Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:59
OnLine: 53, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Lastfm.pl
Dodane: 18-09-2011 01:38
#JCD - user - max%
Mnie tam bardziej interesuje jak dobrą muzykę tworzą, a nie, jak się ubierają i czy są wystarczająco skromni wg mojego gustu.

Niemniej, jeśli chodzi o informacje, konkrety, to last jest żałosny. Przynajmniej w moim wypadku taki się okazał. Scalił (dosłownie) grupę WAVE i jakiś inny zespół (jak może i więcej nawet niż 1) w jeden twór, ponieważ nazwa była taka sama. To tak, jakby wrzucić do jednego wora Beethovena i Biebera, bo zaczynają się na "b" <facepalm>. Podobnie dla tego potworka komponuje nie japoński kompozytor, a niemiecki zespół rockowy (chyba), bo znowu nazwa się zgadza [umarl]

Dno po prostu.

--------------------

Dodane: 18-09-2011 13:40
#Darknes - user - max%
To tak, jakby wrzucić do jednego wora Beethovena i Biebera, bo zaczynają się na "b" <facepalm>.
Zły przykład, to nie działa w ten sposób :| Co innego jakby Bieber miał pseudonim artystyczny "Beethoven" to wtedy byli by wrzuceni do jednego worka. To już wina zespołów. Jak się nie sprawdzi czy ktoś inny nie wpadł na taki pomysł to potem się ma zespół o identycznej nazwie. Moderacja powinna to jakoś rozdzielać i grupować ale chyba jest ich tam za mało aby to ogarnąć. Dochodzą jeszcze często złe tagi ludzi scroblujących i się robi bajzel. To już by trzeba było od nowa napisać nowy system, który by to rozpoznawał bo stary po prostu widzi taką samą nazwę i ją dodaje. Głównie dochodzi do pomyłek wśród japońskich zespołów i wykonawców, często są oni fuzją z jakąś mniej zananą kapelą rockową albo czymś jeszcze innym. Ja raz miałem tak, że scroblowałem japońską piosenkarkę a pokazywało mi gościa, który tworzy techno [oczy] Jakoś trzeba to przeboleć.

Informacje to są dobre, jakieś koncerty, festiwale, wszystko co by Cię mogło interesować masz tam podane.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 18-09-2011 13:56
#Bociak - user - max%
Jak słucham AC/DC to mam czasem nie lada problem. xDD Gdyż raz wyskakuje mi http://www.lastfm... , a czasami http://www.lastfm... . Przez ten "/" jest troszkę uwijania się z tagami. Ale da się to wytrzymać.

A na ogół last sprawuje się znakomicie.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 18-09-2011 14:54
#Pepe - user - max%
Napisz sobie 'ACDC' bez '/' i last automatycznie poprawi ci nazwę tym swoim korektorem, nie widzę problemu ;)

--------------------
iSayumi
Dodane: 18-09-2011 16:56
#Bociak - user - max%
Ja już wiele sposobów wypróbowywałem i zawsze jakaś nuta się zbuntuje i otaguje się sama jako AC. :p Na szczęście, nie ja jeden popełniałem takie faile. ;)

--------------------

Dodane: 18-09-2011 17:06
#Pepe - user - max%
Skoro już o tym mówisz to przypomniał mi się bug związany z piosenkami zespołu ZBEER. Mieli kawałek o tytule 'Bistro', na następnej płycie wydali 'Bistro 2'. O ile pierwsza część była średnia to druga mi się podobała, za każdym razem gdy ją skroblowałem last poprawiał mi nazwę na 'Bistro' mimo że to była dwójka. Właściwie to zsumowało mi odtworzenia obu piosenek, trochę to irytujące.

--------------------
iSayumi
Dodane: 18-09-2011 17:20
#JCD - user - max%
Darknes chodziło mi tu o pokazanie, ile wspólnego mają zespoły tworzące "WAVE" na laście, a nie o wyjaśnienie mechanimu porządkowania zespołów.

--------------------

Dodane: 20-09-2011 18:11
#malpex - user - max%
No nie ma możliwości aby nazwy zespołów się nie powtarzały. Jest to portal między narodowy i ciężko jest rozróżnić zespoły o tej samej nazwie, szczególnie gdy tylko nazwa decyduje o tym co to jest za zespół na laście. Zresztą można w tagi wpisać wszystko i last to i tak odczyta i zapisze więc czasami są to poprostu złe tagi. Tak było w przypadku POE (Projekt Ostry Emade) i Poe jakąś piosenkarką country. W tym wypadku wystarczyło otagować pełną nazwą i nie było problemu ale jednak wiele osób źle tagowało i z tego wynikały problemy.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 03-12-2011 16:08
#Bociak - user - max%
Skazywać na lasta przez jeden bug to wyjątkowo nierozsądne, ponieważ dzięki tej stronie w całkiem krótkim czasie od założenia konta poznałem wielu ciekawych wykonawców. :p Trzeba dbać o tagi.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online