Dodane: 06-12-2008 19:15 -
#Usunięty -

-
Witam wszystkich....
od miesiąca mam na emulatorze epsxe160 gre DBZgt final bout...
![[szeroki] [szeroki]](/templates/emoty/szeroki.png)
gra jest spoko dlatego chciałbym Was zapytać jakie inne gry DB można sobie pobrać na te emulatory i skąd.... chodzi mi głównie o gry 3d np budokai itp. Napiszcie mi ile by zajmowały, skąd pobrać itd. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam

Dodane: 06-12-2008 19:18
Wszystkie gry jakie są na PSx możesz pobrać ze strefy plików, nie wiem czy są jakieś jeszcze, ale na prawdę szukaliśmy dużo razy, nic ciekawego nie było.

Dodane: 06-12-2008 19:23 -
#Usunięty -

-
dzięki.... słyszałem że jest budokai lub tenkaichi ale podobno dużo zajmuje a żeby go włączyć trzeba mieć emulator ps-a2 i dobre pluginy.... chodzi mi o wielkość bo mam słabego neta

256kb/s a ECX 8.4 znudził mi się i wszystkie mugeny itd też a na gameboya wszystkie gierki przeszedłem a zafascynował mnie budokai 3 i chciałbym sobie pograć. thx

Dodane: 06-12-2008 19:42
Nie dasz rady grać w tą grę z PS2 tak żeby to było satysfakcjonujące. Będziesz miał 10-15 fps o ile ci w ogóle pójdzie. Jak szukasz pluginu-biosu do tego emulatora oraz ustawień jak odpalić grę na kompie, oraz minimalnych wymagań poszukaj tematu na forum, możesz nawet poszukać w moim profilu w wszystkich psotach bo ostatnio o tym pisałem

Ostatnio to może być kilka stron

gdzieś na torrentach widziałem budokai AF miał 1gb i był na PSX podobno ale mi nie chciał odpalić bo była to jakaś przeróbka czegoś tam i chyba mu nie wyszła, dla tego nie wstawiałem tego do strefy plików... Pozdro

Dodane: 06-12-2008 20:00
Ja na pc grałem we wszystkie gry o tematyce db i wszystko płynnie chodziło, jednak na gry typu budokai nie masz co liczyć, bo tam jest tyle akcji że nie ma szans żebyś sobie płynnie pograł, może za parę lat kiedy komputery będą o wiele lepsze, ale teraz na pewno nie. Polecam wszystkie gry o tematyce db na psx są dosyć dobre ; ) jak na psx oczywiście.

Dodane: 06-12-2008 20:04
#Usunięty -

-
dzięki.... jedyna dobra gra na psx jest final bout... chyba że znacie jakieś lepsze 3d?

Dodane: 06-12-2008 20:29
Jeśli chodzi Ci o gry o tematyce DB to jest jeszcze gra dragon ball ultimate battle 22, jest ona 3D ale grafika nie zadowala. Jednak zawsze coś, i przy niej także spędziłem sporo czasu, gdy np. internet mi wsiadał czy miałem jakieś problemy z nim. Na pewno jest to lepsze niż gra w gry online, dlatego myślę że możesz ją ściągnąć z tej strony i raczej nie bedziesz żałował.

Dodane: 06-12-2008 20:46
#Usunięty -

-
miałem i uważam że jest beznadziejne

już mugen 2007 jest lepszy///

Dodane: 06-12-2008 20:53
Mi także nie przypadł do gustu, ale pamiętaj że wtedy kiedy wyszła ta gra to mugen był albo taki sam, albo był jeszcze gorszy. Gry na psx mają już swoje lata, więc nie ma co się dziwić że nie zachwycają pod względem grafiki, dlatego radze poszukaj sobie gierek na pc, jeśli masz dobry sprzęt to polecam Far Cry 2 albo GTA4, świetne gry przy których spędzisz długi czas i Ci się nie znudzą tak szybko.

Dodane: 06-12-2008 21:03
#Usunięty -

-
na kompa nie narzekam. procesor celeron 3.0 grafa ge force 6200
512 ram.... ale też ma już swoje lata...
gta4 jeszcze nie grałem ale go nie ściągnę bo dużo zajmuje a ja mam neta 256kb/s radiowy

a far craya nie lubie ale grałem u kumpla w 1 i muszę przyznać że fabuła niezła a grafika zdumiewająca

ale nie przepadam za takimi grami a co do gta to gta3 przeszedłem kilka razy, vc też a Sa do 2 miasta... (70%) ecx mi się znudził, mugeny też gry na visualboy przeszedłem każdą a jest jeszcze taka jedna: supersonic warriors 2 na nes-a podoba mi się bo grafika niezła, dobra oprawa muzyczna ale postacie mogli trochę ulepszyć.... ale jest jeden syf który przeszkadza mi w nią grać. mianowicie miałem emulator pluginy itd i gra się bardzo cięła. może dlatego że były to jakieś stare pluginy.... a na niektórych albo dźwięk nie chodził albo obraz był czarno biały xD ale muzyka jest wypasiona..... tylko jakie pluginy od niej....

?

Dodane: 06-12-2008 21:10
Może po prostu spróbuj i emulator i grę ściągnąć jeszcze raz, albo z innego źródła. Niekiedy tak jest, ja tak miałem z LOG2 i ściągnąłem jeszcze raz i emulator i grę ze strefy plików na tej stronie i cieszyłem sie grą, może Tobie też pomoże, spróbuj.

Dodane: 06-12-2008 21:14
#Usunięty -

-
próbowałem wiele, wiele razy.... tyle dni nad tym spędziłem i nic.... ale dałem sobie spokój. jutro ściągnę jeszcze raz i wgram nowe pluginy. może pójdzie
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
i jutro ściągam mugena 2008 bo jak ostatnio ściągałem to mi nie chciał odpalić....

Dodane: 11-12-2008 18:30
#Usunięty -

-
nobki zeby grac w budokai trzeba miec dobrego kompa i dobry emulator pcsx polecam pcsx 0.9.4 albo zrobic tak jak ja kupic pleja 2 mam gry do sprzedania budokai 1 i tenkachi 3,
super dragonball

Dodane: 11-12-2008 18:42
Ty nie mów tu na nikogo "nobki "bo mnie i pewnie niektórych tym denerwujesz...poza tym nie każdy ma do wydania od ręki te 300-500zł żeby se PS2 kupić...
Co do tematu to ja pograłem w kilka, najlepiej i najpłynniej chodzi Final Bout na PSX(chodzi mi że z tych co się zainteresować mozna

)
Grałem w Budokai 3 i fajnie tylko że gra się w "zwolnionym tempie..i to nie to samo co na PS2 ale jak masz cierpliwość to kup pada i graj, bo bez pada po mapce nie polatasz(tylko z "grzybkami"

jednak ja bym polecał zostać przy grach na PC i PSX, zagraj w LBZ3d jest naprawdę fajne..

Dodane: 11-12-2008 19:49
songolaf napisał/a:
nobki zeby grac w budokai trzeba miec dobrego kompa i dobry emulator pcsx polecam pcsx 0.9.4 albo zrobic tak jak ja kupic pleja 2 mam gry do sprzedania budokai 1 i tenkachi 3,
super dragonball
Przede wszystkim trzeba wiedzieć co znaczy słowo noob, zazwyczaj ci co go używają są największymi. Jak już coś to niewbe jest to osoba która nie wie za wiele. Noob to koleś co gówno wie, a twierdzi że wie wszystko. Nie wiem mi tam jakieś 4 lata temu już na psx płynni chodziły gry, a nie miałem super sprzętu. Czyli noob z ciebie jakich mało.

Dodane: 13-12-2008 18:35
#Usunięty -

-
czyli była by szansa odpalenia budokai na emulatorze?
mam kompa: celeron 3.0
512ram
grafa: ge force 6200 turbo cache

Dodane: 13-12-2008 18:45

Dodane: 13-12-2008 18:47 -
by_ikar napisał/a:
Nie dasz rady grać w tą grę z PS2 tak żeby to było satysfakcjonujące. Będziesz miał 10-15 fps o ile ci w ogóle pójdzie.
drogi By-ikar, a czemu to zakładasz że mu nie pójdzie?(post o swoim sprzecie napisał dopiero później) np mnie chodzi płynnie (40-70 FPS w menu mam 400...) to żeu ciebie tak działa nie znaczy że wszystkim innym także.
No więc jak widac w tą gre na PC-cie można pograc przyjemnie, mnie tylko wkurza Angielski dubbing...ale sama gra i system walki jest niesamowity ; )
Budokaja 3 można ściągnąc z
www.ufs.pl, sciaga sie tam pliki za pomoca P2M czyli jesli ty mkasz transfer 256 KB to z tamtad powinie ci pobierac do 40-50 kb.
gra zajmuje chyba 2.5 GB jesli dobrze pamietam.
pozdro

Dodane: 13-12-2008 18:47
Odpalić odpalisz ale się ciąć będzie, ja miałem cierpliwość i nawet przeszedłem Budokai3 na emulatorze.. ale to naprawdę trzeba mieć cierpliwość, chociaż jak chodzi o Budokai1 to może nawet płynnie chodzić(rozumiem że chodzi o gry na PS2 przy pomocy emulatora.)
Powinno chodzić ale nie dowiesz sie póki nie spróbujesz
Teraz mam chętkę zamłucić w Budokaia

Dodane: 13-12-2008 18:51
Kame napisał/a:by_ikar napisał/a:
Nie dasz rady grać w tą grę z PS2 tak żeby to było satysfakcjonujące. Będziesz miał 10-15 fps o ile ci w ogóle pójdzie.
drogi By-ikar, a czemu to zakładasz że mu nie pójdzie?(post o swoim sprzecie napisał dopiero później) np mnie chodzi płynnie (40-70 FPS w menu mam 400...) to żeu ciebie tak działa nie znaczy że wszystkim innym także.
No więc jak widac w tą gre na PC-cie można pograc przyjemnie, mnie tylko wkurza Angielski dubbing...ale sama gra i system walki jest niesamowity ; )
Budokaja 3 można ściągnąc z
www.ufs.pl, sciaga sie tam pliki za pomoca P2M czyli jesli ty mkasz transfer 256 KB to z tamtad powinie ci pobierac do 40-50 kb.
gra zajmuje chyba 2.5 GB jesli dobrze pamietam.
pozdro
Sory nie zakładam że nie pójdzie, ale konfigurację sprzętową jaką wypisał jak dla mnie na emulator ps2 jest to bardzo bardzo bardzo za mało. U mnie COD5 chodzi na max a emu ps2 nie ma nawet 10FPS, a to nie jest problem konfiguracji czy biosa, bo bawię się tym od jakiegoś czasu i dobrze wiem co jest przyczyną. Dla tego moje wnioski wydaje mi się są trafne.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.