Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:01
OnLine: 32, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Hiszpańska - La Liga
Dodane: 28-06-2011 17:29
Czytałem, że Menchester City proponuje Realowi Madryt 180 milionów euro za C.Ronaldo ale Real nie chce go sprzedać słyszeliście o tym? Mówiąc szczerze nie dziwie się im ;) W lidze szczelił 40 goli bijąc dotychczasowy rekord.

--------------------
Moje rysunki ;)
http://npolska.ne...ost_234793
Dodane: 29-06-2011 21:14 - Edytowane przez Sango dnia 29-06-2011 21:15
#Sango - user - 100%
max112112 napisał/a:
Czytałem, że Menchester City proponuje Realowi Madryt 180 milionów euro za C.Ronaldo ale Real nie chce go sprzedać słyszeliście o tym? Mówiąc szczerze nie dziwie się im ;) W lidze szczelił 40 goli bijąc dotychczasowy rekord.

Yyy, coś takiego słyszałem ale sam Ronaldo mówił że nigdzie z Madrytu się nie wybiera i chciałby tam zakończyć swoją już, bogatą, karierę.

Swoją drogą Atletico straciło bramkarza :) Davida De Gee który został zakupiony przez Manchester United za 18 mln euro, będąc szczery nie jestem zwolenikiem tego transferu, ponieważ jest przepłacony, zresztą jak cały rynek bo co może powiedzieć Barcelona która daje za Sancheza 40 mln euro a za Fabregasa (ma najwięcej asyst licząc od 2006 roku do teraz) 30 mln euro, taka oferta to zniewaga dla klubu i dla piłkarza.

--------------------

Dodane: 30-06-2011 10:52
#Cheon - user - 90%
Oj nie ma co się jarać plotką :d Sam Ronaldo zrobił sobie z tego jaja. Mnie nie interesuje zbytnio gdzie on będzie grał.

--------------------

Dodane: 03-07-2011 17:41
W Hiszpanii budują nową potęgę - Malagę. Chyba jakiś szejk ich kupił i już kilka gwiazd (może nie największego formatu) sprowadził. Ale czy to da im szanse walki z Barcą i Realem? Chyba nie.

Aha i żeby było jasne, w Hiszpanii kibicuje Realowi Madryt, a jestem totalnie anty-Barcelona.

--------------------

Dodane: 04-07-2011 18:12
#Sango - user - 100%
syngohana napisał/a:
W Hiszpanii budują nową potęgę - Malagę. Chyba jakiś szejk ich kupił i już kilka gwiazd (może nie największego formatu) sprowadził. Ale czy to da im szanse walki z Barcą i Realem? Chyba nie.

Aha i żeby było jasne, w Hiszpanii kibicuje Realowi Madryt, a jestem totalnie anty-Barcelona.

Malaga zrobiła świetne transfery za pół darmo, kupili między innymi: Van Nistlerooya, Mathijsena, Toulalana, Joaquina, Sergio Sancheza. No i to chyba wszyscy jak na ten moment, uważam że brakuje fajnego skrzydłowego jak Cazorla, rozgrywającego np. Diego i młodego, z prawdziwego zdarzenia napastnika, ja na ich miejscu powalczył bym o Forlana lub Lavezziego ale nie pogardziłbym innym graczem. Aaa i jakiegoś pewnego bramkarza, ja bym powalczy o Frey'a sądzę że powinni go pozyskać za 6 - 8 mln E, a warto.

Dodam że nie jest to kolejny nawiedzony szejk który wydaje tylko na piłkarzy, lecz słyszałem że robi jakieś korty dla młodzieży bo Malaga w przyszłości będzie chciała stawiać na młodzież. Podoba mi się wizja tego zespołu. Przypuszczam że w tym sezonie max dla tej drużyny to 5 - 6 miejsce , a dopiero za 2 - 3 sezony przy kolejnych inteligentnych transferach może być liga mistrzów.

--------------------

Dodane: 18-07-2011 13:43
#m4ster - user - 10%
Mi także podoba się nowy projekt Malagi, jednak myślę, że w nadchodzącym sezonie będą w stanie walczyć jedynie o LE. Moim zdaniem w tak krótkim czasie nie zdołają wyprzedzić Villarealu, czy Valencii, nie mówiąc o Realu, czy Barcelonie. Mam nadzieję, że niedługo będziemy mogli się cieszyć tym, że w La Liga będzie więcej dobrych drużyn i pokaże ona swą wyższość na Premier League. A w nadchodzącym sezonie liczę na kolejny triumf w lidze i pierwszą w historii obronioną Ligę Mistrzów. Mam nadzieję, że w osiągnięciu tego celu pomogą transfery, na które liczę, a więc:
nr. 1 Francesc Fabregas - mam nadzieję, że zakończy się już telenowela z jego udziałem i w końcu zobaczymy go w koszulce Barcelony
nr. 2 Alexis Sanchez - bardzo obiecujący, młody zawodnik. Swoim stylem przypomina trochę C. Ronaldo, jednak gra bardziej zespołowo, osobiście wolałbym Sergio Aguero, który świetnie rozumie się z Messim i jest obeznany z ligą, jednak transfer Kuna jest chyba niemożliwy.
Poza tym ostatnio mówi się o tym, że Barcelona jest skłonna przebić ofertę Realu za Neymara. Osobiście w to nie wierzę, jednak powszechnie wiadome jest to, że prezes Barcelony Sandro Rossel jest wielkim fanem Neymara i ma liczne kontakty w Ameryce Pd., a w szczególności Brazylii. Jednak już niedługo wszystko się wyjaśni.

Dodane: 18-08-2011 08:47
#Sango - user - 100%
Yyy... mam dość tych recydywistów z barcelony, normalnie na nie których to ja patrzeć już nie mogę. Marcelo fauluje Fabregasa i... ławka barcelony jako pierwsza wstaje, Aha Pinto jest fajny (Valdes też) bo bez nich dwóch nie ma zabawy :) . Ale niech się barcelona cieszy, (nieszczerze) gratuluje wam, bo powoli się kończycie a Real to wykorzysta bo co mecz gra coraz lepiej.

PS. Zwróćcie uwagę na minę Messiego gdy ktoś odbiera mu piłkę - bezcenna.

--------------------

Dodane: 18-08-2011 10:10 - Edytowane przez Cheon dnia 18-08-2011 10:13
#Cheon - user - 90%
To, co oni wczoraj odwalili, to był teatrzyk. Wstyd, od teraz będę bojkotował każde ''WIELKIE'' Gran Derbi (chociaż i tak rzadko oglądam te pośmiewiska). Śmiech na sali. Mourinho nie potrafi przegrywać, a Marcelo niech spróbuje swoich sił w MMA, bo to nie pierwszy raz. Z dwójki złego wolałem Real, ale teraz ten klub stracił w moich oczach resztki szacunku.

--------------------

Dodane: 18-08-2011 10:15
Cały Real nie potrafi przegrywać. Wszyscy zapowiadali że w tym sezonie Barca się wypali a Real będzie miażdżył rywali a tu Barca wciąż wygrywa. Realowi to już nawet Mourinho nie pomoże.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 18-08-2011 15:58 - Edytowane przez Sango dnia 18-08-2011 16:03
#Sango - user - 100%
gohanek16 napisał/a:
Cały Real nie potrafi przegrywać. Wszyscy zapowiadali że w tym sezonie Barca się wypali a Real będzie miażdżył rywali a tu Barca wciąż wygrywa. Realowi to już nawet Mourinho nie pomoże.

Barcelona jest wypalona. Można było ją zjechać na wiele sposobów, ale Mou zawiódł. Tak czy inaczej podziękowania należą się kalecznej i powolnej obronie Realu, w szczególności Pepe.

Jedynym + jest to że w tych dwóch spotkaniach zauważyłem że barcelona nie jest tak wspaniała jak sezon temu, wręcz przeciwnie jest do ogrania.

--------------------

Dodane: 18-08-2011 16:23
Jakby Barcelona sie wypaliła to by tego meczu nie wygrała. No chyba że Real jest aż tak słaby że wypalonej Barcy nie może ograć

--------------------

Dodane: 18-08-2011 19:57
#Sango - user - 100%
gohanek16 napisał/a:
Jakby Barcelona sie wypaliła to by tego meczu nie wygrała. No chyba że Real jest aż tak słaby że wypalonej Barcy nie może ograć

Dokładnie o to mi chodziło. Nie jestem żadnym fanem Realu, z góry mówię.

Tak czy inaczej obydwa klubu zachowały się strasznie chamsko tzn. przedstawiciele tychże klubów. Od teraz Gran Derbi to dla mnie nic wielkiego, jest zacięte widowisko, ale wolę o 100 kroć obejrzeć mecz Man Utd - Liverpool, czy Borussia - Bayern. Tfu..

--------------------

Dodane: 19-08-2011 09:54
Tak Angielska i Niemiecka liga to 2 najlepsze na świecie. Co do zachowań zawodników to zachowali się niczym zawodnicy Polskiej B klasy xD. Najbardziej mnie rozśmieszyło jak Mou powiedział że Messi śmierdzi. :d

--------------------

Dodane: 19-08-2011 10:36
#Sango - user - 100%
gohanek16 napisał/a:
Tak Angielska i Niemiecka liga to 2 najlepsze na świecie. Co do zachowań zawodników to zachowali się niczym zawodnicy Polskiej B klasy xD.

Może i nie "najlepsze" - bo to pojęcie względne, podałem tylko przykład :)

Najbardziej mnie rozśmieszyło jak Mou powiedział że Messi śmierdzi. :d

On chyba nie powiedział, a pokazał. :p

Jednak mnie najbardziej rozśmieszył moment kiedy była ta wielka awantura, Mou zachowuje zimną krew i idzie pociągnąć za ucho asystenta Josepa.G xD

PS. Falcao w Atletico za 40 mln euro :) . Sądzę że Atletico powinno zająć z Villarrealem miejsce w pierwszej '4'.

PS.2. Serie A dała się wyprzedzić Bundeslidze na własne życzenie.

--------------------

Dodane: 30-08-2011 12:20
Liga hiszpańska miała wystartować z tego co pamiętam w środe a tu piątek i żaden mecz się jeszcze nie odbył bo się im strajków zachciało. [oczy]

Wiadomość doklejona:
W końcu wystartowali. We wczorajszym meczu Real Madryt pokonał Saragosse 6.0 . Z tego 3 bramki strzelił Ronaldo. Zapowiada się ciekawa walka między Realem i Barcą.

Wiadomość doklejona:
Wczoraj Barcelona rozgromiła Villareal aż 5.0 . Bramki zdobyli Thiago, Fabregas, Alexis Sanchez, i 2 Leo Messi.

--------------------

Dodane: 30-08-2011 12:51
#JCD - user - max%
A więc jednak lepiej dostać mniej pieniędzy i grać niż nie dostać nic bo się strajkuje? :p

Nawet ci, co ponoć od 14 miechów grali za darmo, nie mają wielu lepszych perspektyw, bo dobrej pracy za takie pieniądze raczej nie znajdą.

--------------------

Dodane: 30-08-2011 19:49
#malpex - user - max%
Real i Barcelona potwierdziły swoje panowanie w lidze. Mało który zespół bedzie im zagrażał i włączy się w walke o mistrzostwo. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał ten sezon mam nadzieje ze dominacja barcelony sie w końcu skończy. Liczę także na dobrą formę Atletico Madryt i na Falcao mam nadzieje ze nie wydali takich pieniędzy nie potrzebnie.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 30-08-2011 20:15
Barcelona i Real te 2 kluby zdominują kolejny sezon La Liga. Jestem tego niemal pewien. Już pierwsza kolejka pokazała że są w formie i pewnie walka o mistrzostwa rozstrzygnie się w Gran Derbi. Ma nadzieję że w tym sezonie to Real wygra ligę.

--------------------

Dodane: 31-08-2011 09:01
syngohana napisał/a:
Barcelona i Real te 2 kluby zdominują kolejny sezon La Liga. Jestem tego niemal pewien. Już pierwsza kolejka pokazała że są w formie i pewnie walka o mistrzostwa rozstrzygnie się w Gran Derbi. Ma nadzieję że w tym sezonie to Real wygra ligę.

Nadzieje możesz mieć zawsze :d . Ja oczywiście całym sercem jestem za Barcą która udowodniła że jest w stanie zagrać pięknie bez Xaviego.

--------------------

Dodane: 31-08-2011 09:15
#malpex - user - max%
syngohana napisał/a:

Według mnie zwycięscy ligi nie rozstrzygną Gran Derbi, lecz mecze ze średniakami w tabeli. Jeżeli któraś drużyna zremisuje a nie daj boże przegra to może jednym meczem przegrać mistrzostwo. Oczywiście bezpośrednie mecze między Barcą a Realem też mają duży wpływ, ale zwycięzca Gran Derbi wcale nie musi zostać mistrzem.

--------------------

-------------------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online