiry i nic tego nie zastąpi. Każde anime ma swój klimat i dusze co sprawia że taki smiertelnik jak ja chce je ogladac, a ten film czy tez i ta gra już tego nie mają
Póki co gra wygląda równie fatalnie jak film, w którym widać amerykańską rękę reżysera. Trochę taki pośredniak między Power Rangersami, a Spiderman.
trafne słowa MattiTeo
--------------------

Dodane: 27-01-2009 10:42
Raczej Power Rangers..xD
Co do gry to zapowiada się chyba gorzej niż film, fabuły pewnie żadnej nie będzie, tylko bezsensowne bicie mordy, w sumie to tylko skok na kasę ludzi którzy zainteresują się słowami Dragon Ball, kupią i pożałują, bo tego to chyba nawet nikt na allegro nie odkupi..
Blade dobrze zauważył że anime miało klimat, przyciągało, a to odpycha, lepiej było zrobić jakiegoś Budokaia na PC

Ja bym, się cieszył z takiej gry..

Dodane: 27-01-2009 12:40
Nie tylko ty byś się cieszył konrad ale większość fanów DB nie posiadających konsoli a jedynie PC. Aż dziw bierze dla czego producenci i wydawcy budokaia nie wydają ich na PC przecież to zwiększyło by kilkukrotnie ich obroty. Ile z fanów DB ma konsole? Sądząc po temacie "działający emulator PS2 + budokai" nie jest wielu, na pewno jest ich mniej niż tych co konsoli nie posiadają. Patrząc na grafikę DB: evolution na konsolę PSP nie można być całkiem zachwyconym bo jest to tylko konsola PSP nie wiem czy czegoś więcej można oczekiwać.

Dodane: 30-01-2009 09:35
ikar taka jest prawda ze moze kiedys wyjdzie jakis budokai na pc bo to wszystko chodzi o analogi na klawiaturze nie masz analogow wiec sterowanie bylo by takie sobie.'wedlug namco bandai'
a z drugiej strony o jest wlasnie tez takie przyciaganie klientow. patrzysz na ps2 jest z 10 dragon balli to kupujesz ps2 i db.
przy okazji ps2 teraz widzialem w angli 40 funtow (niecale 200 zloty)
tak samo jest z gra skate i skate 2 nigdy te tytuly nie beda na pc bo triki robisz analogami a jakbys mial strzalkami to lipa ;/
--------------------

Dodane: 30-01-2009 10:23
A kto powiedział że masz to robić klawiaturą? Nikt nie słyszał o padach na usb? Sam taki kiedyś posiadałem a black dwa, myślisz że granie w PS6 było by takie samo fajne jak granie na klawiaturze? Niech sprzedają joypady wraz z grą, najlepiej jak będą podobne do tych z konsoli (ja taki miałem) i sprawa rozwiązana. Ale oni nie chcą tej gry zrobić na PC bo jak się gra to tylko na konsoli, tak przynajmniej oni myślą.

Dodane: 30-01-2009 21:38
Moim zdaniem ta gra nie przypomina DB...

Grafika faktycznie nie za fajna i postacie wogóle nie podobne do tych które są np. w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi.
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
Ale to tylko moje zdanie a gry nie kupie na 100%.

Dodane: 31-01-2009 22:34
ikar gra z padem by duzo kosztowala
to nie jest polska gola + pad gratis za 20 dyszek
jakby sprzedawali budokaia z padem to 300 zloty nie mniej
--------------------

Dodane: 31-01-2009 22:53
Staroch napisał/a:ikar gra z padem by duzo kosztowala
to nie jest polska gola + pad gratis za 20 dyszek
jakby sprzedawali budokaia z padem to 300 zloty nie mniej
Akurat najdroższy pad z dual shockiem na usb kosztował 40zł jaki tylko w sklepie znalazłem, więc dużo więcej by nie kosztował i zawsze można by było kupić wersję bez i z padem. Bo przecież do każdej gry pada dodawać? To ktoś by miał 12423 padów

Dodane: 31-01-2009 23:08
Ja mam dobrego pada z Logitecha jak do PS2 i PS3 a Xbox ma chyba podobnego...drogi nie był może z 60zł więc.... bardziej by im się opłacało wydać takie gry na PC
--------------------

Dodane: 31-01-2009 23:12
Powiedzmy sobie szczerze jeżeli (przepraszam za błędną pisownię)Akira Toryama
nie wieźmie się za swoje dzieło to amerykanie mu to ... popsują . A gra to nawet szkoda pisac jedyna gra DBZ godna uznania to Dragon Ball Z budokai tenkachi 3 i 2
--------------------

Dodane: 01-02-2009 09:48
Nie ma co się oszukiwać, skoro film to totalna klapa, to chyba jasne jest że gra nie będzie lepsza... W tym wypadku to będzie chyba jedyna gra związana z db (chociaż bardzoooo mało, bo film jest parodią anime) w którą nie będę miał ochoty zagrać i nie będę czekał na premierę...

Dodane: 01-02-2009 14:22
Ja myślę, że ta gra to gówno. Fil chyba za dobry nie będzie więc co myslec o grze.

Dodane: 07-02-2009 20:39
Zdecydwoanie to będzie najgorsza gra ... i nikt nie czeka na premiere... Najlepiej prace nad grą STOP!!!

Dodane: 08-02-2009 12:41
Najgorsza napewno nie będzie, ale bądźmy szczerzy skoro dorabiali jakieś specjalne motywy, których nie było w filmie musi być tragicznie, poza tym ile tu będzie postaci? Walka dobra z dobrem w wersji VS Mode? To nudne..
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.