Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:03
OnLine: 47, statystyki
index > Hydepark
Temat: Oczy
Dodane: 30-12-2009 19:22
Fajny temat, szkoda, że to nie ja go odkopałam :p Otóż, ja mam oczy brązowe, jak większość ludzi (tak, tak, bo gen brązowych oczu jest dominujący). Trochę są one moim zdaniem niedoceniane, bo też są ładne (mówili mi nie raz, że mam ładne oczy), ale popatrzmy nawet w klasycznych bajkach, czy nawet w anime, jakie najczęściej mają oczy? Jakieś jaśniejsze, niebieskie, bądź zielone...

A u płci przeciwnej właśnie mi się podobają te oczy zielone bądź niebieskie, albo takie szare, lub najlepiej mieszanka tych kolorów, żebym zgadywała, jakie właściwie są. Dlaczego? Bo może szukam tego, czego sama nie mam? Może to przez to, że u chłopaków właśnie rzadkie są oczy zielone czy szare? Nie wiem. Ale bardziej to chyba chodzi o to, że są wyraziste :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 24-07-2011 23:00
#Aero - user - 90%
Ja mam oczy koloru zielonego. U płci przeciwnej, kolor jest mi obojętny. Gdybym nagle stracił wzrok nie poradziłby sobie z tym łatwo, co innego gdym urodził się ślepy. Sądzę, że niewidomi widzą tak jak to napisałeś "czarny ekran".

--------------------
Dodane: 12-08-2011 01:24
#Ahalian - user - 80%
1. Mam oczy koloru niebieskiego.
2. Najlepiej niebieski, ale może być inny.
3. Nie wyobrażam sobie życia na ślepo i podziwiam takie osoby.
4. Patrzenie drugiej osobie w oczy to kontakt wzrokowy XD

--------------------
Dodane: 12-08-2011 08:10
#Henkok - user - 80%
Ja mam oczy koloru niebieskiego.U płci przeciwnej to też zależy od jej urody,najpiękniejsze oczy jakie widziałem to ma moja była,ale już i nie była ;p.Takie lekko fioletowe na granicy z niebieskim,piękne po prostu.I jest to naturalny kolor.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 03-12-2011 10:50
#Heliaze - user - 100%
Moje oczy są koloru zielonego, co mnie dziwi, nie mam żadnej wady wzroku, a okularów również nie muszę nosić.

--------------------

Dodane: 03-12-2011 12:47
#Esey - user - 80%
Mam śliczne zielone oczęta z wadą wzroku :d Nie widzę z daleka, wadę mam jakoś -1.0 )wada powypadkowa), okularów nie noszę, bo mi się nie chce i nie lubię, no i musiałbym kupić nowe. No ale wiadomo, lepiej nie będzie, a gorzej to i owszem.

Nie lubię natomiast koloru brązowego, osoby z takimi oczami wydają mi się wręcz nijakie, takie zwierzęce, nie wiem jak to określić. Aczkolwiek mam znajomych z takim kolorem i nie traktuję ich inaczej ^^.

Dodane: 03-12-2011 13:35
#Ahalian - user - 80%
Dodam, że mam "wory" pod oczami, sińce. Każdy mi to mówi i nie wiem jak się tego pozbyć. Ciągle każdy się mnie pyta co mi się w oko stało, kto mi śliwę podbił pod oczami, czy ćpam... Już się do takiego traktowania przyzwyczaiłem, więc jakoś daję sobie radę...

--------------------
Dodane: 03-12-2011 21:21
#slander - user - 70%
Ja mam wielki oczy koloru jak to mówią piwnego. Dziewczyny mi mówią, że są bardzo ładne, ale ja jakoś nie zwracam uwagi na wielkość czy kolor oczu tylko jak mam zdrowe. Chociaż moje nie są zdrowe mam wzrok -7.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 14-01-2012 21:48
#NoClan - user - 60%
Zieleń mvahaha 667(ulepszony szatan) xD. Tak już spokojnie, to mam kolor oczu jak wyżej napisałem zielony ^^. I mi się podoba taki spokojny, jeszcze brwi mam takie czarno-czarne xD pamiętam w gimnazjum co jeszcze nikogo nie znałem dawno temu 1 klasa :p , dziewczyna jakaś podeszła i mi brwi sprawdza czy nie mam malowanych.. no lol :d . Niebieski też mi się podoba :) . Ale u dziewczyn to piwne xD no nie myślcie, że jestem piwożłopem! Ale fajnie się komponują jeszcze z brunetkami ;* ^^.

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 14-01-2012 21:55
Ja mam 3 lvl sharingana, bo noszę nakładki dla szpanu xD
to tyle... bo normalnie mam taką zieleń z brązem.

Dodane: 14-01-2012 22:08
#siuber - user - 60%
ja mam niebieskie i jestem z nich dumny [cfaniak]
oczy jak oczy wiele mówią ale niezawsze prawde, często kłamią...
kiedyś podobno miałem zielone ale kolor sie zmienił ... (dla mnie na lepsze ;) )

Dodane: 14-01-2012 22:29 - Edytowane przez Utah dnia 14-01-2012 22:34
#Utah - user - 30%
Co do koloru moich oczu to mam największy problem, bo nie wiem w jakim kolorze są one są. Jedni twierdzą, że mam szare, inni ,że niebieskie ,a jeszcze inni zielone. Raz nawet usłyszałam ,że są w kolorze Bałtyku [wesoly] . Miałam poważny problem co wpisać w dowodzie, ale stwierdziłam, że niebieski.

--------------------
"Dobry Pan obdarzył nas ograniczoną liczbą uderzeń serca. Byłbym głupi, marnując mój przydział na bieganie tam i z powrotem." Neil Armstrong

Dodane: 21-01-2012 18:47
#Sala8 - user - 80%
Tak już się złożyło, że i Chelsea jest niebieska i mój ulubiony kolor jest niebieski oraz moje oczy są niebieskie :) Również u płci przeciwnej chyba najładniejsze dla mnie to niebieskie :) Oczywiście nie przywiązuje do tego jakiejś większej wagi. :p

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 21-01-2012 19:58 - Edytowane przez Songossj1 dnia 21-01-2012 19:59
Ja mam dziwny kolor oczu... Można by powiedzieć, że niebieski lekko "wpadający" w zielony. U płci przeciwnej dla mnie kolor oczu nie jest ważny. Zwracam raczej uwagę na inne aspekty... :d . Kiedyś nosiłem okulary, ale moja wada nie była poważna i po prostu zanikła. I muszę przyznać, żę nie wyobrażam sobie życia nie widząc. Dzięki wzrokowi ogarniamy 75% otaczającego nas świata, pozostałe 25% przypada na inne zmysły, tj. słuch, węch, dotyk... [szeroki]

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 23-01-2012 13:37
Songossj1 napisał/a:
Ja mam dziwny kolor oczu... Można by powiedzieć, że niebieski lekko "wpadający" w zielony. U płci przeciwnej dla mnie kolor oczu nie jest ważny. Zwracam raczej uwagę na inne aspekty... :d . Kiedyś nosiłem okulary, ale moja wada nie była poważna i po prostu zanikła. I muszę przyznać, żę nie wyobrażam sobie życia nie widząc. Dzięki wzrokowi ogarniamy 75% otaczającego nas świata, pozostałe 25% przypada na inne zmysły, tj. słuch, węch, dotyk... [szeroki]

Ja mam podobno zielone oczy.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 23-01-2012 19:47
#Byczusia - user - 80%
Mam duże,zielone oczy z elementami brązu(większości ludzi moje oczy bardzo się podobają). Co do oczu jakie mi się u płci przeciwnej podobają: ee na to nie mam reguły.Co do patrzenia w oczy drugiej osobie podczas rozmowy: dla mnie element dobrego wychowania.
ja0lek napisał/a:
Wyobraźmy sobie, że nagle straciliście w jakimś wypadku wzrok? Czy poradzilibyście sobie z tym?

Stanowczo nie.

Dodane: 24-01-2012 07:34
#Ahalian - user - 80%
Wyobraźmy sobie, że nagle straciliście w jakimś wypadku wzrok? Czy poradzilibyście sobie z tym?

Gdybym stracił wzrok., to próbował bym go uratować, gdyby była jeszcze jakaś szansa na uratowanie go. Ale, jak już by było przesądzone to chyba bym musiał tak żyć, ale czy rade bym sobie dawał, no nie wiem.
Jak narazie utrata wzroku mi nie grozi :) [serce]

--------------------
Dodane: 13-02-2012 02:11
#Prynio - user - 30%
Mój kolor oczu niebieski co do partnerki nie mam jakiś tam wymagań "kolor oczu" "rozmiar biustonosza" ja się w takie rzeczy nie bawię, Ślepi jeśli by mnie to spotkało nie wiem, nie mam pojęcia co bym zrobił.

--------------------
Dodane: 28-02-2012 13:33
#Kyuubi - user - 70%
Ja mam kolor oczu piwny(pewnie przez tatę bo on dużo piwa żłopie :d ) Co do dziewczyny to lubię z niebieskimi (kolor oceanu) albo taki ostry wyrazisty kolor.
Jakbym był nie widomy. Nie wiem, to by była tragedia. Wadę jakoś mam bo podobnie jak napisał Esey z daleka nie widzę, i też mi się nie chce okularów nosić.

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 29-02-2012 14:23
#DeaDMen - user - 90%
Ja mam kolor oczu ciemno zielony u płci przeciwnej może być byle jaki nie zwracam na to za bardzo uwagi.Gdybym miał być ślepy to nie wiem co bym zrobił zapewne szukał bym sposobu na odzyskanie wzroku jeśli by się nie udało go znaleźć to nie pozostało by mi nic innego jak się z tym pogodzić i tyle.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online