Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:04
OnLine: 43, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Gdzie poznaliście?
Dodane: 24-12-2008 11:06 - Edytowane przez Bociak dnia 31-03-2010 19:23
#Bociak - user - max%
Hejloł!!!
Pytanie chyba o prostym sformułowaniu. Jak doszło do tego, iż zainteresowaliście się mangą Masaschiego. Ja trudno się przyznać zacząłem od, niestety, jednak, szkoda, eee, dobra przyznam się - Jetixa. Byłem wtedy dużym dzieckiem. Miałem dostęp do Cyfrowego Polsatu, byłem niezwykle szczęśliwy z tylu kanałów i się zaczęło. Stało się to niedawno po tym jak mój najlepszy kumpel przypomniał mi o DB. Oczywiście myliliśmy wszystkie fakty i też to, iż to nie jest bajka. Dostałem mocnego kopa na pewnej stronie o DB. Byłem spamerem... wiecie jak do tego trudno się przyznać!!! Wtedy za to zaznałem dużo wiedzy i kilkakrotnie usłyszałem tam magiczne słowo.. ANIME( strona już nie istnieje). Wtedy natknąłem się na dbpolska, byłem bardziej doświadczony, wiedziałem jak się wyrażać, postanowiłem ze tu już się nie splamię i widać że mi sie to udaję. Wcześniej wpisałem w wikipedie słowo, anime i byłem niezmiernie zaskoczony. Wtedy wzrosło również moje zainteresowanie Naruto. Później będąc bardziej doświadczony zacząłem oglądać inne anime.
A wy?

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 24-12-2008 13:35
#mati_93 - user - 40%
Mi o Naruto pierwszy raz powiedział kolega który jak ja interesuje się Anime, ale nie mijałem do tego przekonania, uważałem że najlepsze jest DB i po co się pchać w coś nowego. Któregoś pięknego wieczoru latając po kanach natknąwszy się na Jetix zobaczyłem Walkę Kakashiego z Zabuzą i zaciekawiło mnie i wciągnąłem się najpierw w polskie na Jetix a następnie w necie i pojąłem że poza DB stanieje inne śmiem powiedzieć lepsze anime. pozd i wesołych

--------------------
Tylko martwi widzieli koniec wojny Platon

مقام قه بسکتبال اروپا به تیمی شاخص تبدیل شود. همچنین تیم
فوتبال ماکابی تل‌آویو موفق شده است که هیجده مقام قه.

http://www.asgpyr...
Dodane: 24-12-2008 13:42
#Agrael - user - 70%
Nie pamiętam kiedy poznałem anime Naruto,ale chyba to było od kuzyna który śmie przyznać że owe anime jest lepsze od Dragon Ball.Od tamtego czasu już z nim nie rozmawiam.A tak na serio to owszem nie przepadam za naruto ale go szanuje.Gdybym miał się przeżucić na jakieś anime to w ostateczności na to właśnie.

Dodane: 24-12-2008 13:51
#Konrad - user - 90%
Ja sobie na wakacje nie miałem co robić i skakałem po kanałach i Jetix, leciał Król Szamanów, se obejrzałem bo jak zwykle o tej porze nic nie było w telewizji(a neta nie miałem)jak się skończyło to reklamy miałem wyłączać ale tu gadają o tym że będą puszczać coś nowego, popatrzyłem, chodziło o Naruto,potem oglądałem..Jak już miałem neta to jestem na bieżąco..

Dodane: 24-12-2008 16:43
#MattiTeo - user - 80%
Nie mogę za bardzo sprecyzować, gdyż odkąd mam neta zawsze ocierałem się o Naruto, czy to jakieś filmiki na yt czy jakieś obrazki. Wtedy nie miałem chęci za bardzo tego oglądać. Gdy zainteresowało mnie DB, mimo iż ciekawiło mnie bardzo Naruto, nie chciałem go oglądać (rozumowałem jako fan DB, że tylko DB jest najlepsze). Potem oglądałem Bleach'a, DN, OP i jakoś skusiłem się na Naruto. No i jakoś zostało i polubiłem Naruto ;) Pozdrawiam

Dodane: 24-12-2008 16:45
#ja0lek - user - 80%
Ja poznałem Naruto tutaj xD Chłopaki na SB często o tym pisali ;P Obejrzałem pół odcinka i zrezygnowałem xD

--------------------

Come back? :p
Dodane: 24-12-2008 21:02
#Vens - user - 70%
Ja Naruto poznałem jakieś 172 dni temu. W tedy właśnie zarejestrowałem się na DBP.net. Zacząłem szukać nowych informacji o DB i natrafiłem na ankietę: "Czy Naruto jest lepsze od Dragon Ball?". Właśnie w tedy zacząłem poszukiwać info o Naruto. Na początku nie podobało mi się jednak gdy powstało NP.net zacząłem oglądać je i coraz bardziej mi się ono podoba :)

Pozdro :d

--------------------
Dodane: 25-12-2008 17:37
#enigma - user - max%
Gdzie poznałem ? - zaraziłem się na tej stronie, zacząłem oglądać, ale szybko się zniechęciłem xD Jednak krótka znajomość była, śmiało do znajomych na nk mógłbym go dodać xDDDDD

Dodane: 25-12-2008 17:44
#Krisu - user - 70%
Ja naruto poznałem z nudów. Jak większość anime. Siedziałem sobie i było po 24, a że o tej porze na DBp nie ma ruchu z ciekawości wszedłem sobie na NPolske, żeby zobaczyć naruto, bo wampiry w Bleachu mnie nudziły...obejrzałem pierwszy odcinek, a że jestem leniwy i nie chciało mi się czytać, to na Kreskówka znalazłem PL z dubbingiem jak na jetix. Fajnie się oglądał, lecz w strasznie słabej jakości, więc wróciłem tu. xD

Pozdro All

Dodane: 25-12-2008 21:37
#by_ikar - systemadmin - max%
Hmm gdzie ja je poznałem? No pierwszy raz usłyszałem o tym na necie, potem puszczali to na jetix. Do neta miałem dostęp sporadycznie, dopiero teraz od marca 2008 mam swojego kompa i neta, ale i tak nie było czasu, to raz i było się przeświadczonym o tym że naruto jest do dupy, no bo większość fanów DB tak mówi. Do czasu, do czasu kiedy wracając z pracy siadałem i jadłem obiado-kolację na jetix moje młodsze rodzeństwo oglądało naruto. To sobie też oglądałem i powiem że przypadło mi do gustu :d wiadomo nie można się ograniczać tylko do jednej rzeczy, zostawać ciągle w tym samym położeniu dla tego zacząłem oglądać naruto, sporadycznie, ale jak już siądę, np ostatnio to poleciałem 34 odcinki :p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 31-12-2008 10:39
#by_black - systemadmin - max%
Mnie Naruto głównie zainteresowało mangą, bo zacząłem czytać ją trochę dalej niż było to przewidziane w odcinkach, wówczas zobaczyłem parę ciekawych chwil, które domagały się chęci poznania dalszego ciągu ich, więc tak przy tym zostałem, a z czasem zacząłem oglądać odcinki i kinówki, a teraz odcinki mam wszystkie przejrzane te w raw jak i z Jetix no i kinówki oraz bieżąco mangę i anime :d

--------------------
Dodane: 31-12-2008 12:38
#by_ikar - systemadmin - max%
Tak tak.. Wczoraj się chwaliłeś że masz już biblioteczkę samych anime :p Oczywiście wszyscy ci zazdrościmy <głaszcze>

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 01-01-2009 14:29
#by_black - systemadmin - max%
To dobrze ^^ Obecnie w swojej bibliotece mam już kilkanaście anime ^^ xD

--------------------
Dodane: 25-03-2009 21:19 - Edytowane przez Darknes dnia 25-03-2009 21:59
#Darknes - user - max%
Słyszałem o tym kiedyś ale stwierdziłem że nie warto sobie du** zawracać jakimś dziadostwem bo DB i tak jest najlepsze. Teraz jednak przekonałem się że Naruto jest równie dobrym i ciekawym anime jak DB do oglądnięcia pierwszego odcinka nakłoniła mnie pewna dziewczyna o pseudonimie Mara jeszcze jej za to nie podziękowałem bo stonka na której gadaliśmy padła i nie mam z Nią żadnego kontaktu :( Początkowo obejrzałem 5 min pierwszego odcinka po polsku ale Mara powiedziała że polska wersja jest do kitu i przypomniało mi się że przecież na DBPolska w newsie było coś tam o otwarciu NPolska i wszedłem patrze są odcinki Online i zacząłem je oglądać wciągnęło Mnie i oglądałem codziennie po 5-10 odcinków aktualnie oglądam Shippudena odc. 70. Chyba sobie wszystko ściągnę i nagram to będzie moja druga kolekcja Anime.
Dzięki temu że oglądam to jestem od tego czasu trochę bardziej aktywny na forum i teraz marzy mi się zostać Vip'em i mieć dostęp do SB ale daleka droga przede mną bo ze 140 postami nie mam co marzyć.

A co do Mangi to wiecie może gdzie znajdę wszystkie Chaptery PL? Bo bym se poczytał bo narazie to tak wyrywczo pare przeczytałem.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-03-2009 21:46
#Mattiz - user - 90%
No ja naruto zacząłem oglądać na Jetixe xD potem przestałem jak zobaczyłem ze 34556 raz puszczają ten sam odcinek. Potem zacząłem w wakacje grać u kumpla w Naruto Battle Arena i potem zacząłem oglądać anime a dzięki czarnuchowi zacząłem czytać mange :p

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!
Dodane: 05-04-2009 16:40
#Rewinger - user - 90%
Naruciakiem zainteresowałem się jakiś czas od powstania NarutoPolski.. Zaczęło się od mangi. Doszedłem tak gdzieś do egzaminu na Chuunina, a potem zacząłem oglądać anime. No i strasznie mnie wciągnęło. Myślałem sobie też, że skoro tyle ludzi to chwali to warto zobaczyć. No, a teraz jestem na bieżąco z mangą i kinówkami i w ogóle z wszelkim Naruto stuffem. Jednak muszę przyznać, że czytanie mangi zacząłem od Naruto i to też ma swój specyficzny klimat ;)

Dodane: 08-04-2009 13:53
DJ Bociak mi o Naruto powiedział wszystko co trzeba. na początku ni wiedziałem o co chodzi lecz teraz wiem.

--------------------

Dodane: 08-04-2009 14:10 - Edytowane przez Ra dnia 08-04-2009 14:16
#Ra - user - 70%
Czekajcie no, odkąd skończyłem oglądać DB i nie miałem co robić to się jakoś skusiłem na naruciaka, sąsiad mi opowiadał trochę o tym anime, ale podchodziłem do tych słów chłodno, wtedy wychwalałem nad niebiosa tylko i wyłącznie DB, a był to błąd. Tak więc skusiłem się, ten właśnie sąsiad pożyczył mi płyty z anime, wgrałem na kompa i nie mogłem się od niego oderwać xD Fajna zabawa, ale teraz stała się "bajką" dla dzieci i to skompromitowało naruciaka, ale teraz jest lepszy Bleach, mam nadzieję, że nie spotka go taki sam los jak Naruto...

BLEACH!! xD

Dodane: 08-04-2009 14:15
#BenaS - user - 40%
Ja Naruto pierwszy raz widziałem u sąsiada i tak mnie to zainteresowało a ogólnie pierwsze co widziałem u kolegi to walka Naruto z Gaarą. Później koleżanka w klasie wiele Mi o tym mówiła to sobie myślę a obejrzę sobie całe i tak zacząłem oglądać Naruto :)

Dodane: 23-04-2009 01:01
#yahou - user - 0%
A ja?? Oglądając Dragon ball na pewnej stronie internetowej z 'kreskowka' w nazwie, często widziałem komentarze typu "Dragon ball śmierdzi, Naruto boooooskie <333" potem usłyszałem od kolegi, że on także ogląda Naruto. Skusiłem się... i tak oto jestem ;) )

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online