gohanek16 napisał/a:Ja tam wolałbym mieć tylko starsze id siebie rodzeństwo. Brat zawsze kasą sypnie

. A młodsza siostra tylko mnie denerwuje ;p. Ale i tak bym jej nie zamienił na inną.
Hehe ja mam starszego brata aż o 7 lat . On ma lat 20 ja 13 lat . Ale czy tak kasą sypie to bym się kłócił xD . Nieraz się kłóciliśmy itd. ale mamy dobry kontakt , często pójdziemy pograć w nożną czy pogramy na konsoli / kompie .
Mam jednego brata. Jest młodszy ode mnie o 2 lata (ja mam 17 on 15). Dosyć często się kłócimy ale po paru minutach nam przechodzi ogólnie to sie dogadujemy. Bynajmniej się z nim nie nudze
No to teraz ja...
Ja mam starszą siostrę o 4 lata. Czasami jest fajna, a czasami jej nie znoszę. Ciągle rozwala w pokoju, a ja lubię porządek. Zawsze zrobi mi na złość, wkurzy mnie, czasem nawet dojdzie do bujki.
Zdecydowanie wolał bym mieć starszego brata, bo zawsze mógł bym o wszystkich męskich sprawach pogadać, i mieć jakieś wsparcie. No chyba " ojcu ", którego już praktycznie nie mam się nie zwierzę, ani o takich rzeczach nie pogadam. Z siostrą też raczej nie, a co już mówić mamie ;o XDD
I tak gdzieś tam w środku ją lubię i też bym jej nie oddał.
I już za Chiny nie chciał bym mieć rodzeństwa.
Wiecie, jestem jedynakiem od 20lat i pomimo tego że zapewne byłem (może jestem?) oczkiem w głowie rodziców, wszystkie zabawki, sprzęty etc przypadały tylko mi, to muszę przyznać, że wolałbym jednak mieć rodzeństwo, najlepiej starszego brata lub młodszą siostrę

Dlaczego akurat tak?
Wiadomo doskonale że młodszy ma lepiej, starszy brat może okazać się dobrym kumplem po osiągnięciu pewnej bariery wiekowej.. Natomiast jeśli chodzi o siostrę... Lepiej młodsza niż starsza, jakoś nie wyobrażałbym sobie drugiej kobiety w rodzinie która mną dyryguje
Wierzcie mi, co prawda jedynak dostaje więcej ale jest samotniejszy, zazwyczaj mniej przygotowany do życia oraz jednak za wszelkie przewinienia tylko on dostaje ochrzan - wiadomo, odpowiedzialność nie dzieli się na przykładowo dwie osoby
Także cieszcie się z rodzeństwa, bo jeżeli dobrze to rozegracie to na pewno będziecie mogli szukać w nim oparcia w przyszłości