Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:00
OnLine: 37, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Hiszpańska - La Liga
Dodane: 22-03-2009 21:05
#Usunięty - user - 10%
swietny mecz bracy :) ) ale niestety okupiony dwoma kontuzjami Yaya Toure i Iniesta , i niewiadomo czy Xavi sobie cos z reka nie zrobil , ale grali cudownie chociaz mogli wyzej wygrac , ale koncowke sobie odpuscili , jezeli juz mowimy o mistrzostwe to trzeba przypomniec ze Real gra na wyjezdzie z Valencia,Villareal i Sewilla wiec napewno potraci punkt

Dodane: 22-03-2009 23:39
i kolejna wiktoria Królewskich :d . Tym razem Almeria nie potrafiła odeprzeć huraganowych ataków Blancos i poległa 3-0 po bramkach Marcelo i 2 Huntelaara. Proszę bardzo jednak Holender potrafił, dostosować się do La Ligi, strzela dużo goli, niewątpliwie jest wzmocnieniem ataku Mistrza Hiszpanii :d

Dodane: 23-03-2009 00:07
W La Liga jestem za Valencją, która gra nieźle w La Liga, ale mojej uwadze nie umknie porażka Realu z moim ulubionym klubem Liverpool'em w Champions League xD

Dodane: 23-03-2009 16:18
#enigma - user - max%
Niewątpliwie ciekawie zapowiada się końcówka ligi, jestem bardzo ciekaw kto będzie na pierwszym miejscu, wolałbym widzieć tam Real Madryt, ale myślę że Barca nie odda łatwo pierwszego miejsca w tabeli i będą walczyć do końca, jednak oni mają trudniej, bo przed nimi jeszcze mecze w LM więc muszą uważać na kluczowych zawodników.

--------------------
Dodane: 28-03-2009 20:30 - Edytowane przez Napojasz dnia 28-03-2009 20:31
#Napojasz - user - 90%
Nawet jeżeli Blancos nie wygrają w tym sezonie ligi to na pewno warto odnotować fakt iż mają teraz na prawdę żelazną obronę, oto zestawienie drużyn w La Liga pod względem ilości straconych goli w 2009 roku:

1. Real Madryt, 5 goli straconych w 2009 roku
2. CA Osasuna, 11 goli
3. Sevilla FC, 12 goli
4. Racing Santander, 13 goli
5. Recreativo Huelva, 14 goli
- FC Barcelona, 14 goli
7. Villarreal CF, 16 goli
8. Getafe CF, 17 goli
- RCD Mallorca, 17 goli
10. Deportivo La Coruña, 19 goli
11. Atlético Madryt, 20 goli
- Valencia CF, 20 goli
- Málaga CF, 20 goli
- RCD Espanyol, 20 goli
15. UD Almería, 21 goli
16. Real Valladolid, 22 gole
- Real Betis Balompié, 22 gole
18. CD Numancia, 23 gole
19. Athletic Bilbao, 24 gole
- Sporting Gijón, 24 gole

Liczby nie kłamią, coś dzięki Ramosowi uległo poprawie. Kiedy doszlo do zwolnienia Schustera byłem przeciw ale teraz widzę, że to był dobry ruch.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 28-03-2009 21:13
#Plastus - user - max%
Jak na Real to bardzo zaskakujący wynik zawsze traci duzo bramek, a tu tylko 5 w tej rundzie.

coś dzięki Ramosowi uległo poprawie. Kiedy doszlo do zwolnienia Schustera byłem przeciw ale teraz widzę, że to był dobry ruch.

Nie zagrzeje miejsca zbyt długo na ławce Realu, to ze go wyrzuca po tym sezonie jest pewne.

Dodane: 28-03-2009 21:20
#Napojasz - user - 90%
#Plastus
Nie zagrzeje miejsca zbyt długo na ławce Realu, to ze go wyrzuca po tym sezonie jest pewne.

Zalezy kto wygra wybory, pewnym jest, że Calderon ponownie wystartuje, w sytuacji gdyby wygrał mało prawdopodobne jest to aby zwolnił Ramosa który uzyskuje dobre wyniki, jednak nie ma złudzeń, mimo iż Perez jeszcze nie ogłosił, że startuje to wiadomym jest, że już te wybory wygrał a głosowanie to formalność, w czasach kryzysu ludzie liczą na wielkie gwiazdy które tylko on potrafi sprowadzać, w eterze chodzą słuchy, że na transfery będzie w letnim okienku będzie ok. 200 mln euro...a podobno jest kryzys.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 28-03-2009 21:20
#Cinek15c - user - 20%
Według mnie to Barca wygra tą ligę. Ma wielu wspaniałych graczy, tak jak Real, lecz to ona sięgnie po to trofeum. A królem strzelców będzie Eto'o.

Dodane: 28-03-2009 21:31
#Napojasz - user - 90%
#Cinek15c
A królem strzelców będzie Eto'o.

Fakt, pod okiem Guardioli przeżywa drugą młodość (mimo iż jest młody xDD) a jeszcze niedawno nie chcieli na niego patrzeć w Katalonii po poprzednim słabym sezonie. Obecnie ma na koncie 25 bramek i chyba niezagrożony tytuł Pichichi.
Tak się zastanawiam, czy gdyby Hunter grał w Realu od początku sezonu, to nie przypadkiem on byłby obecnie liderem, wszak 8 bramek w 6 pełnych meczach robi wrażenie.

--------------------

Dodane: 29-03-2009 14:08
#Plastus - user - max%
Huntelar ładnie wymiata w Realu, dobry zakup i o wiele tańszy niż taki Ronaldo. Dlatego jest zwolennikiem kupna 2-3 dobrych piłkarzy którzy będą stanowić drużyną niż jedna kapryśna gwiazdę. Mam nadzieje że Calderon nie wygra wyborów, co do Pareza też mam zastrzeżenia, boje się że swoimi obietnicami wpędzi znowu Real w długi.

Dodane: 29-03-2009 19:43
#enigma - user - max%
To prawda, Hunter śmiga nieźle xD Na prawdę świetny transfer i widać Hunter świetnie przyjął się w drużynie, do tego ten wynik bramkowy, na prawdę wymarzony zawodnik xD Mam nadzieję że jak tak dalej pójdzie to Real odrobi co ma do odrobienia i to on będzie na czele xD

--------------------
Dodane: 30-03-2009 13:17
#Plastus - user - max%
Huntelar wyrasta powoli na drugie Ruuda van Nisterloya,jeden z najlepszych transferów Realu w ostatnich latach. Z tego co wiem to w przyszłym sezonie ma poleciec z drużyny Raul, choć wydaje mi się nieprawdopodobne

Dodane: 30-03-2009 13:25
#Napojasz - user - 90%
#Plastus
Huntelar wyrasta powoli na drugie Ruuda van Nisterloya

Jest to zdecydowanie najlepsze porównanie jakie można skierować do tego zawodnika, już prasa hiszpańska okrzyknęła go drugim Van Golem. Przede wszystkim grają w bardzo podobny sposób. Większość meczu uśpieni, jakby nieobecni ale fantastycznie potrafiący odnaleźć się w polu karnym, swego rodzaju killerzy, jedna sytuacja jedna bramka. Nie grają być może efektownie ale na pewno efektywnie.

--------------------

Dodane: 30-03-2009 17:26 - Edytowane przez enigma dnia 30-03-2009 17:26
#enigma - user - max%
Myślę że on może być lepszy od Ruuda, patrząc na jego wiek i na to co już teraz wyczynia, to na prawdę, czapki z głów. Myślę że Real go nie odda tak łatwo. Napad Real teraz ma wręcz cudowny, pomoc też niczego sobie, obrona także dobra, jak widzieliśmy bilans straconych bramek... Więc dążą ku temu aby być najlepszą drużyną na Świecie, odpadli z LM, ale pokazują klasę w lidze hiszpańskiej.

--------------------
Dodane: 30-03-2009 21:10
#Napojasz - user - 90%
Hunter był obserwowany przez ok. trzy sezony zanim został zakupiony, ponad 20 mln może szybko się zwrócić. Przyszedł z kontuzją ale wykurował się i gra całkiem dobrze. Z przyjściem nowego prezesa i trenera wszystko może przewrócić się do góry nogami więc nie wiadomo jak to będzie w nowym sezonie, kto będzie tworzył napad, czy Hunt z Ruudem, czy może przyjdzie Benzema na którego czekają kibice, co się stanie z najlepszym jak na razie strzelcem w drużynie Higuainem...jest wiele znaków zapytania i okres od czerwca do września będzie bardzo gorący w Madrycie...

--------------------

Dodane: 03-05-2009 12:20
#Usunięty - user - 10%
Real - FC Barcelona 2-6 !!!
VEB !!!!

To byl niesamowity mecz, glownie dzieki grze blaugrana , szczerze przyznam ze byl to najlepszy mecz mojej Barcy jaki wogole widzialem przez te ok 8 lat jak im kibicuje , zagrali cudowny football

Visca el Barca !!!

i gdzie teraz sa fani realu ?? :d :d

Dodane: 04-05-2009 22:37
#Plastus - user - max%
Tutaj na dole zdołowani sezonowcu ;) ja kibicuje Realowi od 11 lat gdy był w kryzysie i gdy zdobywał LM i ostatnie dwa mistrzostwa hiszpani. Ciekawe gdzie ty będziesz gdy Barca będzie przegrywać.

Dodane: 08-05-2009 15:56
#mami - user - 40%
Barca wygra La Liga i tyle najlepszy sqad w Hiszpani...Co tu dalej gadać co tu kryć...A jak ostatnio z Realem wygrali 6-2 no to se pomyślałem "Real po misztrzostwie".

--------------------

Dodane: 11-05-2009 15:53
#Usunięty - user - 10%
Plastus; sezonowcu ???

pisze ze kibicuje barcelonie 8 lat , mam 17 , wiec to chyba sporo ,zawsze bylem z barca nawet gdy im nieszlo , pamietny sklad z Luis Enriqe , Gabri , Overmars, Kluivert , nie zawsze im dobrze szlo , potem byly transfery , Larsson , Giuly , Ronaldinho , Deco i zaczely sie dobre czasy , a teraz zespol bazuje na wychowankach ,przykladowo w meczu z Realem gralo 6 : Valdes , Puyol , Pique , Iniesta , Xavi , Messi > PS
Szkoda ze wczoraj bylo 3-3 , a kibice sie szykowali na fieste , ale co sie wlecze to nie uciecze :p , co gorsza kontuzja Iniesty , ale mysle ze sie wykuruje na Paryz , szkoda ze nie zagra w finale CDR

Dodane: 12-05-2009 15:27
#Napojasz - user - 90%
Mimo iż drużyna J.Ramosa nie grała pięknego futbolu to potrafili wygrywać, 18 meczy bez porażki w lidze robi wrażenie ale polec musieli, przyznam szczerze iż mimo, że kibicuje Realowi już od bardzo bardzo dawna to nie wierzyłem, że uda im się coś wygrać w tym sezonie...szkoda, że polegli u siebie tak wysoko.
Ta porażka musiała odcisnąć na nich swoje piętno, gdyż kolejny mecz także przegrali. W tym sezonie wicemistrzostwo mają już zapewnione więc o grę w Lidze Mistrzów nie muszą się martwić. W czwartek jest wystąpienie wyborcze Florentino Pereza na które czekam z niecierpliwością. Jeżeli ktoś odbuduje tą drużynę to tylko on.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online