Dodane: 30-10-2008 18:28
A więc temat jak jego krótka nazwa mówi będzie dotyczył produkcji Disneya. Każdy oglądał przynajmniej jedną Disneyowską produkcje, prawda? <-- pytanie retoryczne, nie odpowiadać xDD Tak więc te cudowne bajeczki każdy zna. Niektórzy je lubią inni nie ^^ Kilka pytań dla tych obydwu grup... Co wy sądzicie o tych produkcjach? Lubicie je, czy też nie? Która z produkcji podobała/podoba wam się najbardziej? Koniec pytań... pisać posty na temat i głównie na temat xD Ja wypowiem się później, gdy kilka osób doda już swoje posty ^^
Pozdro all!!!
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 30-10-2008 18:32
Ooo super temat o bajeczkach...xD Więc ja jak każdy w pewnym okresie swojego życia zaszczycałem te produkcje moim zacnym okiem xD Tych produkcji była całam masa więc wszystkich nie wymienię.Głównie w tych produkcjach podobała mi się animacja taka realistyczna się robił...
Najbardziej podobały mi się Toy Story 1 i 2 Polecam
Coś ci się spamerzy(oprócz mnie xD) nie pchają do tematu

Dodane: 30-10-2008 18:35
Powiem tak, Disney popularny ale dla mnie ich pierwszym i zarazem ostatnim wspanialym dzielem byl Krol Lew.
Laion King cos wspanialego, ta bajka to nie tylko moje dziecinstwo, ale to cos do czego wracam rowniez teraz. I szczerze mowiac boje sie pisac w tym temacie, bo wystarczy ze pomysle o KL i juz mi sie chce plakac.
Krotko, muzyka, podkald dziwekowy, dubling, to wszystko jest klasa sama dla siebie. Dalej, rewolucyjna jak na tamte czasy animacja rysowana polaczona z efektami komputerowymi.
Dla mnie arcydzielo. No i opowiada o najwspanialszej milosci jaka istnieje czyli Ocjec - Syn.
Placze do dzis placze jak dziecko kiedy to ogladam, ale moze to wlasnie dlatego ze opowiada o takiej pieknej milosci ojca i syna ktorej ja nigdy nie zaznalem, moze dlatego to dla mnie takie wazne, nie wiem.
Reasumujac tylko Krol Lew.
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 30-10-2008 18:41
Ach oglądało się kiedyś tego mnóstwo xD Gdy byłem młodszy bardzo ciągle oglądałem produkcje Disneya. DO moich ulubionych zaliczały się takie tytuły jak Król Lew (1 część rządzi ;p) oraz serial Timon i Pumba xD Za myszką miki i jej przyjaciółmi nigdy specjalnie tez nie przepadałem. Oglądałem również Aladdin'a ;p Te bajki najbardziej zapadły mi w pamięć. A jeśli mówimy o Toy Story to nigdy specjalnie mnie nie zaciekawiły i nie przypadły mi do gustu ;p Pozdro

Dodane: 31-10-2008 14:27
Disney to najlepsza wytwórnia bajek na świecie xD
Zawsze byłam najwierniejszą fanką Króla Lwa, ale poza tym uwielbiałam Pocahontas, 101 dalmatyńczyków, Toys Story, PIRACI Z KARAIBÓW i tak mogę wymieniać bez końca.. ;P
Oczywiście dla mnie najlepsze są te najstarsze bajki, miały świetną ścieżkę dźwiękową ( w większości produkcji Hansa Zimmera ) i wielkie przesłanie.
Z tych nowszych to jedynie wyżej wymieniony film Piraci z Karaibów, bo za tą całą Hannah Montana czy High school musical nie przepadam ;P
Podsumowując na bajkach Disneya się wychowałam xD
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 31-10-2008 14:32
A ja nigdy nie lubiłem tych bajek ;P Co najwyżej "Piraci z Karaibów"... No chyba, że Myszka Miki, albo Kaczor Donald... To nawet teraz lubie oglądać i mam wielkie wycie xD
Za to filmy dla "młodzieży", które były produkowane przez Disneya uważam za totalną klape. Noa le jak kto lubi ;P

Dodane: 31-10-2008 20:00
No cóż będąc jeszcze małą dziewczynką bardzo chętnie oglądałam bajeczki Disneya

Zresztą mieli i nadaj mają fajne bajki. Kto nie zachwycał się królem lwem czy inna bajką?? Uważam że Disney jest jednym z najlepszych producentów takich bajek. Dla małych dzieci są one dobre, bo nie zawieraja przemocy, a uczą odróżniac dobro od zła. Jest śmieszna muzyka, dużo humoru i dlatego lubię bajki Disneya

Dodane: 31-10-2008 20:18
Bajki Walta Disneya są zdecydowanie najlepszymi produkcjami dla małych dzieci i całej rodziny. Bawią i uczą podstawowych wartości oraz nie są nudne

dlatego każda następna produkcja jest bardzo chętnie oglądania a bilety w kinach rozchodzą się jak świeże bułeczki xD
Aż dziw bierze, że nadal mają pomysły i tworzą coś fajnego ;]
Kiedy byłem mały mama kupowała mi kasety VHS z bajkami xD Najmilen wspominam Króla Lwa, Toy Story xD
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 31-10-2008 20:56
Ja lubiłem bardzo Kaczora Donalda i Króla Lwa. Disney naprawdę odwalił kawał dobrej roboty. Kiedy rozwijało się anime i manga w XXw. to wielu twórców się na nim wzorowało. Np. charakterystyczne duże oczy są wzięte z jelonka Bambi czy jak mu tam. Naprawdę lubię te bajki, są one wartościowe, bo często przekazują coś więcej...

Dodane: 31-10-2008 21:13
Oj te kochane Disney'owskie bajki... Coś pięknego. Wiele ich się widziało ^^ Najbardziej lubię [wręcz uwielbiam] Króla Lwa [1 i 2]... Ta bajka mnie rozbraja... Na 'Król Lew II Czas Simby' normalnie płakałam... I z radości i ze smutku... Bardzo lubię też "Piratów z Karaibów'... Tak jak #Zuza93, ja też nie przepadam za Hannah Montana i High School Musical... Za to spodobał mi się film Camp Rock... Wg mnie lepszy niż HSM ale nic nie przebije tych starych, dobrych bajek Disney'a...
--------------------
Little girl.. Little girl, why are you crying?
Inside your restless soul your heart is dying..
Little one.. Little one, your soul is purging
Of love and razor blades your blood is surging

Dodane: 16-11-2008 21:57
W dzieciństwie uwielbiałam produkcje Walta Disneya. Szczególnie kochałam ''Króla Lwa'', do którego często wracam, bo po prostu ta bajka to normalnie klasyk..xDDD Najlepsza była pierwsza część, posiadała najciekawszą fabułę i niezastąpiony humor. Akcje Timona i Pumby do dzisiaj mnie rozbrajają, a już ''Hakunamatata'' w ich wykonaniu to po prostu cudo;D
Kolejne produkcje, które mnie zachwyciły to: ''Mulan'', ''Pocahontas'', ''Nowe szaty króla'', ''Mój brat niedźwiedź'', ''Piraci z Karaibów''..xDDD Dodatkowymi plusami każdej z tych produkcji są niesamowite ścieżki dźwiękowe, a także świetny dubbing, który toleruję jedynie w tych bajkach;D

Dodane: 16-11-2008 22:55
Ja mimo wieku, kocham bajki Disneya i wątpie że kiedyś ulegnie to zmianie. Wie ktoś może, kiedy wyjdzie w polsce Księżniczka Żab? Już nie mogę się doczekać żeby obejrzeć ^^

Dodane: 17-11-2008 21:26
Nie powiem, że przy tych bajkach nie spędziłem część dzieciństwa bo byłoby to kłamstwo

. Co do samej produkcji to według mnie nie jest najlepsza ale też nie zaliczam ją do najgorszych, można powiedzieć, że powyżej średnia xD Najbardziej to podobały mi się bajki z serii Kaczor Donald i Tarzan no i jeszcze Alladyn czy jakoś tak xDD Napisałem, że nie jest to najlepsza produkcja ponieważ uważam, że manga i anime są o wiele lepsze i to zdecydowanie bardziej wolę oglądać xD Pozdro

Dodane: 12-12-2008 11:26
Jak dla mnie ostatniego czasu położyli mnie bajką Bolt w Polskim tłumaczeniu Piorun, bardzo fajna fabuła, jakby nie było motywu z psem grającym w filmie było masę lecz żadnemu nie wmawiano że tak jest naprawdę xD Na tym filmie nawet byłem z dziewczyną w kinie, a ostatni raz w kinie przecież byłem kilka lat temu xD
--------------------

Dodane: 30-01-2009 21:09
No ja też troche lubię bajki disneya. Oto niektóre z nich:Wszystkie części Lilo&Stich i wszystkie części Atlantydy.

Dodane: 03-02-2009 16:01
Disney robi fajne bajki nawet mój tato raz se ze mną usiądzie i oglądniemy to razem.Lilo&Stich to nawet jest fajne ale inne są fajniejsze np: "Auta" itd.
Nie chce mi się jeszcze wypisywać.

Dodane: 04-02-2009 12:59
Ja tam bardzo lubie Disneya, ale dzisiaj go już nie oglądam. Stare dobre bajki bez przemocy. Dzisiaj nie są tak dobre, przegrywają ze Schrekiem i produkcjami podobnymi.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-02-2009 17:10 -
Uwielbiałam bajki Disney'a, szczególnie Króla Lwa, Lilo i Stich i 101 dalmatyńczyków.

Żal mi jest tego, że wcześniej Disney tworzył bajki metodą rysunkową, a teraz zamknął swój oddział animacji rysunkowej i wszystkie bajki tworzone są animacją komputerową. Poza tym filmy te są tworzone nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych i niektóre żarty w filmie nie są zrozumiałe dla dzieci.

Dodane: 23-02-2009 20:08
Muszę zgodzić się z Wojtkiem... Piorun to dobra bajka, byłem na niej w kinie, tylko ja byłem z klasą a nie z dziewczyną xDDD Myślę że kultową bajką jest Król Lew, którego do teraz nieraz oglądam i na prawdę nie żałuję czasu spędzone przy nim, jest to świetna bajka ; )

Dodane: 23-02-2009 20:20 -
Tak bajki Disneya są the best bardzo lubilem Toy story (jedyna bajka której 2 część podoba mi się bardziej od pierwszej)101 dalmatyńczyków i Kaczor Donald.Kiedy byłem mały nie mogłem wytrzymać dnia bez donalda... Nie przepadam za HSM czy Camp rock. Teraz to tylko na jakiś film do kina pójdę
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.