Dodane: 14-12-2008 15:53
#Usunięty -

-
mi obojętne jaka to gra na emulatora tylko żeby była 3d np budokai 1, tenkaichi, 2, 3 obojętnie tylko żeby nie za dużo zajmowała...

Dodane: 04-02-2009 22:30 -
by_ikar napisał/a:Kame napisał/a:by_ikar napisał/a:
Nie dasz rady grać w tą grę z PS2 tak żeby to było satysfakcjonujące. Będziesz miał 10-15 fps o ile ci w ogóle pójdzie.
drogi By-ikar, a czemu to zakładasz że mu nie pójdzie?(post o swoim sprzecie napisał dopiero później) np mnie chodzi płynnie (40-70 FPS w menu mam 400...) to żeu ciebie tak działa nie znaczy że wszystkim innym także.
No więc jak widac w tą gre na PC-cie można pograc przyjemnie, mnie tylko wkurza Angielski dubbing...ale sama gra i system walki jest niesamowity ; )
Budokaja 3 można ściągnąc z
www.ufs.pl, sciaga sie tam pliki za pomoca P2M czyli jesli ty mkasz transfer 256 KB to z tamtad powinie ci pobierac do 40-50 kb.
gra zajmuje chyba 2.5 GB jesli dobrze pamietam.
pozdro
Sory nie zakładam że nie pójdzie, ale konfigurację sprzętową jaką wypisał jak dla mnie na emulator ps2 jest to bardzo bardzo bardzo za mało. U mnie COD5 chodzi na max a emu ps2 nie ma nawet 10FPS, a to nie jest problem konfiguracji czy biosa, bo bawię się tym od jakiegoś czasu i dobrze wiem co jest przyczyną. Dla tego moje wnioski wydaje mi się są trafne.
Najbardziej potrzebny przy emulacji jest procesor i w pewnej mierze pamięc ramu. To on wszystko emuluje i wprowadza na ekran, idąc dalej to nie jest główna przyczyna słabej emulacji na kompa, to wina Epsxe nie jest to program napisany przez profesjonalistów, dlatego mamy tak słabe efekty. Gdyby to napisała jakaś konkretna firma Budokai szedłby na o wiele słabszym sprzecie.
edit. sorry że po długim czasie ale netu nie miałem przez kilka tygodni ; )

Dodane: 05-02-2009 12:51
Najbardziej potrzebny przy emulacji jest procesor i w pewnej mierze pamięc ramu. To on wszystko emuluje i wprowadza na ekran, idąc dalej to nie jest główna przyczyna słabej emulacji na kompa, to wina Epsxe nie jest to program napisany przez profesjonalistów, dlatego mamy tak słabe efekty. Gdyby to napisała jakaś konkretna firma Budokai szedłby na o wiele słabszym sprzecie.
Wina nie jest programu ale samej architektury procesora na PS2, teraz konsole PS3 mają nowe inne procesory, i żeby gdy chodziło z PS2 musisz mieć procesor z PS2, montowano w 40GB wersjach PS3 takie procesory, ale sony zrezygnował z dalszej produkcji 40BB wersji.
Potrzebny jest procesor który będzie emulować działanie tego z PS2. Program nie ma nic do tego, bo jeżeli był by to program to sony napisało by emulator na PS3 który by emulował działanie procesora z PS2 i tańszym kosztem mogli by produkować konsole które mają wsteczna kompatybilność, jak widać minął prawie rok i nic się w tej sprawie nie stało czyli jest to problem z procesorem.

Dodane: 05-02-2009 17:34
Nie wiem jak to jest z PS3 ale Sony nigdy nie wyprodukowało by emulatora na Pc-ty, zabezpieczenia na PS3 nie zostały jeszcze złamane, produkując emulator narazili by się na złamanie zabezpieczeńna komputerach co jest o wiele łatwiejsze, ludzie przestali by kupować PS3 lub PS2, bo po co im konsola? skoro tam gry kosztują 200 zł a na komputerze sobie pograsz za darmo.
Zapewniam cię , że gdyby za emulator wzięła by sie firma Sony gry zadziałały by na słabszym sprzęcie, tzn. ze zbliżonymi wymaganiami z peceta bo trudno wymagać żeby GTA 4 z konsoli uruchomił komputer z przed trzech lat. Ale póki co potrzebny jest bardzo dobry procesor. możliwe że te procesory Intela i7 albo te co mają wyjść (podobno rewolucja) Semprony AMD będą spokojnie emulowały gry z PS2, z PS3 nie wiem nawet czy jest emulator.

Dodane: 05-02-2009 17:44
To miał być emulator na konsole PS3 który by emulował działanie poprzednich konsol żeby mieć kompatybilność wsteczną.. W życiu by nie wydali emulatora na PC. Napisałem wyraźnie "emulator na PS3" nie emulator PS3 tylko na.

Dodane: 05-02-2009 18:11
sorry źle przeczytałem ; )
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.