Dodane: 11-06-2010 15:40
Nie no anime zarąbiste

Początkowo mnie denerwował angielski dubbing sobie myślę co jest kurde ?! To przecież japońskie dzieło ! ale się doczytałem, że oryginalna właśnie wersja jest anglojęzyczna
Widowiskowe walki, pełno krwi i seks

i kto teraz powie, że anime jest dla małych dzieci ? xD W dodatku takie tam teksty lecą, że jakby to w polsce puścili to co chwila było by 'pip!' xD Pod względem fabularnym może i nie jest najwyższych lotów ale większości sie jednak podoba.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 11-06-2010 15:42
Tak anglojęzyczna wersja, bo to anime zostało nastawione właśnie na Stany, przecież oni uwielbiają właśnie walki, krew, seks i mało rozwiniętą fabułę, a Afro jest idealnym typem bohatera dla nich, chce zemsty i tłucze wszystkich, którzy mu stają na drodze. Ale fajnie że Samuel L. Jackson podkładał głosy, idealnie pasuje do postaci Afro i jego alterego
--------------------

Dodane: 12-06-2010 11:29 -
No fabuła płytka strasznie

Ale mój kumpel był zajarany całością. Ale i tak uważam, że kinówka do Afro Samuraja była lepsza od całego anime

Mimo iż ma znaczące błędy związane z tą dziewczyna, która w anime została zabita xD

Dodane: 13-06-2010 13:47
No kinówka jest zarabista

Cała historia tak jakby jeszcze raz od nowa xD
Co do tej dziewczyny to chyba ta Sio to jest inna babka niż Otsuru/Okiku z wersji TV. Ale obie były równie zarąbistymi laskami
--------------------

Dodane: 13-06-2010 13:53
Teraz ci nie powiem co z tą dziewczyną, bo oglądałem to ostatni raz dwa lata temu, ale ogólnie mówiąc, to kinówki nigdy, a przynajmniej rzadko trzymają się kupy
--------------------

Dodane: 13-06-2010 22:10
Nie pamiętam jak się nazywały, ale wynikało z tego, że to jest siostra tego miśka chyba. No, a ona w anime zginęła, a w kinówce żyła i nawet pomogła Samurajowi

Coś takiego było, też to dawno oglądałem, ale nawet z Filipem rozmawiałem o tym.

Dodane: 13-06-2010 22:36
Zresztą nie ma co tutaj tego rozkminiać bo jak Black powiedział z reguły kinówki nigdy nie trzymają sie kupy xD Może to jednak i ta sama babka tylko imię jej zmienili xD Tak samo jak ja oglądałem kinówkę Blooda to jedyne wspólne cechy to imiona dwóch bohaterów xDD
--------------------

Dodane: 13-06-2010 22:50
Kinówki mają to do siebie, że wykorzystują tylko postacie i motywy z danej serii xD Nie znam żadnej która trzymałaby się kupy z anime. Nie raz trudno je umiejscowić w czasie, często musimy się sami domyślać.

Dodane: 26-06-2010 14:48
Co do Afro Samuraia mam mieszane uczucia. Z jednej strony walki są widowiskowe i świetne, a muzyka The RZA dobrze się sprawdza, jednakże z drugiej wychodzi na wierzch banalna i słaba fabuła. Gdyby posilono się o jej rozwinięcie, seria o wiele lepiej wyglądała by w moich oczach. Gdyż gdy to anime zaczęło mnie naprawdę interesować, to owe już się skończyło. Dzięki temu Afro Samuraia oglądałem bez większego zainteresowania. Poza tym postacie są oklepane i nie mają zbytnio rozbudowanego charakteru. AS zmarnowało swój potencjał, a jeśli miało by być więcej odcinków na takim samym poziomie, to lepiej niech zostanie tak jak jest, bo zrobiło by się to za nudne. "Resurrection" stoi na trochę wyższym poziomie, ale to nadal ta sama śpiewka. Mimo wszystko dla 5 odcinków i 1 kinówki można się odmóżdżyć, ze względu na niezłą sieczkę. 6/10
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-02-2012 11:18
Ja tam co do Afro Samurai nie mam zdania. Nie powiem, żeby nudziło, ale też jakiegoś wielkiego zachwytu we mnie nie wzbudziło. Humor całkiem dobry, akcja mogłaby być lepsza. Nie miałam nic do muzyki, absolutnie. Walki stały tak na całkiem niezłym poziomie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.