Dodane: 24-08-2008 07:51 -
No więc co to a gra? xDDD Sam nie wiem. Natknąłem się na innym forum na tą gre. Nie wiem co mam o tym myśleć.
http://dbzru.miho...ndex1.html - galeria na oficjalnej stronie
Gra zajmuje 350 MB (znaczy się instalka

) Ze screenów przypomina mi LoGa kropka w kropke, ale co widzimy na screenach? Coś co w LoGu nigdy nie miało miejsca (wiem bo przeszedłem wszyskie części, a III nawet 2 razy xD)
Jaki jest problem? Ja mam zjeba*** neta i nie ściągne jej z RS'a :/ Dlatego proszę kogoś żeby to wrzucił na MegaUpload

A innych zapraszam do ściągania gry i opowiadajcie czy warto!

Dodane: 24-08-2008 08:17
Fakt ciekawa gierka ale kazdy ma swoje zdanie

musisz sam pograc aby sobie o niej zdanie wyrobic

Dodane: 24-08-2008 10:11
Może i gra ciekawa ale coś mi się Story Mode nie chce włączyć ;/ Po screenach i bardzo krótkim tutorialu mogę stwierdzić, że ta gra to połączenie LOGa i Advanced Adventure.
Dlatego proszę kogoś żeby to wrzucił na MegaUpload
Ja mogę wrzucić ale nie na MU tylko np. na OdSiebie. Może być?
Pozdro

Dodane: 24-08-2008 10:16
#Usunięty -

-
Widzę kolega [memzaj] szeregowy Spamer... nie przeczytał całego postu i pisze bzdetę. Koledze Cyrusowi chodzi o Upload i byłbym skłonny stwierdzić iż chyba admini mogli by Ci pomóc, bynajmniej tak mi się wydaje, ja mam za słabe łącze aby w ogóle moje ściąganie mogło Ci pomóc, albo spytaj innych ludzi z tak zwanego ShoutBox'a pewnie Ci pomogą.

Dodane: 24-08-2008 10:39
Dorzucam się do prośby Cyrysia, pograłbym sobie w jakąś przeróbkę LoGa. Więc jeśli ktoś ma trochę czasu to także prosiłbym aby wrzucił, najlepiej wszystko w jednym pliku żeby na party nie ściągać, chociaż jakby ktoś miał troszkę więcej czasu to i na party się przyda bo wiadomo nie zawsze transfer jest zadowalający. Z góry thx.
Pozdro!

Dodane: 24-08-2008 13:17
Ja bym wolał żeby ktoś to upnął na MU, ale jeśli nie da rady to obojętnie na jaki serwer byle by była obsługa wznawiania zerwanych połączeń

Dodane: 24-08-2008 13:20 -
Właśnie kończę pobierać 3 parta więc zaraz to upnę na jakiś serwer może czasowo na dedyka bo to tylko 300mb i podam linki tylko indywidualnie i jak ktoś pobierze to usunę;p Jak upnę to zrobię edita;p
Tutaj macie linka na MU
http://www.megaup...d=FJCYJIJZ

Dodane: 26-08-2008 13:34 -
Ściągnąłem i jest OK ale jak włącze New Game w Story mode to wyskakuje mase okienek "Nie zaimplementowano" i na tym koniec... WTF???
@Edit
Dobra zainstalowałem tego DivX itp co tam jest... Włącza mi sie Story mode... Ale jak ma mi sie już włącxzyć to minimalizuje sie... Włączam to okno i czarny ekran... Muza leci ale nic nie widze...

Dodane: 26-08-2008 16:35 -
Ściągnąłem grę, wypakowałem, po czym uruchomiłem. Na początku wszystko śmiagało jak trzeba, wybieram "story mode" po czym czekam jakiś czas, i gdy już niby gra miała się uruchomić, wyrzuca mnie na pulpit i pokazuje się takie coś -
kliknij! po czym klikając "ok" gra wyłącza się automatycznie. Proszę o jakąś pomoc.
btw; sorki żę na sendspace ale zależało mi na czasie

Dodane: 26-08-2008 16:44
Udało się komuś to włączyć? Pograł bym se w to, ale nie wiem czy się opłaca ściągać, bo widzę, że są problemy z uruchomieniem.

Dodane: 26-08-2008 18:19
Hmm nie wiem jakie macie problemy, ale mi normalnie wszystko chodzi, nic nie musiałem instalować po prostu odpaliłem i poleciało, wybrałem to co wam nie chciało chodzić i normalnie mi poszło tylko opening był strasznie długi.. Ale normalnie nawet 5 min pograł mój brat jak wyszedłem sie załatwić do łazienki.. Nie wiem w takim razie o co dokładnie się u was rozchodzi ale jak nie widzieliście openingu na pewno jest to wina tego że nie możecie go otworzyć, tak więc rozumując logicznie ktoś dołączył kodeki DivX do gry w takim razie opening jest zwykłym filmem avi tak więc panowie pobrać paczkę kodeków ze strefy plików zainstalować tak jak jest to przedstawione w dziale Pomoc i spróbować, jak to wam nie pomoże to ręce mi opadają bo kompletnie się na tym nie znam.. Pozdrawiam

Dodane: 28-08-2008 11:32
No więc tak

Jestem chyba pierwszą osobą która sie wypowie na temat tej gry w sensie... samej gry xD Oczywiście działa mi bez żadnych problemów zapewne dzięki wspaniałym kodekom od #Ikara (brawa dla niego

).
Wracając do samej gry... Jest to połączenie LoGa z... pokemonami

I nie żartuje xP Idziemy sobie po mapce jak w LoGu tyle, że potworki nie chodzą, spotykamy je za to tak jak w pokemonach xD Chodząc np. po lesie nagle ekran się zaciemnia czarnymi paskami i jest walka jak w pokemonach

wybieramy:
1 Meel
2 Blast coś tam xD
3 Obrona
I np. w Meel mamy na początku do wyboru Punch albo Kick

W Blast nie wiem bo miałem 2 lvl padłem i nie chce mi się już w to grac bo nie ma opcji tak jak w LoGu że można save'ować w każdym momencie ;/ Nie ma także możliwości przyspieszenia na spacji jak to się dzieje na Emulatorze VBA xD Przez co gra się bardzo wolno... Nie wiem może fabuła jest dobra, ale gra jest niezbyt dopracowana :/ Już lepszy wydaje mi się LoG III. Z tego co zauważyłem jest EQ i statysyki, których chyba nie możemy rozdawać jak w LoGu bo po zdobyciu 2 lvl nie widziałem takiej opcji :/
No, ale zapraszam do grania i wypowiadania się

Może gra nie jest taka zła jak mi się wydaje

Dodane: 01-09-2008 13:31
Mi sie ta gra nie podobała... jakby system walki był tak jak w LoG'u to by było ok. Nawet nie wiedziałem co tam zrobić ;p cały czas mnie w tym lesie zabijali i to Tenshina dojść nie mogłem bo tam były 4 potwory i mnie na hita brali.
Ocena ogółem 3/10.
Pozdro All

Dodane: 04-09-2008 12:42 -
tak zabijali Cię bo własnie miałes słaby level dlatego trzeba pochodzic troche czasu tam gdzie sa słabi przeciwnicy i zdobywać levele.Ja w tej chwili mam 20 level narazie maxa prawie kazdego 1 ciosem zalatwiam songo nauczył sie duzo technik nowych,ale kurde zebrałem wszyskie postacie do tego całego turnieju tej Baby Guli czy jak tam jej było no i stoje w miejscu bo mnie nie puszcza,chodze po 100 razy po tych planszach i nie moge dojsc o co chodzi zdobyłem jedzenie dla tego kota yamchy i do jaskini mnie dalej nie wpuszcza ten kot nie wiem o co chodzi.A druga sprawa to ze w tej jaskini ciemno jak w du... musiałem grac w nocy przy zgaszonym swietle zeby cokolwiek widziec kontury.
Aha a z tym uruchmieniem tez miałem problemy ile to razy sie nawłaczałem po pewnym czasie doszedłem ze mi nie wyskakiwało to całe okienko 500 razy tylko mogłem dac new game no i pojawial sie czarny ekran dopiero po jakims czasie postanowiłem poczekac czekałem z 5 min z tym czarnym okienkiem i dopiero gra sie zaczyna

Dodane: 26-09-2008 21:16
Hej czy tz gra jest przez neta?
--------------------

Dodane: 26-09-2008 21:20
Wiesz nie sądzę. Chyba nie jest przez neta. Może wypowiem się co mi się tu podoba a co nie. Zacznę może od tego, że gdy zobaczyłem screeny to myślałem że to będzie coś jak log, no i faktyczni, jest coś podobnego. Chodź moim zdaniem, ten tryb walk jest beznadziejny ; < log był 100 razy lepszy. Gdy po raz pierwszy zagrałem w tą grę, i gdy stoczyłem pierwszą walkę od razu ją wyłączyłem i wykasowałem. Nie wiem może komuś się to podoba ale mi nie, ten tryb walki mnie okropnie zraża że nie mogę grać, i nie gram, miałem nadzieję że to będzie coś jak log ale się przeliczyłem ; <

Dodane: 10-10-2008 00:21 -
Suri_86 napisał/a:
tak zabijali Cię bo własnie miałes słaby level dlatego trzeba pochodzic troche czasu tam gdzie sa słabi przeciwnicy i zdobywać levele.Ja w tej chwili mam 20 level narazie maxa prawie kazdego 1 ciosem zalatwiam songo nauczył sie duzo technik nowych,ale kurde zebrałem wszyskie postacie do tego całego turnieju tej Baby Guli czy jak tam jej było no i stoje w miejscu bo mnie nie puszcza,chodze po 100 razy po tych planszach i nie moge dojsc o co chodzi zdobyłem jedzenie dla tego kota yamchy i do jaskini mnie dalej nie wpuszcza ten kot nie wiem o co chodzi.A druga sprawa to ze w tej jaskini ciemno jak w du... musiałem grac w nocy przy zgaszonym swietle zeby cokolwiek widziec kontury.
Aha a z tym uruchmieniem tez miałem problemy ile to razy sie nawłaczałem po pewnym czasie doszedłem ze mi nie wyskakiwało to całe okienko 500 razy tylko mogłem dac new game no i pojawial sie czarny ekran dopiero po jakims czasie postanowiłem poczekac czekałem z 5 min z tym czarnym okienkiem i dopiero gra sie zaczyna
Odrazu dam tu porade jesli ktos nie podmienil sobie czcionek to niech to zrobi o wiele ladniej litery wygladaja trzeba skopiowac 2 pliki z folderu FONTS i wkleic do C:WINDOWS/Fonts i mamy ladna czcionke
A teraz do cytatu:
Ja mam 20 level i tez z tym kotem niemoge mu dac tych Cat Nip a mam ich 9! i u baby niemoge wziac turnieju a mam wszystkich ogolnie dziala mi dobrze gra tylko np. jak byl ten filmik z anime z radimem to mi do pulpitu wyszlo ale nic sie nie stalo tylko sie zminimalizowalo nastepny problem to jak sie zdobywa yamche w tej jaskini kolo skrzynki to niemoge przejsc do konca tej jaskinii bo jak przechodze przez ekran w takim miejscu to w zlym miejscu sie pojawiam i nie mam jak sie ruszyc i musze sie wracac za ekran jakies nie dopracowanie chyba i jeszcze jeden problem jak wybieram opcje lotu "yes" lub "no" to mam jeszcze trzecia opcje ale ona nie jest opisana jest puste pole wybieram i nic sie nie dzieje niewiem ocb i jeszcze jedno mape mam zrypana nic na niej nie widze wy macie jakas kropke poruszajaca sie albo cos? ja mam tylko obramowanie na bialo ale nic na niej nie widac;[
Ale gierka jest zawodowa tylko mogliby lepsze muzy zrobic i walki takie jak na Legend of Super Sayain i do tego podobny widok latania jak na Legend of Super Sayain.Ale ogolnie taki styl walk mi sie podoba rpg rox!
Odpowiadac i dzielic sie swoja wiedza jak cos wiecie
To jest to przejscie jak przechodze to niemoge isc dalej bo tam miejsca nie ma ide w gore i mnie cofa tu gdzie jestem przeszedl moze ktos tam na druga strone?I chyba to jest konieczne tam isc bo juz wszystko zwiedzilem i niewiem co teraz;/
Tu jest po drugiej stronie screen
I jeszcze tu jest bug mniej wiecej podobny ale nie da sie wyjsc w ogole trzeba gre wlaczac od save!

Dodane: 10-10-2008 17:41 -
Mam zamiar w to zagrać, tylko mam pytania. Czy jest możliwość grania online? I czy naprawdę system walki jest taki zjechany? Pytania kieruje do graczy którzy już w to grali.
EDIT:
Dobra, zaczynam to ściągać. Jak będę już w to grał i dowiem się czegoś nowego to z chęcią napiszę.

Dodane: 10-10-2008 18:04
System walk jest fajny rpg i nie mozna grac online sciagnij zagraj moze akurat bedziesz wiedzial co zrobic po ja sie zaciolem i nie wiem co dalej robic

Dodane: 15-10-2008 21:49 -
mi wszystko gites chodzi tylko nie wiem jak zdobyć to żarcie dla śerściucha a ta gra jest wypas jak dla mnie bo jestem fanem serii haha mam 19 lvl i kra się fajnie nawet bardrocka spotkałem ale był za silny dla mnie:
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.