Dodane: 25-11-2008 23:12
Chciałbym się kiedyś nauczyć francuskiego, ale jestem zdania, że najpierw wole dobrze nauczyć się jednego języka, a dopiero potem uczyć się tego drugiego, bo jeżeli będę się uczył dwóch na raz to nic z tego mi nie wyjdzie. W moim prawdopodobnie przyszłym zawodzie, języki są są naprawdę bardzo ważne, ponieważ w przyszłości będzie to moim narzędziem pracy. Ja też w gim. i szkole średniej mocno zaniedbałem naukę języka, lecz teraz to nadrabiam, lepiej późno niż wcale...

Dodane: 26-11-2008 09:37
Ja już od szkoły podstawowej uczyłem się języka niemieckiego aż do teraz, jak narazie nie miałem żadnych problemów i nie mam xD Tak szczerze mówiąc to lubię niemiecki i nie sprawia mi on większych trudności. Nawet myślałem nad tym czy w przyszłości rozszerzyć ten przedmiot ale jeszcze zobaczymy, na pewno maturę będę zdawał z tego przedmiotu. Inna historia jest z angielskim, gdzie dopiero w tym roku pierwszy raz miałem kontakt z tym językiem i powiem szczerze, że nie idzie mi super ale 4 raczej będę miał

A tak już na marginesie to chciałbym też uczyć się francuskiego bo jest to według mnie piękny język a po drugie połowa rodzina mieszka w Francji

Pozdrawiam
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 27-11-2008 09:59
Ja od podztawówki uczę się angielskiego i to właśnie w nim widzę swoją przyszłośc. Bardzo lubie angielski jak dla mnie jest bardzo łatwy i to właśnie ten język mam zamiar zdawac na maturce

Od roku uczę się też niemieckiego(wymogi szkoły, że trzeba uczyc się co najmniej 2 języków obcych
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
) ale to nie dla mnie za bardzo jestem przyzwyczajony do anglika.
--------------------
1.Salat22 zawsze ma rację.
2.Jeżeli uważasz że salat22 nie ma racji patrz punkt pierwszy.

Dodane: 27-11-2008 13:27
Ja mieszkam w Irlandii i się ucze angielskiego, irlandzkiego, francuskiego i niemieckiego :<

Dodane: 27-11-2008 14:58
Mój pierwszy post od niepamiętnych czasów xD Żeby to tydzień żyć bez dbpolska, prawdziwa katorga xD
No więc ja się uczę od ładnych paru lat niemieckiego, bardzo lubię ten język, ale w tym roku stwierdziłam, że mój poziom jest żałosny i uczę się jeszcze dodatkowo w domu. Angielskiego umiem tylko trochę, kiedyś się uczyłam, ale potem przestałam i już do tego nie wróciłam, a w szkole to po prostu żenada, jeden podręcznik od pierwszej klasy
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
Ja bym chciała umieć japoński i łaciński xD Nie wiem czemu, ale podobają mi się te języki

Albo jeszcze włoski.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 27-11-2008 15:34
#Zuza
Ja bym chciała umieć japoński i łaciński xD
Co do łaciny nie jestem zorientowany bo sam prócz kilku zwrotów i słówek nie umiem nic jednak co do języka japońskiego to mam taką informację dla Ciebie, jest to bardzo łatwy język, może wydawać się straszny ale taki nie jest.
Nauka jego staje się obecnie co raz bardziej popularna, sam znam trzy osoby które język japoński opanowały biegle, a z recenzji wiem, że pół roku nauki i spokojnie można nawijać xD Sam się może kiedyś za niego zabiorę jednak pierw muszę dokształcić się w angolu, może później zabiorę się za Niemca którego mam w szkole ale coś szkole nie wychodzi germanizacja mojej osoby ^^.
We francuskim cholernie trudna jest gramatyka...
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 27-11-2008 18:33 -
Zuza napisał/a:
Ja bym chciała umieć japoński i łaciński xD
Znam jedną osobę która uczy się łaciny od trzech lat jest to mój brat zielony545(niestety to prawda czasami naprawdę wolałby żeby zniknął) i powiem szczerze że nie wiem czy mu ten język dobrze podchodzi. Jak chcesz wiedziec więcej to się z nim skontaktuj.
--------------------
1.Salat22 zawsze ma rację.
2.Jeżeli uważasz że salat22 nie ma racji patrz punkt pierwszy.

Dodane: 09-06-2011 22:44
od 4 klasy podstawówki uczę się j. niemieckiego. wiążę z tym językiem swoją przyszłość gdyż planuje wyjechać do Niemiec. w tym roku oficjalnie Niemcy otworzyły swój rynek pracy. świetnie sprawa wygląda gdy jesteś studentem, studentką i załapiesz się na stypendium językowe np niemieckie DAAD lub Sokrates/Erasmus.
--------------------

Dodane: 09-06-2011 22:56
Przez wszystkie lata nauki uczyłem się (chociaż uczyć to może za duże słowo

) języka niemieckiego, jednak nigdy mi on nie podchodził.
Mimo to może jeszcze trochę go przyszlifuję, aby móc jakoś się w nim dogadać, i ... zacznę uczyć się angielskiego, bo to właśnie (nie)stety on jest kluczowy w dzisiejszym świecie.
--------------------

Dodane: 09-06-2011 23:11
Angielskiego uczę się od niepamiętnych czasów

od 3 lat uczę się francuskiego, niedługo jadę do Francji toteż trochę go jeszcze podszkolę.., natomiast chciałabym rozpocząć naukę japońskiego ale nie wiem co z tego wyjdzie, ponoć to trudny język ;p

Dodane: 09-06-2011 23:47
Mnie by chyba tylko japoński interesował no i jeszcze angielski bym chętnie dopieszczał

Znajomość 3 języków by mi wystarczyła, i tak zapewne będę do końca życia stosował wyłącznie polski.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 10-06-2011 11:13
Dzisiaj na angielskim dałem popis "swoich umiejętności". 7 pkt na 50 możliwych...babka się załamała. Na szczęście to była "zerówka" i do indeksu nie idzie. Ale to dało mi odpowiedź na pytanie jak stoję z językiem obcym i wniosek jest jeden "Jestem totalnym beztalenciem językowym".
--------------------

Dodane: 12-06-2011 10:37
Myślę , że angielski mi łatwo przychodzi i dobrze go potrafię więc tego się będe trzymał , w przyszłości mam zamiar pojechać do angli

więc angielski się przyda .
Chciałbym także nauczyć się innych języków (ale watpie że się ich naucze

)

Dodane: 04-12-2011 01:03
Angielski, jest to język, który chcę znać w przyszłości bardzo dobrze. No może mi za dobrze nie idzie, ale chcę się nauczyć i wyjechać, gdzieś do Ameryki. A co do niemca, to napisze krótko. NIENAWIDZĘĘĘ !!!
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.