Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:00
OnLine: 45, statystyki
index > Portal
Temat: Portal: Zmiany na stronie
Dodane: 07-12-2008 17:39
#Vens - user - 70%
A możesz wejść na moje konto?

Jak tak to wejdź i zobacz czy da się zrobić to u mnie. Bo jak wcześniej mówiłem muszę wpisywać hasło by profil mi się aktualizował.

Pozdro

--------------------
Dodane: 07-12-2008 21:59 - Edytowane przez by_ikar dnia 08-12-2008 22:31
#by_ikar - systemadmin - max%
Nie mogę wejść na twoje konto, hasło jest kodowane, a jego odkodowanie nie dość że jest czasochłonne to i prawie nie możliwe.

Mam profil usera który kiedyś chciał żeby usunąć jego konto, niestety my kont już nie kasujemy, wiec skoro się nie loguje jakiś czas to sobie skorzystałem z jego konta i zrobiłem filmik przedstawiający w jaki sposób i z jaką łatwością edytuje profil będąc zwykłym userem, co oznacza że problem nie jest po stronie strony, czy tego że admin może wszystko, ale problem jest po waszej stronie, a dokładnie przeglądarek, co jest uwzględnione w edycji profilu na samej górze. A tutaj macie link do filmiku który zrobiłem i zajmuje 30mb: http://www.megaup...d=FS1OXIAO jak by nie działał link pisać, ale również napiszcie mi teraz już wam się wszystko normalnie aktualizuje na npolsce jak i na dbpolsce bo kilka rzeczy zmieniłem, mimo że wcześniej nie miałem problemu to teraz już nie powinno być żadnego problemu.

Edit: dodaje drugi link do filmiku bo doszły mnie słuchy że są problemy z pobieraniem.. Więc inny host i inna nazwa pliku: http://www.przekl...rofilu.avi Wysokich transferów

UDPADE:
Zapomniałem dodać, że poprawiłem dziwne działanie "posty od ostatniej wizyty" ze mogło cię nie być kilka dni mimo to pisało 0 postów, problem polegał na tym że wystarczyło odświeżyć stronę, czyli już wiedziałem gdzie jest problem i profil a dokładnie to ostatnia wizyta.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 08-12-2008 17:25
#max10001 - user - 40%
mam prosbe mogłbys wrzucic film na youtube bo po ściagnieciu probowalem otworzyc przez:windows media player, bestplayer, nero showtime, winamp i quicktime ale w 3 pierwszych wyskoczył mi błąd ze albo nie mam jakiegos kodeka albo plik jest uszkodzony a w dwoch pozostalych nie bylo zadnej reakcji

Dodane: 08-12-2008 17:28
#C@rL - user - 100%
Pobierz te kodeki: http://dbpolska.n...oad_id=141 i zainstaluje je jak tutaj podano http://dbpolska.n...page_id=99 a ręczę Ci, wszytko będzie chodziło.

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 08-12-2008 18:14
#max10001 - user - 40%
Ikarze popatrz jak wygląda edycja profilu w operze http://img95.imag...tuurh8.jpg okno obok wybierz (to biale) jest zapełnione. W operze wszystko jest inaczej niz na twojim filmie.

PS. dzięki za pomoc z kodekami mialem je ale zle zainstalowane.

Dodane: 08-12-2008 18:27
#Rewinger - user - 90%
Opera to moja ulubiona przeglądarka, ale z DBP ma niestety problemy dlatego przestałem ją w tym celu niestety używać. Szczególnie ma problemy z powiadomieniami o nowych PW, postach i z editami. Więc jak chcesz wchodzić na DBP to radzę używać np. FireFoxa ;D

Dodane: 08-12-2008 20:12
max10001 napisał/a:
Ikarze popatrz jak wygląda edycja profilu w operze http://img95.imag...tuurh8.jpg okno obok wybierz (to biale) jest zapełnione. W operze wszystko jest inaczej niz na twojim filmie.

PS. dzięki za pomoc z kodekami mialem je ale zle zainstalowane.

Każda przeglądarka ma inne pole, tak samo jak każda przeglądarka różni się od siebie graficznie. Tamto to było z przeglądarki chrome, w opere jest inaczej, w firefoxie jest inaczej i w internet explorer jest inaczej.

Rewinger napisał/a:
Opera to moja ulubiona przeglądarka, ale z DBP ma niestety problemy dlatego przestałem ją w tym celu niestety używać. Szczególnie ma problemy z powiadomieniami o nowych PW, postach i z editami. Więc jak chcesz wchodzić na DBP to radzę używać np. FireFoxa ;D

Nie zgodzę się z tobą nawet odrobinę, opera jak i inne przeglądarki (prócz IE bo ona jest za stara, za starą ma budowę kodu) są dobrymi przeglądarkami a ja stronę starałem się dostosowywać do działania pod każdą przeglądarką, standardową nie standardową i tą mniej standardową. Wszystko leży w kwestii konfiguracji przeglądarki. Użytkownik prosty użytkownik, to nie jest wina przeglądarki czy tego że on nie potrafi jej skonfigurować ale wszystko leży po stronie admina który nie potrafi robić stron... Tutaj masz link do 20mb materiału który całkowicie odmieni twoje zdanie: http://www.megaup...d=GFQPKURF

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 10-12-2008 14:14 - Edytowane przez max10001 dnia 10-12-2008 14:16
#max10001 - user - 40%
Sczerze wam powiem ze jestem tempy nie wiem dla czego zeby dodac se avatar sciągnalem se mozille bo w operze nie chciało się dodac. w mozilli sie nie udało. Sciagnalem Chrome (Tą co ikar w niej robił na filmiku) tez nie mogłem. Z avatarem dalem joz sobie spokuj i nie bede zwalac tego na stronke czy na przeglądarki tylko powiem ze poprostu nie umiem.
Przepraszam jesli to podchodzi pod spam ale chciałem to napisac.

Dodane: 10-12-2008 14:27 - Edytowane przez Glamb dnia 10-12-2008 20:55
#Glamb - user - 70%
by_ikar napisał/a:
UDPADE:
Zapomniałem dodać, że poprawiłem dziwne działanie "posty od ostatniej wizyty" ze mogło cię nie być kilka dni mimo to pisało 0 postów, problem polegał na tym że wystarczyło odświeżyć stronę, czyli już wiedziałem gdzie jest problem i profil a dokładnie to ostatnia wizyta.

Ja mam problem z tymi nowymi postami. Klikam "posty od ostatniej wizyty" i pisze, że jest 0 nowych postów. Odświeżam stronę kilkakrotnie i nic :(

Edit: Mi już działa [wesoly]

Dodane: 10-12-2008 15:41
#enigma - user - max%
Glamb napisał/a:
by_ikar napisał/a:
UDPADE:

Ja mam problem z tymi nowymi postami. Klikam "posty od ostatniej wizyty" i pisze, że jest 0 nowych postów. Odświeżam stronę kilkakrotnie i nic :(

Mam tak niekiedy, i też mnie to trochę irytuje, nie wiem czy to z winy przeglądarki, czy jakiejś wady strony, ale mi także tak nieraz się robi. Parę raz to miałem i zauważyłem, że jak masz po zalogowaniu że możesz szybciej wejść, wtedy jest ok, ale jeśli zostawiłem żeby samo się załadowało, to już był ten problem.

Dodane: 10-12-2008 15:57
max10001 napisał/a:
Sczerze wam powiem ze jestem tempy nie wiem dla czego zeby dodac se avatar sciągnalem se mozille bo w operze nie chciało się dodac. w mozilli sie nie udało. Sciagnalem Chrome (Tą co ikar w niej robił na filmiku) tez nie mogłem. Z avatarem dalem joz sobie spokuj i nie bede zwalac tego na stronke czy na przeglądarki tylko powiem ze poprostu nie umiem.
Przepraszam jesli to podchodzi pod spam ale chciałem to napisac.

Czy plik spełniał odpowiednia wymagania? to jest:

Kliknij Przeglądaj, żeby wybrać avatar
Max. rozmiar pliku: 30Kb / Max. rozmiar grafiki: 75x75 pikseli
Plik nie może zawierać dużych liter (ABC), oraz znaków specjalnych, tj. Polskich (źąś itp.).

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 10-12-2008 15:59
#Krisu - user - 70%
Powiem Ci Enigma, że mam ten sam problem. Niestety, nie mogłem na DBP wejść przez ok. 2 dni, a jak właśnie wszedłem i dałem posty od mojej ostatniej wizyty pisze 0...Nie wiem, czym to jest spowodowanie, bo na przeglądarce Google Chrome też taki pisze, wiem ja nie wiem czym to jest spowodowane. Także czekam, aż może się to jakoś wyjaśni bo sam już nie wiem...Z góry THX.

Pozdro All

Dodane: 10-12-2008 17:01 - Edytowane przez by_ikar dnia 10-12-2008 17:04
Glamb napisał/a:

enigma napisał/a:
Mam tak niekiedy, i też mnie to trochę irytuje, nie wiem czy to z winy przeglądarki, czy jakiejś wady strony, ale mi także tak nieraz się robi. Parę raz to miałem i zauważyłem, że jak masz po zalogowaniu że możesz szybciej wejść, wtedy jest ok, ale jeśli zostawiłem żeby samo się załadowało, to już był ten problem.

Krisu14 napisał/a:
Powiem Ci Enigma, że mam ten sam problem. Niestety, nie mogłem na DBP wejść przez ok. 2 dni, a jak właśnie wszedłem i dałem posty od mojej ostatniej wizyty pisze 0...Nie wiem, czym to jest spowodowanie, bo na przeglądarce Google Chrome też taki pisze, wiem ja nie wiem czym to jest spowodowane. Także czekam, aż może się to jakoś wyjaśni bo sam już nie wiem...Z góry THX.

Pozdro All

Przed chwilą coś tam poprawiłem, sprawdzałem na różnych przeglądarkach, na różnych kontach no i działa, to jest pokazuje posty które zostały napisane od twojej ostatniej wizyty, podczas logowania się ta ostatnia wizyta jest aktualizowana, więc czasem był problem że najnowsze posty pokazywały się tylko raz, ale teraz dałem wam furtkę 5 minut co powinno, aczkolwiek nie musi, sprawić że nie powinniście mieć już problemów. Dodatkowo zauważyłem że mimo tego że było ustawione pokazywało się tylko 20 tematów w których zostały napisane posty, zostało to już naprawione. Po dłuższym czasie nieobecności (tj. około 30min, im więcej tym lepiej) zalogować się i sprawdzić czy działa, jak nie będzie działać napisać. Zobaczymy co da się zrobić.

Edit: chciałem was poinformować, bo zapomniałem napisać że istnieje dodatkowy mechanizm który pokazuje gdzie zostały napisane posty od ostatniej wizyty. Jak się wchodzi na stronę główną forum, w górnym menu przycisk "Forum" na samym dole macie legendę. Jeżeli nie będzie pokazywać żadnych "ikon" na pomarańczowo i nie będzie pokazywać w "postach od ostatniej wizyty" że są jakieś posty, mimo to będziecie widzieć jakieś posty, to już nie wiem co może być przyczyną... Ale dobrze by było jak byście wspomnieli. Pozdro

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 12-12-2008 21:17
#Napojasz - user - 90%
Zauważyłem, że statystyki które ujawniają kto w danym dniu napisał najwięcej postów wzmagają pisanie ich na forum xD Nie wiem czy to jest w 100% ale dostrzegłem znaczący skok w ilości postów, z resztą gadałem o tym z Ikarem na gg już kiedyś. Można było to przewidzieć :d

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 12-12-2008 21:23 - Edytowane przez Prince dnia 12-12-2008 21:25
#Prince - user - 80%
Napojasz
napisał/a:
12-12-2008 21:17 Zauważyłem, że statystyki które ujawniają kto w danym dniu napisał najwięcej postów wzmagają pisanie ich na forum xD Nie wiem czy to jest w 100% ale dostrzegłem znaczący skok w ilości postów, z resztą gadałem o tym z Ikarem na gg już kiedyś. Można było to przewidzieć :d

Oczywiście, konkurencja zawsze przynosi efekty. Prosty chwyt psychologiczny ;) Zawsze jeden będzie chciał mieć więcej niż drugi xD

Dodane: 13-12-2008 16:53 - Edytowane przez by_ikar dnia 13-12-2008 16:54
Właśnie przed chwilą skończyłem testowo nowy wygląd wiadomości bo tamten stary już mnie irytował.. Tak więc tutaj macie do testowania: http://npolska.ne...sages2.php na razie jest tylko na NPolsce więc ci co korzystają z DBP niech się zalogują na NP. No właśnie, nawiązując do logowania, znacznym problemem jest poruszanie się między stronami, za każdym razem trzeba się logować ;/ Dziś rano black podsunął mi pomysł i myślę że jest wykonalny, ale to się jeszcze okażę, mianowicie jak się logujesz żeby logowało cię i na jednej stronie i na drugiej jednocześnie, że w każdej chwili będziesz mógł się poruszać między dwoma serwisami, w przyszłości większą ilością. Czekam na wasze komentarze odnośnie trochę ulepszonego wyglądu wiadomości, mam zamiar niebawem dodać jeszcze "status wiadomości", będą to najzwyczajniejsze raporty o dostarczeniu. Możliwe że jeszcze dzisiaj to skończę :)

Edit: zapomniał bym dodać, dzisiaj jakoś po 12-13 z blackiem zastanawialiśmy się nad tym, żeby w postach na forum nie było tego bocznego panela dzięki czemu zyskali byśmy na przestrzeni, również powiedzcie co o tym sądzicie?

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 13-12-2008 17:10
#Prince - user - 80%
Znaczy pod tym linkiem to dużo nie widać, bo skrzynka jest pusta ;) Ale ten wygląd co wcześniej pokazywałeś jest jak najbardziej w porządku.

Za to mam inny mankament. Wyczyściło mi cała skrzynkę odbiorczą i nadawcza :o ..xD Czy to kwestia zmian, czy może normalna rutyna xD?

Dodane: 13-12-2008 17:19
Rutyna 9000 pw w bazie danych jest to spory "syf" a nie każdy kasuje wiadomości które już mu nie są potrzebne więc są kasowane wszystkie przeczytane wiadomości jak i wysłane, nie są kasowane wiadomości z archiwum. Też mam pustą :p Napiszę ci PW i będziesz już miał pełną :p w 1/100 części :p

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 13-12-2008 18:13 - Edytowane przez Glamb dnia 13-12-2008 18:19
#Glamb - user - 70%
by_ikar napisał/a:
Edit: zapomniał bym dodać, dzisiaj jakoś po 12-13 z blackiem zastanawialiśmy się nad tym, żeby w postach na forum nie było tego bocznego panela dzięki czemu zyskali byśmy na przestrzeni, również powiedzcie co o tym sądzicie?

To nawet dobry pomysł tylko nie likwidujcie go zupełnie, żeby tekst nie był do samego boku, tylko troszkę go zredukujcie ;)

P.S. mam mały problem z komentarzami. Gdy daje Skomentuj to nic się nie dziej. Znikają tylko poprzednie newsy.

Dodane: 13-12-2008 18:17
#Plastus - user - max%
mnie się podaba tak jak jest, nie trzeba nic ruszac, panal boczny ułatwia poruszania sie po forum i nie widzę powodu aby go likwidować

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online