Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:42
OnLine: 53, statystyki
index > Portal
Temat: Portal: Zmiany na stronie
Dodane: 06-07-2009 13:54
#pacin - user - 90%
Nikt tutaj nie narzeka tylko się martwi o stronę. Szkoda by było gdyby "straciła stabilność".
Ps. Nie lubię czekać, ale jak trzeba to trzeba. ;) :)

--------------------
Dodane: 07-07-2009 19:11
#by_ikar - systemadmin - max%
Wczoraj od godziny ~22:30 strona nie działała co było spowodowane instalacją nowego systemu na serwerze oraz nowego oprogramowania. Początkowo szło gładko ale potem zaczęły się schody z racji tego że to system na którym wcześniej nie pracowałem no i chyba trochę pech.. Na chwilę obecną działa teoretycznie wszystko. W praktyce wygląda to tak że jest problem z aktualizacją avatara, ponieważ zmieniły się katalogi na serwerze i to poprawię lada moment :) i jeszcze jeden problem przez który najbardziej byliśmy opóźnieni to serwer poczty. Nie przysyłajcie maili na adres info@dbpolska.net czy info@npolska.net ponieważ mam problem z konfiguracją serwera pocztowego.. Maile rejestracyjne działają normalnie z racji tego że są wysyłane przez sendmaila.. Podejrzewam że jeszcze na 30-40min strona może być późnym wieczorem zawieszona. Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 08-07-2009 00:22
#blade81 - user - 80%
Cały dzień próbowałem wejść na stronę już się bałem że coś poważnego się stało,skasowana albo coś.No ale tak to rozumiem,ważne że narazie działa.Ogólnie nie jestem w temacie,ale doczytałem się cosik o nowych stronkach,no tajemnica więc ciekawe byle Dbp działała.

Dodane: 08-07-2009 19:16 - Edytowane przez Dexteros dnia 08-07-2009 19:17
#Dexteros - user - 80%
Mam nadzieje, że szybko sie uporasz z tymi avami bo tag głupio sie bez niego czuje :d

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 11-07-2009 15:50
Tak więc możliwość zmieniania avatarów już działa normalnie, miałem z tym lekki problem ponieważ po zmianie systemu, zmieniły się katalogi, myślałem że zmiana dotyczy jedynie zmiany nazwy katalogów, jednak nie;p ale doszedłem po woli do tego co to było i już działa jak najbardziej prawidłowo :)

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 14-07-2009 14:41
#by_black - systemadmin - max%
Około czwartej nad ranem nastąpiła awaria dysku, na którym postawiona jest strona. Niestety problem, który wynikł nie z naszej winy. Dysk został naprawiony, jednak dopiero kilkanaście minut temu udało nam się zakończyć konfigurację.

Za utrudnienia przepraszamy.

Dodane: 16-08-2009 18:35
#Napojasz - user - 90%
Wnoszę na forum publicznym zapytanie odnośnie systemu przywracającego hasło,otóż działa on baaaardzo wolno i trzeba czekać dość długo zanim hasło dotrze. Niestety mam tendencje do zapominania haseł xD i czasem z tego korzystam i jeżeli już muszę to jest to prawdziwa mordęga. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy przyśpieszenie tego jest w ogóle możliwe.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 16-08-2009 19:33
Otóż widzisz jeżeli strona działa, bo hasła są wysyłane automatycznie pod warunkiem że działa strona. Skoro działała znaczy że ono się automatycznie wysłało. Z tego co ja widzę masz maila na WP więc tam nigdy od razu maile nie dochodzą bo zazwyczaj do mail doklejana jest jeszcze reklama. Radzę zacząć korzystać na poważnie z gmaila ewentualnie powrócić do tlena i poczty o2. Mi na o2 maile przychodzą natychmiastowo.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 16-08-2009 19:44
#Napojasz - user - 90%
Ok, teraz już nie mam do was zastrzeżeń xD Ale wiesz Ikar, ja wszędzie mam podanego tego maila jakbym zmienił to bym się nie odnalazł tym gąszczu.
Więc już się zmęczę i będę miec tego co mam :(

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 16-08-2009 21:49 - Edytowane przez by_ikar dnia 19-08-2009 11:49
Jest taka opcja w większości darmowych skrzynek jak "przekazywanie listów na inny adres" i sporadycznie nie wszystko na raz a zmieniać. Tak działa mail DBP wcześniej db_polska@o2.pl a teraz info@dbpolska.net i wszystko z o2 jest przekazywane na aktualnego maila, a gdzie możemy to zmieniamy. Najlepsze jest to że spam który tam docierał, nie zostaje przekazany na maila DBP ;p

EDIT:

Piszę to tutaj bo jakoś nie bardzo chcę napisać newsa tylko i wyłącznie po to żebyście wiedzieli. Tak więc na weekend jak dobrze pójdzie, a wszystko na to wskazuje że tak właśnie będzie, strona w późnych godzinach wieczornych nie będzie działać na góra 30min, z racji tego że zmieniamy system plików, to jest dokładniej to od początku wakacji piszę całą stronę od podstaw, zmieniam niektóre rzeczy w wyglądzie, sporą część w działaniu. Celem jest przyspieszenie działania strony, oraz zwężenie lewego panelu, na rzecz poszerzenia środka. Zmieni się również górne poziome menu nawigacyjne (strona główna, forum itp) zostanie wywalonych stamtąd kilka rzeczy, a kilka innych zostanie dodanych. Zostały poprawione większe błędy jakie ja sam zauważyłem, dla tego tyle czasu trwało to wszystko, ponieważ wszystko chciałbym mieć zapięte na ostatni guzik. Wraz z wprowadzeniem nowego systemu zarządzania treścią (systemu strony) zostanie wprowadzona nowa witryna ampolska.net, artykuły mamy na nią gotowe pozostaje tylko ich dodanie i kilka ostatnich kosmetycznych poprawek i wydaje mi się że jeszcze przed końcem wakacji może ruszyć kolejna strona. Jakby było tego mało, jednej jeszcze nie skończyliśmy (ampolski) a już nad kolejną pracujemy :p więc ten rok będzie owocować w dużo nowości.

Nowy system cechuje w głównej mierze szybkość działania, który jest o 25-35% szybszy od aktualnego. Cechuje go prostota i duża funkcjonalność. Musiałem się trochę pochwalić ponieważ jest to owoc mojej 1,5 miesięcznej pracy, sam jestem zaskoczony efektami, i wydaje mi się że i wy również będziecie :d

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 13-10-2009 15:05
#Cheon - user - 90%
Tak z nudów sobie pomyślałem.
Może zamiast tych pasków z procentami przy postach, można by zastąpić to ''mini'' smoczymi kulami, gwiazdki w kulach też mogłyby grać jakąś rolę.
Resztę pozostawiam waszej fantazji xD
Ot taki pomysł.

--------------------

Dodane: 09-01-2010 17:55
#by_black - systemadmin - max%
To nie tylko forum o Dragon Ball, to także forum o innych anime i wielotematyczne, tak więc taki obrazek jaki jest obecnie, nadaje się do tego najlepiej :)

Dodane: 18-01-2010 18:04 - Edytowane przez Rocky dnia 18-01-2010 18:28
#Rocky - user - 90%
A ja sądzę, że przydałoby się w profilu użytkowników napisać jaką mają płeć bo chyba tego nie ma, albo jestem ślepy xD Czasem by to ułatwiło pisanie na forum z osobami które by wpisały płeć i nie byłoby głupich i niepotrzebnych wtop xD

EDIT Aha, jak pisaliście to sorry. Ale nie chciało mi się tych 13 stron przeglądać xD

Dodane: 30-01-2010 04:35
Już pisaliśmy o tym roki, że albo się nad tym zastanowimy, albo tego nie wprowadzimy. Dla czego? Głównie dla tego że ta strona nie może służyć celom matrymonialnym. Wystarczy że ktoś wystawi fotkę na forum i już jest wielkie hallo, a to nie jest żadna nasza klasa, fotka czy inne pierdoły. Ale tak jak już pisałem pomyślę nad tym czy udostępnić taką możliwość..

Wiadomość doklejona:
Właśnie skończyłem zmieniać strefę plików na zupełnie nową strefę plików. Pliki są prawie te same, ale wszystko wygląda estetyczniej, bardziej przejrzyście, przynajmniej według mnie :p teraz strefa plików jest mniej zasobożerna, oczywiście jeżeli macie stare linki gdzieś na forum, to wszystko będzie działać poprawnie - pełna wsteczna kompatybilność :)

Zmian się jeszcze trochę szykuje, oczywiście nie będzie to z dnia na dzień, będą one przychodzić etapami. Kolejne zmiany czekają forum, już jutro (dzisiaj;p) zacznę się nim bawić. Wraz z zmianami na forum, dojdzie kilka nowych opcji względem ustawień strony. Kilka rzeczy zostanie poprawiony, wszystko zostanie zoptymalizowane żeby chodziło jeszcze szybciej. Zmianie ulegną dodatkowo adresy tematów, działów forum itp itd, ale jak przystało na geeka, z pełną wsteczną kompatybilnością, czyli stare adresy będą działały również :)

Zgłaszajcie ewentualne problemy ze strefą plików, mogłem czegoś nie dopatrzyć (jeżeli problem polega na pobraniu pliku to jest od tego inny temat, chodzi o samo funkcjonowanie strefy plików) bo robiłem to w między czasie kiedy dodawałem 1500 plików, ponieważ baza danych dla nowej strefy plików ma całkiem inną architekturę i trzeba było to przenieść ręcznie, dla tego trochę mi to zajęło (jakoś ponad tydzień)..

No nic nie pozostaje mi testowania strefy i zgłaszania błędów. Dobranoc tym co jeszcze nie śpią.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 30-01-2010 14:23
Ikar super jest nowa strefa plików. Dużo lepiej wygląda i jest superowa. Przynajmniej teraz nie musisz robić nowych rubryk i w jednej rubryce jest więcej linków. Naprawde Ikar super robota.

Dodane: 30-01-2010 14:29
#Ippo - user - 80%
Zgadzam się w 100% teraz strefa plików jest bardziej przejrzysta :) Może chociaż w małym stopniu pomoże to dzieciom neo xDD. Cieszę się, że strona ciągle się zmienia i spoczywacie na laurach :)

--------------------
Dodane: 30-01-2010 14:41
Raczej nigdy nie przestaniemy się rozwijać, dla tego że my wciąż się uczymy, ja wciąż czytam rozmaite książki o programowaniu i wypowiedzi różnych ludzi którzy się na tym znają na blogach, a black wciąż ogląda nowe anime, wciąż ma nowe wizje artykułów, wciąż coś jest poprawiane, modyfikowane. Także my nigdy się na stronach z grupy DBPolska się nie nudzimy :d za dużo w nas kreatywności :)

Co do strefy plików, uznałem że 40 wyników na stronie jest lepszym rozwiązaniem niż 15 wyników i przechodzenie po 15 podstronach. Znów 40 plików w poprzedniej wersji było by raczej zbyt długim wynikiem jak na jedną stronę. Więc udało mi się to pomieścić, w pliku są odpowiednie informacje co powinno zadowolić przynajmniej część użytkowników. Jeszcze tylko w niektórych plikach muszę wielkość uzupełnić i będzie miodnie :)

Pamiętajcie będą jakieś błędy to zgłaszać :)

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 06-02-2010 20:28
#Bayan - user - 10%
Mam taką małą sugestie :)

Jak przed chwilą zauważyłem uzytkownik #milok13(ktory jest klika godzin zarejestrowany) założył 3 tematy o tym samuym (zwane potocznie.. spam).
Nie znam sie, ale wydaje mi sie że dobrą "funkcją" było by możliwość założenia tematu tydzień po rejestracji, moze dluzej albo krócej..

Jeżeli pomysł jest beznadziejny, to skasowac posta :p

Dodane: 06-02-2010 20:38
#Pepe - user - max%
Ewentualnie możliwość założenia tematów od np.15 postów.Bo wyżej wymieniony user nie dość,że założył 3 tematy o tym samym (czyt. grze on-line) to jeszcze w działach DB.Myślę,że takie rozwiązanie mogłoby być dobre i przede wszystkim byłoby barierą dla dzieci neo ;) PzdR.

--------------------
iSayumi
Dodane: 06-02-2010 20:45
#estello - user - 50%
Pepe napisał/a:
Ewentualnie możliwość założenia tematów od np.15 postów.Bo wyżej wymieniony user nie dość,że założył 3 tematy o tym samym (czyt. grze on-line) to jeszcze w działach DB.Myślę,że takie rozwiązanie mogłoby być dobre i przede wszystkim byłoby barierą dla dzieci neo ;) PzdR.

Tak ja się z tym zgadzam. Bariera mogła by być chociaż od 10 postów tak żeby odciąć spamerom możliwość zakładania bazsensownych tematów.
Ale zobaczymy co nasi kochani admini o tym myślą :d

--------------------
Zapraszam na moje GFX
klik---> My GFX <---klik
--------------------------------------------------------------------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online