Dodane: 13-12-2008 12:56
undodawido napisał/a:
Wydaje mi się, że to był FSSJ. Co z tego, że w opisie jest napisane, że zanikają źrenice? Na poziome USSJ2 również i nawet Tronkowi zanikły lecz jedynie na czas zwiększania mocy, później miał normalne. Dziękuję & pozdrawiam
Ja bym się nad tym trochę bardziej zastanowił, bo podczas zamiany w FSSJ Goku stał się bardziej agresywny, można nawet powiedzieć że przestał logicznie myśleć, do tego trzeba doliczyć powiększenie tkanki mięśniowej oraz te nieszczęsne oczy, kiedy to Gohan aktywował tylko aurę.

Dodane: 13-12-2008 15:03
Ale Goku też aktywował, jak ty to powiedziałeś aurę. Fakt, podniosły mu się włosy, ale to tylko dla tego, że był w aurze, gdzie włosy podniósł wiatr.

Dodane: 13-12-2008 15:20
Tak ale aura to jest nie odstępna procedura wojowników wskrzeszających coraz większe pokłady energii KI, ale kiedy Goku to zrobił łatwo możemy zobaczyć jak intensywnie jego energia się zmienia, traci panowanie nad sobą oraz mięśnie stają się coraz większe.

Dodane: 13-12-2008 15:55 -
by_black napisał/a:
Tak ale aura to jest nie odstępna procedura wojowników wskrzeszających coraz większe pokłady energii KI, ale kiedy Goku to zrobił łatwo możemy zobaczyć jak intensywnie jego energia się zmienia, traci panowanie nad sobą oraz mięśnie stają się coraz większe.
Mówisz o FSSJ czy o tym co widzieliśmy w zaświatach. Ja się będę upierał przy swoim zdaniu, że to nie był FSSJ, tylko Normal ze zwiększoną siłą. Tak jak Gohan w 9 filmie kinowym. Przeglądają filmiki na youtube zauważyłem, że Future Trunks też miał podobne formy, np. gdy walczył z Freezer'em. Aura złota, właściwie żółta, włosy sterczące do góry, ale fioletowe, a transformował się dopiero później.

Dodane: 16-12-2008 17:57
Mówię o FSSJ, co do Trunksa i reszty to jest raczej zwykłe zwiększenie poziomu mocy jak już powiedziałeś, lecz w przypadku Goku z filmu 4 nie mógł osiągnąć jeszcze SSJ bo był zbyt słaby na ten poziom jednak mógł się do niego zbliżyć, bo można łatwo zobaczyć jak wyglądała przemiana w SSJ, a jak wygląda poziom FSSJ.

Dodane: 16-12-2008 18:21
A przepraszam, oglądnąłem dokładnie ten odcinek jeszcze raz i to był FSSJ, bo nawet jak Goku "wyłączył" aurę to włosy miał do góry, tak jak na SSJ.
PS. Fajnie Goku wygląda, jak ma czarne włosy do góry tak jak na SSJ

)

Dodane: 16-12-2008 19:01
A przepraszam, oglądnąłem dokładnie ten odcinek jeszcze raz i to był FSSJ, bo nawet jak Goku "wyłączył" aurę to włosy miał do góry, tak jak na SSJ.
Czasami widzimy, że gdy jakiś wojownik powoli zwiększa swą moc to wtedy różne przedmioty podnoszą się do góry (np. kamieni), tak też się stało z jego włosami . Wg mnie Songo po prostu podniósł swą moc tak że był bliski osiągnięcia SSJ, dlatego aura miała taki kolor. Poza tym brak, "białych oczy" i wściekłości chyba dowodzi tego że to nie był FSSJ.
PS. Fajnie Goku wygląda, jak ma czarne włosy do góry tak jak na SSJ

)
Mi też się podoba

Dodane: 17-12-2008 14:46
to jest najzwyklejsza forma tylko tyle ze ma wlosy uniesione w gore....chociaz w DB jest bardzo wiele bledow moze jest to jeden z nich

Dodane: 17-12-2008 14:49
gorzet napisał/a:
to jest najzwyklejsza forma tylko tyle ze ma wlosy uniesione w gore....chociaz w DB jest bardzo wiele bledow moze jest to jeden z nich
Poziom FSSJ nie może być błędem bo został stworzony na potrzeby filmu kinowego jako wstęp do poziomu SSJ, więc biorąc na logikę, w anime czy w mandze nie mógł ten poziom wystąpić, lecz momenty do tego bardzo zbliżone mogą być po prostu przypadkiem lub nie przemyśleniem tego że w przyszłości powstanie film kinowy gdzie będzie to uznane jako poziom.

Dodane: 17-12-2008 15:38
No dobrze, ale mnie zastanawia, skoro Songo na FSSJ był silniejszy niż po użyciu KaioKena to dlaczego, nie użył tego poziomu podczas walki z Frezerem przecież osiągnął go jeszcze na ziemi??

Dodane: 19-12-2008 10:39
pydziol342 napisał/a:
No dobrze, ale mnie zastanawia, skoro Songo na FSSJ był silniejszy niż po użyciu KaioKena to dlaczego, nie użył tego poziomu podczas walki z Frezerem przecież osiągnął go jeszcze na ziemi??
Odpowiedź jest prosta. W serii odcinkowej Akira w ogóle nie tworzył tego poziomu. Jest on jedynie w kinówce, a jak wiadomo kinówki nie są ściśle powiązane z właściwym anime i mangą...

Dodane: 19-12-2008 21:42
Z poziomem FSSj, jest jak z Brollym, występuje Tylko w kinówkach i jest wymyślony na ich potrzeby. FSSJ oficjalnie jest uznany jako pre-SSJ i niech tak zostanie, tak samo jak Brolly jest uznany na LSSJ.

Dodane: 20-12-2008 00:53
ale Songo użył tego poziomu w 1958 odcinku podczas walki z żołnierzami frezera.

Dodane: 10-01-2009 21:59
Ja właśnie też mam z tym problem nie wiem czy to jest FSSJ nie jestem tego pewnien;/

Dodane: 10-01-2009 22:05
pydziol342 napisał/a:ale Songo użył tego poziomu w 1958 odcinku podczas walki z żołnierzami frezera.
WOW to było aż tyle odcinków DBZ?? Ja myślałem że "tylko" 291 xD
A tak na serio uważam że FSSJ wystąpił tylko i wyłącznie w 4 filmie kinowym. Dziwny poziom, ale nie wymagajmy cudów od kinówek....
--------------------

Dodane: 26-07-2009 17:45
MOim zdaniem to na obrzkach to nie FSSJ
Są żrenice moim zdaniem Goku zwiększył moc i tyle
FSSJ jest w 4 kinówce Lord Slug

Dodane: 26-07-2009 18:18
A moim zdaniem na obrazkach nie jest przedstawiony ani poziom FSSJ, ani też nie jest to zwiększenie poziomu mocy. Dla mnie to jest po prostu przejście ze stanu normalnego na FSSJ. Złota aura, czarne stojące włosy, ale widać źrenice. Dla mnie jest tylko takie wytłumaczenie i będę się tego trzymał. Pozdrawiam.

Dodane: 26-07-2009 21:21
Moim zdaniem to po prostu gromadzenie przez Goku energii bo jak wiemy kazdy ziemski wojownik potrafi zwiekszac swoja moc (np.Krilin,Tenshin)a kiey to robia pojawia sie aura. tak uwazam bo na pewno to nie jast FSSJ.

Dodane: 26-07-2009 21:27
Faktycznie, dziwnie to wygląda, nie zwróciłam na to uwagi... Ale chyba to jest FSSJ. Mówisz, że to jest z odcinka 195? Czyli z fillera... To by wyjaśniało, dlaczego to się tu znalazło, skoro poziom był stworzony tylko na potrzeby filmu. Miałam się pytać, czemu właściwie go użył, skoro już umiał wejść na SSJ, ale przyjrzałam się, że walczył z Ginyu Force...

Czyli szkoda było energii na takich szmaciarzy

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 27-07-2009 23:14 -
http://youtube.co...pI5NBwwqgQ Taki filmik znalazłem co niby ma wyjaśniać skąd False SSJ podczas walki z Ginyu Force . Jednak nie do końca mnie to przekonuje bo po co Goku się transformował gdy zaczął walczyć z tym oddziałem przecież nie stanowili dla niego żadnego zagrożenia . I potem podczas turnieju Paikuhan był bardzo zdziwiony po transformacji Goku w SSJ a przecież powinien ją zobaczyć wcześniej podczas walki w piekle .
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.