Dodane: 02-01-2009 09:33

Dodane: 02-01-2009 10:04
No jeszcze tego nie widziałem ale wygląda ładnie. Fajna kreska. Na pewno przejrzę tą mangę
--------------------

Dodane: 02-01-2009 11:45 -
Komiks powiem,że bardzo fajny
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
Kreska świetna i dobrze,że ktoś wymyślił coś nowego,a nie te ciągłe komiksy o AF czy FGT
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
Obejrzałem pierwszy rozdział i mi się bardzo podoba,ale trochę to pogmatwane,bo Gohan wygląda jak z GT,Vegeta jakby był jeszcze księciem Vegetą i jeszcze do tego Nappa i rodzina Frezera.Mimo iż jest to dziwne,oceniam pierwszy rozdział na 10/10

Aha i przeczytałem do końca i wszystko się wyjaśnia.
Edit Ikar Mi się tam dialogi podobają
--------------------

Dodane: 02-01-2009 12:20
No No

. Trunks i Goten jacy ciekawscy xDD
hihi Pomocnik Mikołaja xD
dobreeeeeeee
mi się podoba ;]
--------------------
"Płonne nadzieje przeważnie nie gasną" - W.Grzeszczyk

Dodane: 02-01-2009 12:32
Ten komiks to naprawdę coś. Kreska jest niezła i fabuła oczywiście też. Ponadto uważam, że to świetny materiał na kolejną kinówkę. Oby więcej takich pomysłów.

Dodane: 02-01-2009 12:40
Butek1 napisał/a:Obejrzałem pierwszy rozdział i mi się bardzo podoba,ale trochę to pogmatwane,bo Gohan wygląda jak z GT,Vegeta jakby był jeszcze księciem Vegetą i jeszcze do tego Nappa i rodzina Frezera.Mimo iż jest to dziwne,oceniam pierwszy rozdział na 10/10
Wszystko wyjaśnia się w drugim rozdziale. Myślę że komiks jest jak najbardziej dobry, dobra kreska, fabuła także jest ciekawa, ogółem myślę że dobra robota. Polecam przeczytać, bo na prawdę warto.

Dodane: 02-01-2009 13:10
10/10 to nie za wysoka notka? Jest całkiem całkiem, ale dialogi są do dupy, momentami to czuje się jak by to jakieś dziecko spisywało te dialogi.. Pomysł całkiem ciekawy, lekka odskocznia od wszystkich możliwości. W końcu rozwiązanie dla ludzi co się pytają czy brolly pokona vego, czy songo pokona tego, czy ssj twoja stara vs stary normal ko itp. Jakaś alternatywa, ale fabuła leci za szybko zdecydowanie za szybko. Kreska jest ciekawa, ale widać że to nie akira, momentami nie dopracowana. Najbliżej ideałowi jeżeli chodzi o mangę która nie jest akiry, to najbliżej są ludzie co zabrali się za AF, ale ta też nie jest zła, dobra do poczytania. Nie jest aż tak bardzo zagmatwana, ale specjal na ostatniej kartce mnie rozwalił xD można poczytać

napiszę do nich, jak się zgodzą to może my im przetłumaczymy tą mangę zamiast ich obecnego tłumacza i będziemy mieli kolejną mangę w komplecie a lang temat będzie miał co robić xD

Dodane: 02-01-2009 13:16
Czytałem i nie przyciągnęła mnie bardzo. Po pierwsze, komputerowy styl rysowania jest okropny, o kolorowaniu już nie wspomnę, po drugie fabuła jakaś porywająca nie jest, troszkę oklepana. Podsumowując, fajnie, że wychodzą fanarty na temat Dragon Balla, poziom mógłby być wyższy, ale można poczytać w wolnym czasie
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
Pozdro

Dodane: 02-01-2009 13:33
Może komputerowy styl rysowania jest gorszy ale w ich przypadku naprawdę się postarali, wiem kim jest Gogeta Jr. i muszę powiedzieć że jego prace szkicowe jak i komputerowe są na wysokim poziomie, fabuła również niczego sobie w końcu ktoś pomyślał o światach równoległych, co prawda dialogi są dziecinne, ale bądźmy szczerzy każdy detal każdej postaci z danego świata jest naprawdę ciekawy, choćby Buu, który pochłania wszystkich, lub wszechświat gdzie istnieje Vegetto, naprawdę fanart który moim zdaniem pokonał RN czy AF, genialne 9/10.
--------------------

Dodane: 02-01-2009 15:35
Chyba jedna z najlepszych fanowskich mang obok DB RN o świecie DB, jaką miałem okazję przeczytać. Fabuła nastawiona na to co ludzie lubią najbardziej, czyli walki najsilniejszych. Świetny pomysł z tą wielowymiarową rzeczywistością, ponieważ daje ona pole do niemal nieograniczonych rozwinięć fabuły. Naprawdę bardzo fajnie będzie zobaczyć walkę Brollyego z Buu, czy Freezy z Vegetą.
Kreska niczego sobie, nie można się przyczepiać do szczegółów. Końcowa ocena to 8/10

Dodane: 02-01-2009 15:46
by_ikar napisał/a:
napiszę do nich, jak się zgodzą to może my im przetłumaczymy tą mangę zamiast ich obecnego tłumacza i będziemy mieli kolejną mangę w komplecie a lang temat będzie miał co robić xD
Dobrze by było, Nasi by się nie nudzili, a co za tym idzie, szybciej moglibyśmy obejrzeć całość. Jak najbardziej byłbym za, i przy okazji skarbiec downloadu by się zwiększył, co także byłoby korzystne, postaraj się Filipie xDD

Dodane: 02-01-2009 17:12
No komiks całkiem fajny..
Mi nie przeszkadza taki komputerowy styl właściwie nie będzie jakiejś kiepskiej jakości..i kolorowy..xD
Co by tam jeszcze..zaskakujący początek Vegetto(moja ulubiona postać) vs Brolly oghólnie ciekawe i jak ktoś zauważył dobry materiał na "kreskówkę"..

Dodane: 02-01-2009 17:46 -
Vegetto mial FinalFlash kamehameha a nie big bang kamehameha i do big bang kamehameha rece uklada sie z przodua nie w sposob jak do kamehameha, Vegetto byl silniejszy od brollego ale wogole to zarabiste , swietne i niewiem co sjeszcze

Dodane: 02-01-2009 17:51
Darrk_Lssj napisał/a:
oczywiscie swietne ale wydaje mi sie ze vegetto jest silniejszy od brollego i jak vegetto i goku moga stac osobno? przecierz to fuzja i Vegetto mial FinalFlash kamehameha a nie big bang. Bigbang kamehameha mial Gogeta ale wogole to fajne
Niby tak, ale to się rządzi swoimi prawami, każda postać jest z innej rzeczywistości w której los sprawił że są na całkiem innych poziomach siły. To że jest vegito nie znaczy że nie jest słaby. Przeczytaj całą mangę, znaczy wszystkie kartki jakie są do tej pory i będziesz wiedział, bo jak na razie to pierwsze strony nie bardzo sugerują co kolwiek. Reszta jest bardziej wciągająca. Brolly również w swojej rzeczywistości mógł się podszkolić kto wie czy to nie on będzie najsilniejszy ze wszystkich? Takie gdybanie jak się nie zna fabuły a sugerowanie się tylko podstawowym szkieletem DB. Przecież to jest odrębna historia, nie wiele powiązana z DB które znamy.

Dodane: 02-01-2009 17:54
Ale Vegeto mógł równie dobrze łączyć zarówno bigbang jak i finalflash z kamehameha po za tym goku i vegeta (ci nasi) byli z wymiaru 18 natomiast Vegeto z zupełnie innego to tak jak by historia się zmieniła i buu nigdy by nie rozdzielił Vegety z Goku i ich scalenie było by )oraz było w tym komiksie) wieczne po za tym nigdzie nie jest napisane ze Brolly był słabszy od Vegetto bo to był inny wymiar inna historia nie wiemy jaką siła w tamtym wymiarze dysponował brolly

Dodane: 03-01-2009 12:46
Dokładnie. Przecież w tych wymiarach historia się inaczej potoczyła ;]
Ja jestem np. ciekawa, czy doszłoby do starca Vegeta-Vegeta itd ;]
z resztą kto wie, co jeszcze autorzy wyskrobią ;]
PzDr
--------------------
"Płonne nadzieje przeważnie nie gasną" - W.Grzeszczyk

Dodane: 03-01-2009 13:27
bardzo fajny komiks z super kreską, fabuła tez nie najgorsza ale tłumacznie troche gorsze z przeczytam go z ciekawosci
9/10
ale jak wezma sie za to nasi tłumacze to bedzie 10/10

Dodane: 04-01-2009 14:13
Bardzo fajna kreska,świetna fabuła.Z tłumaczeniem lekkie problemy,ale da się czytać.Ogólnie bardzo dobra robota 9,5/10.

Dodane: 04-01-2009 15:42
Mi tam się podoba dobry był ten Nameczan z połączenia wszystkich Nameczan z wymiaru 7 chyba... mi się wydaje że albo on albo ktoś z wymiaru 18 wygra

8/10
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 04-01-2009 16:30
Manga bardzo dobra i kreska także wporzątku .Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami.Fabuła niczego sobie choć kompletnie bez sensu.Ogółem bardzo fajny,ciekawy i wciągający komiks.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.