Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:01
OnLine: 53, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Hiszpańska - La Liga
Dodane: 17-10-2010 13:16
#shigeru - user - 40%
Niestety Barcelona pokonała Valencie 2:1. Szkoda Valenci, bo gdyby wygrała powiększyła by sobie przewagę na Barcą, a tak spadła za Katalończyków. Real znów gromi, tym razem w wyjazdowym meczu z Malagą 4:1. Jednak cały czas mam nadzieję, że sezon nie zostanie zdominowany w takim stopniu jak poprzedni przez Barce i Real.

--------------------
Kiedyś jak wróciłem sobie do lat młodości i oglądałem DB na nowo to trochę tutaj pisałem, może kiedyś wrócę pogadać ;>
Dodane: 17-10-2010 16:19
#Plastus - user - max%
Jednak cały czas mam nadzieję, że sezon nie zostanie zdominowany w takim stopniu jak poprzedni przez Barce i Real.

Jest więcej niż prawdopodobne aby walka o mistrzostwo rozegra się pomiędzy Barceloną a Realem. Byłbym wielce zaskoczony gdyby Valencia wytrzymała tempo.

Dodane: 17-10-2010 17:52
Jestem pod wrażeniem jak gra w tym sezonie Valencja mimo iż odeszedł David Villa to i tak świetnie grają. wygląda na to że gdy grał tam Villa to nie osiągali takich wyników.

Tak jak kolega powyżej też tak sądze że mimo iż tak valencja świetnie gra to i tak nie wytrzyma tempa. A w la lidze znów bedzie stara dobra codzienność że króluje tylko real i barca

Dodane: 18-10-2010 15:55
Valencia mimo świetnej pierwszej połowy przegrała 1:2 z Barcą. Żałuję, że nie wykorzystaliw 1 polowie setek jakie mieli. Ale nie zmienia to faktu, że nadal Blaugrana gra poniżej oczekiwań i mieli w tym meczu więcej szczęścia niż dobrej gry. Jeżeli Villareal nie wygra dzisiaj Real będzie liderem. Wygrał do formy wrócił Ronaldo, zdobywca 2 bramek i 2 asyst. Królewscy pokonali Malagę 1:4. Mou teraz gra z Milanem, to pierwszy poważny sprawdzian dla tej drużyny. To, co jest chrakterytyczne u Mou to to, że bardzo trudno jest przebić się u niego w składzie. Cały cas gra ta sama jedenstka, chyba, że są kary za kartki lub kontuzje. Sevilla przegrywa. Monchi i Del Nido powinni się zastanowić, gdzie ten klub ciągną.

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 23-10-2010 22:35
#Plastus - user - max%
Real od trzech meczy nie myśli o zwalnianiu tempa. Po zdeklasowaniu Deportivo, rozgromieniu Malagi przyszedł czas na rozwalcowanie Saragossy. W ostatnich trzech spotkaniach wbił rywalom 16 goli tracąc przy tym jedynie 4. Wyczyn godny podziwu.

Dodane: 24-10-2010 13:06
#shigeru - user - 40%
tracąc przy tym jedynie 4.

A nawet lepiej, bo stracili 3 :p W każdym meczu po jednym. Warto dodać także, że we wczorajszym meczu 4 bramki dla Realu zdobył Ronaldo. Najgroźniejszy rywal w walce o tytuł mistrzowski Barcelona pokonała zaś 2:0 Saragosse. Małe sprostowanie do postu powyżej, Real pokonał Racing Santander.

--------------------
Kiedyś jak wróciłem sobie do lat młodości i oglądałem DB na nowo to trochę tutaj pisałem, może kiedyś wrócę pogadać ;>
Dodane: 24-10-2010 15:10
#Plastus - user - max%
Małe sprostowanie do postu powyżej, Real pokonał Racing Santander.

Rzeczywiście z Saragossą grała Barcelona. Real z byłym klubem Canalesa, który wystąpił przeciwko dawnym kolegą.

Dodane: 25-10-2010 18:19
#kkkkkkkk - user - 30%
Real idzie teraz jak burza.Nie poniósł na razie ani jednej porażki i gra widowiskowo.Mou jednak czyni cuda.Barca i tak będzie mistrzem! :d

P.S
Nie widzę żadnej drużyny w La Liga, która mogłaby zachwiać dominację realu i barcy, liczyłem po cichu na Valencię ale jak widać, że nie daje rady, pewnie będzie 3...

Dodane: 08-11-2010 18:48
#Plastus - user - max%
gra widowiskowo

W ostatnim meczu dało znać o sobie cyniczne wyrachowanie Mou. Przy stanie 2 : 0 w ostatnim spotkaniu z Atletico Real odpuścił forsowanie wyniku i skupił się przeszkadzaniu rywalowi.

Dodane: 10-11-2010 19:49 - Edytowane przez Ippo dnia 10-11-2010 19:50
#Ippo - user - 80%
Meczu Realu nie widziałem, ale zdarzyła się bardzo ciekawa sytuacja. Gdy Ronaldo zagrał plecami do swojego kolegi piłkarze Atletico poczuli się chyba ośmieszeni i mieli pretensje do zawodnika.
Zawodnicy Atletico dostali szału. Do Ronaldo podbiegł Raul Garcia. - Przy 0:0 tak nie robisz, co? P*** się" - powiedział Portugalczykowi. Ronaldo nie pozostał dłużny. - Ch** ci w d*pę - odpowiedział bez większego wahania.

No i wszystko jasne :p . To zagranie można obejrzeć tutaj (oraz dowiedzieć się więcej) http://babol.pl/k...omosc.html

Gran Derby zbliża się wielkimi krokami,a Barcelona traci do Realu 1 punkt, więc nie jest źle, bo liczę na piękny mecz i zwycięstwo Blaugrany. :)

--------------------
Dodane: 10-11-2010 19:54
#Sango - user - 100%
Cieszy mnie postawa Realu teraz uważam że ciężko jakiejkolwiek drużynie będzie 'ukraść' im punkty.Warto też pogratulować Villarealowi bo oni również pozytywnie zaskakuję i również nie mogę doczekać się Gran Derbi.

--------------------

Dodane: 10-11-2010 20:20
#Plastus - user - max%
eczu Realu nie widziałem, ale zdarzyła się bardzo ciekawa sytuacja. Gdy Ronaldo zagrał plecami do swojego kolegi piłkarze Atletico poczuli się chyba ośmieszeni i mieli pretensje do zawodnika.

Jak dla mnie mógł nawet zagrać piłkę do Alonso swoim małym. Posiada wielkie umiejętności, niech się bawi futbolem. Inną kwestią jest jego chamska odzywka do Garcii "Chuj Ci w dupę". Nosząc koszulkę po Raulu powinien się hamować. Nie jest godzien, aby nosić 'siódemkę" na plecach, brak mu klasy.

Dodane: 20-11-2010 22:49
#Sango - user - 100%
Niestety ale Hiszpania to jedna z najbardziej zdominowanych lig świata przez dwa zespoły.Pechowo barcelona pokonała Almerię aż 8:0 (!).
Lecz wierzę w Real,teraz jest przerwa meczu Real vs Bilbao i wygrywamy jak na razie 2:1 i mam nadzieję że zostanie tak już do końca.

--------------------

Dodane: 23-11-2010 22:53
#Plastus - user - max%
Lecz wierzę w Real,teraz jest przerwa meczu Real vs Bilbao i wygrywamy jak na razie 2:1 i mam nadzieję że zostanie tak już do końca.

Skończyło się na 5 : 1 a Ronaldo ustrzelił hat tricka.

Dodane: 23-11-2010 23:01
A już niedługo (chyba w poniedziałek) Gran Derbi :> To może być mecz sezonu, bo oba kluby grają świetną piłkę, są bardzo skuteczne a przede wszystkim wyprzedają pozostałych rywali o co najmniej jedną klasę. Real grający pod wodzą Mourinho bardzo mądrze stara się zabezpieczać tyły co może grozić że w tegorocznym "El clasico" wielu bramek nie zobaczymy, ale piękna gra powinna być gwarantowana :>

--------------------

Dodane: 27-11-2010 21:54
#Plastus - user - max%
Oj... Ja też się szykuje od dawna na Gran Derbi. Mecz lepszy niż finał. Żadne spotkanie ligowe w europie nie ma takiej wagi. A to wszystko w moje jebane 23 urodziny. Hala Madrid !!! xD

Dodane: 27-11-2010 22:29
Nie sądzę aby Real spieprzył Ci urodziny (Plastek) Ten sezon powinien należeć do nich, a Mourinho powien pokazać Guardoli gdzie jest jego miejsce w szeregu (czytaj, 2 pozycja w tabeli) :)

Liczę że Real podtrzyma serię bez porażki pod rządami The Special One :)

--------------------

Dodane: 27-11-2010 22:59
#Ippo - user - 80%
Czekam na ten mecz chyba od początku sezonu. To Gran Derbi zapowiada się chyba najlepiej od kilku lat tylko czemu ten mecz musi się odbyć w poniedziałek? :( Trzymam kciuki za Barcelonę i mam nadzieje, że Guardiola odniesie piąte zwycięstwo z rzędu przeciwko Realowi. Atutem Barcy jest to, że grają na Camp Nou. Mam nadzieje, że będzie to wielkie widowisko. Co do wyniku to zostanę optymistą i postawie na swój ulubiony klub czyli 2:1 dla Blaugrany.

--------------------
Dodane: 27-11-2010 23:40
Ippo odpowiem na twoje pytanie, czemu właśnie w poniedziałek, ponieważ w Niedziele w Kataloni odbywają się wybory parlamentarne czy coś w tym stylu.

A Moim zdaniem Gran Derbi wygra Barca! I tak będzie jeszcze przez kilkadziesiąt lat, że Barca wygra te szlagierowe spotkanie.
Visce el BARCA, Puta real, Vamos Catalonia.

Dodane: 27-11-2010 23:50
#Plastus - user - max%
tylko czemu ten mecz musi się odbyć w poniedziałek?

Bo w niedziele są wybory do parlamentu Katalonii. Przesunięcie meczu na poniedziałek było argumentowane tym, że policja nie jest w stanie jednocześnie pilnować porządki i zapewniać ochronę wyborom i spotkaniu.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online