Dodane: 14-12-2008 18:23 -
Nie wiem czy dobrze trafiłem, czy ktoś z userów zna te zajefajne anime, sam niewiele wiem xD Wpadłem na nie przypadkiem, żeby nie gadał że Ra jest be, to powiem że Acze mi je przysłał, ale i tak musiałem ściągnąć sobie 3 epki -_- cham z niego xD No to do rzeczy, opowiedziana historia jest prosta jak budowa dzidy, tata afro samurai został zabity w walce na oczach syna, ten szkoli się i pragnie się zemścić na sprawcy. Sztuka polega na tym że są 2 opaski, numer 2 i numer 1. Jedynie ten, który posiada opaskę 2 może rzucić wyzwanie 1. I tak oto rysuje się przygoda, pełna rozlewu krwi, wiele ciekawie skonstruowanych walk i zwrotów akcji, co prawda rozkłada się to tylko na 5 epków, ale naprawdę warto. Co myślicie o tym anime?

Dodane: 14-12-2008 19:00
Ja uważam że to anime jest świetne;p krótkie ale świetne. Wprawdzie jest tam dużo krwi, są latające ręce, głowy, nogi i inne części ciała jednak to wszystko dodaje smaczku temu anime. Dodam jeszcze do opisu Ra że w tym anime nie znajdziecie żadnego szczęśliwego zakończenia wątków miłosnych, miłych scen i humoru, znaczy humor sam w sobie jest ale nie taki jak myślicie, są tam rozwalające teksty;p Polecam jak najbardziej, ma tylko 5 epków więc taktujcie jako przerywnik między dłuższymi seriami;p

Dodane: 14-12-2008 19:34
Chłopaki... moglibyście mi podać linki, z których mógłbym pobrać te anime? Bo szukam i szukam, a znaleźć nie mogę ;P Uprzedzam... torrenty nie wchodzą w grę... za otrzymaną pomoc z góry dziękuje ^^
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 14-12-2008 19:56

Dodane: 14-12-2008 19:58
Dla mnie to anime jest genialne! Racja, fabuła jest prosta jak budowa dzidy. Ale w jakim stylu! W tych pięciu odcinkach jest tyle akcji, ile w żadnym anime nie widziałem. Gdyby tasiemce typu One piece, czy Naruto miały zawarte tyle akcji w każdym odcinku, to skończyłyby się na piętnastu- dwudziestu odcinkach. Dobra, może trzydziestu. W Afro Samurai'u jest wszystko, co powinno być zawarte w anime dla dorosłych: seks, brutaloność, fajki, władza. Za to prawie zero humoru, a jak już jakiś jest, to trochę niesmaczny xD No tak, jako produkcja o dużym, jak na animowaną baję, budżecie poszczycić się może piękną, niezwykle dynamiczną kreską i gwiazdorską obsadą. Głównemu bohaterowi głos podkłada Samuel L. Jackson, a głównemu antybohaterowi Ron Perlman! Wg mnie to anime nie potrzebuje większej rekomendacji, ale więcej z pewnością by się znalazło

To anime ma zaledwie pięć epów, a już słyszałem plotki o mandze na tegoż anime podstawie i odcinku specjalnym. Dotychczas widziałem tylko jakże świetnego i zajebistego trailera o kontynuacji w postaci pełnometrażówki, która zostanie wypuszczona w roku 2009 bodajże :/ Jednym słowem, to anime nie jest może kamieniem milowym, jak DB, ale na pewno jest niesamowite i niezwykle wciągające przez te 5 odcinków.
pozdro

Dodane: 14-12-2008 20:06
ja sobie nie wyobrażam OP w 30 odcinkach, jeden odcinek jeden przeciwnik, jeden kompan. jak by tak iść twoim tokiem myślenia to DB też tasiemiec bo ma ponad 300 odcinków a tak je kochasz;p Po prostu to anime nie jest tak rozbudowane, i to w nim jest dobre że nie przeciąga się, i to było dobre posunięcie. Powstała również gra na podstawie tego anime na PS3 i X-box'a z tego co pamiętam.

Dodane: 19-12-2008 09:28
Ja obejrzałem te anime 2 razy i muszę stwierdzić, że jest świetne

Na prawdę w 5 epkach tyle akcji, ile w całym naruto xD Fabuła jak Rysiu zauważył prosta jak budowa dzidy ^^ Najlepsza postać to ten przyjaciel Afro, który dodaje wiele temu anime xDDD Ulubiony epek? Oczywiście 3 ;P Obejrzałem go 5 razy xD Cały czas akcja i walka... ten motyw z Afro Droidem też świetny... anime oceniam tak 5/5 xDDD Polecam je wszystkim! Oglądajcie, bo warto
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 15-02-2009 12:07
Wszystkie odcinki AS i film kinowy już do pobrania ze strefy plików powiem tylko że są to odcinki zrobione, a raczej spolszczone na życzenie MTV Polska gdzie te anime leciało ^^
--------------------

Dodane: 15-02-2009 12:20
Kochamy Cie Blaczusiu xD dzikuje i jakos sie tobie odwdzieczymy xd

Dodane: 15-02-2009 12:28
Nie obejrzałem jeszcze wszystkich epków, bo internet mi na to nie pozwala, ale patrzę, że 5epków, mówię ściągnę i zobaczę, obejrzałem dopiero 3 a już anime zrobiło na mnie wrażenie. Prosta ale satysfakcjonująca fabuła, ciekawe walki, ogółem warte polecenia, chociaż szkoda że tylko jest 5epków ; <

Dodane: 15-02-2009 12:31
Ten film kinowy jest po prostu świetny xD Oglądałem go 3 razy i za każdym razem szok był jeszcze większy xD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 15-02-2009 12:47
Faktycznie anime jest gitesowe

Naprawdę fantastyczne sceny walki hektolitry krwi i sex xD Czyli to co zawsze brakuje w anime xD
--------------------

Dodane: 15-02-2009 12:52
Co to byłoby gdyby to miało z 300 odc ? xDDD Wtedy chyba byłoby najlepsze anime xD No bo jakby nie było, w 5epkach + kinówce ciężko zawrzeć całą historię i puścić wodzę fantazji. ; )

Dodane: 15-02-2009 12:53
To anime zostało stworzone głównie dla Amerykanów, nie miał zawierać ciężkiej fabuły bo im wystarczą tylko trzy cechy, które wcześniej określiłem
--------------------

Dodane: 15-02-2009 13:19
Nie no fabuła też była nie można powiedzieć. Przyjaciel Afro był najlepszy, nie wiem jak by to anime wyglądało bez niego xD walki na prawdę ciekawe, a sam afro posiada ogromny talent, ale do wszystkiego motywowała go zemsta. Anime mimo 5 odcinków dobre, chociaż te 20 również mogli by zrobić. Z tego co mi mówił black robią kolejne 5 które będą kontynuacją tych 5 co już były

nic tylko czekać

Dodane: 15-02-2009 13:35
Właśnie może dlatego jest 5 epków, z obawy przed tym jak może zostać to odebrane. Najlepszą taktyką jest właśnie zrobić anime, które jest genialne w swojej minimalnej formie , zawiera to, czego nie mają inne anime, brutalności, sexu i czegoś tam jeszcze xD Akcja i rozlew krwi praktycznie w każdym epku, przemoc +18 i jak wyjęta z thrillera zemsta, która napędza całą akcję i umysł głównego bohatera. Happy End był, choć początek dość przykry dla młodego bambo xD Nic tylko polecać i czekać na dalsze losy xD

Dodane: 15-02-2009 13:46
Anime niestety jest za krótkie. Spokojnie można było rozwinąć fabułę Afro, jak to stał się zakładnikiem zemsty swego ojca i jakie wyrzeczenia z tego powodu podejmował. Gdyby było przynajmniej z 15 tych odcinków, a tak czuje się jakbym oglądał ostatnie odcinki serii. Anime jest widowiskowe, ale brakuje mi tego przywiązania do postaci i zrozumienia jej. Wszystko fajnie, tylko czułem się jakbym oglądał film bez fabuły...

Dodane: 15-02-2009 13:48
Tak jak powiedziałem Plastek te anime jest kierowanie do Amerykanów xD
--------------------

Dodane: 15-02-2009 14:01
Wnioskując, fabuła i ilość epków została specjalnie dopasowana do poziomu rozwoju intelektualnego narodu amerykańskiego? xD Teraz rozumiem, anime typu Samurai 7, które zawiera "aż" 26 epków byłoby dla nich szokiem, musieliby oglądać po kilka razy każdy odcinek żeby zapamiętać co się w nim działo i jaki był sens xD Fabuły nie miał racja, tak samo jak amerykańskie filmy akcji czy też thrillery u nich robiące furorę są tylko zakrapiane jakąś historią, zabili mu rodzine, chce się zemścić i podąża za sprawcami, na końcu każdego zabija i staje się obrońcom uciśnionych, genialnie xDD

Dodane: 15-02-2009 14:52
Amerykanie to prości ludzie tak naprawdę poza tym kochają wojnę
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.