Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:59
OnLine: 92, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Świadomy sen
Dodane: 20-09-2008 21:11
Gadaj zdrów eNigMa, przecież to nie jest nic trudnego. Koleś z instruktażu mówił że on opanował to w miesiąc, wystarczy tylko nauczyć się zapamiętywać sny i zastosować wybraną technikę. Poza tym jak pisałem wyżej mnie się to przydarzyło w wieku 13 lat kiedy nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje (oczywiście to było tylko raz). Nie sądzę żeby sprawiało to jakieś olbrzymie trudności, a i czasu nie trzeba na to poświęcać nie wiadomo ile. Mnie najbardziej kręci możliwość doświadczenia wszystkiego, sami pomyślcie, w takim śnie mogę umrzeć, mogę być stary, mogę być nawet niemowlakiem i poczuć jak to jest. Możliwości są nieograniczone, a wszystko mamy w zasięgu ręki.

Dodane: 04-10-2008 23:57
#Zuza - user - max%
Wierzę, że da się opanować tą technikę, jednak ja pamiętam sny w większości bez tego, a mam je tak niesamowite, że to się w głowie nie mieści xD czy komuś się śniło, że Voldemort umarł na AIDS ?xD
nieraz tylko śnią mi się koszmary, np. że mnie ktoś prześladuje.. taki sen chciałabym oczywiście od razu przerwać :| zawsze się budzę roztrzęsiona i jakbym spadła z innego świata. No, ale na szczęście są rzadkie. Częściej mam te przyjemne :)

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 18-10-2008 17:07
#attokai - user - 0%
Ja tylko dodam, że taki świadomy sen nazywa się LD - od ang. Lucid Dream. Ostatnio coraz bardziej popularne, stosowane przez wielu ludzi.

Również miałam kiedyś chęć spróbować, jednak bardziej zainteresowało mnie OOBE, jednak nic mi z tego nie wyszło ;P.

Spróbuję opanować LD w najbliższym czasie, a wtedy hulaj dusza we śnie, zrobię z Trunksa swojego kochanka ]:-> XD.

Dodane: 04-11-2008 14:16
#Norba333 - user - 0%
A ja mając ok. 7-10 lat, miałem okazję panować w swoim śnie jako sayanin :d . Otóż w jakimś laboratorium, żołnierze montowali bombę atomową. Ja byłem "sparaliżowany" i wszystko obserwowałem. Po chwili nikogo nie było, a na zegarze zostało 5 minut (!). Oczywiście myślałem, że to rzeczywistość. Próbowałem się poruszyć i udało się to no problemos! Wystrzeliłem kamehameha w pobliską ścianę co ją zniszczyło. Uciekałem "super-sprintem" [Byłem szybszy od od samochodów] i przeżyłem. Nagle poczułem ból i przebudziłem sie- spadłem z łóżka. Uważam, że konrola w śnie jest całkowicie możliwa, bo zdarzyło mi się kilka razy kontrolować snem. POZDRO

Dodane: 04-11-2008 16:33
#Konrad - user - 100%
Ja się męczę i nie wychodzi może ktoś ma lepszy sposób bez pisania tego sennika.
Zdarzyło mi się w pełni kontrolować sen 2 razy tylko dwa!!!
Niech ktoś na swoim przykładzie opisze jak się nauczył mniej więcej i jakąś lepszą metodę zapoda.Jestem systematyczny ale snów zapamiętać nie mogę:/
Więc czekam na wasze metody które wg. was są lepsze niż podane...Ja próbuje i jakoś mi nie idzie....

Dodane: 05-11-2008 12:20
#Norba333 - user - 0%
Jest!! Udało mi się dzisiaj kontrolować snem i zapamiętać go! A więc uciekałem z więzienia. Tak jak Prison Breaku przyleciał helikopter i zdążyłem do niego wejść. Póżniej miałem skakać z helikoptera i użyłem spadochronu. Obudziłem się podczas lotu. Co do konrada (Sorry nie pamiętam nicku) ja po pierwsze w śnie muszę sobie uświadomić, że to sen. Choć tak jak dzisiaj myślałem, że to rzeczywistość, ale udało się. Przede wszyskim musisz wierzyć, że potrafisz to co chcesz dokonać, a wtedy świat snu będzie stał przed tobą bez ograniczeń. Spróbuj, to jest mój sposób.

Dodane: 05-11-2008 12:29
#by_black - systemadmin - max%
Ciekawe.. Zwłaszcza sny nad którymi kontrolujesz.. Jesteś naprawdę wielkim cudotwórcom.. Skoro jak narazie jest tylko jeden prototyp maszyny, która pozwala na kontrolowanie snu.. Hmm może podać twój przypadek do discovery? Będzie przynajmniej jakiś rozgłos dla strony i trochę dolarów..

Dodane: 05-11-2008 13:07
#Norba333 - user - 0%
Tylko, że to mi się zdarza może 2 razy w miesiącu. Rzadko pamiętam sny, ale jak pamiętam to też w nim wykonywałem własne ruchy. OT X)

Dodane: 05-11-2008 14:26 - Edytowane przez gizol dnia 05-11-2008 14:27
#gizol - user - 0%
Dużo jest poradników o LD, mnie się udało wywołać świadomy sen tylko 2 razy. Pierwszy raz doświadczyłem takiego snu kilka lat temu i niewiedziałem wtedy że coś takiego wogóle jest możliwe. Na dzień dzisiejszy "studiuję" tą tematykę codziennie. Czytałem także o takich osobach które mogą wywołać świadomy sen nawet do 6-7 razy w tyg! Chcę dojść do takiej formy, lecz jak na razie mi nie idzie. Jak narazie sprawdzałem kilka metod, a teraz ćwiczę metodę z kartami. A co do oobe, prubowałem już kilka razy z rużnymi skutkami. Raz mi się nawet śniło że wyszłem z ciała i zaczełem rozwalać przedmioty w pokoju, lecz rano okazało się że są one na miejscu... Szkoda...

Dodane: 05-11-2008 14:26
#DBmaniak - user - 20%
mi na razie udało się zapamiętać jeden sen :(

Dodane: 05-11-2008 17:02
#Krisu - user - 80%
DBmaniak napisał/a:
mi na razie udało się zapamiętać jeden sen :(

Wiesz jakbyś poczytał wcześniejsze posty, to byś się dowiedział, że to przychodzi z czasem. Ja się tego uczyłem długi czas, bo tak szybko to nie przychodzi. Ja sobie poradziłem bez zakładanie tego dzienniczka, tylko przed snem mówiłem chcę zapamiętać swój sen, chcę zapamiętać swój sen i tak ponad 20 razy, no i sie udało. To by było na tyle. I nie piszcie, że udało wam się zapamiętać jeden sen lup parę tylko opiszcie to bardziej szczegółowo xD

Pozdro All

Dodane: 05-11-2008 18:18 - Edytowane przez DBmaniak dnia 05-11-2008 18:18
#DBmaniak - user - 20%
mógłbyś napisać kilka twoich świadomych snów ??

Dodane: 05-11-2008 18:54 - Edytowane przez Krisu dnia 05-11-2008 18:55
#Krisu - user - 80%
No dobra, opiszę dwa sny :

I. Sen ten to był mój pierwszy. Jak każdej nocy zasnąłem sobie, ale przed snem powtarzałem : "Chcę zapamiętać swój sen, chcę zapamiętać swój sen" i tak 20 razy. Podczas snu, śnił mi się Dragon Ball. Byłem zwykłym uczniem i jak każdego dnia mama budziła mnie do szkoły. Tutaj zaczyna się jeden z elementów zapamiętywania snu. Popatrzałem na zegarek i była godzina 7:00, a jak zobaczyłem chile potem to była 16:23. Wiedziałem już, że jestem w śnie no i pomyślałem sobie, że chcę aby przyleciał po mnie Goku i żebyśmy polecieli na wsypę Genialnego Żółwia. Kiedy już tam trafiliśmy zacząłem trening. Następnie polecieliśmy do Wszechmogącego i ćwiczyłem z drużyną Z w tej sali czasu. Wreszcie osiągnąłem swój cel i byłem lepszy od Goku i innych. Wróciłem do domu. 10 lat później przyleciał Krilan, aby mnie zawiadomić, że siły zła wróciły. Scaleni byli wszyscy tyrani. Pokonaliśmy ich i wszystko wróciło do porządku i na Ziemi zapanował pokój.

II. Drugi sen to taki, że byłem groźnym przestępcą i uciekałem przed policją i ścigały mnie chyba wszystkie możliwe jednostki. Nigdy nie udało im się mnie złapać, a ja miałem różnorodne techniki i wszystkie bronie jakie sobie zachciałem. Niszczyłem świat, zabijałem itp. chciałem się trochę zabawić. Skończyło się na tym, że ja mieszkałem na innej planecie, a Ziemi nie było xD

Trzeciego snu nie będę opisywał, bo jest niecenzuralny xD To by było na tyle.

Pozdro All

Dodane: 05-11-2008 19:08 - Edytowane przez DBmaniak dnia 05-11-2008 19:11
#DBmaniak - user - 20%
wielkie dzięki, teraz lepiej mi pójdzie i będę wiedział co zrobić [wesoly]

Dodane: 05-11-2008 20:29
#karolc - user - 0%
No wiec tak. Zaczolem jakies 1,5 miesiaca temu. Pierwszej nocy pamietalem pierwszy sen. Po 2 tygodniach codziennie pamietalem 3-4 sny. Pozniej przestalem gadac do siebie i troche zapomnialem o tym. Jednak pewnej nocy mialem swiadomy sen. Nie od poczatku, tylko koncowke. Najpierw kradlem jakies auta i jezdzilem na kierownicy (tak xD) obok dinozaurow.
Pozniej sie wrocilem zeby ukrasc cos z auta. I wtedy skapowalem ze moj starszy ma takie samo auto i skapowalem ze to sen. Unioslem sie w powietrzu i polecialem do jakies babki CENZURA ale tak sie podniecilem ze mnie wywalilo. Teraz pamietam jakies 1-2 sny bo nie trenuje od 0,5 miesiaca. Jak beda swieta to potrenuje i bede mial swiadome sny. Narazie robie bombe :d

Mam nadzieje ze jest to chodz troche czytelne.

Dodane: 05-11-2008 21:10
#Wargor - user - 20%
Ja rzadko mam sny zazwyczaj kłade się zasypiam budze się i tyle xD [oczy]

Dodane: 05-11-2008 21:20
#DylanLSC - user - 0%
szczerze mówiąc bardzo mnie to zainteresowało i jak najszybciej bee trenował ;] :d :d pozdro :d

Dodane: 06-11-2008 18:17
#DBmaniak - user - 20%
może ktoś jeszcze opisze swoje świadome sny ??

Dodane: 12-11-2008 20:22
#karolc - user - 0%
Ostatnio snija mi sie takie glupoty ze szkoda gadac. Jak sie budze mam niezly ubaw. Ostatnio snilo mi sie ze umarlem i mialem jeszce 15 minut zeby sie wyspowiadac xD Trzeba bylo widziec jak zapiepszalem do kosciola xD Albo mialem z balkonu na glowke skakac z kuzynem.

Dodane: 17-11-2008 22:09
#Sprite - user - 20%
I jak wam idzie? Ile osob opanowalo swiadomy sen?? Ja mialem tylko raz dzieki temu treningowi, fajne uczucie.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online