Dodane: 12-11-2008 20:21 -
Tematy można jak najbardziej, napisałem że tematy i posty te co wiemy są do odbudowania, bo ich po prostu nie ma.. Zrobiłem dzisiaj 2x beckupa więc tym razem jak coś takiego mnie spotka, to nie będzie to jak w ty przypadku prawie 3 tysiące postów (tak ten weekend był bardzo dobrze odwiedzany, głównie forum

) i to wszystko jest do odbudowania
UDPADE Niedziela, 16 Listopad 2008, godz 18:27Zgodnie z tym co napisałem zmieniłem emot ikony na te stare, poprawiłem ogólnie kilka rzeczy, najważniejszą rzeczą jaką zrobiłem dzisiaj to opracowałem nowy system zabezpieczenia przed osobami trzecimi. Dotychczas był używany system który określał bez względu na jakie konto się logujesz liczył ilość błędnych logowań i w przypadku więcej niż 10 twój adres IP trafiał na czarną listę a tobie został zablokowany dostęp do strony. Było z tym trochę zamieszania, dużo ludzi tak sobie klika i klika nie patrząc na to czy to źle czy dobrze, a potem piszą maila że nie wiedzieli. Od teraz na czarną listę trafiają adresy IP które próbowały zalogować się na konta administracji.
Dalej, tak więc dzisiaj zacząłem prace nad nowym sb, to znaczy przechodzę z suchego pisania do praktyki. Na ten okres SB jest zamknięte dla wszystkich prócz adminów. Piszę żeby potem nie było na gg "a czemu sb nie działa"..
Na dziś to by było tyle

Pozdro
UDPADE Poniedziałek, 17 Listopad 2008, godz 19:07Wykryłem co było przyczyną usunięcia się wszystkich postów z forum. Problemem była wyszukiwarka która nie była dość zabezpieczona przed atakami sql injection i ktoś wstrzyknął swój kod i usunął cała tabele w bazie danych z postami. Wyszukiwarka będzie wyłączona na czas nie określony, do puki nie zostanie to w żaden sposób rozwiązane. Wszystkie anomalie związane ze strona, brak postów, brak tematów, tematy które nie chcą wchodzić, dodatkowe osoby w administracji, praktycznie co kolwiek proszę o zgłoszenie na PW do kogoś z administracji.
UDPADE Poniedziałek, 24 Listopad 2008, godz 15:02Tak więc szukajka została już naprawiona.
Zostało poprawione działanie "znajomi" dzięki wykryciu przez #Prince małego błędu.
Został zmieniony wygląd edycji profilu i przystosowany do "dzielenia" z inną stroną, o której dowiedzie cię dzisiaj w newsie.
Grupa VIP została całkowicie zmieniona, teraz jest to "Grupa aktywnych userów". Ponieważ za dużo było osób tam co nazywali się VIP a było to zbyt wysokie odznaczenie. Od teraz do grupy aktywnych userów dostaje się
każdy kto tylko osiągnie pułap 100 paru postów i będzie od czasu do czasu widoczny na forum.
Opracowałem stronę błędu, np po wpisaniu linku:
http://dbpolska.n... pojawi ci się strona błędy zamiast białej strony z napisem "404 file not fund".
Jakie zmiany się szykują:
- na pewno przeniesienie statystyk z strony głównej forum, w miejsce gdzie powinny być, czyli link zaraz koło "OnLine: 39".
- Kilka zmian w sb, o których już pisałem w dziale "tylko dla aktywnych" i jest to w zasadzie informacja dla nich.
- Szykuje się zmiana regulaminu, nie całości, ale zostanie on rozszerzony bardziej niż jest teraz o forum, ponieważ to co jest teraz jest tylko ogólnikowe i tutaj za pomoc dziękuje #Prince.
Pozdro
UDPADE Czwartek, 27 Listopad 2008, godz 20:43Poprawiłem prywatne wiadomości w nich też wykryłem pewną lukę o której na szczęście nie dowiedzieli się inni, dzięki czemu nie będzie więcej takich wpadek jak z szukają..
Przeniosłem wszystkie statystyki z strony głównej forum i dodałem kilka od siebie. Wydają mi się one trochę nie komfortowe zwłaszcza "Aktualnie online są" dla tego liczę na jakieś komentarze których aktualnie brak..
Jutro po powrocie do domu zamierzam wziąć się za shoutboxa skończyć go już ostatecznie oraz chcę zrobić nowy sposób powiadamiania o nowej wiadomości, dla przykładu mniej więcej tak planuje żeby to wyglądało:
http://www.przekl...tled_2.png a efekt działania będzie taki:
http://www.przekl...titled.rar . Ogólnie ma się to trochę poprawić

No i jeszcze został mi regulamin poprawiony i napisany przez Prince oraz Netykieta napisana przez Napojasza. Liczę na jakieś opinie. Pozdrawiam

Dodane: 28-11-2008 17:32 -
Fajnie wygląda ten nowy system PW, myślę, że będzie to wygodniejsze.
Co do użytkowników online w nowym miejscu trochę mi to nie pasuje, bo nie da się tego okna rozszerzyć i nie przegląda się tego zbyt wygodnie, stary system według mnie lepszy był.
Co do regulaminu, to jest tam trochę językowych błędów, a mnie to razi osobiście...
Edit: Sorry z tymi online, już da mi się rozszerzyć okienko, jest ok ;p

Dodane: 28-11-2008 21:52
Co do regulaminu, to jest tam trochę językowych błędów, a mnie to razi osobiście...
Oj bidoku Ty mój
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
. Już nie raź się tak, napisałem regulamin i jest raczej bez błędów jak Ikar go wrzuci to będziesz nie raził a wręcz promieniał ze szczęścia
Nie komentowałem do tej pory, ponieważ uważałem że Ikar będzie sobie update'ował i nie ma co bluzgać naszymi postami tematu, ale jak proszą to ok
Pomysł z wiadomością jest mi zupełnie obojętny, ponieważ pasuje mi obecny stan. Jednak ten nowy, nie jest gorszy a może okazać się lepszy, zobaczymy jak z funkcjonalnością xD
Przeniesienie aktywnych online..cóż uważam że słaby pomysł. Malutkie okienko, a w tym masa nicków i innych statystyk. Jednak jeśli się coś krytykuję to powinno się mieć argumenty, lub pomysł na coś lepszego

A ja takowy posiadam. Mianowicie, stworzyć coś takiego jak ''Mój Asystent''. Już mówię co to takiego, jest to bajer stosowany na wielu stronach, służący do wszystkiego tego co tutaj jest podzielone na pare różnych rzeczy. Są tam statystyki, wszelakiego rodzaju począwszy od nowcyh postó na forum przez liczbe odiwedzin, userów odwiedzających dzis DBP, NP. Userów online, ranking najaktywniejszych, dziesiejsze posty no dosłownie wszystko. I można też wrócić na swoje miejsce userów online

Jednak jest to tylko propozycja, i możecie mnie zupełnie olać, nie obrażę się
xD Jednak sprawdzało się to na wielu forach na których byłem i uważam że warto i tu to wprowadzić

Dodane: 28-11-2008 22:01
#PrinceSą tam statystyki, wszelakiego rodzaju począwszy od nowcyh postó na forum przez liczbe odiwedzin, userów odwiedzających dzis DBP, NP. Userów online, ranking najaktywniejszych, dziesiejsze posty no dosłownie wszystko. I można też wrócić na swoje miejsce userów online
Mmm statystyki xD Jestem ich fanem i zagorzałym zwolennikiem, Ikar dobrze o tym wie bo nie raz mu dupe trułem na gg o tym właśnie co pisałeś a także o prau innych sprawach, kilka weszło w życie a parę nie xD
Jeżeli chodzi o te osoby online to wydaje mi się, że przenosiny tego do małego okienka to nie potrzebne kombinowanie
PS: Nietykieta hmmm pisałem ją kilka miesięcy temu xDD Sam już nawet nie pamiętam co w niej jest xD
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 28-11-2008 22:07
Mmm statystyki xD Jestem ich fanem i zagorzałym zwolennikiem, Ikar dobrze o tym wie bo nie raz mu dupe trułem na gg o tym właśnie co pisałeś a także o prau innych sprawach, kilka weszło w życie a parę nie xD
Skoro jesteś zagorzałym fanem statystyk, to asystent by Ci się spodobał i to bardzo. Wchodzisz i masz wszystko, nowe posty, Twoje posty, rankingi najaktywniejszych dziś, i w ogóle, userzy online, odwiedziny DBP dzis i w ogóle, no czego tylko dusza zapragnie, i jest już to napisane w php bo na forach php jest, więc nie trzeba pisać od nowa można wziąć tamtego i troszkę pozmieniac vizualnie

I zamiast tego skąpego okienka statystyki mieć full wypasionego asystenta
xD

Dodane: 28-11-2008 22:15
jakie kol wiek
Jakiekolwiek
W regulaminie raz jest tak, raz tak xD
Ale dobra nie czepiam się ;p
Z tymi statystykami to niezły pomysł, acha i jak klikam na nie to pisze "Ststystyki" xD

Dodane: 28-11-2008 22:17
#Prince
Wchodzisz i masz wszystko, nowe posty[, Twoje posty, rankingi najaktywniejszych dziś, i w ogóle, userzy online, odwiedziny DBP dzis i w ogóle,
To w sumie już jest ale gdyby było w jednym miejscu to estetycznie i elegancko by to wyglądało xD Kiedyś rozmawiałem z Fifim o rankingu najaktywniejszych userów i najaktywniejszy w ogóle, może zostanie wprowadzone
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 28-11-2008 22:19
Rewinger
napisał/a:
28-11-2008 22:15
jakie kol wiek
Jakiekolwiek
W regulaminie raz jest tak, raz tak xD
Życie nie można mieć wszystkiego zwłaszcza jeśli:
Ale dobra nie czepiam się ;p
Z tymi statystykami to niezły pomysł, acha i jak klikam na nie to pisze "Ststystyki" xD
zdecydowanie pisze a nawet jest napisane, nieźle nie

xD? Ale nie bój nic niedługo regulamin będzie tak sprawny i poprawny jak Ty i Twoje posty

Dodane: 28-11-2008 22:22
Kurde, ty Rew to masz oko do błędów

teraz dopiero to dojrzałem

Wszystkie zmiany mi się podobają i oczywiście upiększają stronę

Statystyki gicior, panel także. PW też zawaliście. Ogólnie mówiąc kawał dobrej roboty
Pozdro All

Dodane: 29-11-2008 11:13 -
No więc tak, czytałem te wasze wszystkie posty i jednak widzicie że czasami warto odpisać

No więc wczoraj mnie nie było w domu, ale dzisiaj już jestem

i tak najpierw odpiszę princowi, tak więc nie mogę przerobić agenta z forum phpbb ponieważ na całkiem innej zasadzie działa forum tutaj i forum tam. To ze są jakieś podobieństwa wcale nie znaczy że to jest to samo. Musiał bym praktycznie takiego agenta napisać od nowa. Musiał byś mi pokazać screna jak taki agent wygląda:> Natomiast ktoś podsunął słuszny pomysł żeby statystyki były po prostu na osobnej podstronie:> i to chyba było by najlepsze z tego względu że zmieściło by się ich więcej no i nie było by to takie szpetne... Co do błędów składniowych.. No cóż będą one się zdarzać na stronach które będę robić ręcznie czyli regulamin, administracja, znajomi itp Pisanie w php po polsku czasami nie jest łatwe, php nie wyświetla ą ś ź trzeba to zastępować innymi znakami. To ciężko jest czasem wyszukać błędy zwłaszcza że mój edytor podświetla tylko te w php

ale znów jak wrzucałem cały regulamin do FF to mi nie pokazywał błędów ;/ ehh..
Tak więc pokażcie screna tego agenta i zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Edit: asystenta nie agenta.. nie wiem co mi ten agent siedzi w głowie
UDPADE: Czwartek, 04 Grudzień 2008, godz 18:57No więc w końcu skończyłem te nieszczęsne statystyki xD Normalnie tylko bym o tym wspomniał ale muszę coś napisać bo jest tutaj ważna opinia innych. Tak więc ci co są na DBPolska.net otwierają ten adres:
http://dbpolska.n... ci co są na NPolska.net otwierają ten adres:
http://npolska.ne... i napiszą mi tutaj co sądzą o tych statystykach. Ewentualne błędy, najlepiej pokazujcie w postaci screena

a teraz się biorę za resztę

Dodane: 04-12-2008 19:19
by_ikar napisał/a:
UDPADE: Czwartek, 04 Grudzień 2008, godz 18:57No więc w końcu skończyłem te nieszczęsne statystyki xD Normalnie tylko bym o tym wspomniał ale muszę coś napisać bo jest tutaj ważna opinia innych. Tak więc ci co są na DBPolska.net otwierają ten adres:
http://dbpolska.n... ci co są na NPolska.net otwierają ten adres:
http://npolska.ne... i napiszą mi tutaj co sądzą o tych statystykach. Ewentualne błędy, najlepiej pokazujcie w postaci screena

a teraz się biorę za resztę
Jeśli chodzi o statystyki, to ja osobiście jestem bardzo zadowolony, szczególnie podoba mi się ten motyw z pokazaniem najaktywniejszych userów w danym dniu, oraz ciekawe jest rubryka z użytkownikami z największą liczbą postów. Ogólnie wizualnie bardzo przyjemnie się prezentuje, no i te dodatkowe motywy także mi się podobają. Ogólnie z tego co wiem (zdradzę tajemnice Filip sory xD) ma być jeszcze dodatkowa rubryka z ilością artykułów na stronie to także uatrakcyjni te statystyki. Uważam że jest to kawał dobrej roboty i mi osobiście bardzo się podoba ; )
--------------------

Dodane: 05-12-2008 17:13
No i apgrejt^^ strony o który tyle trułem dupę Filipowi na gg wreszcie jest
Jestem maniakiem statystyk i mnie taki wykaz bardzo satysfakcjonuje mimo iż trochę inaczej sobie wyobrażałem graficzne przedstawienie tego.
Jest git

xD
--------------------

Dodane: 05-12-2008 17:18
To przedstaw jak ty to widzisz graficznie..?

Dodane: 05-12-2008 17:50
Problem polega na tym, że nie miałem konkretnej wizji. Na pewno inna czcionka i trochę inny układ tego na stronie ale co tam, tak jak jest nie jest źle...
--------------------

Dodane: 05-12-2008 18:46
Bardzo ładny ten nowy wygląd i muszę przyznać, że ładnie to zrobiłeś ;D. Co ja bym dodał? Dodałbym obok najaktywniejszych ich avki oraz wprowadziłbym też trochę wszechobecnego na DBP pomarańczowego koloru ;D

Dodane: 05-12-2008 18:50
Pomarańczowy jest wprowadzony

Avka? za dużo miejsca zajmuje i nie potrzebne dane wyciągane z bazy danych. Po za tym, jak ty byś był w najaktywniejszych? Avka by nie było

Więc radzę uzupełnić profil, raz bo brzydko wyglądasz bez avatara, dwa bo kojarzysz mi się z "początkującym" xD więc posłuchaj rady i wstaw sobie nawet biały obrazek jako avatar xD

Dodane: 05-12-2008 19:01 -
No, ale nie jest go zbyt dużo, co byś powiedział na to żeby nie całą tabelkę, tylko zewnętrzne obramowanie było na pomarańczowo? Byłoby to dobre, czy zbędne?
Mniej więcej tak (nie śmiej się, robiłem na szybko w Paincie xD), i chodzi tu właśnie o takie obramowanie:
http://img262.ima...elavu9.jpg EDIT: Oki doki, tylko luźna propozycja to była ;P

Dodane: 05-12-2008 19:19 -
Nie będę się śmiał bo nie wiem czy w paincie zrobił bym lepszą xD ale nie, ramka nie będzie pomarańczowa, z tego względu że wszędzie na stronie jest ona niebieska

pomarańczowe są napisy
UDPADE Niedziela, 07 Grudzień 2008, godz 17:12Ostatnio doniesiono mi że avatar nie wgrywa się do profilu na NPolska.net, ja przed chwilą sprawdzałem i mi się wgrywało, ale prosił bym o to żeby inni sprawdzili czy im działa.

Dodane: 07-12-2008 17:19
by_ikar napisał/a:
Ostatnio doniesiono mi że avatar nie wgrywa się do profilu na NPolska.net, ja przed chwilą sprawdzałem i mi się wgrywało, ale prosił bym o to żeby inni sprawdzili czy im działa.
To u mnie by cokolwiek zmienić w profilu muszę wpisywać ponownie swoje hasło w "Potwierdź Hasło". Jeśli tego nie zrobię po prostu odświeża mi się strona i nic się nie zmienia. Jednak mi to nie przeszkadza ale chciałem to zgłosić
Pozdro
--------------------

Dodane: 07-12-2008 17:23
Dziwne jest to dla tego że to nie jest ważne czy jest się adminem czy nie, a nawet brałem konto zwykłego usera i sobie normalnie edytowałem wszystko, więc to wszystko co piszecie strasznie mnie dziwi..
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.