Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:12
OnLine: 42, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Hiszpańska - La Liga
Dodane: 05-03-2009 20:44
#enigma - user - max%
Teraz wszystko wychodzi... presja ich zżarła... ; ) Wolałbym żeby Barcelona wygrała, ale jak zauważył Karol, cienko z nimi ostatnio... Mam nadzieję że w porę się obudzą, bo na prawdę zasłużyli w tym roku na mistrzostwo.

--------------------
Dodane: 05-03-2009 20:58
#Bisu - user - 30%
I bardzo dobrze ;) Miejmy nadzieję że Real wygra. W ostatnich kolejkach widać że barcelona słabo stoi. 3 pkt na 12, jakoś tak? Oby tak dalej.

Dodane: 06-03-2009 15:49
#Napojasz - user - 90%
Passa kiedyś się skończy, wszystkiego wygrywać się nie da, uważam, że powinni dać sobie spokój z LM. Z Liverpoolem nie wygrają skoro u siebie nie dali im rady i wszystkie siły zachowywać na walkę w La Liga, teraz czeka ich ciężka przeprawa w derbach z Atletico...

Hala Madryt!

Dodane: 06-03-2009 20:15
#Plastus - user - max%
Jedna bramka jeszcze o niczym nie przesadza i Real równie dobrze może wygrać z Liverpoolem na wyjeździe. W Primera Division jeżeli Real będzie grał efektywnie jak do tej pory, to bez problemu zdobędzie mistrzostwo 3 raz z rzędu. Śmieszne są dla mnie opinie, że Barca zasłużyła w tym roku na zwycięstwo, fakt ładnie grała, powiem widowiskowo, ale w futbolu wygrywa ten to zdobędzie więcej punktów. Nie sztuką jest zagranie kilku meczy w pięknym stylu, sztuką jest utrzymanie równej formy przez cały rok w zdobycie trofeum.

Dodane: 06-03-2009 22:24
#Napojasz - user - 90%
Juande Ramos to rzeczywiście wspaniały trenery, kiedy przybył to Tottenhamu wywalczył w pół roku puchar, teraz jest podobna sytuacja, jego Real nie przegrał w tym roku meczu. 30 pkt możliwych do zdobycia stało się rzeczywistością a co najważniejsze Raul odzyskał formę, strzela jak za dawnych czasów, szklany Robben, który wcześniej łapał kontuzję za kontuzją teraz jest w pełni zdrowy i gra jak za swych najlepszych czasów w Chelsea. Ponadto znaleziono nowego Makelele...zwie się Lassane Diarra. Chyba najlepszy transfer ostatnich lat w wykonaniu królewskich.

Dodane: 07-03-2009 08:55
#enigma - user - max%
To prawda, Diarra jest świetnym zawodnikiem, i myślę że godnie zastępuje Makelele, bo on już był troszkę za stary ;> Nie zapominajmy także o finezyjnej grze Arjena Robbena... który jak dla mnie jest wspaniałym pomocnikiem ofensywnym, jest szybki, jego dryblingi niczego sobie, strzały też ma dobre, czego chcieć więcej, no trochę by mógł być wyższy xDD Nie raz widziałem indywidualne akcje tego zawodnika, czy w reprezentacji Holandii czy w Realu i świetnie sobie radzi, jak dla mnie wzorowy zawodnik, podziwiam go ; )

--------------------
Dodane: 08-03-2009 15:08
#Plastus - user - max%
Real teraz zremisował z Atletico, ale myślę, że do czerwca jeżeli utrzyma równa formę, to wygra La Liga, bo Barcelona już się zmęczyła i nie sądzę, aby powróciła do formy, w jakiej była pomiędzy październikiem, a końcem grudnia.

Dodane: 11-03-2009 10:55
#Napojasz - user - 90%
Mecz z Atletico mógł się zakończyć druzgoczącą porażką Realu i tylko dzięki fenomenalnym interwencjom Casillasa udało się dowieść remis do końcowego gwizdka. Po tym jak królewscy zdobyli wyrównującą bramkę chyba za bardzo się rozkojarzyli, było to widać szczególnie w grze środkowych, do takich kontrataków jakie przeprowadzało Atletico nie powinno dojść jeżeli marzy się o obronie mistrza.

Dodane: 11-03-2009 16:24
#enigma - user - max%
Wiesz Napi, jak Barca się zmęczyła tak i Real... to raczej nie dziwne, chociaż od mistrzów i vice mistrzów Hiszpanii oczekuje się równego i wysokiego poziomu przez cały sezon. Myślę że Real może jeszcze wygrać, ale Barcelona łatwo pierwszej lokaty nie odda ; >

--------------------
Dodane: 15-03-2009 15:39
#Plastus - user - max%
Wczoraj Real pięknie rozprawił się z Atletico 5 : 2 czyli jeszcze nie wszystko stracone. Czekam tylko na wynik Barcy w wyjazdowym meczu, jeśli straci punkty chyba z Almenią, to "Królewscy" będą tracić do lidera tylko 3 pkt.

Dodane: 15-03-2009 16:07
#Tomixx - user - 0%
Real w tym roku nie wygra nic, smutne ale prawdziwe, jedyna przewaga jaką mają nad Barceloną to własnie tylko walka na jednym froncie, nic wiecej.

Real pokazał jaki jest mocny w meczu z LFC. Barcelona już raczej punktów tracić nie będzie, kryzys minął, pogódźcie się z tym.

Dodane: 15-03-2009 17:38
#enigma - user - max%
Myślę że trochę za pewnie do tego podszedłeś.. Ja tam nadal mam nadzieję że jeszcze Real wskoczy na pierwsze miejsce w tabeli i utrzyma je, jeszcze nic straconego. Wolałbym żeby to klub z Madrytu wygrał La Ligę ; )

--------------------
Dodane: 16-03-2009 19:04
#Plastus - user - max%
Ja jestem pewien, że to Real w tym sezonie zgarnie mistrza, Barca nie ma szans utrzymać świetniej formy przez cały sezon,będzie się potykać a Real z pewnością to wykorzysta. Po za tym Barca gra na dwóch frontach xD

Dodane: 16-03-2009 19:40
#enigma - user - max%
To jest duży plus dla Realu, że właśnie Barcelona jeszcze w Lidze Mistrzów bierze udział, co z tym związane bardziej się męczy, a wiadomo obydwa tytuły są ważne i kuszą ;D Może z tą pewnością to jeszcze nie, ale szanse Realu wzrastają i myślę że zmobilizują się i wygrają to [szeroki]

--------------------
Dodane: 16-03-2009 20:08
#Tomixx - user - 0%
tak Real ma szanse, nie wiem czy zauważyliście, że gra ekipy z Madrytu pozostawia wiele do życzenia, wystarczy poważniejszy przeciwnik i już się gubią.
Barca ma 6 pkt. przewagi i nawet przegrywając 2 mecze ciągle jest liderem. Kryzys minął, a FCB na stojąco bez zbędnego wysiłku wygrywa mecz 2-0, wystarczyły dwa zrywy i mamy 2 gole. Możecie wierzyć lub nie ale jak dalej będą grali w taki oszczędny sposób to nie ma szans na zmęczenie. Poza tym kryzys już był i minął szybciej niż się wam wydawało, nie sądzicie chyba, że nadejdzie nowy. Kadra jest bardzo szeroka, oprócz 2-3 zawodników wszyscy mniej więcej prezentują porównywalny poziom (z wyjątkiem największych cracków, wiadomo, że bez nich nie idzie ale w każdej drużynie tak jest) i na mecze ze słabeuszami La Ligi Pep może robić ciągle rotacje. Im więcej rotacji tym mniejsze zmęczenie poszczególnych zawodników.

Tym się Barcelona od Realu różni, że ma i lepszy pierwszy skład i lepszy rezerwowy skład, wiem, że to smutne ale taka jest prawda.
Oczywiście na GD przewiduję zwycięstwo Barcelony i odskoczenie na kolejne 3 pkt. Real u siebie się otworzy, bo chyba nie będzie się bronił całą jedenastką jak to bylo na CN, a wtedy Barca wykona co ma wykonać.

Ps. Barca wcale nie jest słabsza od LFC, niestety nie zauważycie tego, bo jesteście kibicami Realu, który ma straszny bałagan i w kadrze i w zarządzie.

Dodane: 18-03-2009 10:37
#Plastus - user - max%
Ps. Barca wcale nie jest słabsza od LFC, niestety nie zauważycie tego, bo jesteście kibicami Realu, który ma straszny bałagan i w kadrze i w zarządzie.

Niestety to prawda. Bałagan w zarządzie Realu co potwierdza ostatnie zamieszanie w walce o fotel prezesa, korupcja wśród delegatów, to wszystko powoduje, że w drużynie jest okropny bałagan i nie ma jakiegoś klarownego kierunku,którym Real by zmierzał, wszystko się zmienia z dnia na dzień a tak nie da się zbudować silnej drużyny.

Dodane: 18-03-2009 18:38
#enigma - user - max%
Co prawda to prawda, Real ostatnimi czasy ma burzliwy okres jeśli chodzi o zarząd, to na pewno też wpływa na grę zawodników. Jednak myślę że poradzą sobie z tym i z presją jaka na nich ciąży, no i przegonią tą nieszczęsną Barcelonę.

--------------------
Dodane: 19-03-2009 16:25
#Tomixx - user - 0%
nie oni przegonią tylko Barca zawali ligę, a to drobna różnica

Dodane: 21-03-2009 19:19
#Napojasz - user - 90%
Do końca sezonu jeszcze 11 kolejek. Niemożliwością jest aby Barcelona wygrała wszystkie mecze nie tracąc choćby punktu, podobnie Real ale różnica jest taka, że ostatni mecz sezonu rozegrany zostanie na Estadio Santaigo Bernabeu...przy założeniu, że Los Blancos wygrają u siebie, przewaga Barcy wynosi zaledwie 3 pkt...to nie dużo.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 22-03-2009 20:59
#Tomixx - user - 0%
6-0 z Malagą, tyle w tym temacie

Ps. czekam na mecz z Realem [wesoly]

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online