Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:56
OnLine: 33, statystyki
index > Hydepark
Temat: Czego się boicie?
Dodane: 03-10-2008 20:53 - Edytowane przez by_black dnia 24-04-2012 13:29
#Glamb - user - 70%
Bylem pewny, że takiego tematu nie ma, bo przeglądałem kiedyś parę razy cały hyde park i nic.

Jak wiadomo każdy się czegoś boi, nawet jeśli to ukrywa. Chciałem was zapytać o to czego się boicie najbardziej. Możecie napisać czego baliście się jak byliście mali, a czego teraz. Możecie też uzasadnić czego przeraża was właśnie ta rzeczy/postać. Napiszcie też, czy udało się wam pokonać strach i jak.

Ja zacznę. Najbardziej boję się tej dziewczynki z filmu "Ring". Po prostu czasami jak idę wieczorem mam wrażenie, że ona dosłownie wyskoczy zza krzaka. Zacząłem się jej bać jak obejrzałem REKLAMĘ na tvn, że będzie taki film pokazywany. Od tamtej pory panicznie się jej boje. Nigdy żaden horror mnie tak nie przeraził jak reklama "Ringu", filmu którego nie oglądałem i nigdy nie obejrzę. Strachu przed nią pozbyłem się(nie do końca) po czasie. po prostu "samo przeszło".

No to teraz wy. Myślę, że mój temat w końcu się przyjmie :d

Dodane: 03-10-2008 21:08
#Falen - user - 60%
Ja się niczego nie boję xDD Nie no boję się czegoś jak każdy. w tym momencie trudno mi jest coś napisać bo na co dzień nie mam żadnych stanów lekowych ani czegoś w tym stylu xD można powiedzieć że boję się niewiadomego xD Kiedyś gdy miałem te 5 lat bardzo bałem się ciemności i samotności, lubiłem wiedzieć że ktoś jest niedaleko. a jak byłem jeszcze mniejszy to bałem się hałasu ;p płakałem gdy coś hałasowało i było głośno xD Ale już dawno z tego wszystkiego wyrosłem ;p Ahh mogę jeszcze powiedzieć że czasem boję się o siebie 9moje zdrowie) i o moją rodzinę. Pozdro ;p

Dodane: 03-10-2008 21:17
#Rewinger - user - 90%
Strach, aj no niby każdy się czegoś boi, ale ja nie mam takich lęków przewlekłych typu ten twój. To jest wynikiem mojej wiary w Boga, gdyż królem strachu i lęku jest szatan. Wiadomo przestraszę się kiedy coś zagraża mojemu życiu, ale to chyba jest naturalne, chyba każdy ma w jakimś stopniu wrodzony instynkt samozachowawczy. Gdy przychodzi jakiś strach to ja zwracam się do Boga i z jego pomocą pokonuje strach, no i mówię tu własne doświadczenia nie cytuje Biblii żeby nie było pretensji. Jeszcze jedno: Nie ma takiego człowieka, który niczego się nie boi.

Dodane: 03-10-2008 21:32
#Korzel - user - 70%
Jest bardzo wiele rzeczy, których się boję, a z moimi problemami zawsze udaję się do Boga po przez modlitwę ale najważniejsza to, że stracę rodzinę i zostanę sam. Nie raz nadejdą mnie takie myśli, w których wyobrażam sobie, że nagle cała rodzina umiera a mnie oddają do domu dziecka, aż normalnie chce mi się płakać. Nie potrafię sobie wyobrazić życia w którym przychodzę do domu i nie chwalę się ile to jedynek nie dostałem i że ktoś nie powie do mnie ,, Na obiad" xDDDD. To taki mój największy strach xD. Pozdrawiam

--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Dodane: 03-10-2008 21:34
#Abstr@ct - user - 60%
Ja się niczego nie boję,bo ja to zuch nieutraszony...o jezu a co to mamoo!Nie mogę spać xD

Dobra tera na serio...Po pierwsze nie ma człowieka,który się nie boi.Ja gdy byłem mały bałem się clownów,róznych zombie duchów itp,bałem się hałasu,więcej narazie nie pamiętam...Choć muszę przyznać lubię się bać^^.Obecnie boję się ciemności tzn w ciemności boję się tego,że jakiś duch mnie wystraszy,albo jakiś bandyta coś mi zrobi i ciemne miejsca staram pokonywać jak najszybciej.Choć żadnej fobii nie mam...
Ale tego czego ja się boję boi się chyba każdy...

Dodane: 03-10-2008 21:37 - Edytowane przez C@rL dnia 03-10-2008 21:38
#C@rL - user - 100%
Łooo... miałem zakładać podobnego temata... ale jak już jest taki to się wypowiem... Na pewno userzy, którzy będą pisać Nie boje się niczego , nie są szczerzy na tym forum. Świetnie zauważył jeden z moich poprzedników...
Nie ma takiego człowieka, który niczego się nie boi.
Ja oczywiście się boję wielu rzeczy... np. nieobliczalnego #Falen'a , nauczycielki od matematyki, a najbardziej boję się o siebie xD Muszę się pilnować, gdyż wiele razy przychodziły mi do głowy głupie pomysły ^^ Kolegów i koleżanek się nie boję... nic z tego xD

Pozdro all!!!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 03-10-2008 21:46
#Kaziu - user - 30%
Mnie tam nie stresują rzeczy typu potwory itp. xDD Ja tam się boję może hmmm... Najbardziej to nauczycieli xDD. Obrzydliwych robali czasami i ciemności, ale tego ostatniego, to już minimal xDD. Jeśli mi się coś przypomni, to napiszę xDD.

Pozdro xDD

Dodane: 03-10-2008 22:05
#Bociak - user - max%
Tak się zastanawiałem, czego się boję i doszedłem do wniosku, iż śmierć jest moim największym wrogiem. Wiem, że jutro mogę się nie obudzić, albo przypadkowo zostać potrącony na pasach. Zastanawiałem się czy życie ma sen, a coraz częstsze myślenie o tym, prawie doprowadziło, by mnie do depresji. Jednak położyłem temu kres. Trzeba chwytać dzień, a sprawy śmierci zostawić na bok, gdyż zabraknie czasu na samo życie. Dobra wiem, że to nie jest forum filozoficzne, lecz jest to bardzo powiązane ze strachem. Dziękuje za uwagę. Do widzenia

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-10-2008 22:26 - Edytowane przez Darknes dnia 30-10-2009 00:03
#Darknes - user - max%
W dzieciństwie bałem sie wielu rzeczy głównie nie istniejących xD Pamiętam jak pierwszy raz oglądałem Obcego potem nie mogłem spać i bałem sie że w nocy mnie napadnie tak samo Predator xD Opowiem wam coś Pewnego razu to było w podstawówce nie pamiętam dokładnie w której klasie byłem na dyskotece szkolnej choinka czy coś w tym stylu a że mieszkam po pierwsze w niedużej wiosce (Jak dla mnie nie dużej ale widziałem gorsze dziury moja nie jest taka zła ;) ) A po drugie mieszkam dosyć daleko od centrum wioski i w dodatku wokół mojego domu są same lasy :( Wracaliśmy z kumplami była ok 22-23 i opowiadaliśmy sobie o różnych dziwnych stworach potem zaczeliśmy opowiadać to co nam opowiadali dziadkowie że kiedyś w tych okolich starszyło jeden z kumpli powiedział że jego brat z miesiąc temu miał dziwno przygode na drodze właśnie do mojego domu a konkretnie było tak : jechał rowerem wieczorem i mijał jakoś dziwno starszo kobietę powiedział jej Dobry wieczór i przejechał obok niej a ona nic nie odpowiedziała po przejechaniu paru metrów obejrzał sie a jej już nie było tak jakby wyparowała [Zjawa/Duch]-tak se pomyśleliśmy. Potem gadaliśmy jeszcze o Wilkach że ostatnio widziano kilka w naszej okolicy a że mieszkam w lesie przeraziłem sie do końca xD A w dodatku nie miałem świateł w rowerze a musiałem przejechać przez las i jeden z kumpli skręcił już w boczno drogę do domu a że mieszkał blisko to się nie bał zostaliśmy we dwóch i po tych wszystkich opowieściach byłem przerażony ale o dziwo kumpel odprowadził mnie prawie na same podwórko xD Teraz jak se o tym przypomnę to aż ciarki mnie przechodzą xD Brrrr... A teraz nie boję się już takich opowieści :p Horrory nadal mnie przerażają najgorzej jak oglądam se w godzinach 23... Potem mam ciężko zasnąć ale jak oglądam o 13 to nic ! Oglądanie w ciemnościach Horrorów mnie przeraża ! Oprócz tego boje sie tak jaki niektórzy z was że moja rodzina zginie w jakimś wypadku i zostanę sam :(

Dodane: 03-10-2008 22:33
Jest kilka rzeczy, których boję się jak większość : śmierć, kalectwo, choroba bliskiej osoby itp.
Ale jest jedna rzecz a właściwie istoty, których boję się niessamowicie. SĄ to...żaby i ropuchy!!
Te oślizgłe stworzenia wywołują we mnie panikę strach a jeśli jest ich więcej paranoje...
A wszystko to przez moją...mamę... Ona też się boi i ucieka (zresztą tak jak ja) gdy tylko zobaczy to cholerstwo w swoim otoczeniu...
Dlatego proponuję zakładać bocianie gniazda aby wyplenić te paskudztwa z naszego kraju!!!!

Dodane: 03-10-2008 22:43
#ja0lek - user - 80%
Ja się boje o swoja przyszłość. Że bede samotny, nie daj Boże bez żony, czy dzieci. Boje sie biedy w przyszłości. Że nie znajdę jakiejś pracy, dziki której usatysfakcjonuję rodzinę. Boję się też być odtrącony przez niektórych ludzi... To jest już taki poważniejszy strach. Bez obrazy dla Kazia, który boi sie nauczycieli ;P
Ale młody jeszcze jest chłopak :d

--------------------

Come back? :p
Dodane: 04-10-2008 00:08
#carot - user - 0%
hehe a ja sie odważyłam.. i obejrzalem całe the ring :d musze wam powiedziec ze przez miesiac nieodbierałam telefonu :p tylko smsy!! :d ..Jezeli chodzi o strach ,,rodem z horroru'' to panicznie boje sie samotnego zejscia do piwnicy,ze COŚ nagle wyskoczy itp:/...a tak serio serio :d to oczywiscie jak większosc z nas obawiam sie o swoja rodzine, najblizszych,samotnosci..o to co sie stanie ze mna raczej sie niemartwie bo wierze iz sobie rade dam<cwaniak2>

Dodane: 04-10-2008 00:49
#Zuza - user - max%
Ja chyba najbardziej się boję pająków i robali xD ( Brakuje mi tu emoty 'haha' z gadu gadu hahahah. ) A oprócz tego to śmierci, chorób, kalectwa mnie i moich najbliższych. Oraz miłości :p i mojej mamy xD

Dodane: 27-10-2008 15:33
#Usunięty - user - 10%
ja najbardziej boje sie stracic najblizszych mi ludzi np:rodzicow itd
ale tez sytuacji na tym swiecie czyli wojny i tym podobne wkazdej chwili ktos moze wpasc do twojego domu z bronia w reku i niewiadomo co od nas chce pieniedzy albo poprostu zabija dla zabawy teraz jest tysiace rzeczy ktorych czlowiek sie moze bac ale czasami trudno mu je wymienic ;)

i jak prawie kazdy z nas boimy sie przyszlosci chodz nie powonnismy to my przez nasze uczynki wybieramy np kim bedziemy

Dodane: 27-10-2008 15:50
#Krisu - user - 70%
Ja się boję najbardziej jak nic nie wiem na sprawdzian xDD Ale tak na serio to niema osoby, która się niczego nie boi. Mogą mówić to jacyś cwaniacy, żeby zaszpanować przed kolegami/koleżankami. Osobiście boję się chyba najbardziej dużych psów, kiedyś miałem takiego i mnie zaatakował, na szczęście... nie, przeżyłem xDD Teraz jak takiego widzę to omijam długim łukiem. No i nie, że się boję, ale mam stres, jak są przedstawienia czy coś xDD. To by było na tyle xD

Pozdro All

Dodane: 27-10-2008 17:17
#enigma - user - max%
Nie chcę robić z siebie jakiegoś wielkiego kozaka, ale na dzień dzisiejszy i na tą chwilę nie przychodzi mi nic szczególnego do głowy czego bym mógł się bać. Może sprecyzuję swoją wypowiedź, nie boję się rzeczy można powiedzieć fizycznych, że dajmy na to dostanę od kogoś w zęby czy coś w tym rodzaju. Dostałem tyle razy że już wiem że 'pysk nie szklanka' ale zawsze z kumplami mam łacha jak ktoś tak powie to mu się mówi 'a zęby nie trawa 2 razy nie rosną xD' nie no dobra koniec żartów. xD Podobnie jak Olek boję się o to że nie poradzę sobie w przyszłości, że nie znajdę dobrej pracy itp. może teraz już tak nie, ale wcześniej bałem się strasznie odrzucenia ze strony dziewczyny. Na szczęście to już minęło, i to chyba na tyle, bo na chwilę obecną nie mam żadnych zmartwień dużych żeby się czymś martwić i o coś bać.

Dodane: 27-10-2008 17:17
#Konrad - user - 90%
Ja tam się dużych psów nie boję tylko te mniejsze mnie denerwują jeden mi w nodze zęba zostawił(kła!!!)bolało ale żyję..Nie wiem czego się bać w horrorach dla mnie horrory są nudnee(ale to kwestia gustu..)I jak każdy boję się stracić bliskich itp.
Co do śmierci to się nie boję bo i tak do tego dojdzie i tak więc co mnie to xD

Dodane: 28-10-2008 17:10
#Usunięty - user - 10%
nie powiedzial bym ze smierc nie jest straszna tak samo ty boisz sie straty rodzicow jak oni boja sie straty ciebie :|
tez zalezy jak umierasz np w cierpieniach lub bez
jak bys spotkal sie z smiercia sam na sam to w tedy zaczniesz sie bac :p

hodz ja bez spotkania se z nia boje sie jej
ostatnio kilku znajomych i rodziny umarlo :(

Dodane: 28-10-2008 17:25
#Vens - user - 70%
Ja chyba najbardziej boję się straty rodziców ale oprócz tego to nie wiem czego mógł bym się bać.No na pewno bał bym się takiej sytuacji że przyłożą mi broń do głowy lub nóż do gardła.Jest na pewno wiele rzeczy których się boje ale ciężko je opisać.

Pozdro [cfaniak]

Dodane: 28-10-2008 19:11
#by_ikar - systemadmin - max%
Boje się różnych rzeczy, tak jak każdy, jedni mniej drudzy bardziej jedni się przyzwyczaili. Kiedyś bałem się chodzić samemu około 3 w nocy do domu, wracając przez miasto nie tylko można spotkać coś co nie powinno tutaj być ale i wiele rzeczy może się przydarzyć. Teraz to jest standard, kiedyś się bałem ciemności jak byłem mały, kilka nocek na rybach sam z kolegą nauczyło mnie paru rzeczy. Bałem się śmierci, teraz boje się już trochę mniej. W zasadzie boimy się nieznanego, coś czego nie rozumiemy i dużo rzeczy sami zaczynamy interpretować i ot pojawiają się nam w domach duchy albo inne rzeczy :p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online