Dodane: 28-11-2008 13:20
Temat prosty i szeroki. Jaki macie kolor oczu? ;P Jakie oczy podobają się Wam u płci przeciwnej? Czym jest dla nas ludzi patrzenie w oczy drugiej osoby podczas rozmowy?
Wyobraźmy sobie, że nagle straciliście w jakimś wypadku wzrok? Czy poradzilibyście sobie z tym?
Mam tez nurtujące mnie od dawna pytanie. Jaki kolor widzą ślepi?

Coś tam jednak muszą widzieć. Choćby "czarny ekran".
A tu piosenka na temat xD
http://rewolwerow...OSoVxY1iF/

Dodane: 28-11-2008 13:26
Hehe xD Wielki powrót Kisa xDD Ja mam oczy zielone. Oczu się nie wybiera, ale akurat moje mi się podobają

U płci przeciwnej podobają mi się oczy niebieskie xD A kiedy rozmawiam z dziewczyną czasami nie wiem właśnie gdzie patrzeć

nie będę patrzył w oczy, bo nie chcę jej poderwać, a czytałem, że to jeden z punktów podrywania

patrzenie się po ścianach itp. to nie wypada, więc patrzę w biust xDD nie no żart

patrzę w oczy, bo nie mam innego wyboru... A co do tych ślepych, to nie wiem jak to jest, bo ślepym nie byłem, ale podejrzewam, że oni widzą na czarno, tak jakbyśmy zamknęli oczy xD Ehm...disco polo nie słucham, więc nawet piosenki nie puszczam ;D to by było na tyle xD
Pozdro All

Dodane: 28-11-2008 13:30
Osobiście mam zielone oczka xD chociaż ze względu na to że moja mama ma zielone a mój tata niebieskie to od jakiegoś czasu robią się takie dziwne xD nie są tani niebieskie ani zielone coś pomiędzy xD Jakie oczy u płci przeciwnej ? pamiętam zawsze to było że błękitne oczy i brunetka, ale wiadomo że można mieć wszystkiego moja dziewczyna ma zielono-niebiesko-szare oczy i bardzo mi się podobają i lubię na nie patrzeć ; ) Czym jest patrzenie w oczy? dla mnie to jakaś oznaka szacunku i szczerości w jakimś stopniu. Bardzo nie lubię mówić do osoby która w ogóle na mnie nie patrzy (już nie mówię o patrzeniu w oczy). Na pewno zawsze kiedy mogę to patrzę w oczy drugiej osobie i oczekuje tego samego wiadomo, jednak nie zawsze można to dostać ... Jak bym stracił wzrok ? no nie wiem jak by to było, na pewno ciężko byłoby mi się odnaleźć w takiej sytuacji i długo bym się do niej przyzwyczajał. Dla mnie jest to straszne nie widzieć tych wszystkich kolorów, albo w ogólne nic nie widzieć, to musi być okropne nie móc podziwiać natury. Moim zdaniem wzrok jest jednym z najważniejszych zmysłów bo bez niego ciężko jest żyć i osoby niewidome mają znacznie trudniejszą sytuacje. Myślę że jednak pogodziłbym się z tym za jakiś czas bo wiadomo, dalej trzeba żyć tym bardziej jeśli mamy dla kogo żyć (rodzina, kobieta i przyjaciele). To tyle na ten temat Olku mój drogi xDD

Dodane: 28-11-2008 13:40
Ja mam oczy brązowe. to zależy. czasem wydają się ciemno-czekoladowe a czasem takie jasne.. wręcz piwne [od mojego ulubionego napoju. nie, zartowałam, nie lubie piwa. bebe] a u chłopaka? hm.. nawet mam upatrzone takie piękne ma mój kumpel ^^ normalnie się w nich zakochałam takie jasnoniebieskie prawie tak jakby nie miał tęczówek... ale ma taką wyraźną obwódkę [nie wiem jak to się nazywa] i to jest piękne. Każdej dziewczynie się to podoba którą znam ^^. Ale on dziewczyny nie szuka ^^ xDD
A co do wzroku... nikt, kto nie jest niewidomy nie wie jak to jest być niewidomym. mi się wydaje że oni mogą widzieć barwy, ale nie tak że kształty i te pe. moja ciocia której operowali zaćmę mówiła ze to widać jak migają wszystkie kolory tak jak jest np. na koncertach te lampy zapomniałam jak to się nazywa że raz taki kolor potem inny i te pe. Ale zaćm to nie ślepota i nie wiem czy to to samo ^^
I jak się zamknie oczy w dzień przy świetle to nie ma czarnego kolotu. jest taki jasno-brzoskwiniowy taki jak prześwitująca skóra.

Dodane: 28-11-2008 15:12
Hmm.. Ja moich oczu raczej nie umiem określić i co spytam to słyszę co innego, ale generalnie są szarawo-zielono-niebieskie. U płci przeciwnej lubię oczy duże i głębokie, kolor podoba mi się zielony, ale to zależy jakie komu oczy pasują. Lubię jak ktoś ma ładne oczy, bo to jedna z moich ulubionych rzeczy w człowieku. Moim zdaniem jeżeli z kimś rozmawiamy i patrzy nam w oczy to jest szczery, choć są wyjątki. Myślę, że po oczach nieraz można się dopatrzyć smutku czy radości. ; ) Co do życia bez wzroku, cóż, zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Chyba wolałabym już być niemową. Teraz sobie tego nie wyobrażam, jednak jak bym już ten wzrok straciła (odpukać!) to bym się jakoś musiała z tym pogodzić i żyć dalej, ale na pewno z początku byłoby mi bardzo trudno. Co widzą niewidomi tego nie wiem, ale chyba to co my jak zamkniemy oczy.

To tyle.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 28-11-2008 17:08 -
Moje oczy są koloru niebiesko-zielonego i nawet lubię swoje oczka ;D. Patrzenie się w oczy drugiej osoby... na pewno dużo daje. Myślę, że przy rozmowie to jest ważne, bo ma się pewien rodzaj dominacji. Często jeżeli patrzy się komuś prosto w oczy to wyraża pewność siebie, przynajmniej ja tak myślę. U płci przeciwnej to jakieś ładne oczy ;p, ale niezbyt mi się piwne podobają, albo takie wręcz całe brązowe, chociaż mogą być też odstępstwa od reguły ;-). Co widzi ślepy? Nie wiem jego trzeba spytać xD
A no i jeszcze jakbym rozmawiał z jakąś dziewczyną na poważnie to starałbym się od niej wyegzekwować żeby mi w oczy patrzyła.
Edit: Także jeżeli chciałybyście zrobić na mnie wrażenie (panie) xD to patrzcie mi prosto w oczy ;D

Dodane: 28-11-2008 17:10
Jaki kolor oczu może mieć Napojasz? Oczywiście, że PIWNE xD ^^ takimi mnie natura obdarzyła i sobie chwalę, mają hipnotyzujące działanie na płeć przeciwną xD

natomiast jeżeli chodzi o oczy płci przeciwnej to kolor wg. mnie nie ma żadnego znaczenia, liczy się ich kształt. Muszą być...hmm trudno określić xD
Oczy są podobno zwierciadłem duszy ^^ chyba coś w tym jest <myśli>
PS: Taki króciutki post na podwieczorek ^^
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 28-11-2008 18:45
Ja mam zielone oczka z żółtymi otoczkami

Wszystkim sie podobają tylko nie mnie ;/;/ Mój boyfriend ma piwne i mi się jego ovzka bardzo podobają jako u płci przeciwnej =)
A czy jest dla mnie patrzenie w oczy rozmówcy?? Wyrazem tego, że mnie dana osoba słucha. Ale ostatnio przeczytałam gdzieś, ze jak nam ktoś będzie kłamał to bedzie nam patrzył prosto w oczy, bo kłamca wie, że jak się patrzy na boki, to znaczy ze kłamie. A jeślibym straciła wzrok (a mam nadziję że mi się nigdy to nie przytrafi) to wydaje mi się że bym sobie poradziła. Wielu ludzi traci wzrok i mogą sobie poradzić. Trudność sprawiłaby mi nauka pisma braila, ale i tego bym sie nauczyła. A co do samych osób niewidomych, to widza one tylko jedną barwę- czerń.

Dodane: 28-11-2008 18:58 -
Ja ma ciemne takie bardzo brązowe i mi pasują..są takie szczere nawet jak kłamię..
Oczy są podobno zwierciadłem duszy ^^ chyba coś w tym jest <myśli>
Na koloniach używałem tego sformułowania jak dziewczyna ma jasne oczy to dobry tekst bo jak czarne to co to znaczy..xD
U płci przeciwnej podobaja mi się każde ale u brunetki jasne są takie hmm..intrygujące..

i wogóle oczy to piękna część ciała u człowieka(zwłaszcza u dziewczyny i jak do tego jest cała piękna to czekam..

)Tymczasowo wolny..spieszyć się..
Wbrew pozorom to nie jest anons matrymonialny tylko dowcip(ale wolny jestem..

)

Dodane: 28-11-2008 19:27
Ja mam oczy niebiesko-zielono-szare. To zależy od mojego nastroju, od dnia (czy świeci słoneczko, czy pada deszcz), od tego jak się ubiorę, w sensie jakie kolory będą miały rzeczy na mnie i takie tam.
U facetów... Ojej. Jak mi się podobały oczy ciemno brązowe to akurat spodobał mi się ktoś z niebieskimi oczami, to wtedy 'pokochałam' niebieskie, ale za moment ktoś inny miał takie ładne piwne... Więc właściwie to nie zależy od koloru (przynajmniej u mnie) tylko od kształtu ; p

Dodane: 28-11-2008 21:16
ja mam oczy dziwnego koloru, jakieś zielono-szare XD oczy nie mają dla mnie znaczenia :]

Dodane: 30-11-2008 12:49
No to może napisze o sobie... Ja mam kolor zielony ;P Fajne są bo ogółem dobrze mi sie ta barwa kojarzy xD
U płci przeciwnej, czyli kobiet bardzo lubie oczy niebieskie, ale dziewczynami z innym kolorem też bym nie pogardził
Myśle, że każdy sie zgodzi, że patrzenie w oczy drugiej osoby podczas prowadzenia konwersacji jest bardzo ważne. Szczególnie podczas rozmów z kobietami, bo podobno one lubią kiedy patrzy im sie prosto w oczy ;P
No ale nikt mi nie powiedział jak mu sie podoba piosenka! xD

Dodane: 30-11-2008 14:06
Piosenka mnie rozwalila. xD Idealna na wesele albo jakas wiejska impreze
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
Ale mi "czarne oczy" kojarza sie tylko z Ivanem i Delfinem i ta zalosna piosenka, ktorej ciagle sluchalam jak bylam mala xD Dla przypomnienia
http://bisten.wrz...zarne_oczy ![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
xD
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 30-11-2008 14:49
Teraz mam oczy zielono-błękitne ale pamiętam ze jak byłem mały miałem oczy niebieskie ale takie niebieskie poruwnywalne do niektórych anime xD czasami przesiadywałem godzinami przed lustrem patrząc jakie to ja mam piękne oczęta xD
A u płci przeciwnej? niewiem xD
Zawsze jak rozmawiam to patrze sie tyko w oczy i to czasami tak ze to szok xD ale nigdy nie zwracam uwagi na kolor xD gadał bym z kimś godzine patrząc tylko na jego/jej oczy i bym i tak nie wiedział jakiego koloru są xD
A najbardziej chciałbym miec takie oczy jak za czasów dzieciństwa
A ta piosenka świetna
--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!

Dodane: 30-11-2008 15:10
Ja mam niebieski oczka xD A co do Pań najbardziej podobają mi się duże czarne oczy do tego kręcone włosy i ładny uśmiech i po mnie xD co do patrzenia w oczy to uważam tak jak Emi że to oznaka szczerości, szacunku itd. Patrząc w oczy ciężko kłamać więc to plus;p A co do piosenki to Oluś nie słuchałem bo boje się ją puścić xd

Dodane: 30-11-2008 15:20
Ja też mam niebieskie oczka, a może miałem ;p bo teraz coraz bardziej mi zielenieją xD U dziewcząt kolor ważnej roli nie gra, tylko żeby były wyraziste i duże, ostatnio spotkałem taką dziewczynę i trzeba powiedzieć, że skradła moje serce xD A ta tematyczna piosenka dobra, moje kubańskie klimaty ;d To ja też zapodam:
http://www.wrzuta...zarne_oczy

Dodane: 02-12-2008 09:00
Jak wykazały badania, kontakt wzrokowy jest najważniejszy w relacjach międzyludzkich, oczy wyrażają wiele emocji i świadczą o naszym stanie duchowym. Nawiązując z kim kontakt wzrokowy, nawiązujemy z kimś głębszą relacje. Unikając patrzenia komuś w oczy, narażamy się na to, że do końca nie zainteresujemy sobą drugiej osoby.
Dla mnie oczy są bardzo ważne w wyglądzie zewnętrznym kobiety, choć aparycja nie jest dla mnie jakoś szczególnie ważna. Kolor nie ma znaczenia, jest dla mnie zupełnie obojętny. Wielkość też chyba nie jest najważniejsza. Nie wiem dlaczego, ale dla mnie najważniejszy jest ich kształt, ten wzrok, to co wyraża. Trudno to opisać.

Dodane: 02-12-2008 09:16
ja mam brazowe oczy

innych bym nie chciał

ładne sa duze oczy u dziewczyn np zielone ;D

Dodane: 02-12-2008 13:15
Mój kolor oczu to niebieski i w części zielone(jedno oko mam mieszane

). U płci przeciwnej najbardziej podobają mi się oczy koloru niebieskiego albo zielonego. Jeśli rozmawiam z kimś i patrze mu prosto w oczy to świadczy o mnie że mówię prawdę i nie kryje niczego przed drugą osobą

. Jeśli stracił bym wzrok to bardzo ciężko byłoby mi się z tym pogodzić. Jednak musiałbym się do tego przyzwyczaić ponieważ bardzo kocham życie i nie chciałbym z niego rezygnować

. Moim zdaniem człowiek nie widomy widzi czarną przestrzeń.
Pozdro

Dodane: 08-12-2008 09:32
Ja mam brązowy kolor oczu ale tak szczerze mówiąc to chciałbym mieć zielone bo według mnie takie są najpiękniejsze. U płci przeciwnej najlepiej niebieskie, chociaż zależy od tego również jak się współgrają z całą twarzą xD Przy rozmowie nie wiem dlaczego ale nie lubię się patrzeć komuś w oczy, słyszałem, że wtedy ktoś ma słabą psychikę ale czy tak u mnie jest?? Nie powiedziałbym

. Gdybym stracił wzrok to nie wiem co bym zrobił ale z pewnością straciłbym coś dla mnie bardzo cennego i ważnego zresztą jak dla wszystkich i prawdopodobnie zostawiło by to coś na mojej psychice
A ludzie niewidomi wydaje mi się, że widzą coś podobnego jak my kiedy zamkniemy oczy. Pozdrawiam
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.