Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:56
OnLine: 36, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Najlepsza furia
Dodane: 03-10-2008 15:34 - Edytowane przez by_black dnia 15-01-2010 14:34
#Zuza - user - max%
Szukałam, ale nie znalazłam, jeśli taki temat już jest to sorry.

No, ale teraz do rzeczy :) Która furia w całej serii była waszym zdaniem najbardziej widowiskowa i dlaczego ?

Moim zdaniem furia Gohana, gdy stał się SSJ2, ponieważ z pozoru słabe i bezbronne dziecko dostało takiej siły, o jakiej nie marzył żaden ze startujących w turnieju :) Jedynie Songo wiedział na co go naprawdę stać, chociaż też miał chwilę zwątpienia :p

Dodane: 03-10-2008 15:39
A moja to jak songo walczyl z frezerem jak zabil vegete krilana i mi ta furia sie najbardziej podobala

Dodane: 03-10-2008 15:42 - Edytowane przez Krisu dnia 03-10-2008 15:43
#Krisu - user - 70%
Ja także myślę, że najlepsza furja była Gohana na SSJ2. Furii było niewiele, więc może dlatego najbardziej spodobała mi się ta furja. Podoba mi się także, ponieważ Gohan jest moim ulubionym Bohaterem z całego Dragon Ball. Furia podobała mi się także, ponieważ Gohan kochał przyjaciela, który z początku wydawał im się groźny. Bardzo krótka więź ich łączyła a i tak dostał furii. Druga to może nie była furia ale mogłaby się zaliczać do niej. Chyba jak Gohan zamieniał się w SSJ2 na turnieju sztuk walki, widząc ranną Videl był wściekły na Sporowicz'a. Była bardzo widowiska i te kamienie wokół. Coś cudownego. To chyba tyle.

Pozdro All

PS : Mam pytanie do administratorów, czy jeśli to jest furia (ta co opisywałem z Gohanem na turnieju) to moglibyście dodać ją do "Furie"??.

Dodane: 03-10-2008 15:45
Furie Vegety były najefektowniejsze(moim zdaniem :p )
Najlepsza była jak Cell zabił Future Tronka i Vegeta chciał pomścić syna (z przyszłości ale jednak syna :d ). Ale coż, USSJ Vegety nie było wystarczająco mocne by zranić (Super) Perfect Cella.
Vegeta znowu dostał w ciry xD

Dodane: 03-10-2008 15:50
#Vinci2 - user - 10%
Zgodze sie tutaj z Zuza93 mi tez najbardziej podobala sie furia gohana byl on juz tak bardzo wkurzony ze musial ulec wscieklosci i zmienic sie w ssj2 jako pierwszy w histori saiyan byla to bardzo wyczekiwana chwila bo przeciez wszyscy a najbardziej goku wierzyli w to ze tak sie stanie, uwazam ze byla to nie tylko najbardziej widowiskowa furia w dragon ballu ale takze jedna z najwazniejszych jezeli chodzi o los wszechswiata bo przeciez gdyby gohan nie stal sie ssj2 komorczak zniszczyl by caly wszechswiat wraz z jego mieszkancami

Dodane: 03-10-2008 15:56
#Abstr@ct - user - 60%
Wy se mówcie co tam chcecie,ale ja wam mówię przecie furie Goku są najlepsze na świecie xD
No dobra to mi najbardziej podobała się furia goku podczas walki z Freezerem.Podobała mi się też,dlatego że Goku to mój ulubieniec...Podobało mi się,że wpadł w taką furię,po tym gdy zobaczył śmierć swych ukochanych,bliskich sercu osób.Dzięki tej furii wszedł na ssj.Druga może być furia Gohana na ssj2 podczas walki z Cellem,w ten sposób objawia swą moc...bardzo mi się podobała ta furia

Pozdro xD

Dodane: 03-10-2008 16:24
#Plastus - user - max%
Najbardziej podobała mi się furia Vegety, kiedy To seru zabił Furure Trunksa, dostał takiego szału że chyba przez 10 min napieprzał w niego pociskami energii KI, Takze kiedy walczył z Buu, i poświęcał się aby Goku mógł podwyższyć swoją moc, wtedy też w padł w Mała furie i zadał parę ciosów silniejszemu Buu

Dodane: 03-10-2008 17:41
#Glamb - user - 70%
Furii jest mało, ale wszystkie mi się podobały. Bardzo podobała mi się furia Goku. Stracił wtedy swojego najlepszego przyjaciela: Krilana. Ta furia nie była bardzo widowiskowa, ale wojownik po raz pierwszy wszedł na SSJ. To było coś czego jeszcze przedtem w anime nie było, aż można się było za głowę złapać :o ;) Druga furia to ta Gohana, kiedy wszedł na SSJ2. Podobała mi się dlatego, że porządnie się wkó*wił. Tam było coś czego mi brakowało podczas furii Goku, mianowicie można było zobaczyć duży skok mocy i tą potęgę! Wieelki podmuch wiatru, krzyk i szybko poruszająca się aura (wiecie o co chodzi), co wg mnie świadczy o sile. Podobała mi się też furia Goku w GT,(tak w GT!!) kiedy zmieniał się w Oozura, aby później stać się SSJ4. Wtedy widać było potężnej siłę i bardzo mi się podobała ta furia.

Dodane: 03-10-2008 19:34
Jak można po kilka furii podać to ja nie będę gorszy xD
Wyczapista jest też furia Future Tronka w odcinku specjalny "History of Future Trunks"
Zobaczyć martwego przyjaciela i stać się SSJ a później móc go pomścić...mmm bezcenne.

Dodane: 03-10-2008 20:06
#Macias - user - max%
W zasadzie jeśli mówimy o furiach to pierwsze co przychodzi namyśl jest to Gohan. Nic dziwnego. Jego furie były naprawdę MOCNE. Zaliczył kilka naprawdę niezłych furii. Gdy był małym dzieckiem to podczas gniewu jego siła wzrastała kilkakrotnie. faktycznie, najbardziej widowiskową z nich była mimo wszystko furia podczas turnieju Cella, kiedy mały Gohan przybrał postać SSJ2. Wtedy położył z łatwością na łopatki Cell Juniorów, którzy byli niezwykle twardymi przeciwnikami. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 03-10-2008 21:45
#Korzel - user - 70%
Też zgodzę się z Maciasem, że najlepszymi furiami były furie Gohana, Już jako dziecko pokazał na co go stać podczas walki Goku, Szatana i Radima. Drugą furią zauważamy na planecie Namek podczas gdy Frezer zaatakował Krilana, a wtedy Gohan dostał takiej furii, że nawet sam Vegeta był zadziwiony wielką mocą tego chłopca. No i ostatnia największa jego furia jak większość zauważyli miała miejsce podczas walki Cella, Gohan tak się wkurzył, że osiągnął SSJ2 i przy tym pokonał Cella. Szkoda tylko, że zaprzestał treningów bo mógł naprawdę wiele osiągnąć a furie dodałyby mu sił xD. Jednym słowem jest to cudowna postać xD. Pozdrawiam

--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Dodane: 05-10-2008 01:19 - Edytowane przez carot dnia 05-10-2008 01:21
#carot - user - 0%
Moim skromnym zdaniem :p najlepsza była pierwsza furia goku w walce z frieeza.Poniewaz była to pierwsza przemiana SSj w DB i dlatego najbardziej efektowna i...taka męska :d :d ,,Goku przestał być juz dzielnym młodzieńcem a stał sie srogim wojownikiem''zwłaszcza psychicznie :p Furia była spowodowana śmiercia dwójki przyjaciół i troską o życie ukochanego syna..gohana-w sadze cella tez robiła piorónujace wrazenie jednak..wydaje mi sie ze ta wsćiekłosc była troche przez akire wepchnieta na siłe,bo czy smierc C16 którego gohan własciwie znał tylko z widzenia mogła wzbudzic w nim az takie emocje..??Podoba mi sie tez przemiana gohana w kinówce z bardockiem^^wogóle goku i gohan to moje ulubione postacie :d pozdrówkoxD

Dodane: 05-10-2008 10:42 - Edytowane przez by_black dnia 05-10-2008 10:53
#by_black - systemadmin - max%
Zdecydowanie uwielbiam furię kiedy to zrozpaczony Vegeta widzi umierającego syna, który przybył z przyszłości by pomóc im pokonać cyborgi, chodzi tu o walkę z Cell'em, który powraca nie pokonany z planety Kaito :] Tak, tak to było mocne kiedy wpadł w taki szał że nie liczył się już z niczym tylko z tym by pomścić swojego syna nawet za cenę własnego życia :)

Krisu może jest to jakaś furia, ale to mało istotny fakt z fabuły DBZ, a my nie chcemy wszystkiego przedstawiać w opisach bo to już nie jest to samo kiedy oglądasz coś i wiesz co zaraz się stanie :]

--------------------
Dodane: 05-10-2008 11:09
#Plastus - user - max%
Najlepszą furią wg mnie była furia Vegety, kiedy to Seru zabił Trunksa, Vegeta okazał wtedy że mimo twardej egoistycznej powierzchowności zależy mu jednak na bliskich, takiej mocnaj furii nie było w całym DB Zadna się z nią nie równa.

Dodane: 05-10-2008 21:46
#Rewinger - user - 90%
Furia, wnerwienie, wkurzenie, czy jak to zwał, ale chyba najbardziej mi się podobała furia Son Goku podczas walki z Freezerem, te jego stalowe zimne oczy, których bał się Freezer, to było coś. No i przemianka też bardzo efektowna.

Ps. Dużo furiatów w tym Dragon Ballu co? [wesoly]

Dodane: 07-10-2008 11:21
#by_black - systemadmin - max%
Ciekaw jestem czy zauważyliście jeden ciekawy fakt, na początku DBZ furie wojowników są najeżone czystą nienawiścią, wściekłością, po prostu są mega widowiskowe, ale z czasem te furie choćby jak Vegeta zdobywał SSJ tracą smak, a momenty przemian w wyższe poziomy SSJ są szybkie, i nudnie ukazane, nie to samo kiedy było to ukazywane w pierwszych odcinkach od ukazania super wojownika :/

--------------------
Dodane: 16-10-2008 14:20
#Troyex - user - 0%
mi sie najbardziej podobała furia Gohana podczas walki z Komórczakiem, ta energia którą emitował, potem te błyskawice, to było coś

Dodane: 16-10-2008 17:51
#PinCheR - user - 60%
a mi się najbardziej podobała furia Goku podczas walki z Frieza kiedy to zamienił się pierwszy raz w SSJ :) to było coś :) te oczy bez źrenic :) ekstra :)

Dodane: 16-10-2008 18:02 - Edytowane przez quentin7 dnia 16-10-2008 18:05
#quentin7 - user - 30%
no najlepsza z furi to zdecydowanie Gohana w ssj2 ... ciągle nie mógł sie przełamać poniewaz nienawidził walczyć ... dlatego tak trudno uwalniał energie ,gdyby potrafił wykorzystać swoje KI i kontynował dalej trening bez kłopotów osiągnoł by ssj3 ale skonczył niestety na mystic :(
furi było mało ogólnie ... ale nie jest to moim zdaniem najlepszy efekt w DB ,,,jest nim moment scalania sie Vegety i Songa w Gogetę ... przy dobrym nagłośnienu i fajnym dużym obrazie (innym niz komp) można naprawde przeżyć wspaniały efekt (ale nie o tym temat)
mowicie że furie Vegety są najlepsze ale on ciągle był wściekły bo songo go przewyższa wiec żadna tam furia... może niekiedy miał takie momenty ale były mało efektowne
nie tak jak Gohana , ale to moje zdanie

Dodane: 16-10-2008 21:31
#lewap - user - 0%
Furia Gohana byłe wg mnie the best :)
Oczywiście z walce z Cellem .

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online