Dodane: 05-09-2008 17:20
Witam. w tym temacie chciałbym troszkę z wami popisać na temat kontrolowania swoich snów. Ostatnio szperając trochę w necie natknąłem się na fajny blog. Jest tam w nim wiele ciekawych rzeczy. Ale chodzi mi tutaj dokładnie o sny. Wszystko jest tam nagrane w trybie audio-video. Słuchając tego dowiedziałem się jak można zapamiętywać swoje sny, a jest ich co noc ok 4-5 snów. Kiedy dobrze opanuje się tą technikę można, że tak powiem stać się bogiem swojego snu. możecie kontrolować go, tzn. spadasz z wysokości i masz pewną śmierć nagle zamieniasz się w SSJ i odlatujesz z tego miejsca. Albo wyobrażasz sobie Buu i drużynę Z i dołączasz się do nich. W mojej klasie opanowały już to 2 osoby i ja tez chciałbym spróbować. Poniżej podam wam link do tego bloga. jeśli ktoś będzie miał ochotę się z tym zapoznać to zapraszam. Kiedy klikniecie w jakąkolwiek lekcje(są one zaznaczone tak np.#1 faza snu) poprosi was o hasło a brzmi ono
RUDOLF pisany małymi literami.
http://www.drugad...adomy-sen/ Pozdro.

Dodane: 05-09-2008 20:25
Mogę się mylić, ale wydaje mi się że nie można kontrolować snu, nie wiem może komuś się uda ale ja jakoś tego nie widzę zbytnio

Jeśli rzeczywiście jednak się udało to myślę, że to zależy od osobowości itp.

Zresztą sam już nie wiem co o tym myślę ale na dzień dzisiejszy podtrzymuję moją wcześniejszą odpowiedź xD. Pozdro
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 06-09-2008 20:26
Każdy ma swoje zdanie. Ja na przykład zaczęłem to robić od wczoraj i powiem szczerze... udało się. To znaczy udało mi się zapamiętać sen, którego nie opisze tutaj ponieważ jest za bardzo zboczony

. Jęsli uda mi się tak robić przez ok. 1 tydz. to spróbuję zaczynać kontrolować sny.
Pozdro

Dodane: 06-09-2008 20:46
A ja świadomy sen miałem ze trzy razy (raz porządny), ale to było jakieś 3 lata temu no i bez żadnego treningu, nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje (13 lat miałem więc miałem prawo). Zdarzały się też paraliże senne (wtajemniczeni w te sprawy wiedzą o co chodzi), ale to na szczęście bardzo rzadko bo to naprawdę niemiłe doznanie. Jak na razie mam w planach zdobycie tej umiejętności, ale nie teraz, bo jeszcze nie czuję się gotowy.

Dodane: 06-09-2008 21:03
Pamiętam raz miałem sen "horror" xD Śniło mi się, że gryzą mnie psy i strzelają do mnie z karabinu jak spadam ze schodów xD I w pewnym momencie chciałem uciec ze snu... Wtedy się obudziłem. Kilka dni później miałem podobny sen i kontrolowałem tam swoje ruchy. Nie wiem jak mi się to udało, ale przez chwilę potrafiłem zapanować nad snem... Myślę, że taka technika może istnieć i da się zapanować nad swoim snem...
Pozdro
--------------------

Dodane: 06-09-2008 21:51
Od jutra tego spróbuje, a wydaje mi się że takie coś jest możliwe, bo jeśli śni mi się coś złego (coś takiego jak koledze wyżej) to udaje mi się czasem to zmienić w pozytywną rzecz...najczęściej taką nie dla dzieci

Dodane: 06-09-2008 21:52
Wypróbuję i zobaczę czy to działa Zdaje mi się że jest to możliwe !! Wypróbuję to i później napisze czy działa

Dodane: 06-09-2008 21:57
Ja mam coś dziwnego jeśli chodzi o sny. Dzisiaj na przykład w nocy, tzn. już nad ranem miałam sen i myślałam o czym sobie by tu pośnić i sobie wyobrażałam, że pójdę sobie gdzieś, zrobię coś. To jest strasznie dziwne uczucie. : ///
heheh szkoda, że nie mam tak częściej ; D Ale jeśli da się tego nauczyć to z jednej strony polecam, z drugiej nie. Bo jak masz jakiś pomysł co zrobić by ubarwić sobie sen, to ok, ale jak nie to jest troche dziwnie. xD A tak, to zawsze jakiś sen Cię zaskoczy : ))))

Dodane: 06-09-2008 22:05
#Usunięty -

-
Dla mnie jest to żaden problem

Kontroluje sny od kilku lat. Jak do tego doszedłem? Już opowiadam....
Podstawą jest uświadomienie sobie, że wszystko co widzimy jest snem i TO dzieje się w naszej głowie, a co za tym idzie jesteśmy "bogiem" tego świata.
Następnie trzeba "potrenować" zabawę w boga, tzn. edytowanie snu. Coraz bardziej skomplikowany świat więcej szczegółów... "Easy to learn, hard to master"...
Ostatnio na przykład śnił mi się kościół. A w nim ja znudzony w ławce, lecz po chwili sytuacja diametralnie uległa zmianie, to był mój ślub, a żona... CUDO! No i każdy może sobie pomyśleć co było dalej

Dodane: 06-09-2008 22:30
#Usunięty -

-
Świadomy sen...Wczoraj próbowałem kotrolować swój sen, ale niestety mi nie wyszło

Dla mnie to trochę dziwaczne, a zarazem fascynujące. Kotrolowanie snów to może być fajna rzecz, tylko trzeba się jej najpierw nauczyć. Życzę innym powodzenia w swoich snach xD...
Pozdro

Dodane: 07-09-2008 10:09 -
Świadomy sen...no,no z całą pewnością dziś spróbuję.Postaram się wyobrazić siebie jako wojownika i u boku z-fighters walczyć np z brollym,cellem,freezerem i tak z każdym złym.Jeśli mi się uda to będzie niesamowite przeżycie. Będę mógł robić kamehameha,final flash,będę latać i zamienię się w ssj3,użyję ataku dragon fist,a jęśli trafię na naprawdę potężnego przeciwnika to może użyję spirit bomb.Nie mogę się doczekać.
Później dopiszę czy mi się udało.Pozdro
Edit:eee nie udało się

ale będę próbował

Dodane: 07-09-2008 10:37
No to mi się podoba xDD Po oglądnięciu pierwszego filmu byłem zaskoczony, że tak można i postanowiłem zobaczyć o co tutaj w ogóle chodzi. Kiedyś gdy byłem młodszy udało mi się "zapanować nad swoimi ruchami" po dobnie jak @pepciowi, lecz za drugim razem już mi się nie udało :/ Teraz gdy się dowiedziałem, że tak naprawdę jest to spróbuję jeszcze raz może teraz znów mi się uda xD

Dodane: 07-09-2008 10:49
Ludzie ludzie,

ja was rozumiem ale nie da się tego tak szybko opanować moi koledzy z klasy 3 miesiące się tego uczyli a zaczynali od zapamiętywania snu. Może kiedyś uda się mi jak i wam. Życzę wam powodzenia. Na 100% nioe uda wam sie za pierwszym razem kontrolować go ale spróbujcie chociaż zapamiętać. Jak wam się uda to piszcie xD.
Pozdro.

Dodane: 07-09-2008 12:02
Bardzo to wszystko ciekawe. Kiedyś jak byłem młodszy parę razy udało mi się śnić o tym co sobie wymyśliłem , ale potem to już dałem sobie spokoj

Dzisiaj przed przeczytaniem tego tematu zapamiętałem 2 sny. Pierwszy, że palę papierosa(a naprawdę nie palę
![[szeroki] [szeroki]](/templates/emoty/szeroki.png)
), a drugi, że piję w sklepię piwo, dziwne
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
Spróbuję się nauczyć kontrolować moje sny, bo jest to bardzo ciekawe i wg mnie możliwe.
P.S. Bardzo fajny temat

wg mnie

Dodane: 13-09-2008 13:06
Ja kiedyś uświadomiłem sobie w śnie że to sen.

Byłem w mojej szkole i nagle sobie powiedziałem,że to sen i przeszedłem przez ścianę sklepiku jak duch i zacząłem jeśc paczki chipsów,hehe.I jeszcze miałem kiedyś sen,w
którym zrobiłem dwa razy kamehameha a za trzecim razem jak spróbowałem nie udało mi się to i wtedy się obudziłem.Wierze że można to kontrolowac,ale mi się pewnie to udało przez przypadek.Pozdroo

.

Dodane: 13-09-2008 13:19
Mi udało się parę razy kontrolować swoje sny. Po prostu wiedziałem, że śnię i że mogę robić co chce;p choć to moja podświadomość wymyślała mi otoczenie w jakim się znajdowałem, to jednak sam kontrolowałem swoje ruchy

Dodane: 16-09-2008 11:06
Rzecz jest bardzo ciekawa, mi udało się ostatnio kontrolować własny sen, to pamiętam, ale co dziwne snu nie pamiętam

Dodane: 18-09-2008 19:55
Może troszeczkę odświeżę mój temat xD. Więc tak chciałem napisać, że udało mi się kontrolować sen. Mówię serio nie ściemniam. Więc tak ćwiczę to już 3 tygodnie i z każdym dniem jest coraz lepiej. A więc tak śniło mi się że umieram wiem głupi sen, ale do rzeczy. Śniło mi się, że wpadłem pod ciężarówkę i przejechała mi po plecach i miałem zgon na miejscu..., ale udało mi się cofnąć czas, bo tego chciałem xD, cofnąłem się do momentu jak biegnę i znów wpadłem, tylko że się przekręciłem i przejechał mi po nogach. I jak byłem w szpitalu to przyleciał Goku i dał mi fasolkę Senzu a potem wyzdrowiałem i razem polecieliśmy na Wyspę Genialnego Żółwia, aby trenować xD Tak jak w baśniach wszystko kończy się szczęśliwie. Tak więc polecam wszystkim trenowania Kontrolowania swoich snów.
Pozdro

Dodane: 20-09-2008 20:44 -
Bardzo ciekawy temat Krisu xD. Otóż mogę się z tobą zgodzić. Robiłem już to kiedyś, ale mi się znudziło. Kiedy kontrolujesz sen to później mniej się wyśpisz. Ta technika jest trudna do opanowania. Ty to robisz 3 tygodnie, a ja wogólę nie potrafię tego robić

. Dzienniczek tam wspomniany mam gdzieś w domu, a szczerze mówiąc nie zapisywałem tam dużo snów. Już o tym zapomniałem, ale dzięki temu tematowi przypomniało mi się. Dzięki Krisu xD. Polecam każdemu kto lubi pofantazjować. Bo tak jak założyciel tematu napisał jest się bogiem w swoim śnie. I to chyba na tyle. Aha i jeszcze mój najlepszy sen to jak walczyłem w Buu sadze jako brat Son Goku to było coś

.
Pozdro.

Dodane: 20-09-2008 20:59
Naprawdę zaciekawiło mnie to, jednak temat ukazał się w nieodpowiednim terminie, mianowicie pod koniec wakacji. Miałem ogromną chęć sprawdzić czy to działa, i czy dałbym rade to opanować. Wtedy sen sprawiałby mi najwięcej snu xD Jednak teraz jest rok szkolny, wiec nie mogę tego wypróbować. Chociaż znając mnie tak czy siak po jakimś czasie bez efektów zaprzestałbym prób opanowania tej sztuki. Myślę że takie coś to nie lada wyczyn, i naprawdę szacunek dla takich ludzi którzy żmudną pracą doszli do takiego stadium snu.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.