Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:59
OnLine: 89, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Hiszpańska - La Liga
Dodane: 04-09-2010 19:39
#Plastus - user - max%
jeżeli jakimś cudem Jose nie zdobędzie z drużyną żadnego trofeu a Perez go wywali to kończe z kibicowaniem Realu,bo to by mnie przerosło.Ocenimy Real pod koniec sezonu,ok?

Perez nie wywali Mou po roku jeżeli ten nic nie wygra. A wiesz dlaczego ? Bo wyliczanka na Berabeu się powoli kończy. Byli nieodpowiedni piłkarze, nieodpowiedni trener, jeśli tym razem coś nie wyjdzie wyliczanka skończy się na nieodpowiednim prezesie. Perez po prostu będzie się bał zwolnić Mou z względu, ze oznaczałoby to, że cały jego model sportowy klubu jest niewypałem. Jestem fanem królewskich od 12 lat i jeszcze jeden rok bez trofeum przeżyje.

Dodane: 04-09-2010 19:55
#Sango - user - 100%
Ayakashi napisał/a:
jeżeli jakimś cudem Jose nie zdobędzie z drużyną żadnego trofeu a Perez go wywali to kończe z kibicowaniem Realu,bo to by mnie przerosło.Ocenimy Real pod koniec sezonu,ok?

Perez nie wywali Mou po roku jeżeli ten nic nie wygra. A wiesz dlaczego ? Bo wyliczanka na Berabeu się powoli kończy. Byli nieodpowiedni piłkarze, nieodpowiedni trener, jeśli tym razem coś nie wyjdzie wyliczanka skończy się na nieodpowiednim prezesie. Perez po prostu będzie się bał zwolnić Mou z względu, ze oznaczałoby to, że cały jego model sportowy klubu jest niewypałem. Jestem fanem królewskich od 12 lat i jeszcze jeden rok bez trofeum przeżyje.

Heh,ja jestem ich kibicem od sześciu lat...ale nie jest tak zwanym 'sezonowcem' ale te zmiany trenerów co sezon mnie bardzo dobijają,Perez nie może zrozumieć że drużyne buduje się kilka lat (ok,2).Brak pucharów mnie trochę boli,ale nie tak bardzo żebym przestał im kibicować,tylko te zmienianie trenerów co rok mnie wykańcza.Nie wiem dlaczego zwolnili Capello?Tak drużyna grałą defensywnie ale za to wygrywała.Zgadzam się z tobą kupienie Khediry i Oezila,moim zdaniem było lekkim nie wypałem,nie chodzi mi o ich narodowość lecz o umiejętności piłkarskie.

--------------------

Dodane: 04-09-2010 20:07
#Plastus - user - max%
Nie wiem dlaczego zwolnili Capello?Tak drużyna grałą defensywnie ale za to wygrywała.

Tak Capello wywalili, bo Real nie grał cudnej piłki ;/ Pamiętam jak dziś, gdy kilka lat temu Valdano (dyrektor sportowy Realu) głośno mówił, że Mou zabija piłkę a taki styl nigdy nie będzie mile widziany na Santiago. Jak widać po paru latach nieurodzaju Perez i spółka jest już tak zdesperowany brakiem spektakularnych sukcesów, że porzuci wszelkie ideały pięknej gry i zgodzi się aby Real grał siedmioma obrońcami przez cały sezon jeżeli wyrwą Barcelonie mistrza i może przy odrobinie szczęścia zgrana LM.

Dodane: 13-09-2010 20:27 - Edytowane przez Ippo dnia 13-09-2010 20:27
#Ippo - user - 80%
Valencia CF - Racing Santander 1 : 0
FC Barcelona - Hercules Alicante 0 : 2
Real Madryt - Osasuna Pampeluna 1 : 0
Athletic Bilbao - Atletico Madryt 1 : 2
Sporting Gijon - Real Mallorca 2 : 0
Getafe CF - Levante UD 4 : 1
Real Saragossa - Malaga CF 3 : 5
Villarreal - Espanyol Barcelona 4 : 0
Sevilla FC - Deportivo La Coruna 0 : 0

Tak wyglądają wyniki weekendowych meczów. Porażka Barcelony mnie niepokoi, ale mam nadzieje, że szybko się podniosą z tej klęski. Piłkarze powinni potraktować tą porażkę jako motywacje i myślę, że tak się stanie. Real zapewne będzie się z meczu na mecz rozkręcać. Wynik skromny, aczkolwiek można powiedzieć, że normalny pod wodzą Mourinho :) .

--------------------
Dodane: 13-09-2010 20:33
Oglądałem mecze Realu i Barcelony. Real ciągle nierawo, mają problemy ze stwarzaniem podbramkowych sytucji, a jak juz je stworzą to są nieksuteczni.
Co do Barcelony to w meczu z Herculesem nic im sie nie udawało. Zero, fatalna obrona, brak pomyslu w ataku, a Mascherano to już kompletna tragedia. Nawet po wejsciu pop rzerwie Xaviego, lepszej gry nie było. Iniesta, jak widać sam meczu nie wygra. W innych meczach Valencia w przebudowie, znowu wygrywa, awię codejscie Silvy, Marcheny i Villi narazie wiele nie zmieniło. Sevilla dalej gra piach, nawet jak wygrywa gra piach xD Zaskakujące zwycięstwo nad sensacją poprzedniego sezonu : Mallorcą Sportingu Gijon. Atletico wygrywa bez szału. Ciekawy jestem tej ekipy w najbliższym sezonie ;D

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 13-09-2010 20:35
#Sango - user - 100%
Cieszy mnie porażka piłkarzy z Barcelony...Real spokojnie ograł Osasune chociaż mnie trochę martwi mała ilość bramek ale napawa optymizmem że nie straciliśmy ani jednej...Atletico,Valencia nie zawodzą Sevilla mnie trochę zadziwiła powinna to wygrać.Cóż pozostaje wierzyć w geniusz Mourinho i w nasze wymarzone zwycięstwo w lidze.

--------------------

Dodane: 01-10-2010 21:11
Minęła już kilka dni temu piąta kolejka hiszpańskiej ekstraklasy. Wielkich pojedynków nie było. Zacznę od meczów faworytów :
Real Madryt tylko zremisował z najsłabszą drużyną ligi Levante 0:0. Martwi najsłabsza od niepamiętnych czasów skuteczność podopiecznych Wielkiego Mou. Barcelona gładko pokonała Athletic Bilbao, choć do 54 minuty utrzymywał się wynik bezbramkowy. Athletic zamknął się na własnej połowie, a Barcelona najmniejszym nakładem sił pokonała gospodarzy. Valencia łatwo pokonała Sporting Gijon 2:0, gdzie drugi gol padł już w 10 minucie. Tym samym jest nadal liderem ligi, wyprzedzając o punkt Barcę. Sevilla znów nie mile zaskoczyła swoich kibiców - przegrała z pogromca Barcelony, Hercules Alicante 2:0.Ciekawe dla Herculesa obie bramki zdobył David Trezeguet, sprowadzony latem z Juventusu. Sevilla tym samym spadła na 6 pozycję. Atletico pokonało skromnie 1:0 ostatnią w tabeli Zaragozę i utrzymała 7 lokatę. Espanyol świetnie rozpoczął sezon - 9 pkt i 5 pozycja. Wyżej jest jeszcze Villareal, który zrównał się punktami z Barceloną i mają tylko punkt do liderującej Valencii straty.

--------------------

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

nad wiernych przyjaciół

Dodane: 01-10-2010 21:20
#shigeru - user - 40%
roger0310 napisał/a:
Martwi najsłabsza od niepamiętnych czasów skuteczność podopiecznych Wielkiego Mou.

Ta jego filozofia byle na 0 z tyłu :d Jakże odmienne style przentują teraz Real i Barca, której jednak w tym sezonie już wzzystko tak pięknie nie wychodzi. Coś czuję, że Real zostanie mistrzem.

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979

One Love,One Live Only United !

Dodane: 04-10-2010 17:45
Kolejna, już 6 kolejka w Primera Division. Barcelona po kiepskiej grze remisujez Mallorcą 1:1. Gola dla Katalonii zdobył Messi i gdyby nie on, to byłaby porażka. Valencia i Villareal znów wygrywają i mają odpowiednio 1 i 2 miejsce w lidze. Real wygrywa aż 6:1 ! Rozjechali Deportivo. Strzelali wszyscy z ofensywnych piłkarzy : Ozil, Di Maria, Ronaldo x2 i Higuain. Nawet trudno mi powiedzieć, kto był najlepszy. Ale chyba Gonzalo, który zaliczył też dwie asysty. A i jedna bramka samobójcza w 78 minucie. Pięknie zagrali, oby tak dalej!

--------------------

F.Dostojewski

nad wiernych przyjaciół

Dodane: 04-10-2010 17:54
#shigeru - user - 40%
roger0310 napisał/a:
Barcelona po kiepskiej grze remisujez Mallorcą 1:1.

Eee Barca dosłownie zmiażdżyła rywala w każdym aspekcie oczywiście nie licząc skuteczności. Grała naprawdę miło dla oka, stwarzała mnóstwo sytuacji a posiadanie piłki w pewnym momencie wynosiło coś koło 75-25%. Mallaroca bodajże w pierwszej połowie oddała jeden celny strzał. Co prawda nie widziałem pełnych 90 minut, ale sporą część meczu tak i nie sądzę aby w pozostałych momentach Mallaroca cisneła :p

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:

Dodane: 05-10-2010 15:52
Barcelona mnie w tym sezonie zawodzi mimo swietnych piłkarzy niema skutecznosci. w tamtym roku wygrywali po 4:0 , 3:0 a teraz???? same remisy a jak wygrana to bardzo skromna

--------------------
Dodane: 05-10-2010 15:56
#Sango - user - 100%
To świetna wiadomość że 'wielka' Barcelona rozczarowywuje na całej lini,najpierw remis w Kazaniu teraz Mallorcą eh...pięknie 'wielka' Barca nie ma ławki - bo muszę wprowadzać jakiegoś niedoświadczonego i słabego 23 latka więc...

Za to Real pokazał klasę pokonując Deportivo 6:1 brawo tak dalej :d

--------------------

Dodane: 05-10-2010 15:59
widac poprawe u królewskich. jednak ten mouhrinio cos potrawi zrobic w realu

--------------------
Dodane: 05-10-2010 16:01
#Sango - user - 100%
xdpiotrek57 napisał/a:
widac poprawe u królewskich. jednak ten mouhrinio cos potrawi zrobic w realu

Wiadome nie od dzisiaj że Mourinho to geniusz.To co on zrobił z Porto i Chelseą jest niesamowite po prostu niesamowite to samo z Interem,jednak teraz drużyna jest w trakcie budowy zobaczymy co będzie później bo wiążę z nimi wielkie nadzieje.

--------------------

Dodane: 05-10-2010 16:14
#Plastus - user - max%
Nie sądzicie chyba, że teraz Real będzie grał tak pięknie w następnych meczach. Jeden mecz o niczym nie świadczy jeszcze, przed nami jeszcze wiele brzydkich meczów i zwycięstw 1-0. Co cieszy kibiców to na pewno gra w defensywie, nie pamiętam już kiedy Iker tak się nudził na bramce. Nawet Marcelo zaczął grać jak na prawdziwego obrońce przystało

Dodane: 05-10-2010 17:01
#Sango - user - 100%
Plastus napisał/a:
Nie sądzicie chyba, że teraz Real będzie grał tak pięknie w następnych meczach. Jeden mecz o niczym nie świadczy jeszcze, przed nami jeszcze wiele brzydkich meczów i zwycięstw 1-0. Co cieszy kibiców to na pewno gra w defensywie, nie pamiętam już kiedy Iker tak się nudził na bramce. Nawet Marcelo zaczął grać jak na prawdziwego obrońce przystało

To prawda myślałem że nic ciekawego w tym meczu nie będzie bo przecież grała najgorsza ofensywa z najlepszą defensywą ale cóż takie zwycięstwa cieszą i wiadomo że ich wiele nie będzie bo Real jest dopiero w budowie.

--------------------

Dodane: 08-10-2010 19:59
W budowie, ale Deportivo nie zachwyca w tym sezonie, więc za bardzo z czego cieszyć ryja ;D Ale podoba mi się to, że kadra jest młoda i głodna sukcesów. Co do Marcelo, to Mou powiedział w wywiadzie, że się w nim zakochał...;P Zresztą tylko Marcelo, Casillas i Ronaldo grali we wsyztskich meczach Realu we wszytskich minutach.

--------------------

F.Dostojewski

nad wiernych przyjaciół

Dodane: 08-10-2010 21:34
#shigeru - user - 40%
Zobaczymy co na dłuższą metę przyniesie rotacja w Valencii. Zagrali chyba 6 meczy ligowych plus dwa w LM a zagrało już dwudziestu kilku zawodników. Co do ligi to dosyć mało bramek strzelają wszystkie drużyny bo najskuteczniejsi(Malaga,Villareal) mają jakoś koło 12 bramek, gdzie w Premiership wiele zespołów miało ponad 10 bramek :d

--------------------

Dodane: 09-10-2010 15:16
#Ippo - user - 80%
Skuteczność Barcelony w tym sezonie mnie poraża. Bilans bramek mówi sam za siebie, a mianowicie 10 goli strzelonych 5 straconych :( . 10 goli na 6 meczy daje naprawdę niską średnią szczególnie drużynie, która gra ofensywny football. Myślę, że mecz z Valencia może być przełomowy w tym sezonie.

Real mnie bardzo zaskoczył w ostatniej kolejce meczu nie widziałem, ale pewnie grali świetnie. Mourinho ciągle mnie zaskakuje :p

--------------------
Dodane: 09-10-2010 21:22
#Plastus - user - max%
W tym sezonie pozytywnie zaskakuje rozprzedana latem z swoich największych gwiazd Valencia. Zadłużony klub zyskał na nich około 80 mln euro. Ville sprzedano jak wiemy do Barcelony za 40 mln a Silvie wręcz nakazano szukać nowego kluby, ostatecznie znalazł się Man. City. Paradoksalnie wyszło to Valencii na dobre. Dotychczas obaj zawodni wychodzili na murawę kiedy trzymali się na nogach, cała skostniała taktyka była dopasowana pod nich. Obecnie Emre ma o wiele szerszy skład, co daje mu swobodę w ustalaniu taktyki i rotacji składu co w tym sezonie wychodzi Valencii na dobre.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online