Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:45
OnLine: 28, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Lastfm.pl
Dodane: 08-10-2008 22:19 - Edytowane przez Napojasz dnia 08-10-2008 22:24
#Napojasz - user - 90%
Miałem założyć ten temat już jakiś czas temu ale zapomniałem [oczy] , jak to mówią, co się odwlecze to nie uciecze więc do dzieła :d

Lastfm.pl to najkrócej mówiąc internetowa radiostacja i system muzycznej rekomendacji przynajmniej taka jest początkowa def. na wiki ^^ ostatnio bardzo popularna stronka na której rejestruje się co raz więcej osób.
Jednym z największych bajerów^^ stronki jest system Audioscrobbler który rejestruje muzykę jaką słuchamy u siebie na kompie a wszystko zostaje przenoszone na stronę.
Czy wy również posiadacie konto na lastfm.pl? Wedle uznania możecie podawać linki do swojego konta i "zaszpanować" ilością przesłuchań np: Happysada czyt. OLO xD Co sądzicie o takim sposobie obnoszenia się z upodobaniami muzycznymi? (Niech opinie piszą osoby które miały już z nią kontakt xD)
Temat wolny, piszcie wszystko co wam przyniesie ślina na język, oczywiście, żeby było to związane z tematem xDDD

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 08-10-2008 22:27 - Edytowane przez ja0lek dnia 05-11-2008 11:14
#ja0lek - user - 90%
Mam konto troche dłużej niz Napi na LAŚCIE xD To jest boskie. Dzieki temu wiem ile razy słuchałem jaką piosenkę i moge zobaczyć co w tej chwili słucha mój znajomy (czyt. NAPI). Próbuje teraz pobić rekord w ilości przesłuchań piosenek happysad'u w całym LAŚCIE :p
Oto link do mojego konta:
http://www.lastfm...ser/ja0lek

Zapraszam ludzi z DBP do podawania linków, a przedewszystkim do rejestracji xD

--------------------

Come back? :p
Dodane: 08-10-2008 22:29 - Edytowane przez Napojasz dnia 08-10-2008 23:21
#Zuza - user - max%
Ty bezczelny ! xD właśnie dzisiaj jadąc samochodem myślałam, żeby założyć ten temat ! xD

Ja mam konto, mój nick to songohan93, ale nie siedzę już tam za często, bo mi się tam nudzi ^^ kiedyś miałam ściągnięte to radio, teraz trzeba słuchać na stronie ( chyba, że o czymś nie wiem ) więc się zirytowałam :P
Strona fajna, tylko nie bardzo wiem jak tam ludzi poznawać xD
nie będę pisać przecież wszystkim ' hej, fajny profilek ' ^^ ;d

edit. ale to fajnie jak tak sobie procenty rosną :D
p.s. coś nie widzę tego zaproszenia xD !
Edit Napi: ojjj chyba od tego patrzenia w monitor wzrok się popsuł xDDD

edit 2 xD. możliwe :P ale nadal nie widzę : D już nie ten wiek xD
edit 3 xP. Jednak jest xDDDDDDDDDDD
Edit Napi: Zdolna dziewczynka xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 08-10-2008 22:36
#Napojasz - user - 90%
Bezczelny xD? hmmm w sumie to pasuje to do mnie xDD Już nie raz to słyszałem ale mniejsza z tym xD songohan93? Leci zaproszenie xD

http://www.lastfm...r/Napojasz to adres do mojego konta xD Wiedziałem, że Olo da adres swojego dlatego wyczekałem xDDDDD [oczy]

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 09-10-2008 08:12
#Krisu - user - 80%
Ja mam tam konto od dzisiaj ok 8:00. Pomyślałem fajna sprawa no to sobie założyłem. Fajna sprawa, można paru osób poznać i fajne piosenki posłuchać. Jakby coś to mój nick to Krisu14 jak tu :d , na razie się rozkręcam ale z czasem będzie lepiej xD

Pozdro All

Dodane: 09-10-2008 14:38 - Edytowane przez by_black dnia 09-10-2008 16:20
#by_black - systemadmin - max%
Osobiście mało przesiaduje na tego typu stronach, kiedyś jeszcze jak mnie interesowała muzyka clubowa to siedziałem na bestmp3 lecz strona ta zaczęła zapodawać drętwe kawałki, zaś DJ Witek serwował dużą ilość wirusów po samym wejściu na jego stronę, obecnie kieruję się na torrenty oraz emule skąd pobieram muzykę, która mi odpowiada, co do lastfm wydaję mi się dość ciekawą witryną poświęconą dla fanów muzyki ale jakoś nie jestem przekonany do tego wolę posłuchać sobie swoich ulubionych kawałków na moim winapmie xD

Dodane: 09-10-2008 14:47 - Edytowane przez Napojasz dnia 09-10-2008 14:51
#Napojasz - user - 90%
#by_black
wolę posłuchać sobie swoich ulubionych kawałków na moim winapmie xD

Ja również słucham muzy na swoim winampie i czasem nawet nie loguje się na stronie a mimo to inni mogą sprawdzić czego słucham...jak to działa?
Instalujesz scrobblera którego można znaleźć na stronie (praktycznie nic nie waży xD) i jedyne co robisz to przed włączeniem winampa uruchamiasz wspomnianego scrobblera którego obecności nawet nie wyczujesz podczas pracy na kompie ani zmułu neta.
To jest magia tej strony xD

Edit: Wiem dlatego napisałem tego posta [oczy] [oczy]

--------------------

Dodane: 09-10-2008 14:49
#by_black - systemadmin - max%
Genialne nie wpadł bym na to xD Ja osobiście jestem strasznie skąpy o moje dane osobowe tak samo jak i o moje pliki i programy więc nie chciałbym by ktoś sobie patrzał czego black słucha.. (bo słucha sam metal/rock/punk i ciut trance xD)

Dodane: 09-10-2008 16:30
#Zuza - user - max%
Jak wiadomo, przez niektórych ( nie będę pokazywać palcami :P )
teraz mam nick Zuza93 ;]

--------------------

Dodane: 09-10-2008 17:12
#MattiTeo - user - 90%
Po przeczytaniu posta Napiego postanowiłem zobaczyć o co kaman... zarejestrowałem się i problem pojawił się podczas instalacji tego programiku Lastfm, gdyż korzystam z Aimpa... chyba z godzinę męczyłem się z pluginami... ehhh... Ale było warto, mam konto i mogę poszpanowac ;p LINK do konta Pozdro

Dodane: 10-10-2008 13:18
#by_ikar - systemadmin - max%
Strona taka sobie, rejestrowałem się tam bardzo dawno temu;p szukałem kiedyś sposobu na to żeby z emule pobrać dobrą muzykę ale nie znam za dużo tytułów więc znalazłem last.fm mogłem sobie kawałek przesłuchać i nie pobierać czegoś z emule w ciemno. Tylko do tego ta stronka mi się przydaje, nie wiem po co komu moja lista odtwarzania ale spoko xD poprzednia wersja strony była lepsza, ta jest słaba, teledyski zamiast umieszczać na YouTube mogli by dać na swoim serwerze a nie mają teledyski które nie działają.. Głupie jest również to że np szukam jakiegoś utworu i znalazłem ale nie mogę go odsłuchać bo jest tylko tytuł więc mogę zapodać ten kawałek tam, ale nie bo nie jestem tego autorem.. Spoko ale właśnie w ten sposób nie będą mieli tam nie wiadomo ile muzyki tylko będą mieli same tytuły.. Więc trochę lipton.. Stronka ma już trochę lat a wy wiecie o niej dopiero teraz? Gdzie wy się podziewaliście w tym internecie? xDD

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 10-10-2008 16:24
#Napojasz - user - 90%
#by_ikar
Stronka ma już trochę lat a wy wiecie o niej dopiero teraz? Gdzie wy się podziewaliście w tym internecie? xDD

To się nazywa chwilowa moda...to samo z "Józkiem z Bagna" xD Skecz ma już wiele lat a dopiero ostatnio stał się bardzo popularny xD :d

--------------------

Dodane: 20-11-2008 16:52 - Edytowane przez ja0lek dnia 20-11-2008 16:55
#ja0lek - user - 90%
Więc mam problem. Te małe dziadostwo które scroblluje pokazuje mi, że słucham te piosenki xD Ale kiedy wejde na moje konto w LAST.FM to jest napisane, że od wczoraj wieczorem nic nie słuchałem ;/ I nie wiem o co chodzi. Może któś inteligentny mi wyjaśni?

EDIT:
Zuza... No ale cały dzień? ;/

--------------------

Dodane: 20-11-2008 16:54
#Zuza - user - max%
Ja też tak miałam, czasem tak jest, u mnie piosenki się pojawiły parę godzin później.

--------------------

Dodane: 20-11-2008 17:00
#Krisu - user - 80%
Ja tak miałem dzisiaj także ale tylko przez 30 min. Mi się wydaje Olek, że jak wchodziłem na Lasta to pokazywało mi że ty słuchasz piosenek, bo w znajomych pisało ja0lek słucha teraz...więc coś się musiało zepsuć w ciągu dnia. Próbowałeś wyłączyć i włączyć Lasta, lub kompa zresetować ?

Pozdro All

Dodane: 20-11-2008 17:01
No wiecie nie jesteście sami na świecie i taki #ja0lek jest 21542364 na tamtej stronie którzy aktualnie zapuszczają czego słuchają do last.fm. jest to obciążenie i to musi trochę trwać inaczej strona załapała by muła. Jesteście dziwnym pokoleniem które musi mieć wszystko na wczoraj xD

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 20-11-2008 17:13
#Napojasz - user - 90%
Może jesteśmy takim dziwnym pokoleniem dlatego, że jesteśmy przyzwyczajeni, że wszystko działa gładko idealnie i perfekcyjnie a gdy strona zawodzi to zaczynamy panikować xDD Nie pamiętamy czasów gdy było źle i to stąd się bierze, tak sądzę.

--------------------

Dodane: 20-11-2008 17:17
Nie dla tego, tylko dla tego że od małego jesteście uczeni wszystko już wszystko teraz. Wydaje się każdemu że jak ma internet to strony muszą działać, aż do czasu kiedy jego internet zawodzi, niektórzy się uczą i chwalą chwilę kiedy wszystko jest ok, a niektórzy tylko narzekają :p

Tak samo jest na YT bazy danych już nie wyrabiają, tam jest tyle ludzi online że stale dokładają nowych serwerów mimo to one nadal się mula. Trzeba czekać, jeżeli jednak przez takie coś kogoś życie, świat się zawali to mogę odsprzedać kilka sztuk nie używanych! żyletek xD

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 20-11-2008 17:24 - Edytowane przez by_ikar dnia 20-11-2008 17:28
#enigma - user - max%
Ty ikar nie kuś do złego, bo potem będzie miał takiego Napiego na sumieniu i będzie Ci lał w nocy do łóżka ; DD

Edit: nie przypominam sobie żeby napi wspominał że już tak nie robi xD ikar

--------------------
Dodane: 20-11-2008 22:46 - Edytowane przez ja0lek dnia 20-11-2008 22:46
#ja0lek - user - 90%
No i chyba Ikar i Zuza mieli racje [yyy] Mój LAST po równo 24 godzinach ruszył xD Pierwszy raz mi sie to zdarzyło wiec spanikowałem ;P Ale wszystko co słuchałem wskoczyło, więc jest git.
Co do żyletek to mogą byc używane :p Ja jestem taki hard core emo :d

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online