Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:59
OnLine: 36, statystyki
index > Hydepark
Temat: Za co byście oddali życie?
Dodane: 19-08-2011 15:00
#Ahalian - user - 80%
Oddać swoje życie to wyłącznie za osobę którą darzymy wyjątkowym uczuciem, miłością i zaufaniem. Ja bym mógł oddać życie za moją wspaniałą mamę którą bardzo kocham (jako rodzica) i która robi wszystko abym miał najlepiej w życiu.

--------------------
Dodane: 19-08-2011 15:19
#owerfull - user - max%
Za przyjaciół, za rodzinę, bez wahania ryzykowałbym życie.Poza tym za nikogo, z pewnością nie oddałbym życia za jakiegoś żula, ale zaryzykować bym mógł xD.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 19-08-2011 15:38
Jeśli bym wiedział że pójdę do nieba to oddałbym życie za byle kogo , bo życie na ziemi jest gorsze niż w niebie.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 22-09-2011 20:34
Oddałbym życie za Wiarę, rodzinę, świat itd. Jak by mnie nie wpuścili do nieba po tym jak się poświęciłem się w obronie Ziemi to bym się obraził FOCH [yyy]

--------------------
Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.-Geralt z Rivii
Dodane: 22-09-2011 20:53
#Songo2k - user - 0%
A ja myśle że na poświęcenie zasługuje jedynie moja kochana Mama i Tatuś ;) .
Nie mam dziewczyny więc nie wiem jak to by było ;P.
Założe się ,że podczas "oddawania" życia nie powiedziałbym tego tak szybko i zrozumiale jak teraz. W takiej sytuacji wydaje mi się ,że wachałbym się ale oddałbym życie. :)

Dodane: 30-10-2011 11:43
#Ahalian - user - 80%
erydan napisał/a:
Myślę, że oddałabym życie za życie, nie ważne czyje, nie ważne czy to kryminalista czy ukochana osoba .

Za kryminalistę oddałbyś życie ;/ ? to chyba cię Bóg opuścił. Za jakąś niewinną osobę, która nic nie zawiniła mógłbym poświęcić moje życie i za małe dziecko także. Ale za zabójcę i kryminalistę na pewno nie.

--------------------
Dodane: 31-10-2011 19:04
#owerfull - user - max%
Zapomniałem coś bardzo ważnego dopisać do ostatniego posta, wybacz Black, opcja edytuj nie wchodzi w grę.Oddałbym życie za swoje marzenie ! [zly] , bo jest ono dla mnie najważniejsze w życiu, pielęgnuję je już jakiś czas(właściwie od dzieciństwa), ostatnio jakobym podłamał się i potracił znajomości(które tu akurat są potrzebne), straciłem trochę zaufanie do ludzi, ale postaram się to naprawić, bo to część mojego marzenia [serce] .

to chyba cię Bóg opuścił

http://www.youtub...8-Y9pz14aU mnie już dawno opuścił [wesoly]

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 31-10-2011 19:33
#blade81 - user - 80%
Ostatnio przez pewien czas byłbym w stanie poświęcić się dla jednej osoby, teraz nie widzę takiego sensu. Skoro ja mogę umrzeć, to równie dobrze ten ktoś, więc za nikogo nie będę umierał. Cała reszta również wydaje mi się totalnie bezsensowna. Jak i całe życie, no ale i tak szkoda je marnować na cokolwiek....

--------------------
Dodane: 09-11-2011 20:29
#Arti1915 - user - 90%
Ja poświęciłbym się dla dziewczyny, brata, rodziców... Moim zdaniem to jest obowiązek poświęcić się, jeśli dzięki temu ktoś na kim nam zależy przeżyje. Ale nie można też oceniać ludzi, którzy mówią, że by tego nie zrobili, bo ja sam nie wiem, czy byłbym w stanie oddać swoje życie, dopóki taka sytuacja nie spotka mnie naprawdę (oby nie spotkała). Teraz można mówić, ale jak przyjdzie do robienia, nie wiadomo czy po prostu nie spanikujemy, nie przestraszymy się i nas strach nie sparaliżuje, to są typowo ludzkie odruchy i nie można im zaprzeczać.

--------------------

Dodane: 27-11-2011 21:19
Za co oddałbym życie?

1. Pies, shih tzu, imieniem Ben, bo po prostu bym zaje**ł gdyby ktoś mu zrobił krzywdę, albo oddał życie gdyby tak trzeba było.
2. Mama, siostra, dziadek oraz wujek Rysiek, no i może chłopak mojej siostry, dopóty, dopóki nim jest i jak na razie zanosi się że będę szwagrem :o

Dodane: 27-11-2011 21:27
#Esey - user - 80%
Szczerze? To nie wiem, nie zastanawiałem się, a że jestem osobą dość oziębłą, więc jak na daną chwilę to za nikogo. Co innego mówić teraz... Gdyby zaistniała sytuacja, gdy musiałbym oddać życie za bliską mi osobę, to pewnie bym to zrobił.

Dodane: 01-12-2011 00:44
Za rodzinę to wiadomo. Ale za inną osobę to dla każdego jest już inaczej. inaczej patrzy itd. Ale ja wiem że na 100% oddałbym życie za osobę którą kocham jest to dziewczyna imieniem Sara(i tak nic Wam to nie da ;) ) za nią byłbym w stanie oddać życie

Dodane: 01-12-2011 08:41 - Edytowane przez daniel122 dnia 01-12-2011 08:42
Prawdę mówiąc ciężko jest odpowiedzieć. To zależy dlatego że każdy ma inny charakter zapewne wielu z nas bało by się oddać życie taka jest prawda i zgodzę się co inni piszą że za rodzinę oddadzą życie. Dobrze że mamy to szczęście i nie musimy oddawać życia i możemy się cieszyć DB :)
Ja bym oddał życie za rodzinę (aktualnie tak myślę ale jak była taka sytuacja to tak naprawdę do końca nie wiadomo jak bym postąpił) i dobre Anime w polskiej telewizji [umarl]

Dodane: 01-12-2011 08:52
#Ahalian - user - 80%
owerfull napisał/a:
Zapomniałem coś bardzo ważnego dopisać do ostatniego posta, wybacz Black, opcja edytuj nie wchodzi w grę.Oddałbym życie za swoje marzenie ! [zly] , bo jest ono dla mnie najważniejsze w życiu, pielęgnuję je już jakiś czas(właściwie od dzieciństwa), ostatnio jakobym podłamał się i potracił znajomości(które tu akurat są potrzebne), straciłem trochę zaufanie do ludzi, ale postaram się to naprawić, bo to część mojego marzenia [serce]

Straciłeś zaufanie do ludzi, bo straciłeś kumpli tu na forum ??? Nie wszyscy ludzie i osoby, które cię otaczają są tacy źli, jak tobie się wydają...

--------------------
Dodane: 01-12-2011 10:22
#siuber - user - 60%
To trudne pytanie,a i tak wielu z nas zrobilo by co innego co piszą...
Ja bym zamiast oddawac zycia bym walczył do konca.(Znaczy niewiem jak ale autor postawil nas w trudnej sytuacji bo nie powiecdiał w jakiej)No ale załurzmy ze ich bylo 10 to wolałbym walczyc niz sie poddac i oddac zycie...
A kto mi da gwarancje ze po monej smierci osoba za którom oddałem zycie będzie zyc?

Ktos mądry kiedys powiedział :,,Lepiej walczyć i przegrać, niż sie podac i przegrać"

Dodane: 01-12-2011 12:38
#korx - user - 0%
Jeżeli chodzi o oddanie własnego życia za drugiego człowiek to oczywiście ciężko to wartościować, ale oddałbym je za człowieka który jest bardziej potrzebny na tym świecie niż ja(przykładowo ma szczęśliwą rodzinę, jest dobrym ojcem/matką lub jest dzieckiem).

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online