Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:05
OnLine: 50, statystyki
index > Dragon Ball > Gry
Temat: Dragon Ball Evolution
Dodane: 25-01-2009 16:50 - Edytowane przez by_black dnia 14-02-2012 15:27
#Staroch - user - 40%
' "Jestem w szoku", "twórcy powinni się leczyć" – to tylko dwie spośród naprawdę wielu negatywnych wypowiedzi, opisujących to, co producenci uczynili w przypadku Dragonball: Evolution, hollywoodzkiej ekranizacji popularnej mangi i anime. Wypuszczony w zeszłym roku zwiastun nie pozostawił żadnych wątpliwości co do jakości obrazu. Czy gra powstająca w oparciu o dzieło Jamesa Wonga (m.in. Oszukać przeznaczenie) będzie lepsza?
Dragonball: Evolution ukaże się wyłącznie w wersji na przenośną konsolę PSP. Do premiery dojdzie 19 marca (Japonia) i w kwietniu bieżącego roku (Stany Zjednoczone). Produkcja będzie standardową bijatyką w całości opartą na obrazie kinowym. Znajdziemy w niej zatem nie tylko lokacje znane z ekranu, ale także bohaterów, w których będziemy mogli się wcielić, a wśród nich: Goku, Yamcha, Master Rochi (grany w filmie przez Chow Yun-Fata) czy też Bulma.
Dewelopingiem gry zajmuje się firma Namco Bandai, z którą nieustannie współpracuje wytwórnia 20th Century Fox, odpowiedzialna za produkcję filmu. Ten ostatni wejdzie do amerykańskich kin 8 kwietnia bieżącego roku '
http://www.gry-on...408500.jpg
http://www.gry-on...408515.jpg

co o tym sadzicie ? mi sie wydaje ze to bedzie sredniak wsrod gier db
bardziej bym wolan shin budokai'a 3 niz to. ;/

--------------------

Dodane: 25-01-2009 17:08
#Rocky - user - 90%
Moim zdaniem- zapewne najgorsza gra DB jaka powstała bo ma z tym anime wspólnego tyle co chó...nic xD Do kitu na podstawie dennego filmu. grafika chyba nie za bardzo im wyszła z tego co widać. Ciesze się że nie mam PSP bo jeszcze by mnie skusiło i bym się zhańbił...xD

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 25-01-2009 17:16
#Staroch - user - 40%
ja szczerze sadze ze i tak ta gra nie mogla byc lepsza i ten film nie dalo by rady poprostu zrobic takiej fryzury jaka mial goku z prawdziwych wlosow :d :d albo piccolo takiego samego :d ale tej gry na stowe nie kupie. juz bym wolal kupic play station i tekkena 2 ;p

--------------------

Dodane: 26-01-2009 16:45 - Edytowane przez Rocky dnia 26-01-2009 16:46
#Rocky - user - 90%
Ok ale porównaj sobie Genialnego żółwia:

http://www.movies...DBNews.jpg

Z tym:

http://www.cinema...18_v01.jpg

A teraz razem:

http://www.iwatch...-roshi.jpg

I to dało się zrobić lepiej nie? xD Jeszcze raz mówie że gry nawet nie mam zamiaru oglądać xD

--------------------
Dodane: 26-01-2009 17:37
#MattiTeo - user - 80%
Póki co gra wygląda równie fatalnie jak film, w którym widać amerykańską rękę reżysera. Trochę taki pośredniak między Power Rangersami, a Spiderman. W podrzędnym amatorskim cosplayu możemy spotkać bardziej podobne osoby (np. LINK xD ). Po dwóch screenach mogę powiedzieć, że nie będzie to nic wielkiego, gdybym miał PSP pewnie nie kupiłbym :p Pozdrawiam

Dodane: 26-01-2009 17:50
#Zuza - user - max%
Dla mnie jeżeli film jest kaszaną, to gra będzie jeszcze większą. Może same bijatyki nie będą w tym najgorsze, ale chodzi głównie o to, że to w ogóle nie przypomina DB, te postacie ani trochę nie odzwierciedlają tych z mangi, więc jak może mi się taka gra kojarzyć z moim ulubionym anime?

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 26-01-2009 23:48
#Blade - user - max%
Równie denna ta gra co film. Nie powiem że filmu nie obejrzę, ale tylko z ciekawości a gry to już bym nie tknął. Jak dla mnie najlepsza jest kreska Akiry i nic tego nie zastąpi. Każde anime ma swój klimat i dusze co sprawia że taki smiertelnik jak ja chce je ogladac, a ten film czy tez i ta gra już tego nie mają
Póki co gra wygląda równie fatalnie jak film, w którym widać amerykańską rękę reżysera. Trochę taki pośredniak między Power Rangersami, a Spiderman.

trafne słowa MattiTeo

--------------------
Dodane: 27-01-2009 10:42
#Konrad - user - 90%
Raczej Power Rangers..xD

Co do gry to zapowiada się chyba gorzej niż film, fabuły pewnie żadnej nie będzie, tylko bezsensowne bicie mordy, w sumie to tylko skok na kasę ludzi którzy zainteresują się słowami Dragon Ball, kupią i pożałują, bo tego to chyba nawet nikt na allegro nie odkupi..
Blade dobrze zauważył że anime miało klimat, przyciągało, a to odpycha, lepiej było zrobić jakiegoś Budokaia na PC :d Ja bym, się cieszył z takiej gry.. :p

Dodane: 27-01-2009 12:40
#by_ikar - systemadmin - max%
Nie tylko ty byś się cieszył konrad ale większość fanów DB nie posiadających konsoli a jedynie PC. Aż dziw bierze dla czego producenci i wydawcy budokaia nie wydają ich na PC przecież to zwiększyło by kilkukrotnie ich obroty. Ile z fanów DB ma konsole? Sądząc po temacie "działający emulator PS2 + budokai" nie jest wielu, na pewno jest ich mniej niż tych co konsoli nie posiadają. Patrząc na grafikę DB: evolution na konsolę PSP nie można być całkiem zachwyconym bo jest to tylko konsola PSP nie wiem czy czegoś więcej można oczekiwać.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 30-01-2009 09:35
#Staroch - user - 40%
ikar taka jest prawda ze moze kiedys wyjdzie jakis budokai na pc bo to wszystko chodzi o analogi na klawiaturze nie masz analogow wiec sterowanie bylo by takie sobie.'wedlug namco bandai'
a z drugiej strony o jest wlasnie tez takie przyciaganie klientow. patrzysz na ps2 jest z 10 dragon balli to kupujesz ps2 i db.
przy okazji ps2 teraz widzialem w angli 40 funtow (niecale 200 zloty)
tak samo jest z gra skate i skate 2 nigdy te tytuly nie beda na pc bo triki robisz analogami a jakbys mial strzalkami to lipa ;/

--------------------

Dodane: 30-01-2009 10:23
A kto powiedział że masz to robić klawiaturą? Nikt nie słyszał o padach na usb? Sam taki kiedyś posiadałem a black dwa, myślisz że granie w PS6 było by takie samo fajne jak granie na klawiaturze? Niech sprzedają joypady wraz z grą, najlepiej jak będą podobne do tych z konsoli (ja taki miałem) i sprawa rozwiązana. Ale oni nie chcą tej gry zrobić na PC bo jak się gra to tylko na konsoli, tak przynajmniej oni myślą.

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 30-01-2009 21:38
#Go-kuSSJ - user - 0%
Moim zdaniem ta gra nie przypomina DB... :| Grafika faktycznie nie za fajna i postacie wogóle nie podobne do tych które są np. w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi. [oczy] Ale to tylko moje zdanie a gry nie kupie na 100%. :)

Dodane: 31-01-2009 22:34
#Staroch - user - 40%
ikar gra z padem by duzo kosztowala :d
to nie jest polska gola + pad gratis za 20 dyszek :d
jakby sprzedawali budokaia z padem to 300 zloty nie mniej :d

--------------------

Dodane: 31-01-2009 22:53
Staroch napisał/a:
ikar gra z padem by duzo kosztowala :d
to nie jest polska gola + pad gratis za 20 dyszek :d
jakby sprzedawali budokaia z padem to 300 zloty nie mniej :d

Akurat najdroższy pad z dual shockiem na usb kosztował 40zł jaki tylko w sklepie znalazłem, więc dużo więcej by nie kosztował i zawsze można by było kupić wersję bez i z padem. Bo przecież do każdej gry pada dodawać? To ktoś by miał 12423 padów :p

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 31-01-2009 23:08
#Rocky - user - 90%
Ja mam dobrego pada z Logitecha jak do PS2 i PS3 a Xbox ma chyba podobnego...drogi nie był może z 60zł więc.... bardziej by im się opłacało wydać takie gry na PC :p

--------------------
Dodane: 31-01-2009 23:12
Powiedzmy sobie szczerze jeżeli (przepraszam za błędną pisownię)Akira Toryama
nie wieźmie się za swoje dzieło to amerykanie mu to ... popsują . A gra to nawet szkoda pisac jedyna gra DBZ godna uznania to Dragon Ball Z budokai tenkachi 3 i 2

--------------------
Dodane: 01-02-2009 09:48
#enigma - user - max%
Nie ma co się oszukiwać, skoro film to totalna klapa, to chyba jasne jest że gra nie będzie lepsza... W tym wypadku to będzie chyba jedyna gra związana z db (chociaż bardzoooo mało, bo film jest parodią anime) w którą nie będę miał ochoty zagrać i nie będę czekał na premierę...

Dodane: 01-02-2009 14:22
Ja myślę, że ta gra to gówno. Fil chyba za dobry nie będzie więc co myslec o grze.

Dodane: 07-02-2009 20:39
Zdecydwoanie to będzie najgorsza gra ... i nikt nie czeka na premiere... Najlepiej prace nad grą STOP!!!

Dodane: 08-02-2009 12:41
#by_black - systemadmin - max%
Najgorsza napewno nie będzie, ale bądźmy szczerzy skoro dorabiali jakieś specjalne motywy, których nie było w filmie musi być tragicznie, poza tym ile tu będzie postaci? Walka dobra z dobrem w wersji VS Mode? To nudne..

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online