Dodane: 04-12-2009 14:49
Oczywiście jestem za. I za tą bardziej skuteczną wersją, czyli naprodukowaniu kilku zarodków i zamrożeniu reszty. Księża nie są ludzcy, wymyślają jakieś głupie zasady które akurat im jest łatwo przestrzegać. Ale jak ktoś szczerze pragnie potomstwa a jest wyjście to zakaz in vitro to zabranianie mu uzyskania szczęścia.
Co do refundacji, to jestem za częściowa. Jakby była darmowa to ludzie zamiast szukać innych metod mogli by jej nadużywać. Na sfinansowanie całego zabiegu nie każdego stać a przy obecnym przyroście naturalnym trzeba traktować to jako inwestycje państwa w obywatela.
--------------------

Dodane: 09-12-2009 08:32
Ale zobacz ile dzieci, w domu dziecka czeka właśnie na rodziców? Przecież jest masa dzieci, które mają nawet po 1-3 miesiące i czemu takiemu dziecku nie dać szansy na lepsze życie, kiedy taka para, w której tylko jedna strona jest bezpłodna wybiera wersję z której musi zabulić masę kasy i jeszcze niema pewności czy jednak to dziecko się urodzi, tak jak było to z naszymi znajomymi trzy razy zapładniali ją sztucznie, kiedy już dawno mogła mieć adoptowanego bobasa..
--------------------

Dodane: 09-12-2009 12:08
Pewnie tak jest dlatego ze niektórzy ludzie zrobią wszystko zeby miec własne potomstwo z własnych genów, nie wszyscy chca miec adoptowane dziecko. Moze kobieta chce nosić dziecko, urodzić i wychować. Zresztą chyba mało ludzi chce adoptować dziecko jezeli jest choc najmniejsza szansa na to ze będą mogli miec własne.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 09-12-2009 13:44
Tak czy siak, wytłumacz mi jedno, chcą mieć własne dziecko, ale przecież jak ktoś poddaje się sztucznemu zapłodnieniu ze spermy innego, nieznanego człowieka, to jakie to jest ich dziecko? To jest dziecko jej i jakiegoś kolesia, którego nawet nigdy nie widzieli na oczy, psychopaty, mordercy kogo kolwiek, więc co to za różnica?
--------------------

Dodane: 17-10-2011 21:47
Ja jestem przeciw In Vitro bo z teko jest o wiele więcej problemów niż pożyteczności,a poza tym ludzie którzy są bezpłodni nie powinni podlegać temu zabiegowi ponieważ w ten sposób "przekazują" gen niepłodności a w ten sposób będzie to coraz większy odsetek ludzi będzie bezpłodnych.

Dodane: 18-10-2011 14:11
A ja jestem ZA! Przykład: znajoma nie może mieć dziecka ze swoim mężem, ale nie dlatego, że któreś z nich jest bezpłodne... Tylko dlatego, że jej wydzielina jest wroga, ale z macicą wszystko OK. Mogliby mieć własne dziecko, z jej jajeczka i jego spermy. Tylko koszty nie pozwalają im na taki zabieg

Dodane: 18-10-2011 16:00
Jestem za bo to jest bezpłodność jest chorobą a ta metoda może pomóc wielu ludziom. Jednak jak zwykle jest problem z pieniędzmi zabiegi takie są drogie i często pary nie stać na ich finansowanie lecz państwo też nie powinno finansować w 100% tych zabiegów, lecz uważam ze czasami powinno się dołożyć.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 18-10-2011 16:03
by_black napisał/a:
Ale zobacz ile dzieci, w domu dziecka czeka właśnie na rodziców? Przecież jest masa dzieci, które mają nawet po 1-3 miesiące i czemu takiemu dziecku nie dać szansy na lepsze życie, kiedy taka para, w której tylko jedna strona jest bezpłodna wybiera wersję z której musi zabulić masę kasy i jeszcze niema pewności czy jednak to dziecko się urodzi, tak jak było to z naszymi znajomymi trzy razy zapładniali ją sztucznie, kiedy już dawno mogła mieć adoptowanego bobasa..
A może któraś matka chce wiedzieć co to znaczy rodzić i dlatego wybiera metode In Vitro

.
Nasza pani od Religii baaaardo dobrze nam wytłumaczyła co to znaczy In Vitro

. Ogólnie spoko nauczycielka

, można się z niej pozbijać i wgl. I tak na koniec jestem za In Vitro

Dodane: 03-12-2011 23:39
Sądzę, że ta metoda jest niefajna względem religii, ale skoro niektórzy ludzie nie mogą mieć dzieci to czemu nie ?...sądzę, że nauka idzie z postępem, więc takie rozwiązanie jest bardzo przystępne.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.