Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 20:55
OnLine: 41, statystyki
index > Hydepark
Temat: Rodzeństwo
Dodane: 30-09-2008 14:32 - Edytowane przez by_black dnia 17-08-2011 16:27
#ja0lek - user - 90%
Jak żyjecie ze swoim rodzeństwem? Jesteście kochającą się rodziną, czy może wrogami jakich świat na oczy jeszcze nie widział? A może jesteś jedynakiem? Może marzysz o tym by mieć rodzeństwo? Może tylko Siostre?
Czy denerwuje Was zachowanie starszego brata, który ciągle wygania sprzed komputera? A może młody, który ciągle płacze?
Ja sie wypowiem później ;P Mam nadzieje, że załąpaliście o co mi chodzi w tym temacie ^^ pozdro

--------------------

Come back? :p
Dodane: 30-09-2008 14:44
Ja na szczęście mam starsze rodzeństwo, braci w domku juz nie ma, tylko siostra mi się została :p Potrafi być czsami denerwująca, ale z wiekiem nie ma takich wojen jak te, gdy byłem młodszy. Teraz tylko mi przeszkadz czasami jak chcę wejść sobie na nk, ale dla świętego spokoju nie robie jej z tym problemu. Tak ogólnie to z wiekem wszystkie niesnaski za błache sprawy zanikają i z perspektywy czasu te młodzieńcze wydają się śmieszne :p

Dodane: 30-09-2008 14:45
#Zinho - user - 40%
Olek założył temat jak mu na sb napisałem ze przez siostry nie siedzę długo przy kompie xD
Ja mam 3 siostry. Tak, tak, aż 3. I na dodatek wszystkie starsze. Chociaż jedna już tu nie mieszka i czekam, kiedy druga się wyniesie xD(dopiero kupili działkę, wiec za jakieś dwa lata). Dobrze że mają pracę, więc czasem sypna groszem. Teraz mam o tyle gorzej bo moja siostra ma do napisania na studia prace na 90 STRON A4. I jak tu przy kompie siedzieć? A drugą siostra żyjemy normalnie. Chociaż wiadomo ze czasem się kłócimy. A nawet wyzywamy się od ''twój stary'' xD Jedynakiem nie chciał bym być, bo za nudno. Nie ma się z kim bić i powyzywać. Ogólnie moje rodzeństwo jest spoko, ale mogło by być go troche mniej xD

Pozdro.

Dodane: 30-09-2008 14:52
#enigma - user - max%
Mają chwilkę czasu wypowiem się. Mianowicie, mam starszą siostrę, myślę że pomiędzy nami jest wszystko ok, nie kłócimy się za często a jeśli już to max 1/2 dni, więc chyba nie jest najgorzej. Jest ona starsza, ja mam 17 lat, a ona 20, idzie właśnie na studia, więc będzie spokój jakby nie było xD Chociaż myślę że jest ona świetną starszą siostrą, chodź nigdy jej tego nie mówiłem. Myślę że nie wiele jest takiego rodzeństwa, które poświęciło by swój czas aby pomóc młodszemu bratu, który na dodatek cały czas narzeka i myśli że jest mądrzejszy xD Wiele jej zawdzięczam, nawet jeśli nie mam z kim pogadać to zawsze mogę z nią porozmawiać o wszystkim i ona mnie wesprze. Czyli podsumowując, jest dobrze i nie narzekam :)
Pozdro

--------------------
Dodane: 30-09-2008 14:53
Ja mam starsza siostre xDD Meka ;DD Ciagle sie bijemy, Dobrze ze mamy osobne kompy... Ogolnie to udreka xDD Albo toaleta zjeta przez 2h -_- Niekotrzy mi zazdroszcza siostry XD A ja zazdroszcze sa jedynakami i sa rozpieszczani (bez urazy) ;] Ciagle zyje nadzieja ze kiedys sie wyporwadzi (jest jest) xDD

Dodane: 30-09-2008 15:26
#C@rL - user - max%
Heh... po przeczytania wczorajszego tematu korzela byłem prawie pewny, że i taki temat powstanie xD Ja mam młodszą siostrę... ma ona... chodzi teraz do 6 klasy szkoły podstawowej, a ja do 2 klasy LO, więc obliczcie sobie różnicę wiekową xD Między nami jest kilka lat różnicy, więc często się kłócę z nią, gdyż nie mam ku temu powodów. Bić też jej nie bije, bo wiadomo jakby się to mogło skończyć ^^ Na kompa wchodzę kiedy chcę... jedno słowo i nikogo nie ma w pobliżu mojej maszyny ;P Ogólnie jesteśmy kochającą się rodziną, chociaż tego za bardzo nie okazujemy xD

Pozdro all!!!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 30-09-2008 16:00
#Korzel - user - 70%
Ja mam aż dwóch braci więc kłopotów jest razy dwa xDD. Młodszy brat jest w gimnazjum i powiem szczerze, że jest to jedyna osoba w domy, której mogę wszystko powiedzieć bo wiem, że zaraz nie będzie wiedziało o tym pół rodziny xD. Jak w każdym rodzeństwie są między nami sprzeczki ale żadna nigdy nie trwała dłużej niż 1 godz. xD.
Co do brata starszego ( 20 lat ) to nie mam z nim stosunków takich jak z młodszym, jest już dorosły i zajmuję się własnym życiem ale powiem, że nawet jak był młodszy nie żywiłem do niego wielkiej sympatii. Pozdro

--------------------

Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Dodane: 30-09-2008 16:01
#Abstr@ct - user - 60%
Więc i ja się wypowiem...Mam młodszą,która ma już 6 lat xD.Często się z nią kłócę,ale nie tak wiecie poważnie tylko jak mnie wkurza to mówię,że ma spadać i takie tam...czasami strzelę lekkiego klapsa...Ale można sie z tym małym potworem dogadać xD Chciałbym mieć starszego brata tak ok 23 lat(jak mój kuzyn z,którym się dogaduję) i takiego w moim wieku czyli 14 ^^
Ale na siorkę nie narzekam...Na pewno nie chciałbym być jedynakiem,bo wtedy tylko bym się nudził i nie było by kogo powkurzać.A co do kompa to nie ma dostępu jeśli ja nie pozwolę xD

Pozdro

Dodane: 30-09-2008 16:06
#Krisu - user - 80%
Moja siostra ma 8 lat a ja 14. Jest to 6 lat różnicy, więc za bardzo się nie lubimy (tak to okazujemy). Już napisałem w temacie Korzela jak denerwuje mnie z komputerem xD. Tak poza tym lubię czasami wyjść pokopać z nią w piłkę, stoi na bramce jak ja xD. Bardzo się kochamy i już.

Pozdro All

Dodane: 30-09-2008 16:45 - Edytowane przez Bociak dnia 05-03-2011 19:03
#Bociak - user - max%
Ja nie mam ze swoim dwudziestoparoletnim bratem problemów. Jesteśmy różni - czasem krytykuje moje zainteresowania lecz da się to wytrzymać.
Jeśli dojdzie do utarczek, szybko mijają. Poza tym powoli ucieka(już dawno powinien się usamodzielnić, rok czy dwa zostały mu do trzydziestki), więc nawet nie mamy na to czasu.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-09-2008 16:58
#Mattiz - user - 90%
Jeśli chodzi o mnie to jestem jedynakiem i dobrze mi z tym xD Choć nie ma co chcialbym zobaczyć jak to jest mieć siostre najlepiej w moim wieku lub starszą o rok xD Nie mam problemów z kompem i nie mam sie z kim kłócić co jest chyba oczywiste (znaczy mam jeszcze rodziców ale nie zabardzo lubie być z nimi pokłócony ale powkurzać to ich uwielbiam xD)
To tyle

Pozdrawiam xD [serce]

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Dodane: 30-09-2008 17:40
#Falen - user - 60%
A ja mam młodszego brata uczęszczającego do 6 klasy szkoły podstawowej xD Jako ze młody ma wredny charakter a ja to jeszcze bardziej xD powinniśmy się kłócić co chwila xD Ale tak nie jest. Dziwne to jest ale prawdziwe ze ogólnie żyjemy w zgodzie xD Młody ma problem z lekcjami to mu pomogę xD A on najwyżej zrewanżuje się i da mi grać kiedy poproszę xD O kompa kłóciliśmy się kiedyś bardzo często ale jakoś mamy to już za sobą. Czasem się pokłócimy o jakieś błahostki ale to nic wielkiego xD Ja tam się ciesze ze mam młodszego brata ;p Pozdro

Dodane: 30-09-2008 17:56
ja mam starszego brata o 3 lata xD ogólnie to uważałam go cały czas za konfidenta <nie bez powodu> ale ostatnio dowiedział się paru rzeczy o mnie i nie zakablował :p nawet nie chce wiedzieć co by sie działo u mnie w domu gdyby starsi sie dowiedzieli co wyprawia ich kochana córeczka xDD w każdym razie nie mam zadnych bliższych więzi z bratem.... czasami potrafi nieźle wnerwić ;/ kiedyś jeszcze jako mała dziewoja marzyłam by go nie było xD teraz to się zmieniło... nawet dobrze, że jest przynajmniej mam z kim się kłócić i na kim się wyżywać ]:-> a o kompa to nigdy nie walczylismy co innego o pilota do tv i o to kto tym razem robi domówkę xDD ja jestem tolerancyjna osobą ale jak on puszczał na kompie (bez obrazy dla fanów) takiego Peje to od razu Karolinka szła do pokoju i włączala wieże by tylko to zagłuszyc xDD cały czas robimy sobie na złość ale mnie to bawi :d :d :d to tyle...
Pozdrawiam ^^

Dodane: 30-09-2008 18:50
#Macias - user - max%
Ja mam dwóch młodszych braci. Jeden ma 14 lat, a drugi 4 lata. Raczej nie toczymy ze sobą żadnych konfliktów, można powiedzieć że jesteśmy raczej bardzo związani ze sobą. Oczywiście zdarzają się jakieś kłótnie, ale one są w braterskich kontaktach raczej nieuniknione. Wiadomo, częściej kłócę się z tym starszym, ale ten mały też nieźle potrafi pograć na nerwach. Ogólnie to raczej dobrze mi z nimi. Wiadomo, że czasem trzeba się czymś podzielić z braćmi, poświęcić im swój czas. Cieszę się, że przynajmniej nie mam problemów z dzieleniem się kompem, bo u mnie w domu każdy ma swój. Za to dla mnie dużym plusem było, że całe życie wychowywałem się z bratem co prawda o 2 lata młodszym, no ale nie było między nami dużej różnicy wieku, wiec i zainteresowania były podobne. Także nigdy się nam nie nudziło bo bawiliśmy się razem, graliśmy na kompie ze sobą , czy tam w piłkę itd. Więc nie narzekam. Zdarzają się kłótnie, rozterki, ale tak chyba jest w każdym rodzeństwie. Ogólnie jestem z niego zadowolony Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 30-09-2008 20:18
#Glamb - user - 80%
To teraz ja.. Ja w domu jestem najmłodszy mam dwie siostry (jedna 2 ,a druga chyba 6 lat starsza i brata 10 lat starszego) ja mam 15 lat. Z najstarszym bratem czasami miewam konflikty, ale bardzo krótkie i błahe. Fajnie jest się z nim pobić XD i pogadać np. o Dragon Ballu (np. gadamy czy Goku pokonał by Supermena :d ), ale przez różnice wieku nie mam z min tak dobrej więzi. Najstarsza siostra już ze mną nie mieszka. Bardzo ją lubię i nie miałem z nią większych konfliktów, jest bardzo fajna, można z nią pożartować. Druga siostra (ta 2 lata starsza ode mnie) przydaje się, bo czasami przepisuję jej zadania domowe z polskiego :d . Z nią mam najwięcej konfliktów. Często się kłócimy głównie o telewizor , bo np. ja chce oglądać mecz, a ona jakieś pierdoły na TVN'ie ;) I często mi zajmuje pokój.

Ogólnie rodzeństwo to wspaniała rzecz. Czasem wesprze, czasem pocieszy. Raz jest lepiej raz gorzej, ale wiadomo to rodzina ;)

Dodane: 01-10-2008 01:34
#Napojasz - user - 90%
Kiedy zobaczyłem nazwę tematu to pomyślałem, że osoby w tym przypadku znajdujące się w mniejszości (Nie posiadające rodzeństwa) czyli np: Ja :p nie będą się mogły konstruktywnie tutaj wypowiedzieć. Autor mile zaskoczył dopuszczając mnie do głosu xDDDD ( Co ja pier....e xD)
Mój stosunek do tematu jest następujący:
Gdy byłem młodszy cieszyłem się, że jestem jedynakiem xD Wszystkie zabawki i zainteresowanie mamy było skierowane tylko na mnie (Jedynacy są samolubni xDDDDD Ojjjj tak !) miałem święty spokój i było mi z tym dobrze, jednak z biegiem czasu dochodziłem^^ aż doszedłem^^ (Bez skojarzeń) do wniosku, że jednak to rodzeństwo by się przydało xD Gdybym miał wybierać to chciałbym mieć siostrę...najlepiej starszą xD (Wiecie, starsze koleżanki i te sprawy [oczy] ) a tak na poważnie, to myślę, że łatwiej jest w życiu tym którzy mają tego brata czy siostrę, zawsze moga udzielić pomocy gdy jesteśmy w potrzebie choć z drugiej strony jedynacy są bardziej samodzielni i zaradni życiowo, gdyż od zawsze są zdani tylko na siebie :p (Jest to udowodnione naukowo xD)

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 01-10-2008 13:11
#Cassie03 - user - 10%
No a więc...ja mam dwóch starszych braci, jeden ma 20 lat, a drugi 17. Przeważnie z tym 17-latkiem jest okropie.! Walczymy tylko o to co sie da, a o kompie to nie wspomne(naszczęście dojeżdza do szkoły i mam więcej czasu na komputer :p ) No bo wiecie "prawo dżungli". No ale nie zawsze tak jest (naszczęście) Czasem są takie chwile kiedy sobie pogadamy, (w lekcjach mi nie pomagają) i się wspólnie powygłupiamy.. Choć ich czasem nieawidze to jednak są moi bracia i nie wyobrażam sobie życia bez nich :) :) :) A co do młodszego rodzeństwa to chcialabym taką siostrzyczke, ale na wakacjach byłam u cioci i tam mieszkała taka mała Zuzia, to i mi się juz odechciewa :p (za dużo roboty, i wyrzekania się różnych rzeczy) Wystarczy,ze mam jedną w rodzinie :)

Dodane: 01-10-2008 15:36
#Zuza - user - max%
Ja z moim bratem to wielkie napięcie ;d On jest 4 lata starszy, ale ja z listopada, a on ze stycznia więc praktycznie 5 ;d no więc ogólnie to ciągle się kłócimy, jedynie mi się przydaje jak mi ma wozić tyłek xD O komputer się nie kłócimy, ani nie kłóciliśmy, bo teraz ja mam komputer, on ma laptopa, a kiedyś było tak, że ja siedziałam godziny parzyste, on nieparzyste ;d ( mój tata chciał się pozbyć awantur ) W sumie więcej go nie ma teraz niż jest, więc sobie mogę całą noc oglądać DB i nikt mi marudzić nie będzie ;)

Dodane: 01-10-2008 19:29
#animka - user - 50%
Ja i mój brat to jedno wielkie nieporozumienie :d :d :d żyjemy jak szybki z tanim (jak z reklamy neta) =)
W ogóle się nie możemy dogadać ze sobą i w sumie zawsze sobie robimy na złość. Nie wspomnę tu juz o prawie codziennych kłótniach. Dochodzi tez do rękoczynów i to dość często. Gryzienie tez niekiedy się zdarza ;) ;) ;)
Nie ma mowy żebym sie z nim dogadała, bo jestem ta młodsza, ale za to mam w domu więcej przywilejów i jestem córeczką tatusia [wesoly] [wesoly] [wesoly] [wesoly] . A mój brat mnie nie oszczędza. Niedawno kłóciliśmy się o tusz do drukarki albo o firankę. Często sa też bitwy kto ma iść się pierwszy myć do łazienki dlatego lepiej sobie szachować. A jak nie no to pozostaje bitwa o łazienkę :p :p :p :p

--------------------
Dodane: 03-10-2008 15:03
#Plastus - user - max%
przeklenstwo, przynajmniej z moją 6 letnią siostra która ciągle mnie bije dokucza mi i maltretuje, a jak ja cos powiem na temat jej zachowanie co cała rodzina sie oburza ze ona oczywiscie jest swieta...

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online