Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:59
OnLine: 34, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Gimnazjum a przyszłość
Dodane: 21-10-2008 17:50 - Edytowane przez Konrad dnia 21-10-2008 18:29
#Konrad - user - 90%
Czyli tak jak w temacie co chcecie robić po gimnazjum co się opłaca co nie ogólnie wasze pomysły na przyszłość.Ci po gimnazjum mogą sugerować co i jak doradzać itp. Ja wypowiem się potem jak temat będzie miał wzięcie
Edit:Głównie zależy mi na wyborze studiów i kierunku w liceum oraz poradach starszych użytkowników itd. :p
Dzięki DJBociak :p

Dodane: 21-10-2008 18:04
#Darknes - user - max%
Ja już mam gimnazjum daleko w tyle ale nie szkodzi To tak: Skończyć dobro szkołe średnio zdać dobrze mature jakieś studia I znaleźć dobrą pracę przynajmiej 5 tys. miesięcznie :d Dobra bo sie rozpędzam chciałem już tu o ustatkowaniu pisać Rodzina Itp. Itd. ! Wkońcu chodzi tu tylko o jakieś najbliższe 5 lat po Gimnazjum ?! To tyle odemnie... No może coś jeszcze napisze jak sobie ubzduram :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 21-10-2008 18:17 - Edytowane przez Konrad dnia 21-10-2008 18:45
#Konrad - user - 90%
Dobra to ja powiem o moich konkretnych planach:
-Skończyć gimnazjum z dobrymi wynikami
-Ogólniak zastanawiam się nad kierunkami informatyka czy prawo i administracja może są jacyś informatycy co mi doradzą co się bardziej opłaca
-Studia a potem praca opłacalna chociaż 3500zł na miesiąc(się rozmarzyłem)
-Dalej sam nie wiem pobawie się w jakiegoś Macho a na koniec się ustatkuje albo co
Liczę na pomoc starszych którzy powiedzą co sądzą o każdym kierunku co wybrali czy są zadowoleni, w końcu napewno jest tu większość w wieku 14-16 ale wiadomo że są starsi którzy mogą pomóc nam w wyborze..
Edit:Trochę mnie nie zrozumiałeś mi chodziło o tych co się na tej stronie zastanawiają nad tym co po gimnazjum robić xP

Dodane: 21-10-2008 21:12
#Zuza - user - max%
A ja chciałabym być weterynarzem, albo zootechnikiem. ; d
Oczywiście po gimnazjum jakieś w miarę liceum, profil biol chem.
Następnie jakieś studia, daleko od domu, by się nauczyć samodzielnego życia xD Najchętniej na jakąś wymiankę bym na pół roku pojechała.
A jak nie tak, to może na ASP na dekorację wnętrz. Wiem, ciężkie sobie cele postawiłam, ale cóż xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 21-10-2008 21:45 - Edytowane przez ja0lek dnia 21-10-2008 21:46
#ja0lek - user - 80%
No cóż ja po gimnazjum zrobiłem dość dziwną rzecz... Mogłem iść do najlepszego liceum w mieście i do ZSZ... Wybrałem zawodówke ;P Bede miał niedługo wyuczony zawod, a do tego po 2-letnim liceum uzupełniającym napisze mature.
Myśle że warto "ryzykować".

--------------------

Come back? :p
Dodane: 21-10-2008 21:59
#Abstr@ct - user - 60%
A ja jestem w II gim...Za cel postawiłem sobie skończenie gim i LO z wynikami,a potem do Poznania na AWF...Chcę ten AWF przeplatać z klubem bokserskim i jeśli dobrze mi pójdzie,to mam nadzieję,że rozwinę jakąś karierę bokserską...A z AWF to się jeszcze zastanowię,co wybiorę bo tam macie np masaże a zawsze można zrobić jakiś kurs w konkretnym kierunku.

Dodane: 22-10-2008 07:49
#Krisu - user - 70%
Ja także jestem w II gimnazjum, ale już chyba wiem co będę robił w życiu. Moim plusem jest to, że nie boję się niczego. Tak więc mam plan skończyć Technikum, napisać dobrze maturę, iść na 2 letnie studium i skończyć szkołę strażacką. Wiem od kolesia strażaka, bo z nim gadałem i mówił, że dostaje 2500 na miesiąc, a nie cały pracuje, chyba tam 12 dni w miesiącu, nie zawsze jest robota to czytają coś, a ja będę miał laptop, no i mają dni "pod telefonem". Tak więc ja taki kierunek wybieram.

Pozdro All

PS : Od dziecka lubiłem ogień.

Dodane: 22-10-2008 14:40
#Glamb - user - 70%
Ja jestem w III gimnazjum. Zamierzam dostać się do LO, zdać jakoś maturę. Pójść na studia najlepiej AWF, a potem nie wiem... Ja jakoś sobie za bardzo niczego nie planuję, bo nigdy do końca nie wiadomo jak się sprawy ułożą, ale jestem dobrej myśli xD

Dodane: 22-10-2008 16:09
#Falen - user - 60%
No to ja powiem że po gimnazjum nie potrafi się praktycznie nic ;p I jeśli wydaje ci się że dużo potrafisz to wcale nic nie znaczy. Ja jestem w LO i szczerze powiem że zaskoczyły mnie moje braki, rzeczy których w gimnazjum w ogóle nie miałem a podobno być powinny i nie jedna osoba to potrafi :| Jednak nadrabiam i jest dobrze ;p

przy wyborze kierunku w przyszłej szkole na pewno nie kieruj się jego popularnością tylko idź tam gdzie się czujesz mocny. Jeśli w gimnazjum idzie ci jako tako i masz jakąś tam 4 to lepiej nie idź na profil gdzie ten przedmiot jest podstawą bo będziesz miał kłopoty, albo będziesz uczył się całymi dniami. Aha i matura choćby z informatyki nie jest dobra i opłacalną rzeczą ;p Ja jestem w klasie mat-inf i z informatyki na pewno zdawał nie będę. To co według mnie się opłaca to wszelakiego rodzaju wojsko. Parę osób które znam wybiera się do szkoły oficerskiej a ja z kolei jak na razie mam w planach wyższą szkołę morską ;p

Dodane: 22-10-2008 19:19
#Zenons - user - 0%
Ja z kolei jestem w 2 liceum na profilu mat-fiz-inf. I powiem ze moje zainteresowania odnośnie przedmiotów obecnych, przyszłych studiów i zawodu znacznie się zmieniły. W gimnazjum byłem dobry z matmy i informatyki, planowałem jednocześnie iśc po liceum na studia na polibude i wykształcic się na jakiegoś inżyniera. Teraz się okazało ze matma rozszerzona wale nie jest taka prosta a nauczyciel informatyki nie potrafi samodzielnie programu w pascalu napisac. Z kolei W gimnazjum z fizyki yłem średni (oceny 3-4) a teraz 4-5 (na rozszerzeniu!). Aktualnie planuję studia na wydziale Fizyki i techniki jądrowej na AGH w Krakowie.

Life is brutal :d

Dodane: 22-10-2008 20:57 - Edytowane przez Konrad dnia 22-10-2008 21:40
#Konrad - user - 90%
Dzięki za pomysły chłopaki(i Zuza :p ) mi tak trochę ta informatyka nie pasowała a poza tym mam kiepską nauczycielke od matmy i postawie raczej na Prawo i Spra....ups i administracje :p bo z tego co czytam to sporo się uczyć trzeba a ja liczyć ogólnie nie lubię a o komputerach pouczyć się też można ale poczekam aż inni jeszcze coś napiszą może zdanie zmienie.A propos ciekawe czy admini mają coś wspólnego z informatyką(a mają na pewno)to niech troszkę o tej dziedzinie nauki napiszą. Pozdro...

Dodane: 18-11-2008 21:53
Ja jestem w I gimnazjum i mam raczej sprecyzowane plany. Po gimnazjum planuje iść do dobrego LO na mat-inf i dobrze zdać maturę. Później najprawdopodobniej na studia na informatykę.

Dodane: 18-11-2008 22:06
Ja jestem w 3 gimnazjum i myślę powoli nad wyborem szkoły. Podobnie jak @Konrad ssj2011 myślałem o czymś z informatyką lub pójść w przeciwnym kierunku na coś z polskim/historią np prawo. Jestem dobry z przedmiotów humanistycznych ale również jestem dobry z mat/inf ( heh jestem wszechstronny). I tak się zastanawiałem co wybrać, jaki później zawód mógłbym mieć, doradźcie co uważacie. Dzisiaj pisałem konkurs z informatyki, jak dostanę się na wyższy etap to może jednak pomyślę głównie o informatyce.A w czwartek mam konkurs polonistyczny to zobaczymy jak będzie ;)

Pzdr for All ;)

Dodane: 18-11-2008 22:41
#Bogini - user - 60%
ja estem w 2 gim pojdę do technikum gastronomicznego. moze wam sie wydawac to ze nie mam ambicji i te pe, ALE!

Kucharz jeżeli zdobędzie sławę będzie urzadzał śluby i inne takie. Moj tata był kucharzem i wiem że zarabiał za jeden ślub około 2, 3 tysiaków, a w moim mieści epraktycznie co sobotę jest jakiś ślub.

Ja do kucharzeni mam telenta i lubię to, i to nie jest wcale taka ciężka praca jak sie wydaje, i ja to lubię. ale niech mój mąż ni eliczy że będę "kuchcillą"

sam se bedzie obiadki robił!

pewnie będzie kimś ważnym to bedzie jadł w mojej restauacji ^^

Dodane: 18-11-2008 23:10
Ja chodze do II klasy technikum informatycznego i powiem, że nie jest tak lekko, połowa mojej klasy jest zagrozona z programowania :p (ale mi idzie nawet dobrze xD). Jeżeli chcesz wybrać kierunek techniczny to radze idż do technikum, bo LO nic Cie w takim kierunku nie nauczy :p

P.S. Jak ktos chce iść na AWF to musi się liczyć z tym, że przyjmą jak sie zrobi minimum 25 podciagnięć :p

Dodane: 19-11-2008 11:26
#Rewinger - user - 90%
Ja chodzę do nieco lepszego gimnazjum do trzeciej klasy i do liceum chyba też tam zostanę, bo jest tam system fakultetów co uważam za dobre. Na studia to chciałbym iść, ale jeszcze nie wiem jakie, chociaż ostatnio dużo nad fotografią jako kierunkiem myślałem...
Jaka moja rada dla Ciebie? Wyspecjalizuj się w swojej mocnej stronie!

Dodane: 19-11-2008 11:37
#C@rL - user - 100%
Chwila czasu, a więc narobimy tutaj ambarasu :d

Ja w gimnazjum miałem 100000000 i 1 planów na przyszłość xD Na prawdę interesowałem się wszystkim xD Miałem iść na kucharza, zrezygnowałem z tego pomysłu... miałem iść do AWF, z tego też zrezygnowałem :d Ostatecznie poszedłem do LO, gdyż tam mogłem zdobyć największą wiedzę :d

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 26-11-2008 10:41
#Korzel - user - 70%
Ja już w gimnazjum wiedziałem, że nie nadaje się na przedmioty matematyczne tylko na humanistyczne i takie też wybrałem xD Myślałem, że tylko z tym się wiążą moje plany przyszłościowe a tu wielka niespodzianka gdyż bardzo dobrze mi idzie z niemieckim i całkiem możliwe że cos z tego będzie ale czas pokaże xDD Pozdro

--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Dodane: 03-12-2008 22:38
Ja jestem w III gim i nie wiem dokładnie jaki kierunek wybrać a też mam do wyboru:
-Szkołe Wojskową
-Prawo
-Informatyke
Nie jestem wzorowym uczniem i również nie mam rewelacyjnych ocen ale myślę że jakoś dam radę. Z matmy jestem cholernie słaby a jeśli chodzi o informatyke same piątki i szóstki. Z histori mam dobre oceny. Prosze o pomoc w wybraniu kierunku w LO oraz dalszym kształceniu się.

Bede wdzięczny :)

--------------------

Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Dodane: 03-12-2008 22:53
#MatiYY - user - 20%
to ja sie nie wypowiadam w jakiej szkole jestem :p he he ja swoja prszyszlosc zwiazałem z gastronomia : kucharz , technolog :d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online